Liten kjøkkenvask

I flertallets forståelse må et moderne kjøkken nødvendigvis ha en stor stålvask for to eller til og med tre rom. Og faktisk er slike enheter nå på moten, men en stor vask er bare bra hvis størrelsen ikke er et problem for rommet. På et trangt kjøkken bør du ikke rote opp i en allerede snau plass med unødvendige møbler, du må rasjonelt bruke hver kvadratmeter, velge et kompakt sett og en liten vask.

7 bilder

Funksjoner og fordeler

Til tross for sin lille størrelse, brukes den lille kjøkkenhjelperen hver dag i alle hjem. Det er praktisk å vaske opp, tine kjøtt, skrelle grønnsaker og fisk i det. Hvis vasken har en liten vinge, kan du legge skitne retter på den eller legge ut allerede rene kjøkkenutstyr for å tømme vann. Dermed vil benkeplaten alltid være tørr og ren..

I tillegg til vingen blir moderne vasker ofte supplert med diverse tilbehør – dørslag, skjærebrett, oppvaskmaskin, automatiske ventiler, kurver og alle slags holdere. Takket være tilstedeværelsen av slike praktiske deler, kan du lage et multifunksjonelt og vakkert arbeidshjørne..

ulemper

Det er bare en ulempe med en liten vask – romslighet. For en stor familie vil dette alternativet ikke fungere, siden det vil være veldig mangel på plass til en stor mengde skitne retter..

Designere anbefaler i små kjøkken å installere enten en oppvaskmaskin eller montere en liten vask i hjørnet, bare i dette tilfellet kan det være nødvendig å overføre rørene til avløpssystemet. I tillegg vil to eller flere personer ikke passe inn i hjørnesonen, og det vil ikke være veldig praktisk for personer med liten statur å bruke en slik vask, siden det “døde området” for dem blir utilgjengelig og de må strekke seg fremover hele tiden, som et resultat, en ekstra belastning på korsryggen.

Utførelsesmateriell

Moderne vasker overrasker kundene med deres variasjon. Valget er ikke bare et bredt spekter av former, størrelser, men også materialet for fremstilling av denne typen produkter..

Som regel deler eksperter kjøkkenvasker inn i følgende grupper:

  1. laget med rustfritt stål;
  2. produkter fra granitt, keramikk, glass.

Mange kjøpere mener at kjøkkenvasken bare skal være i rustfritt stål. En slik tillit er berettiget, fordi produkter laget av dette materialet kjennetegnes ved sitt vakre utseende, allsidighet og høye ytelsesindikatorer. Slikt utstyr kan brukes i årevis. I tillegg er modeller i rustfritt stål rimelige..

Andre alternativer for å lage kjøkkenvasker er også mulige. For eksempel er komposittmaterialer ikke mye dårligere enn rustfritt stål. Produkter laget av disse råvarene er like attraktive og gode å bruke. Kvarts, solide syntetiske materialer, kobber, granitt – alt dette er råvarer som det skapes virkelige mesterverk av sanitære produkter..

Skålens størrelse og dybde

Bare kjøkkenområdet og eiernes personlige preferanser påvirker vaskenes størrelse. Den minste har parametere på 30 cm x 35 cm, det er enheter med en bredde på 40 cm. En vask med flere boller vil ikke passe på et lite kjøkken, så valget er åpenbart, en liten vask til kjøkkenet er det eneste alternativet. Og det er bedre hvis hun står i hjørnet.

I tillegg til størrelsen på skallet, er dens dybde også viktig. For dyp vask for høye mennesker vil være en ekte straff, fordi de må bøye seg ned hele tiden, mens høye retter ikke får plass i en grunne bolle, og konstant sprut av vann på veggen vil også bli et problem.

Eksperter er overbevist om at dybden på 15-18 cm er den mest riktige – både vertinnen er komfortabel og vasken er mer enn romslig..

Form og varianter

Kjøkkenvasker kan eksistere i tradisjonell form: runde, firkantede, rektangulære eller ovale, og har også et flott utseende, heldigvis lar moderne produksjonsteknologi og råvarer deg gjenskape de mest vågale ideene til designere.

Form har en betydelig innvirkning på komfort og bekvemmelighet. For eksempel er runde enheter ofte mer romslige sammenlignet med vasker av andre former, dessuten passer de perfekt inn i interiøret, bryter ikke harmonien i den valgte stilen..

I tillegg til form og størrelse, er det veldig viktig å bestemme seg for typen vask. Hva vil det være – mortise eller faktura?

Mortise vasker er installert i et ferdig forberedt hull i benken, det vil si at de er “kuttet inn”. De brukes vanligvis i rom med en lang felles bordplate. Du kan montere slike modeller over eller under hodesettet, eller på samme nivå med den. Valget avhenger av produktmodellen og huseierens ønsker.

Overvasker plasseres på toppen av møblene. De er montert på et gulvstativ, og erstatter dermed benkeplaten på en eller annen måte. Som regel velges slike enheter for kjøkkensett som består av flere skap..

Finesser ved kjøp

Når du kjøper sanitetsutstyr, som alle andre produkter, må du være ekstremt forsiktig, for i tillegg til sertifiserte produkter selger skrupelløse selgere også ulisensierte varer av tvilsom kvalitet. Derfor er det bedre å gjøre et så viktig kjøp bare i autoriserte salgssteder. Samtidig vil det være nyttig å sjekke med selgeren om han har alle nødvendige dokumenter for varene..

Det er bedre å kjøpe pålitelige produsenter, hvis arbeid er tidstestet..

Du må også ta hensyn til reservedeler, enten de er der eller ikke. Hvis det ikke er noen, mest sannsynlig, har produktene ingenting å gjøre med fremtredende merker..

Et viktig kriterium for valg av kjøkkenvask er muligheten til å bruke garantiservice. Denne perioden angir hver produsent etter eget skjønn, og den starter fra det første minuttet av kjøpet av produktet. Før du betaler for den ønskede varen, må du finne ut hvilke tilfeller som regnes som garanti. For eksempel kan gratis service bare forventes når produksjons- eller råvarefeil er påvist under bruk av produktet. Hvis kjøperen byttet ut originaldelene på egen hånd, bærer ikke produsenten noe ansvar, og reparasjonen av feilen som har oppstått må gjøres for egen regning..

7 bilder