Lite kjøkken med bar

Innvendig funksjonalitet

Etter Hollywood -filmer å dømme er baren nesten et uunnværlig element i hvert amerikansk kjøkken. Imidlertid er det ikke overraskende – fra salongene til Dixieland kom hun selvfølgelig inn i det moderne livet etter å ha gjennomgått noen endringer. I Russland blir en slik interiørløsning også veldig populær..

Mange tror at bardisken sikkert vil kreve et stort område, og risikerer ikke å bytte hjem. Men til ingen nytte! Med riktig design, selv på et lite kjøkken, som sparer kvadratmeter, vil det øke funksjonaliteten i rommet, samtidig som det skaper en original, avslappet atmosfære. På et lite isolert kjøkken kan det brukes i stedet for et bord, i tilfelle en studioleilighet vil bardisken effektivt sone plassen.

Interiørdesign alternativer

Det er ingen ubetingede krav til bardisken, den er bare en bordplate på en støtte, oftest 110-115 cm høy.Den kan festes på konsoller eller ligge på en sokkel; kan kombineres med et bord eller med en arbeidsflate; har en rektangulær eller strømlinjeformet form – alt dette gir mange muligheter til å gjøre kjøkkenet ditt unikt.

I den klassiske utsikten skiller barbordet kokeplassen fra spisestuen. Det spiller ingen rolle om benkeplaten er festet vinkelrett på arbeidsflaten på kjøkkenet, parallelt eller står separat som en øy – den visuelle effekten er den samme.

Dette arrangementet er ideelt for et studio: en konvensjonell linje utvider plassen, samtidig som det skaper klare grenser for kjøkken og stue. Hovedoppgaven her er å opprettholde enheten i stilen til hele leiligheten..

Det er lite sannsynlig at det vil være praktisk for små barn og eldre bak en høy skranke. Derfor, hvis området tillater det, kan du koble det til bordet. Det er logisk i slike tilfeller å plassere bordflaten inne på kjøkkenet, og barområdet utenfor.

Til "Khrusjtsjov", hvor hver centimeter er kjær, og kjøkkenene er hovedsakelig "hjørne", bardisken kan være både spisestue og arbeidsflate.

Dessverre er det leiligheter med et så lite kjøkken at det mest beskjedne settet nesten ikke får plass i det. I dette tilfellet ville det være en god idé å kombinere en bardisk og en vinduskarme. Du vil se hvor hyggelig det er å se andres livsstunder gjennom vinduet og samtidig bli gjerdet av det som skjer med glass. Ikke rart, nesten alle kaffehus i verden bruker dette trikset..

I et langt rektangulært kjøkken ser smale trebordplater langs veggen elegant ut. Ved organisk å velge belysning og tilbehør, kan du skape atmosfæren i din egen koselige kafé.

En annen måte å spare plass på er folding eller uttrekkbar design. Det er ikke nødvendig å samle og rengjøre dem hver gang, men det er hyggelig å vite at det er en slik mulighet..

Bardisken din vil være et uavhengig element eller en monumental del av headsettet, det er veldig viktig å passe den inn i helhetsløsningen til kjøkkenets ensemble. Dette betyr ikke at du skal gi opp lyse farger. Rød, lysegrønn, oransje -svart – ethvert iriserende innfall kan oppfylles hvis du nøye tenker over detaljene.

Strukturelle elementer

Uansett hvilket alternativ du velger, er sikkert ditt viktigste ønske om å gjøre kjøkkenrommet så fritt som mulig for passasje, uten at det går ut over funksjonaliteten..

For en to-trinns bardisk som festes til en metallkonsoll, er det rimelig å plassere spesielle stativer for vinglass, frukthyller eller en minibar på toppen av baren. Og barnestoler kan enkelt flyttes under disken.

Mange nidkjære husmødre velger en benkeplate på et skap der kjøkkenutstyr oppbevares. Du kan også bruke et flerlags design hvis det passer inn i det generelle headsettet..

Det er lett å se at de to siste eksemplene er praktiske i husholdningen, men ikke disponerer for lange samlinger. For at knærne ikke skal hvile mot veggen, kan du prøve en sokkel på hjul. Du kan alltid rulle den ut til rett tid..

Det er også et transformerende stativ, en slags sekretærinnspilling. Den liggende delen blir til et spisebord, og den indre delen fungerer som et skap, bar eller hva du vil.

Lys spiller en viktig rolle i livet vårt. Vi elsker solfylte morgener fordi det belaster oss med positive følelser og setter oss i gang på jobb. I løpet av dagen er det fint å gjemme seg i en liten nyanse for å ta en pause og se på den lyse verden på avstand, så å si, før du går tilbake til virksomheten. På kvelden ønsker vi mer romantikk, penumbra, halvtoner. Derfor er det så viktig å tenke over belysningen på kjøkkenet. Det kan være tradisjonell LED -stripebelysning, spotter, romantiske lys eller en rekke små lysekroner..

Vær oppmerksom på vanlige feil når du planlegger kjøkkeninnredningen. Alt skal være med måte. Unngå overbelastning av strukturer, for mange svinger eller overfylling av plassen med flere hyller og skap. Sørg for at materialene stemmer overens med stil og farge. De kan kombineres eller ikke, bare dette må begrunnes..

Et vågalt designalternativ kan bli et høydepunkt ikke bare på kjøkkenet, men også i hele leiligheten din. Husk imidlertid: for et lite kjøkken, bør det praktiske komme først..

DIY materialer og produksjonsmetode

Materialene her er de samme som for resten av møblene: glass, sponplater, gips, tre. For konsoller er det bedre å ta messingkromrør eller polerte rustfrie stålrør. Ikke jakt etter billigheten: lukt og smuss spises lett i plast- eller stålrør med et plastbelegg, og de kan ikke rengjøres med aktive midler, slik at slike støtter raskt mister sitt attraktive utseende.

I noen kataloger vil du støte på fotografier der stativets støtteramme er laget av murstein eller naturstein. Dette er mest sannsynlig en god etterligning. Faktum er at vektbelastningen på gulvet ikke skal overstige 250 kg / kvm. Alle bygninger ovenfra kan bare være med tillatelse fra visse myndigheter for ombygging av leiligheter. Lette steinarter (skifer, kalkstein, skallstein) er lite sannsynlig egnet for konstruksjon, ettersom de blir skitne. Det eneste alternativet for å unngå overbelastning av gulvet, hvis du virkelig vil ha naturlig materiale, er å koble utliggerstangen på en mursteinstøtte til en murstein.

For ikke å ødelegge helhetsinntrykket med en for åpenbar forfalskning, ikke bruk kjellerbekledning og annen plastimitasjonsstein. De gir seg ut av berøring og er også kresne når det gjelder rengjøring..

Det er lett å oppnå et grasiøst utseende ved å dekke rammen med en slitesterk, fleksibel stein. Terrakotta, klinker, porselen mot fliser vil også klare denne oppgaven perfekt..

Som regel er barområdet designet og bestilt sammen med resten av settet. Men dette betyr ikke i det hele tatt at det ikke kan gjøres separat og uavhengig..

Et alternativ som selv en jente kan håndtere, hvis hun vet hvordan hun bruker en skrutrekker, er en sammenleggbar stangdisk. Det er nok å feste bordplaten til veggen eller et eksisterende nattbord.

Vil du ha noe mer monumentalt? Installer en metallkonsoll eller trebjelke – og du har allerede et bordstativ.

Det er bedre å overlate mer komplekse design, inkludert uttrekkbare, til fagfolk, for ikke å ødelegge resten av kjøkkenets ensemble..

Hvis du er profesjonell og er vant til å gjøre alt selv, vær oppmerksom på bardisken på rammen. Denne designen er mer vanlig for avrundede eller hjørnestolper..

Etter å ha målt kjøkkenet tusen og en gang, beregne parametrene for det fremtidige produktet, sørg for å lage en tegning. Og begynn å bygge rammen. Det er optimalt for et hjemmekjøkken å montere en ramme fra trestenger på stålhjørner. For å gjøre rammen mer stabil, fest stengene ikke bare langs omkretsen, men også langs og på tvers av rammen. Sørg nok en gang for at strukturen er stabil, prøv å løsne den. Du kan begynne å trimme. Sponplate, MDF, gips eller trefiner vil gjøre, alt avhenger av fantasien din.

Gipsplater kan enkelt foredles ved å male den med teksturert maling, for eksempel under dekorativt gips eller villstein.

Hvis du er klassiker, kan du legge til dekorative overlegg på trefiner for et elegant stykke inspirert av Londons fineste klubber. I et slikt miljø er det ikke synd å unne seg whisky og den engelske herren.