Kjøleskapslås

Kjøleskapslås

Mange synes det er nødvendig å sette låsen på kjøleskapet. Det kan være mange årsaker. Noen mennesker låser mat for vekttap. Andre sliter med irriterende naboer i en felles leilighet eller med ansatte på jobb. Mange foreldre velger å begrense tilgangen til kjøleskapet fra sine nysgjerrige barn. Det finnes mange typer låser, du bør definitivt finne ut av det før du kjøper.

Hvorfor trenger du?

Noen mennesker tror ikke engang at mange vanskeligheter kan løses med en lås på kjøleskapet. En slik enhet vil hjelpe til med å takle overdreven nysgjerrighet hos naboer i en felles leilighet. Hengelåser kan ødelegge kjøleskapet selv, men et spesielt verktøy vil beskytte maten din mot tyveri.

Små barn liker ofte å se inn i alle skap og åpne alle dører. Slik overdreven nysgjerrighet kan ikke bare skade kjøleskapet, men også føre til skade på babyen selv. Slottet vil gjøre hjemmet ditt til et tryggere sted for et barn. Noen mennesker begrenser tilgangen til mat for å gå ned i vekt. Metoden er ganske radikal, men effektiv.

Kjøleskap og fryser låser brukes ofte kommersielt. Spesielt hvis salg av varer utføres av en selger som rett og slett ikke kan holde oversikt over hver besøkende. En slik enhet vil beskytte deg mot tyveri og unødvendig avfall. Medisinske frysere med farlige eller narkotiske stoffer er også utstyrt med spesielle låser.

Barnesikring

Hvis du merker at barnet ditt liker å leke med døren til kjøleskapet eller kaster mat ut av det, bør du umiddelbart iverksette tiltak. Hvis han nøler for lenge, kan barnet ikke bare skade maten og mekanismen for å lukke døren, men også slippe noe på seg selv. Det er nok måter å lukke tilgang til en så farlig underholdning, du kan velge den mest akseptable.

Alle slike låser har en enkel festing, du vil ikke bruke mye tid på installasjon. En voksen kan enkelt åpne låsen, men et barn kan ikke. De mest populære barnesperrene:

  • Den mest tilgjengelige er fleksibel plastbånd. Et klebrig lag påføres på begge ender, på grunn av hvilken låsen holdes på kjøleskapet.
  • Et mer pålitelig og holdbart alternativ er en magnetisk lås. Den er festet til kjøleskapet ved hjelp av magneter på begge sider..
  • Mange foreldre velger låser med en spesiell mekanisme – en spak.

Et stort utvalg låser fra småbarn gjør det mulig å velge det alternativet som passer best for deg. Festene for slike låser er midlertidige, de er enkle å installere og fjerne. Hovedregelen er å plassere låsen slik at babyen ikke kan nå den med håndtaket. Den beste plasseringen er toppen av kjøleskapet.

Slott fra naboer

Mange står overfor behovet for en slik enhet, i en felles leilighet eller på jobb, hvor ansatte har forskjellige kjøleskap. Det er flere måter å sikre produktene dine på:

Hengelås

En enkel hengelås kan henges. For selvinstallasjon må du skru ørene med selvskruende skruer til døren og veggen. Da skal disse ørene slipes og males. Bor hull nøye for å unngå å treffe isolasjonslaget. For større tetthet, bruk skruer i diameter større enn hullene selv.

Blant fordelene er effektivitet og rimelige kostnader. Men ikke glem at hullene håpløst vil ødelegge utseendet på kjøleskapet; under installasjonen er det fare for å skade enheten..

Kodelås

Denne metoden er mer moderne. En slik enhet kan være elektronisk eller magnetisk. Du trenger enten en nøkkel eller en kode for å åpne kjøleskapet. For å montere den må du også lage hull, men ikke like viktige som når du installerer en mekanisk lås. Nabellåsen kan justeres, noe som gjør at enheten kan installeres på dører med varierende grad av avrunding.

Denne måten å beskytte kjøleskapet mot interferens på utsiden er mer pålitelig og effektiv. Du kan montere låsen selv. Det attraktive utseendet vil glede øynene dine. Blant ulempene kan vi merke de høye kostnadene og behovet for å huske kombinasjonen..

Den store fordelen med kombinasjonslåsen er at den kan fungere selv inne i kjøleskapet, ved temperaturer som ikke er lavere enn -30 C.

Den kan installeres på en bestemt beholder og skjule spesielt viktige produkter der. Noen ganger bruker foreldre disse kodede beholderne til å lagre søppel eller farlig mat fra barnet sitt..

For de som går ned i vekt

På en diett kan det være vanskelig å slutte å se i kjøleskapet. Låser for å miste vekt fungerer etter et helt annet prinsipp enn andre. En slik enhet låser ikke døren, men begrenser bare intensiteten ved bruk av kjøleskapet. I dag er det to hovedtyper av enheter.

Timer alarm

En timer er satt til en slik lås, i løpet av denne perioden vil enheten begrense tilgangen til mat. Du kan for eksempel angi stengetid fra 19.00 til 6.00. Hvis noen åpner kjøleskapdøren i løpet av denne perioden, vil det høres en høy alarm. Hvis du ikke vil vekke husholdningen, må du ikke åpne kjøleskapet..

Castle quiz

En slik original enhet dukket opp ganske nylig og er bare representert av en modell. Slottets kreativitet overrasker ganske enkelt brukerne. Den bruker også en nærtidsur, men det høres ingen pip når du prøver å få tilgang til mat. Magnetvakten vil bare gi deg tilgang til mat når du svarer riktig på alle spørsmålene hans. Quizspørsmålene dekker alle vitenskapelige felt. En slik enhet vil ikke bare hjelpe deg med å kontrollere avhengigheten din av mat, men også gi deg muligheten til å lære mye..

For kommersiell bruk

I butikker og utsalgssteder er det praktisk å bruke låser som kan fjernstyres. Dette vil spare tid for implementering, du trenger ikke å løpe rundt i butikken for å levere varene. Slike enheter er installert inne i kjølekammeret, ikke utenfor. Fjernkontrollen fungerer på omtrent 50-70 meters avstand. Dette er en av få låser som ikke krever boring av hull i kjøleskapet. Dette vil eliminere risikoen for rust og skade på varmeisoleringslaget..

Å bruke en slik enhet på et hjemmekjøleskap er ikke så praktisk. Det er derfor dette alternativet regnes som kommersielt..

Fordeler med en elektronisk lås

Alle de ovennevnte enhetene er flotte for kjølerom hjemme, på jobb og i kommersielle rom. Alle er i stand til å redde deg fra uønskede konsekvenser.. Hovedfordeler:

  1. Beskytt produktene på en pålitelig måte mot de som ikke skal ha tilgang til dem.
  2. Du kan velge den elektroniske låsen med den mest passende kontrollmetoden for deg.
  3. Det er låser med bevegelsessensorer, som endrer prinsippet for bruk vesentlig..
  4. Elektroniske låser kan enkelt installeres på kjøleskap.

Fordelene med mekaniske låser

Mekaniske låser brukes oftere for å beskytte mot barn. Deres største fordel er at den kan fjernes når som helst. En slik enhet er også enkel å installere, du trenger ikke ringe veiviseren. En mekanisk lås er en fin måte å beskytte barna mot skader når de leker med kjøleskap og mat.

Les mer om en av låsetypene på kjøleskapet – i neste video.