Kjøleskapdekorasjon med film

Moderne menneskeliv er nært knyttet til mote, og derfor krever det stadig nye reinkarnasjoner til noe spesielt og unikt. Dette gjelder ikke bare ditt personlige image, men også interiøret i hjemmet ditt. Før eller siden oppstår det et stort ønske om å oppdatere eller endre noe i utformingen av rom, med spesiell oppmerksomhet til kjøkkenet, siden det inntar en viktig plass i huset. Når du skal dekorere et kjøkken i en ny stil, må du ofte møte et slikt problem at kjøleskapet ikke passer inn i det generelle utseendet på interiøret. Selvfølgelig kan alt dette løses enkelt ved å kjøpe en ny modell av enheten i ønsket farge og stil, men dette vil kreve ekstra midler. Du kan ganske enkelt velge kjøleskapets design ved hjelp av film.

Særegenheter

Den riktige løsningen ville være å dekorere kjøleskapet ditt med vinylfilm. I dag er det et stort utvalg av selvklebende materialer. Den presenteres i forskjellige nyanser og teksturer, samt ved bruk av trykkelementer. De viktigste fordelene med vinyl er styrke, høy slitestyrke, pålitelig beskyttelse mot miljøpåvirkning. Vinylfilm er det mest passende alternativet for å lime kjøleskapet. Den er enkel å bruke og alle kan jobbe med den. Takket være denne typen dekorasjon vil det gamle kjøleskapet raskt bli til en elegant “kjekk” med en overflate som fløyel, marmor, tre.

Hvordan velge?

Hvis du skal lime kjøleskapet med en film, er det nødvendig å velge riktig materiale, siden ikke bare driftstiden, men også utstyrets utseende vil avhenge av kvaliteten. Filmen av dårlig kvalitet vil ikke vare veldig lenge, over tid kan den skrelle av i hjørnene eller tørke ut. Derfor må den velges nøye, og gi preferanse til pålitelige produsenter. Filmen må nødvendigvis være vannavvisende, fordi kjøkkenet er et sted med høy luftfuktighet.

Kvaliteten på utskrift på film regnes også som et viktig poeng. Ofte, for en harmonisk kombinasjon av kjøleskapet med kjøkkenets generelle interiør, anbefaler eksperter at du uavhengig velger et bilde, som deretter blir gitt til trykkeriet og påført en hvit film. I dette tilfellet kan du bestille den vanlige storformatutskriften, men for utformingen av kjøleskapet er det bedre å foretrekke spesiell innvendig utskrift. Så tegningen er mye tydeligere, det er nær kvaliteten på bildet..

Når du kjøper vinyl, er det også viktig å vite størrelsen på mønsteret. Den måles ikke i centimeter, men i piksler. For å unngå feil i beregningene er det nok å huske en enkel formel – 1 centimeter tilsvarer 38 piksler. For et standard kjøleskap (55 cm bredt og 180 cm høyt) er en film på 6800 x 2090 piksler egnet. Vi må ikke glemme et slikt konsept som plasseringen av bildet. Det er horisontalt og vertikalt..

Slik limer du inn?

Det anbefales å sette filmen på den våte overflaten av kjøleskapet. For å gjøre dette fuktes det med en såpevann som består av vann og noen dråper vaskemiddel. Når overflaten på kjøleskapet er rengjort for smuss, vil det være mulig å starte arbeidet, som inkluderer følgende trinn:

  • Markup. Marker stedet der tegningen skal plasseres med kritt eller blyant.
  • Filmforberedelse. Selvklebende vinyl legges på overflaten av kjøleskapet og jevnes ut på en slik måte at det ikke oppstår forvrengninger. For enkelhets skyld festes filmen med tape.
  • Liming. Den øvre enden av selvklebemiddelet frigjøres fra baksiden og limes til kjøleskapet – i henhold til de tidligere tegnede merkene. I dette tilfellet kan du ikke frigjøre hele rullen fra papirbasen samtidig. Arbeidet må utføres forsiktig – fjern underlaget med 5 centimeter, i en jevn bevegelse fra topp til bunn. Deretter glattes filmen fra midten til kantene (ved hjelp av en spesiell nal eller fille).

For å få et utmerket resultat må tegningen være godt justert for å unngå rynker, ujevnheter og bobler. Under arbeidet er det viktig å sikre at klistremerket fester jevnt. Det anbefales å starte med store elementer, ende med små. Hvis det er mye film, kan overflødig område trimmes med en saks eller en kutter..

Noen ganger kan det forbli luftbobler etter liming. For å fjerne dem er det nok å lage en punktering i midten med en nål og glatte overflaten. Når det gjelder brettene, brukes en hårføner for å eliminere dem. Filmen varmes opp med varm luft og glattes med en nal.

Hvis det er behov for å dekorere kjøleskapet på nytt, må den gamle filmen fjernes. Vanligvis er vinylklistremerker enkle å fjerne. Kanten av filmen forlenges med en kniv og skrelles av diagonalt. Gjenværende lim vaskes raskt av med varmt vann. For en grundigere rengjøring av overflaten bruker mange også gni alkohol..

Dekor ideer

I dag foretrekker mange å dekke kjøleskapet med vinylfilm. Den er rask, billig og original. Et gammelt kjøleskap som har mistet sitt estetiske utseende kan fort bli til en fasjonabel og vakker “gadget”. Byggemarkedet i dag er et bredt utvalg av vinylfilmer, så det vil ikke være vanskelig å velge riktig alternativ for innredning. Alle kan prøve seg som designer.

Nylig har selvklebende materiale med fotografier, etniske motiver, blomsteroppsatser og bilder av dyr vært veldig etterspurt. Selvklebende kan kjøpes både i monokromatisk design og i forskjellige farger – alt avhenger av kjøkkenets generelle interiør. For elskere av modernitet ville den riktige løsningen være å dekorere kjøleskapet med en film med en bølget overflate eller med mønstre i form av firkanter og diagonale striper. Hvis kjøkkenet er innredet i klassisk stil og er fylt med tremøbler, er et flott alternativ å lime over kjøleskapet under et tre.

For de som liker å drømme seg, er den kombinerte limingen av kjøleskapet egnet, der fargeskjemaet velges i henhold til de rådende nyanser av design på kjøkkenet. Hvis kjøkkenet for eksempel er dekorert i blått, kan kjøleskapet limes med blå folie. Å dekorere kjøleskapet i rødt og svart ser også vakkert ut. Alt avhenger av dine preferanser og fantasi. Imidlertid bør alt gjøres så nøye som mulig – dette er den eneste måten resultatet blir perfekt..

Se neste video for hvordan du skal dekorere eller oppdatere kjøleskapet.