Kjøleskap for sommerhytter

Det ser ut til at valget av kjøleutstyr for en sommerbolig skal være ganske enkelt.. Dessverre har et ganske lite antall dacha -beboere muligheten til å lagre mat og tilberedninger i kjelleren, som er en gammel og gratis erstatning for kjøleskap. De som ikke kan dra nytte av denne oppfinnelsen med en lang historie, er tvunget til å tenke på å kjøpe et kjøleskap til en sommerbolig..

Valg

Tradisjonelt regnes det som en sommerhytte som det siste stedet for gamle møbler og utstyr.. Mange tar med gamle ZIL- eller Biryusa -kjøleskap til dachas. Når du velger denne veien, løser erfarne sommerboere flere problemer samtidig.. For det første lar denne tilnærmingen unngå unødvendige utgifter til kjøp av nye husholdningsapparater. For det andre trenger du ikke å bekymre deg for at enheten blir stjålet eller skadet under ditt fravær..

Gammelt utstyr har tilstrekkelig motstand mot spenningsfall og mangel på elektrisitet. Det er ikke nødvendig å frykte at det med neste hopp vil mislykkes på grunn av de lave kostnadene ved å kjøpe det eller ingen i det hele tatt. Men når du bruker et gammelt kjøleskap, kan ingen forutsi nøyaktig hvor lenge det vil vare. I en slik situasjon kan du finne ødelagte produkter og en enhet som bare kan tas med til et deponi ved et nytt besøk..

Mange velger å kjøpe et nytt budsjett som ikke er utstyrt med mange funksjoner. Hovedkravene til sommerhytter er pålitelighet, små dimensjoner og energieffektivitet..

Når du velger et kjøleskap for en sommerbolig, må du forstå hvilken spesifikk enhet som trengs for familien din. Når vi kjøper store husholdningsapparater, prøver vi alltid å få et best mulig produkt til den laveste prisen.. Den riktige definisjonen av behov vil hjelpe i dette:

 • Det er nødvendig å forestille seg hvilken tid du skal tilbringe i landet. Versjonen av teknikken som må brukes vil også avhenge av dette. Noen av de rekreasjonselskere utenfor byen har råd til å dra til landet for hele sommerperioden, eller enda lenger. I dette tilfellet er det nødvendig å velge en fullverdig versjon av kjøleskapet, helst med en fryser. Dette gjelder spesielt med et stort antall innbyggere og fraværet av butikker i nærheten med et godt utvalg av matlagingsprodukter..

Hvis du går til stedet i helgen eller et par ganger i måneden (som de fleste byboere), vil et lite kompakt utstyr som kan holde mat i et par dager være nok. I dette tilfellet blir fryseren en helt valgfri komponent..

 • Antallet mennesker som samtidig bor i landet vil også påvirke valg av enhet betydelig.. Tradisjonelt er små kjøleskap med et volum på opptil 150 liter valgt for sommerhytter. Slik kapasitet vil være tilstrekkelig for flere personer med et episodisk utseende på stedet..

Europeiske standarder indikerer at for en familie på tre til fire medlemmer er det nødvendig med kjøleutstyr med et totalt nyttig volum på kamre på 300 liter, og 200 liter vil være nok for et par.. Et slikt volum kan dekke alle behovene til en familie med permanent langtidsopphold..

 • Det er også nødvendig å ta hensyn til formålet som et landskjøleskap er nødvendig for.. Det kan utføre svært viktige funksjoner (til tross for det ubeskrivelige utseendet). Hvis kjøleskapet er designet for å gi fersk mat bare under ditt korte opphold i hytta, kan det være ganske kompakt. Hvis du skal lagre grønnsaker og frukt som er samlet på nettstedene, er det lurt å kjøpe et apparat med fryser. For dette formålet er en egen fryser også bra (hvis høsten er stor).

Varianter

Etter å ha bestemt formålet og oppgavene som kjøleskapet skal utføre, kan du begynne å velge enhetstype. Siden butikkene tilbyr det største utvalget av kjøleutstyr, bør du først bestemme hvilken type kjøleskap som er mest å foretrekke for dine forhold, og ikke gi etter for reklame og overtalelse av selgere.

Uten å gå inn på detaljene til enheten til en eller annen enhet, kan du dele alternativene som er akseptable for å gi i flere grupper:

 • bærbare kjøleskap,
 • kompressor alternativer,
 • ett- og to-kammer fullverdige enheter.

Hvis du tilbringer litt tid på sommerhuset ditt, for eksempel en fridag i uken, gir det ingen mening å kjøpe et fullstendig kjøleutstyr. Et lite mobilalternativ vil spare deg for penger. I tillegg er den veldig kompakt, tar praktisk talt ikke plass og kan brukes i alle (selv det minste) landstedet. For all sin kompakthet kan den holde nok mat for dagen. Den brukes også til utflukter, piknik og reiser..

Slike mobile enheter kan deles inn i flere typer..

 • Isotermiske beholdere og poser.

Isolerte poser er små, vanligvis ikke koblet til strømnettet, og lagringstiden for mat i dem avhenger av de kalde akkumulatorene. Hvis du planlegger å bruke dette alternativet, er det verdt å fylle på med ekstra batterier, slik at du kan holde maten fersk mye lenger..

 • Minikjøleskap utstyrt med kompressorer.

Faktisk er dette en vanlig kompressorenhet, laget i små dimensjoner og i stand til å holde temperaturen en stund uten strøm. Etter ankomst til stedet kan du koble den til nettverket og bruke den som et vanlig kjøleskap.

 • Absorpsjonskjøleskap. De får stadig mer popularitet. Det er praktisk å bruke dem i landet eller på en tur. De kan være elektriske eller gass. Noen modeller kan ha muligheten til å koble til bilens strømnettet, og med en adapter kan de også kobles til en vanlig stikkontakt. De kan ha et ganske imponerende brukbart volum (opptil 200 liter), som vil være nok for de fleste sommerboere.

Et kompakt kompressorkjøleskap er ikke lenger så praktisk for transport og er nødvendig for å installere det innendørs. Det er fordelaktig for sin lille størrelse. Vanligvis er det ingen fryser i den, eller den er veldig liten. Samtidig kan arbeidsplassen i slike modeller nå 200 liter, noe som er mer enn nok for en liten familie..

Alternativer i full størrelse er nødvendige for de som, med et stort antall familiemedlemmer, reiser utenfor byen i lang tid – for eksempel i alle sommermåneder. De er også egnet for folk som liker å være vertskap for gjester på nettstedet. Dette alternativet er også egnet for de som høster naturens gaver (grønnsaker eller frukt fra stedet, sopp og bær fra nærmeste skog).

For å lagre en stor mengde lager, vil det mest praktiske alternativet være et to-dørs alternativ, som lar deg plassere et stort antall produkter. Hvis du ikke kan skryte av en rik høst, kan du velge en dørmodell. Det kan være en fryser i den, men den blir ikke like romslig. Det siste alternativet er mer praktisk å plassere under forhold for å spare plass i et landsted.

Anbefalinger

Hvis typen kjøleenhet er bestemt, kan du ta hensyn til andre nyttige egenskaper.. Sørg for å se nærmere på vurderingene om ulike merker av teknologi, fokusere på deres kvalitetsparametere, tilgjengelige funksjoner:

 • Kontroller dimensjonene til det valgte kjøleskapet. Vanligvis har ikke et landsted et stort friområde, hver kvadratmeter veier. Derfor må utstyret svare til ledig plass som er planlagt for installasjonen..
 • Et godt alternativ for en sommerbolig har alltid vært å kjøpe utstyr som allerede har vært i bruk.. I dette tilfellet er det viktig å kontrollere enhetens funksjon, tetthet i lukking av døren, fravær av lekkasjer og andre sammenbrudd..
 • Når du velger enheter for både hjem og sommerhytter, må du ta hensyn til en slik parameter som energiforbruk. Under moderne forhold er dette spesielt sant på grunn av det store antallet elektriske enheter rundt oss. Moderne modeller anses å ha energieffektivitetsklasse A, A +, A ++. De vil gi energibesparelser, spesielt når du er borte.

 • Spør om modellens klimatiske ytelse.
 • Hvis klimaet i landet er fuktig nok, på samme tid er lyset ofte slått av, og du går til byen i lang tid, velger typen enhetskontroll, det er bedre å foretrekke mekanisk eller elektromekanisk. De blir billigere (sammenlignet med elektroniske).
 • Vurder om du trenger automatisk avriming eller “No Frost”. Hvis du ikke vil koble enheten fra nettverket når du drar, og vil legge igjen mat i den, vil ikke denne evnen være overflødig..
 • Hvis du valgte en fullverdig to-dørs modell, kan du se nærmere på volumet på fryseren og velge en større.. Det lar deg plassere flere arbeidsstykker..
 • Hvis utformingen av et nytt landskjøleskap ikke er viktig for deg, er det ingen vits i å betale for mye for merket. Bedre å velge en pålitelig billig, muligens innenlandsk produsent med gode anbefalinger.

Populære modeller

Merket på et kjøleskap for en sommerbolig kan være absolutt hvilken som helst, avhengig av dine preferanser. Noen kjente produsenter av husholdningsapparater produserer imidlertid ikke kompakte versjoner i det hele tatt. Blant dem Samsung, LG, Electrolux. Følgende merker er mest populære blant brukerne: Biryusa, Saratov, Atlant, Shivaki eller Liebherr.

Blant tilstrekkelig store modeller for å gi, er følgende spesielt populære:

 • “Saratov 45”. Denne enkeltdørsenheten er utstyrt med et 150 liters kjøleskap, 15 liters fryser.
 • “Indesit SD125” – et kjøleskap på 197 liter og en fryser på 28 liter – tilstrekkelig volum for permanent opphold av en familie.
 • Atlant MX2822 – 190 liter kjøleskap og 30 fryser. Elektromekanisk kontroll, praktisk, billig og stille. Ulemper: spinkel dør og håndtak.

Middels modeller ble husket av forbrukerne av følgende representanter:

 • “Indesit TT85T”. Det er et lett og lett å transportere kjøleskap, kompakt og romslig. Har innebygd fryser og hyller av metallgrill. Brukere rapporterer god kjøling i begge kamrene. Jeg liker også støyen på enheten. Skuffelse skyldes hans lite stabile arbeid..
 • “Biryusa 8”. En ganske romslig og komfortabel modell med en liten fryser. Har et nyttig volum på 150 liter. Inne er det to hyller og to skuffer, slik at du enkelt kan plassere rekvisita. Den er enkel å bruke, stille, kraftig og pålitelig..
 • Daewoo FR-132A. Kompakt enhet på 120 liter med fryser for bare 9 liter. Har guider for flytting av hyller, skuff. Det kjennetegnes ved tilstedeværelse av dryppavriming, slik at det kan stå lenge. Pålitelig, ergonomisk og behagelig å bruke.

Blant miniatyrmodeller gis følgende representanter preferanse:

 • “Atlant MKhTE 30-01-60”. 30 liters modell, pålitelig og billig. Passer for en sommerbolig eller en bar. Lav støy under drift.
 • “SHIVAKI SHRF-54CH”. Den har et beskjedent volum på 50 liter, samtidig som den er veldig kompakt og romslig på samme tid. Kjennetegnes ved lavt strømforbruk, funksjonalitet og kvalitet til en lav kostnad.

Blant det rike sortimentet av moderne butikker vil hver sommerboer definitivt velge riktig modell for seg selv..