Kjøleskap “Biryusa”

Kjøleskap

Et av de største selskapene for produksjon av kjøleutstyr i vårt land er anlegget "Turkis", ligger i Krasnoyarsk.

Mange mennesker er kjent med dette merket siden sovjettiden. I løpet av denne tiden har merket ikke blitt foreldet, men fortsetter å utvikle seg i takt med tiden og leverer moderne kjøleenheter til markedet.

Funksjoner og fordeler

Kjøleskap merker "Turkis" produsert siden 1964. I lang tid ble produktene fra Krasnoyarsk -anlegget levert til noen europeiske land, hvor det sovjetiske kjøleskapet kom til forbrukere under navnet selskaper som Electrolux, Zanussi, Thomson, Brandt.

1982 – året for utgivelsen av ti millioner kjøleskap, noe som indikerer suksess og lønnsomhet i produksjonen.

For mange års arbeid har produsenten blitt tildelt prestisjetunge russiske priser for utviklingen av økonomien i regionen, for å bygge et utmerket foretak og dets effektivitet og effektivitet. Landet satte stor pris på hans aktiviteter, og anerkjente ham som vinneren av konkurransen om det beste foretaket i Russland, der mer enn tusen selskaper ble vurdert.

Nå leverer selskapet sine produkter ikke bare til forskjellige byer i vårt store hjemland, men også til nabolandene: Kasakhstan, Tadsjikistan, Aserbajdsjan og Usbekistan, Kirgisistan, Mongolia og Abchasia. I alle disse landene er det bygget et nettverk av servicesentre som gir alle kunder garantistøtte..

Arbeiderne på anlegget produserer uavhengig av hverandre de fleste komponentene som kreves for montering av kjøleutstyr. All produksjon er utstyrt med høyteknologisk japansk, tysk og italiensk utstyr.

"Turkis" – Dette er russiske kjøleskap med en rik historie. Avhengig av kjøpernes behov og teknologiske sprang har utstyrets utseende og funksjonalitet endret seg mer enn en gang. Dette er modeller med enkelt kammer og dobbeltkammer, med fryserom nederst og på toppen, samt separate frysere. Det er bemerkelsesverdig at med forsiktig drift er byggekvaliteten synlig selv i dag, mange representanter for denne teknologien fungerer den dag i dag..

Mange russere kjenner og elsker merkets produkter. Og dette er ikke overraskende, gitt den alvorlige konkurransen, varer "Turkis" har viktige fordeler:

 • har de samme fordelene som utenlandske konkurrenter;
 • energieffektivitetsklasse oppfyller moderne standarder;
 • praktisk drift og vedlikehold av utstyr;
 • stille drift, uten vibrasjoner og sprett;
 • hyppig manuell avriming er ikke nødvendig;
 • kapasiteten til kjøle- og frysekamrene;
 • tilpasningsevne til spenningsfall;
 • fint design;
 • rimelig pris.

Påliteligheten og bekvemmeligheten til selskapets produkter har blitt populær blant forbrukere. Det er bare noen få feil i teknikken..

Det er bemerkelsesverdig at reparasjoner ikke er for dyre, selv om det oppstår en sammenbrudd, alle komponenter er tilgjengelige og enkle å installere..

Produkter av denne typen er også laget av andre fabrikker i det post-sovjetiske rommet: Smolensk, Saratov, Nord, Atlant. De er også preget av ganske god kvalitet og en hyggelig pris, men bare "Turkis" når det gjelder ergonomi og design, matcher det vestlige kolleger.

Spesifikasjoner

For å velge et kjøleskap for hjemmet ditt, må du nøye vurdere parameterne. Det er noen av de viktigste egenskapene til kjøleteknologi som aldri bør overses..

Den mest betydningsfulle og forståelige egenskapen er det brukbare volumet til apparatkamrene.. Kostnaden for varene avhenger direkte av det. Du må tenke på hva behovet for størrelsen på kjøleskapet er i familien din. Spiser du regelmessig hjemme, eller foretrekker du å bruke cateringtjenester. Og ta også hensyn til kjøpets regelmessighet i butikken, hvis lageret gjøres i en måned eller minst en uke, bør kjøleskapets og fryserens volum være passende.

Samtidig bør man ikke glemme størrelsen på kjøkkenet der utstyret skal plasseres. Tross alt kan det hende at et stort to-dørs apparat rett og slett ikke passer inn i en spisestue av Stalin-typen. Og for store, romslige rom er det hele kjøleskap med rom for alle typer produkter, og separat en stor fryser. Analyser hvilke størrelser som vil passe inn i ditt interiør og familiens behov.

Kjøretøyets bredde og høyde er direkte relatert til volumet.. Et smalt kjøleskap kan passe inn i alle rom, men det vil være mindre romslig. Du kan alltid finne ut de eksakte dimensjonene i butikken der du planlegger å kjøpe, eller på nettstedet.

Vekt bør for eksempel tas i betraktning for eiere av et privat hus eller i en falleferdig tilstand.

Den nest viktigste parameteren er enhetens strømforbruk.. Strømforbruket avhenger av utstyrsklassen. Den allment aksepterte klassifiseringen av energiforbruk etter bokstaver i det latinske alfabetet fra A til G. Moderne teknologi produseres hovedsakelig med klasse A, A +, A ++. Høyere klasser er mindre vanlige på markedet og er mindre økonomiske i drift. Enheter med en klasse høyere enn C regnes som foreldede og ulønnsomme. Kjøleenheter fra "Turkis" har energieffektivitetsklasse A eller B. I gjennomsnitt er dette omtrent 400 kWh per år.

Kjøleutstyr har sin egen driftsmodus, som energiforbruket også er avhengig av. Noen moderne modeller er utstyrt med en praktisk tilleggsfunksjon som lar deg overføre utstyret til økonomimodus, for eksempel hvis du skal på ferie.

En viktig faktor i kjøleutstyr er antall kompressorer. De fleste budsjettalternativer har en kompressor. Og dette har en viss effekt på teknologiens drift. For eksempel når døren til kjøleskapet åpnes, begynner kjøling å fungere for hele apparatet, inkludert fryseren, selv om vi åpner det mye sjeldnere, og derfor stiger temperaturen ikke der. Flere kompressorer med separate påvirkningssoner vil mer korrekt koordinere driften av utstyr og forhindre at produkter overopphetes og fryser.

Tilstedeværelsen av et automatisk avrimingssystem kan tjene som en hyggelig bonus.. De fleste kjøleskap er nå utstyrt med et system "Ingen frost", gjør det mulig å unngå opphopning av fuktighet og ising, takket være spesielle vifter. Dette sparer betydelig tid og krefter for husmødre. Tross alt, ved hjelp av det, er det ikke nødvendig å ta ut alle produktene med jevne mellomrom, vente på fullstendig tining og vaske kamrene. Samtidig husker mange husmødre denne fremgangsmåten for innsamling av smeltet vann og godtar de automatiske avrimingssystemene med stor takknemlighet..

Vi må ikke glemme utstyrets utseende.. Det skal være behagelig for øyet og passe inn i interiøret. I tillegg til den vanlige hvite fargen brukes beige, sølv, svart og til og med nyanser som etterligner tre i utformingen av kjøleskapet. Hjørnene på mange modeller glattes ut og hele designen på enheten er teknologisk avansert og moderne. Når du kjøper, må du også sørge for at alle festene er pålitelige, jevnt malt, og at det ikke er noen ytre feil..

Sørg for å sjekke markedsføringstillatelsen når du gjør en avtale hvis det gjelder industrielt eller medisinsk kjøleutstyr. Tilstedeværelsen er obligatorisk og bekrefter at enheten har bestått registreringsprosedyren og er inkludert i databasen..

Hvordan justere

Det er noen regler for installasjon og drift av kjøleutstyr. "Turkis". Selvfølgelig er de alle beskrevet i detalj i bruksanvisningen..

Først må du installere kjøleskapet på riktig måte. For dette er et sted valgt langt fra varmeenheter, mens direkte sollys ikke bør falle på utstyret. Minst fem centimeter må stå mellom veggene i kjøleskapet og andre skap eller apparater for riktig luftsirkulasjon.

Teknikkarbeid "Turkis" designet for temperaturforhold fra 16 til 32 grader Celsius. Den relative luftfuktigheten til omgivelsesluften bør ikke overstige 75%. Ellers garanterer ikke produsenten for riktig og langsiktig drift av utstyret..

Enheten må ikke plasseres i nisjer eller innebygd i ikke-tiltenkte modeller i møbler. I dette tilfellet vil varmeutvekslingen med miljøet igjen bli forstyrret, noe som vil påvirke driften av mange bestanddeler negativt..

Kjøleskapets horisontale posisjon justeres ved å skru av og skru inn spesielle støtter designet spesielt for dette. Vær oppmerksom på at hvis utstyret installeres ujevnt, kan det lage støy under drift. For enkelhets skyld og selvlukkende dører kan du vippe enheten litt mot bakveggen, omtrent fem millimeter fra den horisontale aksen.

Etter at du har koblet kjøleskapet til strømnettet, må du vente minst fire timer. Og bare etter det kan du fylle den med produkter..

Du kan stille temperaturen i kjølekammeret ved hjelp av en spesiell termostatknapp. Når den dreies med klokken, vil temperaturen i rommet synke, tvert imot vil den øke. Etter det støttes modusen automatisk. Selvfølgelig, med et mekanisk system, kan du bare stille temperaturen relativt, med fokus på dine følelser. Nyere modeller er ofte utstyrt med elektroniske sensorer som kan brukes til å se den eksakte temperaturen i hvert rom..

Modusen er også satt separat for fryse- og kjølekamrene og vedlikeholdes deretter uten deltakelse fra eierne..

Noen ganger må eierne henge kjøleskapdøren fra den ene siden til den andre.. Dette kan skyldes ulempene med oppsettet eller særegenhetene ved plasseringen av utstyret. Generelt vil en person kunne henge døren til apparatet selv uten visse ferdigheter og kunnskaper. Først må du sjekke om det er spor på motsatt side for å fikse døren. De kan lukkes med plugger. Hvis en slik mulighet gis av produsenten, bør du bevæpne deg med en Phillips- og flatskrutrekker og en skiftenøkkel. Før du starter arbeidet, må du koble enheten fra strømnettet.

Etter å ha flyttet døren til den andre siden, bør håndtaket også flyttes til motsatt ende av døren. De sporene som ble brukt tidligere, men ikke lenger vil være nødvendige, lukker de tilhørende pluggene. Og sørg for å kontrollere tettheten til døren lukkes.

Under drift av enheten kan det oppstå noen funksjonsfeil:

 • Enheten fungerer ikke når den er koblet til et nettverk. Det er nødvendig å kontrollere om det er noen spenning i nettverket i det hele tatt, og også om støpselet kommer inn i kontakten normalt, om det er en skikkelig kontakt.
 • Mangel på belysning når du åpner døren, foreslår å bytte pære.
 • Støy og rasling under drift. Kjøleskapet kan installeres ujevnt, noe som kan forårsake bank og sprett. Det er nødvendig å justere posisjonen ved hjelp av monteringsføttene. Det er også mulig at kjøleapparatets rørledninger berører veggene i selve kjøleskapet eller veggen. I dette tilfellet må du eliminere berøring.
 • Dårlig lukt. Kammeret kan inneholde uforseglet mat eller medisin som siver. For å bli kvitt det, må du fjerne ubehagelig luktende mat og rengjøre kjøleskapet. Det er bedre å skylle det med en varm såpemasse, og tørk det deretter med en ren klut og tørk.

Selvfølgelig kan det oppstå mer alvorlige problemer, men i dette tilfellet er det bedre å søke hjelp fra servicesenteret, og ikke prøve å løse problemet på egen hånd..

Under drift kan det være noen lyder som ikke krever inngrep og er normale:

 • klikk når temperaturreléet fungerer;
 • murring av kjølevæske når den sirkulerer i rørene;
 • lett knitring når temperaturen endres og materialer tilpasser seg dem.

Oppstilling og vurdering

Oppstillingen produsert av selskapet "Turkis" teknikken er ganske bred. Husholdningssortimentet er representert med et lite enkeltkammer og vanlige tokammeralternativer.

Enkeltkammer modellene inkluderer en egen fryser, romslig, med et ganske stort volum. I slike enheter er en kompressor installert, noe som er ganske nok til å sikre normal drift, og det er praktisk talt ingen tilleggsfunksjoner..

Kjøleskapet er også en enkeltdørs modell. uten fryser. Faktisk er dette et vanlig kjøleskap, som har en funksjon – den har ikke fryser..

Sortimentet inkluderer bar kjøleskap. Dette er en spesiell type kjøleutstyr med små dimensjoner, 85 centimeter høye og 60 centimeter brede, uten fryserom og med glassdør. Slike enheter brukes ofte til lagring av drikke, samt et demonstrasjonsalternativ for kaviar og konserver..

De fleste enkeltdørsenheter har en standardbredde på 60 centimeter. I to-dørs modeller er bredden selvfølgelig mye bredere og kan nå 140 centimeter.

I utgangspunktet alle representanter for teknologi "Turkis" har energiklasse A eller B, som er standarden i dag. Klimatisk klasse av enheter – N, som lar dem operere ved temperaturer fra 16 til 32 grader Celsius. Dette er ikke en veldig egnet modus for noen regioner i landet vårt, men det tilfredsstiller likevel behovene til de fleste kjøpere.

Mange nye modeller av kjøleskap er utstyrt med funksjonen "Ingen frost", tillater ikke dannelse av is på grunn av arbeidet til spesielle vifter. Dette er et automatisk avrimingssystem, så elsket av våre vertinner..

Det er ikke så mange alternativer for å belegge farger i butikkene. I utgangspunktet er det selvfølgelig, Hvit standard farge. Men det er også på salg sølv metallic og pearlescent nyanser.

Den mest populære modellen for kjøleutstyr "Turkis" er 149D. Det nyttige volumet til denne prøven er ganske stort – 380 liter, hvorav 245 er kjølekammerets volum. Energiklassen til enheten er A, som er den mest fordelaktige, strømforbruket er bare 0,95 kW. Utstyrt med et elektronisk kontrollpanel som lar deg nøyaktig stille og kontrollere temperaturen i rommene. Har også en rimelig meny og fin dekorasjon. Det er mulig å flytte døren til hver side, noe som er veldig praktisk i den begrensede plassen til leilighetene våre. Støynivået til dette kjøleskapet er bare 41 dB, noe som er ganske lavt. Med riktig installasjon av enheten vil det ikke forårsake ulempe for noen med støy.

Den andre i rangeringen er en rimelig budsjettversjon av kjøleskapet. "Turkis 129". Det har en praktisk i våre forhold muligheten til å opprettholde temperaturen når strømmen er slått av i sytten timer. Også utstyrt med funksjonalitet "superkul", slik at maten raskt kan avkjøles.

Pakken inneholder to kompressorer som uavhengig styrer kjøle- og frysekamrene. Hvis det er nødvendig eller av hensyn til økonomien, kan du generelt bare bruke en av dem. En hyggelig omstendighet er tilstedeværelsen av en mekanisme "Ingen frost", gjør det mulig å ikke kaste bort tid på vanlig tining av fryseren.

Og det siste alternativet vi ser på, ville være modellen "Turkis 8". Den har små dimensjoner og et volum på bare 150 liter. Dette er en veldig liten og rimelig enhet, perfekt for en sommerhytte eller et privat hus. Har en liten fryser på 14 liter som bare kan holde det viktigste. Energieffektivitetsklasse A +, noe som resulterer i betydelige besparelser. Utstyrt med mekanisk kontrolltype. Kjøleskapet har to hyller for oppbevaring av grunnleggende utstyr og tre hyller på døren for småting.. Dette alternativet er helt blottet for frills, men takler fullstendig funksjonene som er tildelt det..

Det skal bemerkes at alt utstyr "Turkis" er økonomisk og budsjettmessig, kan familier med enhver økonomisk situasjon ha råd fra alternativer fra slike kjøleskap.

Komponenter og tilbehør

Kjøleskapet inneholder hyller som er forskjellige i størrelse og mengde, avhengig av modell. Hyllen kan være et metallnett eller en solid herdet glassoverflate. Det er også dørhyller som lar deg enkelt og effektivt bruke ledig plass. Hver for seg kan du installere en spesiell innsats for å legge egg. Vanligvis er det to kar nederst i kjøleskapet for lagring av grønnsaker og frukt..

I fryseren er det spesielle esker i forskjellige størrelser, som gjør arrangementet av produkter det mest praktiske..

Under drift er det mulig at det er feil, følgende komponenter kan være nødvendige for å eliminere dem: lyspærer, gummibånd, termostat, knott, kondensatorer, kontroll- og displayenhet, kompressorer og deres deler, startreléer og andre.

Anmeldelser

Anmeldelser om selskapets produkter "Turkis" du kan finne veldig forskjellig i omfanget av World Wide Web.

Det skal bemerkes at de fleste av de som kjøpte et kjøleskap av dette merket fortsatt har et godt inntrykk og legger igjen gode kommentarer. Kjøpere er mest fascinert av prisen på merkevarens produkt "Turkis". Vær også oppmerksom på rommeligheten til dette kjøleutstyret..

Mange anser det som en utmerket løsning for små kjøkken, der det er nødvendig å plassere ganske mange apparater og ikke miste funksjonalitet..

Blant de negative anmeldelsene er mange kommentarer knyttet skjørheten til plastdeler, spesielt esker i fryseren. De bryter ganske raskt og ofte. Men noen brukere anser dette ikke som en ulempe, men en enkel egenskap ved det kjølte materialet og råder andre kolleger til å være forsiktige..

Kjøpere er enige om at dette for pengene deres er et utmerket produkt, dessuten forårsaker det også stolthet i innenlandsk produksjon..