Kjøkkenvasker i rustfritt stål

Komfyren og vasken er to grunnleggende ting, uten hvilke kjøkkenet ikke er kjøkkenet. Dessuten er det med oppgavene ved vasken at to tredjedeler av alle våre kjøkkenforhold vanligvis er forbundet. Derfor velger de mest praktiske eierne vaskevasker i rustfritt stål, noe som ikke bare er behagelig med funksjonalitet og skjønnhet, men også med deres evne til enkelt å kombinere med hvilken som helst design, enkel installasjon og et hyggelig forhold mellom pris og kvalitet..

8 bilder

Funksjoner og fordeler

I vanskelige driftsforhold på kjøkkenområdet er vasker i rustfritt stål uunnværlige – høy luftfuktighet, temperaturfall, kjemiske vaskemidler og rengjøringsmidler, mekanisk belastning og rust er ikke redd for dem. Det er rett og slett umulig å bryte, slå, bøye eller i det minste klø det. En vask av metall som ikke er utsatt for korrosjon, og til og med ordentlig innebygd i benken, vil tjene i mange år uten å miste de viktigste fordelene – høy styrke, utmerket varmebestandighet, utmerket hygiene, holdbar estetikk og komfort i daglig vedlikehold. Det er derfor de fleste kafeer og restauranter rundt om i verden er utstyrt med kjøkkenutstyr i rustfritt stål..

Et annet viktig pluss – for en innebygd vask, i motsetning til en faktura, trenger du ikke å velge størrelsen på kjøkkenmøbler spesielt. Den kan installeres på alle typer benkeplater og være laget av materiale som matcher bredden. Og installasjonen er så enkel at den ikke krever spesielle ferdigheter eller spesialverktøy. Kanskje den eneste ulempen ved en kjøkkenvask i rustfritt stål er den lave støydemping. Lyden av å helle vann eller skravling av tallerkener på en slik vask blir imidlertid jevnet. hvis du velger en som er laget av en tykk metallplate, eller en som har et lag med lydabsorber.

7 bilder

Størrelser og former

Vasker i rustfritt stål er vanligvis laget med en blank eller matt glatt overflate. Men designfantasi, kombinert med moderne produksjonsmetoder, gjør dem noen ganger til virkelige kunstverk med strukturert tekstur, komplekse relieffmønstre eller uvanlige former. Så, i tillegg til standard runde, firkantede og rektangulære skall, er det trekantede og trapezformede og ovale, og doble og til og med hjerteformede.

Rektangulære vasker i rustfritt stål er praktiske for montering i smale skap eller benkeplater, selv om de ikke er veldig praktiske i drift, siden dimensjonene på 40 x 50 cm eller 50 x 60 cm ikke helt forhindrer sprut utenfor vasken. Men muligheten til å øke lengden opp til 130 centimeter gjør det mulig å komplimentere dem med tilbehør i form av et skjærebrett, hakker eller kurv for tørking av vasket mat og oppvask.

Det vil ikke være lett å utstyre en rund vask også, men den er mye mer romslig enn en rektangulær og er veldig ergonomisk. Oftest velges en rund vask i rustfritt stål med en diameter på 49 cm for innsetting i hjørnet på et kjøkkensett.

Det mest praktiske og rasjonelle for installasjon på et standard kjøkken er en firkantet vask i rustfritt stål (med dimensjoner på 60 x 60 cm eller 50 x 50 cm). Og profesjonelle kokker og høyteknologiske aficionados foretrekker doble vasker med boller av samme eller forskjellig størrelse med en eller to miksere. Denne separasjonen brukes også til å utstyre forskjellige nyttige kjøkkenutstyr, og forvandle en konvensjonell vask til en moderne multifunksjonell enhet. Det finnes modeller med tre boller, men de brukes sjelden fordi de krever for mye plass..

Det er også vasket “vasket” kjøkkenvasker i rustfritt stål – dette er når flere arbeidsflater er plassert på den ene eller begge sider av vasken. Vanligvis er hjørner eller rektangulære vasker laget i denne formen..

7 bilder

Installasjonsmetoder

En standard vask i rustfritt stål er montert i et ferdigskåret hull i kjøkkenskapet og klamrer seg fast med sidene. Installasjonen er så enkel at alle kan håndtere den uten mye innsats og spesielle ferdigheter. Det er sant at denne typen installasjon vanligvis ikke lar deg perfekt utjevne overflatene på benkeplaten og vasken, som fremdeles stikker litt ut. Dette skaper et ubehagelig område for rengjøring, som ikke bidrar til hygiene i rommet og snart ser helt uestetisk ut..

Den integrerte kjøkkenvasken bidrar til å unngå slike problemer. Den er ikke montert på toppen, men under benkeplaten, og til slutt ser den ut som en enkelt enhet med den. Men denne installasjonsmetoden krever dyktigheten til en erfaren håndverker, og derfor tilleggsbetaling for arbeidet hans..

Uansett, når du installerer en vask i vasken i rustfritt stål, er det viktig å nøye finne ut hullet for det. Og det skal huskes at benkeplater av sponplater ikke er egnet for å sette vasker i rustfritt stål inn i dem..

7 bilder

Hvordan velge

Det viktigste er materialet som den rustfrie vasken er laget av. En vask med en tykkelse på 0,6 til 1,2 mm og en stålkvalitet på 18/10 eller AISI 304 (08X18H10), noe som betyr. at produktet er laget av legert stål som inneholder 18% krom og 10% nikkel. Skrupelløse produsenter kan bruke tynnere stål enn det minimum som er tillatt av standarden på 0,4 mm, eller til og med dens tekniske kvalitet med et lavt nikkelinnhold (merker AISI 202 eller 12X17G8N), noe som over tid kan føre til overflatekorrosjon eller deformasjon av skallet. Så før du kjøper, må du nøye studere passet til den valgte bilvasken..

Når du velger mellom stemplede og sveisede vasker, er det viktig å sammenligne ikke kostnadene, men hovedparametrene. Den stemplede er ganske rimelig og har ikke sømmer som kan lekke, fordi den presses på en spesiell maskin fra ett ark rustfritt stål. Men hvis teknologien blir krenket, viser det seg ofte at veggene er ujevne i tykkelse. I tillegg er bollen til et stemplet skall sjelden dyp (ikke mer enn 15 cm) og lager mye støy under drift. En sveiset vask vil koste mer, og når du kjøper den, må du nøye kontrollere tettheten i sømmene som bollen er sveiset til basen. Men denne produksjonsmetoden lar deg lage en rekke former og sette bollen til hvilken som helst dybde, til og med betydelig større enn standard 22 cm.

Etter anmeldelser å dømme, vil det mest rasjonelle valget for å utstyre kjøkkenområdet være en dobbel vask i rustfritt stål, hvis dype og romslige boller lar deg vaske høye gryter og store stekebrett uten unødvendige sprut, og dessuten vil det spare tid og innsats når du skjærer mat til matlaging. … Og en liten vask, uansett hvor god den lave prisen er, rettferdiggjør seg bare i et veldig lite kjøkken, der et annet alternativ rett og slett er umulig..

Det må tas i betraktning at en vakker polert vask i rustfritt stål er effektiv, men alle vanndråper og fettete flekker er sterkt synlige på overflaten, som når de tørkes, raskt blir til en ubehagelig plakett. Imidlertid kan en slik vask enkelt rengjøres og poleres igjen. Matt rustfri vask er mindre lunefull i hverdagen, men mer krevende i omsorgen.

Og en liten hemmelighet til å velge en utmerket kjøkkenvask i rustfritt stål: ta med en magnet – hvis den glir, men IKKE tiltrekker seg fast, så er alt i orden, stålet er av høy kvalitet.

9 bilder

Produsentoversikt

Den enkleste måten er å velge en kjøkkenvask i rustfritt stål, med fokus på en kjent produsent med et godt rykte. I de ganske krevende markedene i Russland, Tyskland, Danmark, Sveits, Frankrike og andre europeiske land har merkene Franke, Ledeme, Teka og andre vist seg å være av virkelig høy kvalitet, verdig oppmerksomhet og penger brukt..

Franke er et sveitsisk firma som spesialiserer seg på produksjon av vasker og kraner med evne til å utvikle og produsere tilpassede design.

Teka er et kjent tysk merke med det bredeste sortimentet og den høyeste kvaliteten på innebygde kjøkkenutstyr, som er det nest største i verden for sin produksjon.

Ledeme er et av få virkelig kvalitetsmerker av kjøkkenvasker og kraner, hvis produksjon er lokalisert i Russland og Kina, noe som gjør at de kan opprettholde en ekstremt lav pris for sine sanitærutstyr laget av høylegeret stål..

Blanco – denne produsenten fra Tyskland velger spesielt nøye materialet for fremstilling av vasker, hvis overflate har økte egenskaper ved motstand mot ytre påvirkninger – MicrotexTM.

Alveus er et ungt slovensk merke av sanitærutstyr med en unik, lett gjenkjennelig og allerede populær design for kjøkkenvasken..