Kjøkkenvask i rustfritt stål

Som regel er vasken til kjøkkenet laget av rustfritt stål. Dette materialet regnes som det mest populære av en grunn: en slik vask krever ikke spesiell omsorg, den er motstandsdyktig mot forskjellige typer fargestoffer og slipemidler, og til en pris er den ganske akseptabel for mange.

En vask i rustfritt stål kan kalles både holdbar og hygienisk. Hvis det er en etterspørsel, betyr det at det også er et valg, og det er veldig rikt: modellene er runde, firkantede, hullede, overhead, med vinger, uten vinger, kantete, dobbelte, halvannet…

Ulempen er selvfølgelig støyen de lager under drift. Hvis det kommer vann på stål, gir det umiddelbart gjenklang, men ifølge produsentene kan dette problemet bare påvirke modeller med tynt metall.

9 bilder

Nyanser når du velger

 1. Den som sier noe, men produkter i rustfritt stål er veldig praktiske og veldig pålitelige, og derfor er de gitt "palmetre" veldig mange husmødre. Vasken i rustfritt stål har mange særpreg. Det er nesten som stein, har stor styrke, er motstandsdyktig mot korrosjon og er ikke redd for mekanisk belastning..
 2. Men før du går til et utsalgssted for å velge en vask, må du fortsatt lære å skille mellom kvalitetsindikatorene til produktet riktig..

Matt alternativ

Mer enn ett poeng er viktig her: det er mange krav til en ekte vask:

 1. det må nødvendigvis være laget av en viss stålkvalitet som er godkjent for bruk i matproduksjon;
 2. i stålet som en bestemt vask er laget av, bør det ikke være tunge urenheter. Stålklassnummeret bør være 304, fordi det er slikt stål som vil være helt trygt og oppfylle alle kravene som gjelder i dette tilfellet. Det kjennetegnes ved følgende kvaliteter: elastisitet, styrke, hygiene, motstand mot aggressive effekter av ethvert aggressivt miljø, mot korrosjon og rustdannelse på det..

Men denne stålkvaliteten har også en betydelig ulempe – den er relativt dyr..

7 bilder

Flere budsjettmodeller

Det er mange vasker i butikker (med eller uten kantstein) laget av andre stålkvaliteter. For eksempel, merke 202 – det er ikke så dyrt og er veldig etterspurt innen maskinteknikk. Det er forskjellig i kjemisk sammensetning og har ikke de samme kvalitetskarakteristikkene når det gjelder mekanisk styrke og motstand mot korrosjonsprosesser. En slik vask vil avvike vesentlig fra den som er laget av stål 304..

7 bilder

ulemper

Produkter fra 202 stålkvaliteter er utsatt for sprekker på overflaten under visse forhold. Dette stålet brukes oftest i matproduksjon – retter er laget av det, og ved første øyekast kan det ikke skilles fra klasse 304, men forskjellen vil bli åpenbar så snart vasken begynner å fungere.

Noe lignende vil skje med en vask laget av 202 stålkvaliteter – det vil begynne å ubehagelig overraske eierne med uforståelige flekker som vil vises på overflaten, flekker og en endring i den opprinnelige fargen. Jo lenger – jo flere og flere skuffelser vil være: på steder av bøyninger og sømmer vil rust dukke opp sammen med etsende flekker, som til slutt vil føre til om et år til fullstendig ødeleggelse av metallet – gjennom hull og korrosjon vil vises.

9 bilder

Hvordan ikke gjøre en feil når du velger?

For å gjøre valget ditt riktig, anbefales det å avgjøre noen spørsmål før du kjøper en vask i rustfritt stål:

 • Skal vasken din være matt eller polert? Først vil en polert vask ha et mer attraktivt utseende enn en matt vask, men det vil også kreve mye mer vedlikehold..

Hver gang, for eksempel, må overflaten på en polert vask tørkes grundig, ellers ser du et spor av hver dråpe vann og hver, minste ripe på den. Men kalk fra en polert vask blir fjernet mye raskere enn fra en matt overflate..

 • La den fremtidige vertinnen velge kjøkkenvasken selv, for det er hun som vet hvor mange boller hun vil ha, slik at arbeidet hennes på kjøkkenet – enten det er med mat eller med kjøkkenutstyr – er så behagelig som mulig. Hun vet også bedre hvilken form hun skal kjøpe en vask: rund, firkantet eller rektangulær (denne modellen velges oftest, den mest populære størrelsen er 60 x 80 cm), eller kanskje hun vil velge en kantet modell..

Når du velger en vask, bør du ikke glemme hvilken mikserdesign som er best egnet for denne vasken. Og likevel – det er ganske mulig at vertinnen lenge har drømt om en vask med en vinge og mange ekstra tilbehør til den, for eksempel en spesiell beholder, som vil inneholde flytende såpe, et filter som renser vann, en søppelkvern og mange andre ..

 • Om dybden på bollen

Denne parameteren for en kjøkkenvask er veldig viktig og krever spesiell oppmerksomhet når du velger en av modellene. Det antas at dybden på vasken ikke skal være mindre enn 18 cm. Denne beregningen skyldes det faktum at med en grunnere dybde i vasken vil sidene ikke kunne holde sprutene, og de vil spre seg fra den gjennom hele kjøkken.

 • Det er to typer vasker i rustfritt stål: noen kalles overhead, andre er død.

Når du velger en mortise -modell, bør du ta hensyn til dimensjonene for å bestille møbler av passende størrelse senere. Og hvis det allerede er møbler, må du beregne slik at vasken passer inn i hullet som er forberedt.

Når du velger en overliggende vask, bør det ikke oppstå problemer, fordi en slik modell kan installeres på hvilken som helst kjøkkenmodul. For prisen er en slik vask ganske akseptabel, og det er slett ikke vanskelig å installere den, så selv en nybegynner vil være ganske i stand til slikt arbeid..

Et flott alternativ når du har kjøpt et billig kjøkken i økonomiklasse, bestående av ferdige moduler, standard. Men i dette tilfellet bør du vaske oppvasken veldig nøye, slik at det ikke renner vann inn i sprekker mellom skapene. Hvis dette ikke følges, kan møblene ganske enkelt svelle og miste, dermed all sin attraktivitet..

7 bilder

Hvor du skal gå for å handle?

Det siste å gå til markedet. Det er best å bruke tjenestene til spesielle utsalgssteder – dette vil gi deg muligheten til å forsikre deg selv og beskytte deg mot å kjøpe et produkt, hvis kvalitet mildt sagt ikke er på nivå.

Det er greit hvis du i den aller første butikken ikke kunne velge noe fra varene som tilbys der. Valget av vasker i rustfritt stål er så stort at hvis du søker litt mer, vil du snart finne akkurat det du lette etter – en vask i rustfritt stål som passer deg på alle måter. Slike produkter er et utmerket valg, og bare steinprodukter kan være bedre enn disse produktene..

Tykkelse

Denne verdien blant alle indikatorer på stål for enhver vask er en av de viktigste komponentene i utvalget. Stålplatetykkelse i forskjellige vasker kan variere fra 0,4 mm til 1,2 mm. Kostnaden for vask blir høyere, jo tykkere stål ble brukt i produksjonen..

Men i dette tilfellet er det bedre å ikke spare penger, fordi problemene begynner med tynt stål. Det vil lage støy fra vannstrålene som faller på det, og vibrere, og til og med bøye seg under vekten av for eksempel gryter med vann, og fra temperaturfallet kan en vask av tynt stål vanligvis begynne å “gå” og stige over overflaten på benkeplaten og bryte den forseglede skjøten.

Det skal huskes at en vask av høy kvalitet i rustfritt stål er en tykkelse som vil være minst 0,6 mm. Produktene er tynnere og vil koste mindre, som regel er produsentene Kina og Russland..

Overflatebehandling

Kjøkkenvasker er tilgjengelig i fem utførelser:

 • Matt vask er et rustfritt stålprodukt som ikke har ytterligere polering;
 • Polert vask – et produkt laget av samme materiale, men polert;
 • Speilvask – rustfritt stålprodukt, polert til en skinnende tilstand;
 • Den dekorerte vasken er et rustfritt stålprodukt med en overflate som ligner strukturen av lin. Det er en veldig praktisk overflate, som det ikke er synlige dråper eller riper på. Et slikt mønster med en relieff på den graverte overflaten oppnås ved å rulle (eller rulle), når en rustfri stålplate føres mellom ruller som roterer i forskjellige retninger og “preger” et mønster på arket.

Tegningen går i en dybde på omtrent 0,2 mm, så små riper på overflaten er nesten usynlige. En slik teknologi med mange produksjonsstadier i vasken fører til høyere kostnader – det viser seg å være 15 prosent dyrere enn glatte prøver..

 • Mikrostrukturert vask-den samme vasken i rustfritt stål, men med en finere overflate.

Monteringsmetode

Når det gjelder integrerte vasker, er deres posisjon i forhold til bordets overflate enten lavere eller høyere, eller i flukt med bordets overflate. Men når det gjelder kompleksitet, er denne type installasjon den mest tidkrevende, og det er usannsynlig at det vil være mulig å takle en slik installasjon på egen hånd. Dette er tilfellet når du ikke kan klare deg uten en spesialist – du må kutte ut et sted for vasken på en koordinatfresemaskin.

Den mest interessante og vanskelige måten å installere en slik vaskemodell er installasjon under benkeplaten – denne metoden skiller seg i prinsippet fra alle andre installasjonsmetoder. I dette tilfellet finner installasjonen sted under benkeplaten. Installasjon under bordet brukes når benkeplaten er granitt, plast eller tre, men oftest i et sett med en benkeplate i stein.

Installasjonen under bordet viser hvor vakker steinen er i sitt tverrsnitt. Vasker installert under benkeplaten har de samme fordelene som innfelte vasker – de er hygieniske, enkle å bruke og krever ikke spesielt vedlikehold..

Den innebygde vasken er den mest populære i dag, den kan sees på nesten alle kjøkken der det er et sett med en felles benkeplate, som er så typisk for et moderne interiør..

Riktig størrelse

Hver eier har rett til å velge en vask med slike dimensjoner som han liker, men dimensjonene på vasken kan naturligvis ikke overstige dimensjonene til skapet som vasken skal installeres på. For å forhindre at dette skjer, må du gjøre noen målinger. Først og fremst bestemmes bredden på skapet, og deretter høyre og venstre lengde på et fragment eller en hel bordplate. Den andre dimensjonen vil være nødvendig hvis du kjøper en bolle med vinger eller en vinge.

Når du velger vask, bør du vurdere noen anbefalinger:

 1. Vasken bør ikke nå veggen med omtrent 3 eller til og med 5 cm, derfor velger du en vask 45 cm bred for et skap på 50 cm bredt.
 2. Forsiden av bollen skal ikke gå ut, men skal ende i tre centimeter til kanten av bordet.
 3. Bollen kan bare passe tett til forkleet, selv om dette ifølge eksperter best unngås.
 4. En overvask må samsvare med størrelsen på skapet.
 5. Slike kjøkken i full størrelse, der bollen er kombinert med et skap eller skap (vask-prisme), har en standardstørrelse-800×600. I dette tilfellet, hvis bordet er laget sammen med benkeplaten, kan en slik vask også passe inn i kjøkkenet i midten..

For en vask er konsepter som form og størrelse like viktige. Form er viktig for vasken, og størrelsen er viktig for kapasiteten. Dimensjonene på vasker avhenger av deres form, for eksempel for en firkantet vask, er standarden størrelsen 40×40, 50×50 eller 60×60, selv om det kan være andre. Slike vasker er romslige nok og velges av mange husmødre. Det er mange av dem på salg, av forskjellige design, fra forskjellige materialer og med forskjellige funksjoner. Passer perfekt inn i et lite kjøkken.

Og for rektangulære vasker er standardstørrelsene 50 × 125, 50 × 100, 60×80, 50×60. Bordet for en slik vask skal være smalt og langt. Ser bra ut i et ikke-standard rom eller på et lite kjøkken. Kan ha to eller flere boller.

8 bilder

Populære modeller

Etter type installasjon er forskjellige typer kjøkkenvasker populære:

 1. Skyllvasker er kanskje det mest populære alternativet. De kan installeres uavhengig av hverandre på et bord laget av hvilket som helst materiale.
 2. For enkelhets skyld kan vasken være stor eller liten, med eller uten vinge. Noen husmødre synes runde vasker er mer praktiske, fordi de som regel er mer romslige med samme volum som en bolle med en annen form. I tillegg er populariteten til en vask avhengig av hva slags interiør den passer inn i. Så en trekantet vask er et populært alternativ når du trenger å bruke hjørnet på kjøkkenet, og det vil ta veldig lite plass i det..

Du bør ikke velge for dype vasker, for i dette tilfellet må du hele tiden bøye deg, og dette er helt upraktisk. I tillegg, hvis det er en hengslet hylle over vasken, er det en sjanse for at du berører den nå og da..

En vask som er for grunne til å passe til høye retter er også et dårlig valg..

Alle velger en vask i henhold til sine preferanser, noen foretrekker matte vasker, mens andre foretrekker speilvasker. Det viktigste er at kjøpet passer harmonisk inn i kjøkkensettet..

Velge en form

For moderne teknologi er ingenting umulig, og formen på vasken kan være hva som helst. De vanligste er kjøkkenvasker av følgende modeller:

 • Klassisk firkantet eller rektangulært. Disse vasker er funksjonelle og romslige. Disse modellene har ofte ekstra boller og annet utstyr..

 • Rund eller oval. Slike modeller regnes som det beste alternativet for et lite kjøkken. Som regel er dette små skall og uten ekstra rom. Runde modeller er enkle å ta vare på – de har ingen hjørner å samle seg

 • Trekantet (kantet). Det vil perfekt spare kjøkkenplassen, som vertinnen til “Khrusjtsjov” elsker det veldig godt.

 • Femkantet. Disse modellene brukes til å utstyre romslige og lyse kjøkken. Disse skjellene er de mest funksjonelle, har ofte sidevinger og flere boller samtidig..

Hvor mange boller trenger du

Den doble kjøkkenvasken ble likt av mange husmødre for sin praktiske funksjon. Dette alternativet er praktisk av mange grunner. For eksempel kan du suge oppvasken i en vask, og vaske dem i en annen. Eller du kan trekke vann i en bolle og vaske oppvasken i den, skylle den under rennende vann i en annen bolle. Forresten, dette er en fin måte å spare vann på..

En annen bruk for en av bollene er å tine mat i den eller skrelle grønnsaker (hvis skålens materiale ikke er redd for flekker og ikke absorberer lukt). Den doble vasken i rustfritt stål er perfekt for dette, og oppfyller alle de rasjonelle kravene til organisering av arbeidsplassen og hygiene så mye som mulig..

Hvis det ikke er nok plass på kjøkkenet, kan det utstyres med en vask med små boller og uten tilleggsvinge. En utmerket løsning for interiøret i en liten kjøkkenkrok ville være en todelers vask, takket være at arbeidsflaten på kjøkkenet vil bli betydelig lagret og den vanligvis tomme skjøten i hjørnet av benkeplaten vil bli brukt..

Produsentoversikt

Det tsjekkiske Alveus -settet er laget av rustfritt stål, med en tykkelse på 1 mm. Modellene er slitesterke og slitesterke. Overflaten på en slik vask er laget av sateng (den kan være glatt matt eller blank), klassisk lin eller mikrolin. Overflatebehandling bestemmer fargen på produktet, det er totalt 16 nyanser, det kan enten være standard krom eller kobber eller gull.

Det sveitsiske selskapet Blanco tilbyr et bredt utvalg av vasker, kraner og annet tilbehør. Disse produktene er alltid etterspurt blant kjøpere og er tradisjonelt øverst i vurderingen. Disse produktene selges i mer enn hundre land, med utmerket design og kvalitet. Selskapet legger særlig vekt på modeller i rustfritt stål, og anser slike produkter som klassiske. Teknologiene som eies av selskapet tillater diversifisering av vasker, noe som resulterer i polerte vasker, vasker med hakk, speilvasker, så vel som matt.

Franke – Dette tyske selskapet har stor erfaring med produksjon av kjøkkenvasker. Tyskland produserer luksusprodukter med original design og utmerket ytelse. Det er ikke overraskende at anmeldelser av tyske produkter er ekstremt positive, eller rettere sagt til og med entusiastiske, og dette gjelder produktets form, kvalitet og funksjonalitet..

For tiden lager tyske håndverkere et bredt utvalg av vasker av høy kvalitet. De bruker forskjellige materialer, men de begynte med rustfritt stål, så mye erfaring med dette materialet har allerede samlet seg. Det er mange modeller i dag, og når det gjelder funksjonalitet, kan de bringe enhver husmor i en hyggelig sjokkstilstand.

Teka – dette tyske selskapet begynte å produsere kjøkkenvasker tilbake i 1924, og i dag fortsetter det å operere på 25 fabrikker som er lokalisert på tre kontinenter. Dermed har kunder fra 110 land muligheten til å nyte dette førsteklasses kjøkkenutstyret..

Alle som ønsker å kjøpe en rustfri vask i hvilken som helst form, slik at kostnaden er behagelig balansert med kvaliteten, anbefaler vi Iddis kjøkkenvasken. Enhver modell: innskjæring, hjørne, rund eller annen vil bli tilbudt deg i spesialiserte og profesjonelle butikker i hele Russland og SNG.

Vasken til kjøkkenet er noe som alltid er i sikte. Tross alt er Russland et land der det er vanlig å sitte i en nær krets med venner på kjøkkenet. Så produsenter kommer med nye designmodeller, den ene bedre enn den andre. Og kjøperne må bestemme hvilken modell de vil kjøpe fra hvilken produsent, hvilken form den skal ha, hvilke størrelser og deretter hvilken design kjøkkenvasken vil ha..

11 bilder