Kjøkkenskap hengsler

Når vi bestiller et kjøkkensett, håper vi at det vil tjene oss i mange år, tåle mange åpninger og lukkinger. Derfor er det så viktig å velge maskinvare av høy kvalitet, spesielt dørhengsler. For ikke så lenge siden produserte sovjetindustrien møbler der det bare ble montert hengsler med et firestangers hengsel..

Det moderne maskinvaremarkedet er representert med et stort utvalg av dørhengsler. Dette skyldes det faktum at designere finner opp alle de nye fasadene og deres tilknytning til headsettet..

Visninger

Produsenter tilbyr nå mer enn ti forskjellige typer kjøkkenskapshengsler. Dette er fra de enkleste “froskene” til hengsler med dørlukkere i forskjellige kompliserte design.

Ulike dørhengsler festes på forskjellige måter.

 • Overløkke eller froskesløyfe. Det er en fireledds hengselmekanisme. Den trykker hardt på døren, lar deg åpne den 90 eller 165 grader. Denne typen løkker er den vanligste. Den finnes på nesten alle kjøkkensett med svingdører. Slike hengsler lar deg dekke møbelhuset helt på som de er festet..

 • Halv fraktbrev. Den lar deg delvis overlappe headsettet. Strukturen har en liten bøyning, på grunn av hvilken det dannes et gap mellom skapdørene, festet til ett stativ, noe som gjør det mulig å åpne begge.

 • Innvendig. Utad ligner det veldig på en halvfaktura. Men søknaden er annerledes. Et internt hengsel er installert når det er nødvendig å plassere hodesettdørene inne i boksen.

 • Omvendt. Lar deg åpne skapdøren 180. Samtidig stiger døren i flukt med esken.

 • Hjørne. Som navnet antyder, installerer den dører på skrå. Dette er nødvendig for hjørneskuffer. Standard hengsler i denne kategorien kommer med en monteringsvinkel 175,135,90,45 og 30. Men det er også ikke-standard hjørnehengsler.

 • Mesanin. Tjener for kalesjen på skuffer som kan åpnes horisontalt. Denne typen hengsler er basert på en fjær.

 • Piano. Det er sjelden brukt i moderne møbler på grunn av sin pålitelighet. Den brukes hovedsakelig til bokbord, til festing av sammenleggbare bordplater..

 • Kortsløyfe. Faktisk er dette den samme pianosløyfen, bare kortere. Det brukes ofte i møbler i retrostil, for dette gjør de en gjennomført utførelse av disse løkkene, eller gir dem form som en sommerfugl..

 • Hemmelig. Den har to plater som horisontale fasader festes med, og går ned. De fikk navnet sitt for bruk i sekretærer. Ligner på et pianohengsel.

 • Adit. Monteres på skap i tilknytning til veggen.

 • Lombernaya. Med deres hjelp er brettfasader festet. Slike hengsler har evnen til å fikse kabinettrammen. Festet fra enden til døren og boksen og lar deg åpne strukturen med 180. Lombard -hengsler er veldig populære på sammenleggbare bord.

 • Vendbart hengsel. Lar deg åpne dørene 180 grader og returnere dem, som ved inngangen til et supermarked.

 • Calcaneal. Festet til hjørnet av fasaden. Den kan gå dypt inn i rammen, men bare egnet for lette dører. Derfor er bruken svært begrenset..

Hengsler varierer også i bruken i visse materialer. For glass, plast, fiberplate trengs forskjellige hengsler.

Det er også to typer hengsler, som er forskjellige i installasjonen. Slide-on er standard hengsler og clip-on er øyeblikkelige hengsler. Clip-on hengsler reduserer installasjonstiden med opptil 60%på grunn av det sammenleggbare hengslet, som har to deler som klikker sammen.

En annen type hengsel for kjøkkenmøbler er hengselhengslet. Prisen er mye høyere, men det rettferdiggjør seg selv. For det første er det praktisk. De dyttet på døren, og den lukket videre av seg selv. For det andre bevarer det møblene. Siden dørlukkerne selv regulerer dørens lukkekraft, og derved bevarer både fasadene og selve boksen i sin opprinnelige tilstand. For det tredje forhindrer de lyden av å slå dører uten å irritere nervesystemet..

Hvordan installeres riktig

Installering av hengsler på dørene på kjøkkenskap er en enkel prosess. Men det krever fortsatt lite kunnskap og ferdigheter..

Verktøyet du trenger når du installerer dørhengslene:

 • blyant;
 • Hersker;
 • bore;
 • kutter;
 • skrujern;
 • selvskruende skruer.

Merk først plasseringen av hengslet på døren. For å kutte hengslet inn i døren, må du bore et hull. For dette er midten av sirkelen merket, der koppen til møbelhengslet skal installeres. Antall hengsler på døren må være minst to og avhenger av dørens vekt og dimensjoner. Avstanden mellom hengslene skal være minst 45 cm, fra overkanten av døren – omtrent 10 cm, fra sidekanten – 2,1 cm. For å lette arbeidet må du lage en mal i form av et rektangel med passende dimensjoner. Da trenger du ikke å måle disse avstandene for hver sløyfe, og det blir mindre sjanse for feil..

Bor nå hullet. For å gjøre dette må du installere en kutter med en diameter på 35 mm i et bor og lage et hull med en dybde på 1,25 cm. I tillegg, hvis fasaden din har et mønster med en fordypning på utsiden, bør hullets dybde reduseres med et par millimeter for å utelukke muligheten for å lage et hull gjennom.

Sett deretter selve løkken i hullet, og fest den med selvskruende skruer.

Nå må du henge døren på esken.

Når du begynner å fikse døren, må den plasseres 2 mm lavere og 1 mm til siden av kanten, slik at fasaden senere enkelt kan justeres. På slutten skrues løkken til boksen med selvskruende skruer.

Deretter justerer du fasaden.

Det er mulig å gjøre justeringer i tre fly:

 • Til siden. Denne metoden brukes vanligvis umiddelbart etter installasjon, for å justere produktets diagonal. For å gjøre dette, bruk en skrue i hengslet, som er plassert på hengslet nærmere kanten av esken..
 • Ned opp. Denne metoden brukes også til å justere døren etter installasjon, og når døren henges under drift. For å justere døren vertikalt, løsner vi de selvskruende skruene som hengslet er skrudd fast til veggen i boksen, hvoretter det er mulig å heve eller senke døren med noen få millimeter.
 • Inn i dybden. Her justeres avstanden mellom fasaden og boksen. For å gjøre denne justeringen må du skru litt av den fjerne skruen på hengslet og flytte døren noen millimeter innover eller utover..

Hvordan velge hengende

Når du velger, er det bedre å umiddelbart bestemme hvilke funksjoner du vil se ved dørene til kjøkkenmøbler og bestemme typen hengsler.

Når du velger hengsler for kjøkkenmøbler, må du finne ut hvilket materiale de er laget av. Du må stoppe valget ditt på produkter laget av stål av høy kvalitet..

Du bør ikke velge billige hengsler for å henge dørfronter på kjøkkenet ditt, siden det er et direkte forhold her: pris – kvalitet.

Hengsler med dørlukker er alltid mer prioritert enn konvensjonelle hengsler, siden de regulerer lukkekraften til dørene, bevarer møbler og forhindrer dørene i å smelle. I tillegg tåler disse hengslene høyere belastning enn vanlige hengsler. For ikke å ta feil av valget, kjøp kun kjøkkenutstyr fra kjente produsenter. I dette tilfellet vil det tjene deg i lang tid, uten å kreve utskifting og spesielle justeringer..