Kjøkkenskap

Ingen kjøkken kan klare seg uten kjøkkenskap, hyller og skuffer – verken en som tilhører økonomiklassen, eller et kjøkken med et område med en romslig stue. Tabeller er plassert, der det er mange hyller og skuffer, som regel mot en vegg uten vindu. De er nødvendigvis dekket med en benkeplate, og omtrent halvannen meter over disse bordene er de øvre kjøkkenskapene..

Optimal plassering på forskjellige områder

Kjøkkenmøbler, som alle andre, bærer nødvendigvis en viss funksjonell belastning. Kjøkkenskap er designet for oppbevaring av servise og andre kjøkkenutstyr. I kjøkkenskapet er det også noen produkter som ikke trenger kjøleskap (salt, sukker, krydder, frokostblandinger, etc.).

Stilige skap med smale hyller er egnet for et lite kjøkken, så vel som for studiokjøkken, så vel som i “Khrusjtsjov”. I dag, for kjøkkenet, er toppen av popularitet skap utstyrt med fluorescerende belysning – fra en slik løsning vil minikjøkkenet ikke bare transformere og bli mer komfortabelt, men også spare strøm..

Kjøkkenets funksjonalitet og komfort kan i stor grad avhenge av plasseringen av skapene på det..

Kjøkkenskap kan plasseres i en av tre klassiske oppsett:

 • lineær, når skap og skap er plassert i en linje, tett inntil hverandre;
 • hjørne, med plassering av hodesettet på begge hjørneveggene på kjøkkenet og med en vask i hjørnet;
 • U -formet – denne designen er bare egnet for et kjøkken med et stort område.

På et stort kjøkken er muligheten for et kjøkkensett med bare nedre skap også egnet.. Små og mellomstore kjøkken vil ikke kunne romme så mange underskap at de helt kan erstatte alle overskap og hyller når det gjelder funksjonalitet..

For mellomstore kjøkken er det nå et stort alternativ for design av garderober der individuelle garderober og skap erstattes av et enkelt høyt gulv-til-tak-skap.. Slike romslige og kompakte møbler ser veldig stilige ut og lar deg plassere alt du trenger, og mye plass på kjøkkenet frigjøres..

9 bilder

Hovedtyper

Når vi velger et skap, tar vi hensyn til stedet der det skal installeres og dets utseende. Avhengig av hvor skapet vil ligge, er det slike varianter av det:

 1. Gulvskap. Dette er de viktigste møblene på kjøkkenet. Den er designet for oppbevaring av gryter, mat, husholdningsapparater, pleieprodukter. Dette skapet er grunnlaget for innebygde hvitevarer som kjøleskap, fryser, stekeovn, kokeplate, kjøkkenvask, vaskemaskin og oppvaskmaskin..
 2. Veggskap til kjøkkenet. Overskapene kan tjene som ly for rør, gassvannvarmer eller ventilasjon. Hvordan velge riktig høyde for veggskapet ditt? Det er enkelt – det skal tillate deg å nå et hvilket som helst objekt i det, uten å bruke en krakk til dette formålet. Men hvis vi snakker om å optimalisere kjøkkenet i høyden, bør du velge funksjonelle skap for taket.
 3. Et blyanthus (søyleskap) er to kjøkkenskap samtidig, men det er ikke hengt på veggen, det er et langt smalt skap som står på gulvet og tar veldig lite plass. Funksjonene er de samme som for vanlige kjøkkenskap – tallerkener, noen matvarer og kjøkkenutstyr fjernes i den..
 4. Hjørne (utrullingsskap). Et slikt skap vil være en utmerket løsning når kjøkkensettet er plassert langs to tilstøtende vegger. Dette sparer kjøkkenplass takket være utrullbare, uttrekkbare og roterende lagringssystemer.

I tillegg er det også slike skap:

 1. vask kabinett;
 2. skap for innebygde hvitevarer;
 3. garderobe med TV -hylle;
 4. skap for grønnsaker;
 5. vask kabinett;
 6. et skap for en vaskemaskin;
 7. mikrobølgeovn skap;
 8. skap.

9 bilder

Som regel bruker ingen plassen under kjøkkenvinduet, fordi de ofte må komme opp til det for å åpne vinduet eller bare se for eksempel bak sønnen eller datteren som leker i gården. Noen ganger er det bare et kjøkkenbord, men dette stedet kan være mye mer funksjonelt. Du kan plassere et skap under vinduet, det såkalte “Khrusjtsjov-kjøleskapet”.

Under vinduskarmen må du hule ut et panel eller velge murstein, lage en treramme som stikker litt ut i kjøkkenrommet, utstyre den med hyller og dører, og skapet er klart.

Hengslet

Om overskap kan vi si at de vanligvis rengjør oppvasken i dem. Dørene deres kan enten være glass eller solide og lukkes tett. Hvis et slikt skap er over vasken, er det praktisk å plassere et oppvaskmiddel der..

Gulvstående

I tillegg til alt som har blitt sagt om bord, kan vi legge til at benkeplaten er et tradisjonelt sted hvor vertinnen tilbereder mat, de indre hyllene er fylt med mat, retter og forskjellige små kjøkkenutstyr i skuffene.

Innebygd

Innebygde garderober er pålitelige og høykvalitetselementer i kjøkkenmøbler. De kan okkupere en nisje eller et annet sted. Skyvedører tilhører også de innebygde garderobene. De er veldig praktiske å bruke, og de vil dekorere interiøret på ethvert kjøkken.

Modulær

Modulære skap er en flott plassbesparende. De ser vanligvis ut som mobile rullestoler eller uttrekkbare hyller. Ved hjelp av disse skapene kan interiøret dekoreres som eierne ønsker..

Materialer og moderne beslag

Mange tror at naturlige materialer er de beste materialene for å lage et kjøkkenskap: sponplater og tre. Andre mener at et kjøkken med plastskap er mer moderne og stilig. Faktisk er et materiale som tre veldig dyrt, og fortjent, fordi en ramme av tre er den mest holdbare strukturen, selv om muligheten for en ramme av MDF vil være mye billigere og også vare lenge..

Når det gjelder det rimeligste materialet for å lage et kjøkkenskap, så bestemmer eierne selv hva de skal være laget av, avhengig av familiens budsjett..

Beslag

Ingen kjøkkenskap kan fungere skikkelig uten:

 1. føringer som de uttrekkbare delene er utstyrt med;
 2. åpningsmekanismer;
 3. klips som fester bena til skapene;
 4. støtdempere som brukes til klaffer og svingdører og mange andre elementer.

Det er beslagene som er ansvarlige for at kjøkkenmøbler kan betjenes uten problemer. Hovedelementene som må være i headsettet er nettopp åpnings- og lukkesystemene, som er hengsler på dørene, på dørlukkere og på støtdempere..

Med beslag av høy kvalitet vil dørene aldri løsne eller falle og vil tjene i mange år. Hyppig utskifting av beslag er ikke til fordel for møblene og levetiden blir forkortet, derfor er det bedre når beslagene er av høy kvalitet i utgangspunktet.

Typer åpningsmekanismer

 1. Trykk på låsen slik at du ikke kan bruke håndtak på skap. Døren åpnes mykt med bare ett klikk på den.
 2. Løftemekanisme. Den brukes når det ikke er nok plass til konvensjonelle hengslede dører på kjøkkenet og en hengslet modell er valgt. Disse dørene kan enten løftes helt eller forbli i fast høyde..
 3. Uttrekkbart system. Når skuffen trekkes ut, går all last til skinnene. Her vil alt avhenge av kvaliteten på beslagene, og hvis den er høy, vil selv en overbelastet skuff gli jevnt ut..

Fylling

Det er hyggelig når overflaten på kjøkkenmøbler ikke er full av unødvendige ting – så råder bestilling og komfort på den. For at dette skal være tilfellet på kjøkkenet ditt, bør du tenke på hvilket skap du skal fylle med hva. I hvilken del vil det for eksempel være en flaskeholder, en karusell, et vinskap, et sted for flasker, som vil være i en uttrekkbar kolonne, samt i plastbrett?

Et utstillingsvindu eller et halvt utstillingsvindu med uttrekkbar mekanisme kan være et utmerket sted hvor kurver for skap vil være plassert, der alt nødvendig tilbehør på kjøkkenet lett vil passe.

Cabriolet skap er en utmerket løsning for små kjøkken. De sparer plass samtidig som de har nok hyller til å lagre en rekke varer..

Det er mange måter å fylle skap på, og det viktigste her er bekvemmelighet og sparer kjøkkenplass..

Åpen

Det praktiske med åpne skap er at du enkelt kan finne ethvert element på hyllen. Og kostnaden for denne typen skap er betydelig lavere, fordi det brukes mye mindre materiale til produksjonen. Åpne hyller kan vakkert dekoreres med servise eller bokser, og dette vil gi ytterligere en vakker detalj til interiøret..

Ulempen med denne designen er at på grunn av mangel på dører, samler det seg støv på hyllene, og du må tørke den regelmessig, som du først må fjerne alt fra hyllene og etter å ha tørket alt tilbake. Ellers vil all skjønnhet bli krysset av det uestetiske utseendet til støvete gjenstander..

Lukket

Det samme volumet som et åpent, et lukket skap vil være mye mer romslig, fordi bankene i det kan installeres i flere rader på toppen av det andre, de kan installeres veldig tett og ikke bekymre deg for at noen gjenstander kan være ved et uhell hekta på faller ned av hyllen. I tillegg er det svært vanskelig for støv å trenge inn bak en tett lukket dør. Ulempen med et slikt headset er bare i kostnaden sammenlignet med et åpent, det vil være mye dyrere enn det..

Slik sparer du plass

For å spare plass må kjøkkenplass brukes veldig effektivt. For å gjøre dette, bør de mindre grytene brettes til en større, og ikke hver stå separat; det er bedre å sette brazeren og formene som brukes til baking i en av seksjonene i kjøkkenskapet. Og hvis det ikke er mer plass til en juicer i skapet, kan den heises perfekt over kjøleskapet..

Hvis ovnen har en liten skyvehylle, er den egnet for glasskrukker med krydder, og andre ting går til den ledige plassen i veggskapet.

Plass i skuffene kan frigjøres ved hjelp av en skinne med kroker, en magnetisk holder eller et spesielt stativ for kniver, spatler og noen andre kjøkkenutstyr.

For en vaskemaskin med topplastning er det et sted under den sammenleggbare bordplaten, inne i møbelmodulen. Når benkeplaten er lukket, blir den en bardisk – et nyttig og stilig kjøkkenattributt..

Nisjen under vinduskarmen kan også brukes til lagring, for eksempel bevaring.

12 bilder

Fasade design

Levetiden til kjøkkensettet avhenger i stor grad av valg av fasade, og derfor bør møblene du velger ha følgende egenskaper:

 1. fuktresistent. På kjøkkenet er fuktigheten vanligvis høy, og derfor kan fasaden ofte være i kontakt med vann eller annen væske;
 2. motstand mot forskjellige temperaturer (dette er spesielt viktig for plassen rundt platen);
 3. varighet;
 4. motstand mot mekanisk belastning;
 5. motstand mot hengende dører.

Beleggstyper

Tre

Trefasader er privilegiet til et kjøkken i klassisk stil, der strukturen i dette materialet kan passe mest organisk.

Laget av MDF -plater med emaljebelegg

Det er dette materialet som regnes som det mest populære blant kjøpere i disse dager. Dette er tilfellet når kjøkkenet, takket være et bredt spekter av beleggfarger, ikke bare vil variere i funksjonalitet, men også i fargenes lysstyrke..

Fasader med en ramme laget av MDF -profil og fylling av plast eller glass (eller fra sponplater) er attraktive fordi de er rimelige, fasaden kan lages i hvilken som helst form som ikke begrenser flyten av designideer.

Plast

Plastfasader er også etterspurt. Dette er et helt pålitelig materiale som er attraktivt i utseende, og kostnaden er ganske demokratisk..

Laminert av sponplater

Denne versjonen av fasadene er den mest budsjettmessige og vil dekorere det mest enkle og lakoniske kjøkkenet..

Kjøkkenfasaden blir mye mer attraktiv hvis du bruker dekorideer i form av sjablonger eller decoupage. Man bør bare huske om kombinasjonen av konsepter som design, farge, innredning og tekstur av fasaden med det som allerede er i interiøret. Noen ganger kan selv dårlig matchede gesimser eller rosetter ødelegge helhetsinntrykket..

Motlys

Hvor vellykket et lite eller stort kjøkken er, vil avhenge av hvor funksjonelle møblene er i det, hvor utstyr av høy kvalitet er installert på det, hvor riktige fargebeslutningene ble tatt og hvor lyse ideen i seg selv viste seg å være. Men et like viktig aspekt ved suksessen til et kjøkken er belysningen..

Eksperter tilskriver belysning på flere nivåer til de mest optimale løsningene. Dekorativ belysning kan se ut som langstrakte lysrør, flerfargede neonrør eller LED-snor.

Takbelysning

På den hengende strukturen i strekklofter eller flere nivåer av gipsplater vil dekorativ belysning se fordelaktig ut. Den skal plasseres rundt omkretsen.

Belysning på veggene

Vegger kan dekoreres med klassiske sconces eller lamper med reflektert lys rettet mot taket. Hvis det er en reostat, vil dette gjøre det mulig å justere lysstyrken på belysningen på kjøkkenet..

Belysningshodesett

Kjøkkenmøbler i disse dager er produsert med dekorativ belysning innebygd i det, dekorere glassskap og åpne hyller. Møbler ser også vakre ut, hvis bunn er dekorert med en LED -stripe: det ser ut til å flyte i luften..

Belysning fra gulvet

Arrangementet av dekorativ belysning på gulvoverflaten kan være på samme nivå eller dypere. Det første alternativet ser bra ut ved bruk av spotlights, glasset som er sterkt nok til å tåle belastningen. Belysningsløsningen til innredningen i fordypningen av gulvet regnes som en eksklusiv og ny designteknikk..

Omsorg

Hver type materiale som kjøkkenmøbler er laget av krever forskjellige metoder for å ta vare på det. Her er noen av dem:

10 bilder

Akryl kjøkken og omsorg

Akryl har mange fordeler:

 • varmebestandig materiale;
 • verken sopp eller mugg dannes på akryl;
 • dette materialet er ufølsomt for fuktighet.

Å ta vare på et slikt kjøkken er enkelt og enkelt – bare bruk en såpevann for å tørke av overflatene. Hvis det skjer at overflaten krever restaureringsarbeid, er det helt unødvendig å tilkalle en spesialist. Du kan gjøre alt selv ved å rengjøre stedet der brikken dannet med smør, og deretter polere overflaten.

Den blanke overflaten er estetisk og attraktiv. Gleden ved å eie slik skjønnhet er imidlertid bortskjemt av det faktum at møblene hele tiden må tørkes av støv. En slik plage er lett forklart, fordi den blanke overflaten fra å tørke med en klut viser seg å være elektrifisert, og derfor blir støvpartikler ganske enkelt tiltrukket av den. Så det viser seg at ikke engang femten minutter etter tørking, da overflaten igjen er dekket av støv.

Men du kan håndtere en slik plage: umiddelbart etter avsluttet tørking tørkes den blanke overflaten med et antistatisk middel. Et annet problem som kan ramme blanke overflater er tapet av sin opprinnelige glans. I dette tilfellet er det også en “tryllestav” – dette er voks, som er i stand til å gjenopprette glansen til sin tidligere skjønnhet..

Og også om blanke overflater – de liker ikke solens stråler, så solsiden av huset er ikke egnet for slike møbler..

Hvilket vedlikehold krever et kjøkken i massivt tre??

Naturmaterialer krever spesiell omsorg. Kjøkkenmøbler av naturlig tre kan miste sin opprinnelige soliditet i slike tilfeller:

 1. hvis den ofte utsettes for fuktighet. Dette betyr at en fuktig klut ikke skal plasseres på en treoverflate, og hvis det søles væske, må den fjernes umiddelbart;
 2. hvis møblene utsettes for direkte sollys i lang tid. Dette betyr at det er bedre å sette tremøbler i mørklagte rom eller lukke vinduene med persienner;
 3. hvis det vil bli utsatt for termiske effekter, det vil si at det ikke anbefales å legge en varm kopp eller kjele på tremøbler.

For å rengjøre treoverflaten, bruk en såpevann, og tørk deretter alle overflater med en tørr klut. Støv fra treoverflater må fjernes daglig.

Regler for omsorg for et kjøkken laget av MDF -plater I dette tilfellet er bare en såpeløsning egnet, og den skal ikke være for mettet. Og preparater som inneholder klor eller slipende elementer kan ikke brukes.

Daglig stell av det emaljerte kjøkkenet. For slik omsorg er det en spesiell polering på salg som er spesielt designet for denne typen belegg..

Hvor mye vedlikehold krever et kjøkken i plast? I dag er plastbelegg det mest moderne og progressive materialet. Han er ikke redd for fuktighet og har ganske høye varmebestandige egenskaper. Å ta vare på plastmøbler er en glede; i dette tilfellet er det ingen særegenheter ved omsorg. Men reglene for drift av et plastkjøkken er fortsatt tilgjengelige:

 1. Ikke bruk slipende skurepulver for å rengjøre disse møblene, ellers riper du på glansen..
 2. Prøv å fjerne skitt som har dukket opp på forsiden av headsettet så snart som mulig. For å gjøre dette, bruk en myk klut fuktet i en lett såpevann – dette er den beste og eneste måten å rengjøre plastoverflaten..
 3. Beskytt plasten fra de brennende solstrålene, for det vil det være nok bare å lukke kjøkkenvinduet med gardiner.

10 bilder