Kjøkkenskap

Visninger

Kjøkkenskap skal være funksjonelle og romslige, og passe godt inn i interiøret. Det er et stort antall design, former og dekoralternativer for dem. Du kan velge et ferdig kjøkken sett eller bestille produksjon av skapmøbler i henhold til ditt eget design. For å bestemme valget av møbler til kjøkkenet, må du studere de viktigste populære variantene..

Hengende kjøkkenskap har lenge vært en kjent funksjon i interiøret. Dette er vanligvis modulære strukturer, som består av flere kropper som er suspendert fra veggen. Oftest ligger de i nærheten av hverandre og danner en enkelt monolitisk blokk. Det er alternativer med ett eller to dørblad, som kan være gjennomsiktige med glass eller helt. Hengende skap lar deg enkelt bruke kjøkkenutstyr og mat, for å få en vare du ikke trenger å bøye seg over.

Vanligvis er det laget 3-4 rom med overskap for oppbevaring av forskjellige ting, en hylle for servise kan monteres i modulene over vasken, så det er mer praktisk å sette platene på plass etter vask. Og en modul med innebygd hette kan installeres over komfyren eller koketoppen.

Hengende kjøkkenskap kommer vanligvis med en nedre del av samme design. På salg kan de danne et enkelt headset sammen, så det er best å kjøpe det komplette settet med en gang. Den vanlige varianten av kjøkkendesign er plasseringen av den nedre rammen av skap med en benkeplate mellom komfyren og vasken. For vasken er det ofte også et skap av lignende design, inne i det er det en vannlås og rør for drenering av vann i kloakken, tilkobling til en vaskemaskin og andre formål.

7 bilder

Kjøkkensett med under- og hengeskap er veldig populære på grunn av deres praktiske egenskaper, muligheten til å lagre alt tilbehør og produkter separat, uten rot og lett tilgang. Ved salg blir de vanligvis presentert med standardmål som passer for enhver leilighet..

Hodesett kan inneholde spesielle moduler for innebygd utstyr. Takket være denne designen oppnås et udelelig enkeltbilde av alle elementene på kjøkkenet. Det er mulig å passe inn i møblene uten unødvendige permutasjoner en komfyr med avtrekkshette, vaskemaskin eller oppvaskmaskin, mikrobølgeovn, kjøleskap. Det viktigste når du kjøper er å ta hensyn til samsvaret mellom størrelsen på headsettet og det innebygde utstyret..

I en liten leilighet, for eksempel i "Khrusjtsjov", det er lurt å plassere praktiske skap på kjøkkenet. De har hengslede dører foran med innvendige hyller for oppbevaring av retter og ikke-letfordærvelige matvarer, for grønnsaker eller frokostblandinger, og den øvre delen ser ut som en bordplate som du kan lage mat på. Et slikt særegent kjøkken i kommoden kan også brukes som et vanlig spisebord..

Et annet alternativ for budsjettmøbler til et lite kjøkken er en skjenk med en liten uttrekkbar bordplate. Du kan kutte brød eller spise på det, og bruke hyllene og skapnisjene til forskjellige retter. Minibuffeer, som var veldig populære i sovjettiden i små “Khrushchevs”, er i dag representert av mange fasjonable og praktiske design.

Praktiske skap med lett tilgang til servise er et must-ha i ethvert kjøkkenhodesett. Moderne designmetoder lar deg lage kompakte og romslige møbler som inneholder rom for små apparater: kjøttkvern, kaffekvern, mikser, spesiell for gryter og panner, en hengende hylle i rustfritt stål for oppbevaring av tallerkener, løkker for hengende skummere og slever.

For små kjøkken er veldig praktiske transformatorskap en revolusjonerende løsning. De kan inkludere uttrekkbare og utvidbare moduler med funksjonene som en bordplate, vask, ovner for 1-2 brennere med ovn, hyller for mat og fat, rister for oppbevaring av tallerkener, et vin- eller grønnsaksrom. Og når de er brettet, opptar slike møbler ikke mer enn 1-1,5 kvadratmeter. m. Stor kapasitet i dem oppnås gjennom bruk av brukbar plass i hele høyden på rommet. Hjørnemodeller av transformatorskap kan installeres i en miniatyrstudioleilighet, hvor det ikke engang er et eget rom for kjøkkenet.

Valgte funksjoner

Hovedkriteriene ved valg av møbler til kjøkkenet er ledig plass og funksjonalitet. For det andre tar de hensyn til den fasjonable designen, kombinasjonen med interiøret og fargeinnstillingene til eierne. Det er også viktig å planlegge plasseringen av elementene i forhold til inngangen til kjøkkenet, vinduer og eksisterende belysning. Og med direkte installasjon er en viktig faktor legging av kommunikasjon: kloakk og vannledninger, ventilasjon, gass og elektrisitet.

For et kjøkken med små dimensjoner gis det preferanse til kompakte møbler, som med en minimums lengde og bredde vil være så romslige og praktiske som mulig. Dette oppnås ved bruk av all mulig høyde under taket, skyvehyller, et ikke-svingbart system for å åpne dørbladene. For å ordne et kjøkken, hvis areal ikke overstiger 10 kvm. m., familier velger garderober, skjenker og transformatorer.

En god løsning for et lite rom er et søyleskap eller et penalhus. I profilen er den vanligvis firkantet, og høyden kan overstige 2 m og knapt nå standard taknivå. Denne designen gir maksimal plassbesparelse. Inne er det mange hyller for oppvask, kjøkkenutstyr, dagligvarer, håndklær og andre ting. Den eneste ulempen med slike møbler er at det er vanskelig å komme seg til de øvre rommene, så det er bedre å plassere sjeldne gjenstander der..

Hvis størrelsen på kjøkkenet tillater det, er det verdt å bruke fullverdige funksjonelle hodesett over hele bredden på veggen i rommet. Utstyr arbeidsområdet optimalt på siden der vasken, komfyren og hetten er plassert. Hvis det er mulig, kan du også velge et hjørnesett som fanger to tilstøtende vegger, så det blir enda mer praktisk og behagelig. Et komplett kjøkkensett kan inneholde følgende elementer:

  1. hengende skap med hengslede dører;
  2. nedre skap med benkeplate og vaskemodul;
  3. et rom for en vaskemaskin, ofte i moderne modeller kan den plasseres under benkeplaten ved vasken;
  4. rom for en innebygd komfyr eller koketopp;
  5. hengende hyller for mikrobølgeovn.

8 bilder

Andre elementer kan gis, alt avhenger av familiens preferanser. Med en individuell bestilling av skapmøbler er det mulig å organisere designet etter eget skjønn.

Når du velger, bør du også ta hensyn til kvaliteten på materialer og festemidler, påliteligheten til suspenderte strukturer, brukervennlighet og rengjøring, ufarlig helse..

8 bilder

Beslag og tilbehør

Før du bestiller eller kjøper kjøkkenskap, er det viktig å ta hensyn til tilstanden til beslag og tilbehør, uten noe møbler ikke kan. Alle låsbare rom i headsettet skal ha komfortable åpnings- / lukkingshåndtak, sterke og enkle å rengjøre. De vanligste materialene for dem er: lett aluminium, rustfritt stål, belagt plast, lakkert tre. På romslige kjøkken er det best å bruke svingdører på sterke metallhengsler; for små rom kan du bruke skyvesystemer. De må ha pålitelige stive føringer, stopp og støtdempere som gir en jevn kjøring og forhindrer støt..

Et annet vindusåpningssystem, spesielt på nedhengte kjøkkenskap, er gassheiser. På slike møbler stiger døren vertikalt oppover, og gir praktisk tilgang til innsiden. For pålitelig drift er det spesielle komponenter – heiser med brakett og bevegelige deler langs en spesiell metallbuss. De gir en jevn kjøring og forhindrer plutselig smell. Derfor er disse dørene ikke bare så praktiske som mulig, men også trygge for barn..

Den moderne designen på kjøkkenmøbler gir maksimal funksjonalitet på grunn av forskjellige moduler og ekstra tilbehør. Disse inkluderer uttrekkbare brett med horisontale metallgitter for oppbevaring av tallerkener, runde innsatser eller rammer for flasker, uttrekkbare netkurver, der frukt og grønnsaker ikke ødelegger på lang tid. Arrangører for kjøkkenet lar deg lage en praktisk skuff i en liten skuff med rom for kniver, gafler, skjeer og andre små kjøkkenutstyr.

Kjøkkenskap kan utstyres med separate åpne gardinstenger for oppheng av spatler, skjeer med skiver, slever og annet tilbehør. Takket være dem tørker elementene raskt etter vask, noe som gjør det lettere å få tilgang til dem. Andre typer tilleggsdeler: håndklesløkker, uttrekkbare skjærebrett av tre eller plast, flaskeholder, innebygd timer og termometer, stikkontakter for tilkobling av utstyr. Med en slik organisering av skuffer, hyller og beslag kan matlaging på kjøkkenet ikke bare være behagelig, men også hele tiden gi glede..

8 bilder

Materialer

Budsjettmodeller av kjøkkensett er produsert av fibermaterialer: sponplater, fiberplater, MDF, tett kryssfiner. Dette er et helt pålitelig råmateriale som kan tjene i mange år, selv under høye temperaturer og fuktighet. Takket være de laminerte overflatene har slike møbler behagelige blanke eller matte farger og er enkle å rengjøre. For et lim og fuktresistent fyllstoff i fibrøse materialer brukes ufarlige komponenter som ikke avgir kjemiske damper. Så trebaserte panelskap er veldig populære i arrangementet av kjøkkeninnredningen..

Dyrere, men møbler av høy kvalitet til kjøkkenet er produsert av furu, eik, ask, bøk, bjørk, kirsebær og annet massivt tre med nyttige egenskaper. Ulike varianter har sine egne fordeler, for eksempel er eik og aske veldig holdbare, med vakre teksturer, bjørk er formbar i bearbeiding og lar deg lage alle former, og kirsebær eller bartrær har en behagelig lett aroma. Kjøkkenskap av tre er miljøvennlige og vil med sitt utseende gjøre et stort inntrykk på gjestene.

8 bilder

For beslag og tilbehør til kjøkkenmøbler brukes rustfritt stål, ikke-jernholdige metaller og plast; organisk eller mineralglass kan brukes til dekorasjon. Det er best å velge ståldeler som elementer, da de er de mest holdbare. Håndtak og annet utendørs tilbehør er ofte laget av plast med metallbelegg, men over tid har det en tendens til å avta, og utseendet er ikke veldig representativt.

Overnatting

Det anbefales å plassere kjøkkensett i en linje langs veggen med komfyren og vasken, i de fleste tilfeller – til siden av kjøkkeninngangen. I standardleiligheter viser dette seg nesten alltid som en vegg uten vindu. I et landsted med et ikke-standard interiør kan du installere nedre skap med en benkeplate under vinduskarmen. I dette tilfellet er hengende møbler plassert på sidene av vinduet, og ekstra naturlig lys kommer inn i arbeidsområdet..

Hvis området i rommet tillater det, er det mulig å lage en benkeplate på øya med skap og nedre hyller. Installasjonen vil bli mer komplisert, men en original design vil vises med separasjon av kjøkkenområder. I ikke-standard interiør kan et rom under komfyren, oppvaskmaskinen eller skapbordet plasseres under vinduet. Alt avhenger av eierens fantasi og evner.

Det er verdt å velge en modul under vasken for å matche farge og design på resten av skapene, men med en tom nisje. Det er verdt å vurdere på forhånd dimensjonene på den øvre utskjæringen for formen på vasken. Hvis de ikke er standard, må du kutte selv.

7 bilder

Produksjon og installasjon

Det er mulig å montere et pent og pent kjøkkensett av høy kvalitet på egen hånd bare hvis du har spesialutstyr: for krøllete kutting, sliping, laminering. Vanligvis foregår produksjon og montering av skapmøbler i spesialutstyrte verksteder. Skap for kjøkken er hovedsakelig laget av standardstørrelser: hengende med en sash er 40 x 60 cm, med to – 80 x 60 cm. I andre modeller kan høyden være 70 cm, og bredden er 30 cm. Den nedre moduler er laget for dem – samme bredde med en høyde på 50 cm. produksjonsprosessen for alle møbler inkluderer kutting av fragmenter, bearbeiding av dem, lakkering og laminering, avretting, festing, installering av ekstra beslag.

Installasjonen av de produserte møblene begynner med å markere nivået og hengepunkter på veggen og plassere det på gulvet. Det er nødvendig å skru sterke skruer inn i betongveggen, som tåler den fremtidige vekten, med tanke på fyllingen. Deretter henger du de suspenderte modulene forsiktig i riktig rekkefølge. Det er lettere å installere de nedre skapene, hvis det er tilgjengelig, bena er skrudd til dem, så settes de på plass, hyller, utrullbare kurver og skuffer, innebygde stativer og annet tilbehør plasseres inni. Alt må installeres nøye, i henhold til dimensjoner og detaljer. Til slutt monteres håndtak, stikkontakter, små hyller og paneler, dekorative detaljer.

For å spare penger kan du oppdatere det gamle kjøkkensettet, lage en avrundet design på benkeplaten og åpne hyller, male den med vannbasert maling eller lage et laminert belegg, lime den med en spesiell film med vakre trestrukturer.

Eksempler på gode design

For studioer eller små kjøkken i “Khrushchev” design er egnet "økonomi" klasse med en skaptransformator. Den åpne versjonen med horisontale hyller kan plasseres i hjørnet av rommet eller i en nisje, og sparer så mye plass som mulig.

Stilig utseende i et romslig kjøkken med hodesett i stil "provence", fyller all brukbar plass. Alle møblene har en behagelig hvit farge med en beige vri og flott innredning, og hjørnearrangementet gir frihet og komfort når du arbeider.

Et kjøkken med oransje moduler og ekstra belysning av benkeplaten lar deg elegant og effektivt organisere arbeidsområdet. Kjøkkenmøbler ideer som disse er spesielt nyttige for unge familier. Hodesettet passer harmonisk til husholdningsapparater og TV.

Du kan enkelt og effektivt organisere innredningen av kjøkkenskap ved å bruke decoupage i form av fargebilder. Kjøkkenoppsett, takket være åpne hyller og glasspartisjoner, gir en oversikt over alle elementene, som er både vakkert og praktisk.

15 bilder