Kjøkkenfliser

Når du starter arrangementet av kjøkkenet, er det nødvendig å ta hensyn til vegger og gulv. Ulike materialer brukes som kledning her, men fliser er de mest populære. På grunn av det store utvalget og høye kvaliteten, utfører den ikke bare en dekorativ funksjon, men beskytter også vegg- og gulvflater pålitelig mot ugunstige påvirkningsfaktorer..

Fordeler og ulemper

Når renoveringen begynner, står mange overfor et valg om hvordan kjøkkenflater best skal utformes slik at de harmonisk kombineres med møbler og andre interiørartikler. Det er generelt akseptert at den beste finishen for et kjøkken er fliser. Dens individuelle egenskaper er hovedprioriteten i utvelgelsesprosessen, derfor er det spesiell oppmerksomhet til disse funksjonene. Kjøkkenfliser må være holdbare, pålitelige, praktiske og fullt ut i samsvar med GOST -standarder.

Moderne produsenter tilbyr forskjellige kopier av disse produktene, både vegg- og gulvalternativer.. Leggingsprosessen utføres på hele veggen eller bare der arbeidsområdet er plassert. De viktige fordelene med kjøkkenfliser inkluderer:

 • varighet;
 • praktisk;
 • Slitestyrke;
 • styrke;
 • brannmotstand;
 • motstand mot kjemikalier og ultrafiolett stråling;
 • bredt spekter av;
 • rimelig pris.

7 bilder

Ulempene med slikt materiale er:

 • kald overflate;
 • kompleksiteten i styling;
 • dårlig lydisolasjon;
 • høye overflatekrav.

Legging begynner med nøye forberedelser av veggene, som skal være så flate som mulig, slik at flisen får et presentabelt utseende. En slik flis passer godt med gips og ser med den riktige tilnærmingen ut som en enkelt sammensetning. Umiddelbart etter legging følger fuging, noe som krever nøyaktighet..

Hvis flisene skal legges under headsettet, må hver detalj tas i betraktning slik at de utfyller hverandre fullt ut. Tross alt kan profesjonell styling bringe et snev av raffinement og originalitet til kjøkkenrommet, samt gjøre det til et favorittsted å tilbringe tid.

Typer fliser

Fliser er laget av en blanding av sand, leire og ytterligere mineralkomponenter, som er utsatt for brannbehandling, hvoretter de er dekket med et lag glasur. Den er liten og mer voluminøs, noe som gjør det enkelt å velge riktig alternativ. Keramiske fliser er de mest holdbare, så etterspørselen etter dem øker hvert år. En slik overflate ser original og veldig attraktiv ut. Flisene er matte, blanke og sprayet.

Dette materialet kan kombineres perfekt med glass- og plastoverflater. Det finnes modeller for stein, tre, speil, konveks og med et ornament. Ikke mindre etterspurt er gipsfliser til kjøkkenet, som er preget av en relativt lav pris og samtidig har utmerket funksjonalitet. Den kan være liten eller stor.

Sortimentet består av slike fliser som:

 • porselen steintøy;
 • klinker;
 • gips;
 • stein;
 • mosaikk;
 • majolica.

De høyeste styrkeverdiene er for fliser i porselen, som er motstandsdyktige mot fuktighet og er ideelle for kjøkkenet. Klinkerfliser ligner veldig på den første typen og legges ofte på gulvet på grunn av den glidende overflaten. Gips fungerer hovedsakelig som en dekorativ funksjon, i tillegg til majolika og mosaikk. Steinfliser ser veldig stilige ut, noe som godt utfyller resten av kjøkkeninnredningen.

Samlingene av Damaskus og Toscana -blandingen er veldig populære. De er produsert i forskjellige farger og teksturer, og kjennetegnes også ved upåklagelig kvalitet og holdbarhet. Slike høyteknologiske fliser beholder perfekt sitt opprinnelige utseende i mange år, dekorerer kjøkkenet og fyller det med en positiv atmosfære. Det finnes modeller for vegger og gulv, på grunn av hvilke du kan lage unike komposisjoner på kjøkken.

Valg: hva du skal se etter

Et slikt etterbehandlingsmateriale som en flis må velges så riktig at det samsvarer fullt ut med funksjonene som er tildelt det. Det er derfor det stilles forskjellige krav til vegg- og gulvprodukter, som bør tas i betraktning i utvelgelsesprosessen. Men uansett formålet med flisen, anbefaler eksperter at du nøye studerer de tekniske funksjonene, informasjonen på emballasjen, samt tilgjengeligheten av et kvalitetssertifikat. Alle disse faktorene er like viktige når du skal kjøpe fliser..

Etter type produksjon skiller presset og ekstrudert keramikk seg ut. Den kan være glassert eller uglasset.. For å gjøre det mest riktige valget, må du følge følgende regler:

 • nøye sjekke styrken og integriteten til materialet;
 • gjøre beregninger med en margin på omtrent 15%;
 • for vegger, velg modeller med en ideell overflate, og for gulvet er det bedre å kjøpe mer grove;
 • fuktighetsbestandigheten må være minst 0,03%;
 • kostnaden avhenger direkte av størrelsen på produktene, jo mindre flisestørrelse, desto dyrere er prisen.

Sikkerhetskriterier er også viktige når du velger en flis, for eksempel:

 • slitestyrke klasse;
 • grad av hardhet;
 • friksjonskoeffisient.

Det er 5 klasser av slitestyrke, hvorav den beste løsningen for kjøkkenet er produkter fra 3. og 4. klasse. Når det gjelder hardhet, er fliser med en syvende grad best egnet her. For gulv er prøver med en friksjonskoeffisient på minst 0,75% perfekte. Med tanke på alle disse funksjonene, kan du legge ut et originalt teppe fra fliser som matcher det generelle designet. De vanligste størrelsene anses å være kompakte modeller 20×20, og av de mer voluminøse 20×50 og 20×60.

Tips for valg av mønster og farge på gulvet

Et stort utvalg av fliser gjør det mulig å legemliggjøre de mest ekstraordinære ideene og skape et unikt interiør på kjøkkenet. I utgangspunktet er valget av dette etterbehandlingsmaterialet basert på den generelle stilistiske designen og består av forskjellige typer nyanser..

Profesjonelle designere anbefaler:

 • bruk store fliser med lyse farger for å visuelt utvide plassen;
 • ikke bruk mer enn tre forskjellige farger samtidig, for ikke å forstyrre harmonien i kjøkkeninnredningen;
 • ta hensyn til graden av fremtidig forurensning av produkter, basert på hvilke valg som gjøres etter farge.

De mest praktiske og passende for kjøkkenet er grå, beige og brune nyanser. De er motstandsdyktige mot smuss og utvider samtidig territoriet betydelig, noe som er en gunstig faktor for små kjøkken. Størrelsen på flisene er også viktig på mange måter, fordi store firkanter fyller kjøkkenet med plass, og rektangulære produkter forlenger det. Gulvfliser foret med rhombuser eller annet enkelt mønster ser vakkert ut. Det kan være vanlig eller dekorert med dekorative mønstre..

Forkle design: egenskaper og design

Arbeidsområdet på kjøkkenet er ofte dekorert med en såkalt flislagt bakside. Det beskytter veggene pålitelig mot ugunstige påvirkningsfaktorer og er en vakker dekorasjon av kjøkkenrommet. Denne delen kan være lys, uvanlig, designer eller annet format..

Det er bra hvis teksturen på flisene på bakplaten er preget av minimal porøsitet, dette vil gjøre det enkelt å rengjøre den fra all slags smuss. Bekledningen over arbeidsflaten må være termisk motstandsdyktig og tåle oppvarming opptil 120 grader.

På kjøkken med en diskret design anbefales det å bruke vanlige fliser eller glass i stedet for fliser. Ved problemer i designprosessen er bruk av hvite fliser tillatt, siden denne fargen er universell og harmonisk passer inn i nesten alle miljøer. Flisen på forkleet ser original ut, og matcher kontrasten til kjøkkenet. Samtidig er det ikke nødvendig å overbelaste dette området med dekorative innsatser slik at det får et presentabelt og stilig utseende..

Fasjonable løsninger i interiøret

Nylig har designere begynt å bruke en rekke originale stiler i kjøkkendesignprosessen. Det ideelle alternativet er en som matcher stilen til generell forbedring av hjemmet..

Følgende interiørdesignløsninger tilbys:

Klassisk stil. Passer perfekt til et hvitt kjøkken, ettersom det tillater bruk av hvite, svarte og gråtoner. Lyse eller mørke fliser med et diskret mønster eller en tekstur som naturstein er passende her..

 • Hi-tech stil. Det er en ganske moderne designretning, dominert av mørke toner, så det er perfekt for et mørkt kjøkken, og overrasker andre med elitemønstrede fliser.

 • Provence -stil. Kjøkkenet i Provence -stil er innredet i pastellfarger, hvis fargespekter kan være beige, rosa, hvite, mynte og blå fliser..

 • Art deco -stil. Vekker oppmerksomhet med dyre prøver av fliser, blant sortimentet som det er matte, blanke, volumetriske, rektangulære, firkantede, romber, brede, smale, med blomster, med frukt, samt designer 3D -fliser.

 • Country stil. Det ser ut som et rustikt kjøkken, selv om det bruker mange moderne materialer. Keramikksamlinger i denne retningen representerer en etterligning av naturlige etterbehandlingsmaterialer. Den kan skrives ut med et designtrykk eller bilder av kaffe, tusenfryd og andre elementer som passer for motivet..

 • Skandinavisk stil. Det er preget av en stor mengde lys, derfor er vegg- og gulvfliser egnet her i lyse farger. Treimitasjonsfliser ser veldig praktiske og vakre ut i skandinavisk stil, noe som skaper en følelse av komfort og hygge.

 • Engelsk stil. Kjøkkenet i engelsk stil kjennetegnes ved sin raffinement, utmerkede belysning og etterbehandling av høy kvalitet i form av elegante fliser i naturlige farger, blant annet beige, lysegrønn, brun og hvit er veldig etterspurt. I noen tilfeller kan perlemors keramikk brukes til å matche interiørfargen..

Gjeldende trender tillater bruk av en dedikert skjerm i stedet for fliser. Denne funksjonen er preget av funksjonalitet og praktisk, derfor er den, når det gjelder kvalitet, ikke mye dårligere enn keramiske belegg..

Hvis vi tar hensyn til vurderingen av produsenter, inntar slike merker som Metro og Surrey høye posisjoner på verdensmarkedet. Produktene deres oppfyller fullt ut normer og kvalitetsstandarder, noe som gjør dem etterspurt i forskjellige deler av verden..

Flisen legges helt eller delt inn i segmenter, hvorfra de originale komposisjonene legges ut i fremtiden. Mønstre kan være veldig forskjellige, fra de vanlige bildene av frukt til komplekse landskap. Der det er hensiktsmessig, brukes keramikk til å dekorere gulvlister og grenser, noe som ser veldig stilig ut. Med riktig belysning ser slike unike designløsninger spesielt vakre ut..

Omsorgsregler

For at flisene på kjøkkenet ikke skal miste sine originale kvaliteter gjennom årene, trenger det skikkelig pleie.. For å gjøre dette må du kjenne noen regler:

 • ikke bruk metallbørster eller andre slipende materialer på blank keramikk;
 • ikke misbruk aggressive vaskemidler for ikke å skade sømmene;
 • for å fjerne fete avsetninger, bruk en løsning av vann med eddik;
 • for å tilføre glans, er det verdt å tilsette litt ammoniakk i vaskevannet.

Bekledningen i form av en kjøkkenflis kan alltid oppdateres med egne hender, noe som gir den nyhet og presentasjon. For å oppnå ønsket resultat kan du male flisene med en maling i passende farge. I dette tilfellet må malingen være motstandsdyktig mot fett, støv og sot. Sømmer behandlet med epoksymaterialer varer mye lenger. Maling av flislagte vegger kan oppdatere kjøkkenet og gi gamle fliser et nytt liv..

Når du begynner å rengjøre flislagte overflater, anbefales det å bruke vaskemidler som er spesielt designet for dem. De tar godt vare på flisene, fjerner lett smuss fra overflaten, og forhindrer også utseende av matthet og lysstyrke på kledningen. De inkluderer komponenter som aktivt eliminerer ubehagelig lukt, beskytter rørleggerarbeid mot forekomst av mineralforekomster og mikroorganismer.

Takket være høyteknologiske inventar overrasker kjøkkenfliser fra moderne produsenter med makeløs styrke, elegant design og holdbarhet, noe som gjør dem til det mest populære etterbehandlingsmaterialet på kjøkkenet..

Mange husmødre foretrekker å bruke voks for glansens utseende. Han tar ikke bare vare på flisene, men skaper også et beskyttende lag på overflaten og forlenger dermed materialets levetid. Når det gjelder gulvflisemodellene, er det verdt å se nærmere på dem. For å gjøre dette må du legge et skoteppe ved inngangen, som vil beskytte det mot uønskede riper og flis..

Mange anmeldelser indikerer at det er flisen som har de høyeste indikatorene på praktisk og holdbarhet, i forhold til andre etterbehandlingsmaterialer. Spesiell vekt legges på dens dekorative funksjon, fordi hver samling er et ekte kunstverk som overrasker med sin allsidighet, enorme utvalg og stilige designideer. Disse funksjonene er topp prioriteter når du skal velge kjøkken..