Kjøkkendesign uten overskap

Det er vanskelig å forestille seg et funksjonelt kjøkken uten overskap: hvor du skal oppbevare retter og annet stygt og nødvendig tilbehør for daglig matlaging? Imidlertid viser praksis at et kjøkken på ett plan er absolutt funksjonelt og i tillegg har en rekke positive egenskaper: det er lettere, mer romslig, estetisk og originalt. Hvordan lage et kjøkken uten store hengslede strukturer og samtidig opprettholde hovedkvaliteten – funksjonalitet?

Som et annet kjøkken har et kjøkken uten hengende skap sine egne fordeler og ulemper, som hver er betinget. La oss snakke om funksjonene i det moderne kjøkkenformatet: hvorfor byfolk velger det selv for en liten leilighet og hvorfor de som streber etter et lakonisk interiør unngår det?

 • Til å begynne med er et kjøkken uten veggskap uvanlig ved første øyekast; spørsmålet brygger: hvor du skal oppbevare oppvasken og hvordan du skal bruke det ledige øvre rommet i rommet? Når vi ser på dagens trender, kan det bemerkes at flere og flere mennesker velger et kjøkken av dette formatet – uten store strukturer på toppen – det er praktisk, praktisk og funksjonelt.
 • Utseendet til mer plass: visuelt blir kjøkkenet større og lysere på grunn av mangel på hengende moduler.

7 bilder

 • Arbeidsflaten er bedre belyst på grunn av at den ikke faller på skyggen fra de øvre skuffene.
 • Mindre kjøkkenmøbler – mindre rengjøringstid. Det er kjent at veggskap samler støv og alle de røykene som dannes på kjøkkenet under tilberedningen (selv en hette “redder” ikke alltid fra en slik svøpe). Mangel på toppfylling av headsettet – muligheten til å lette rengjøring: du trenger ikke å tørke overflaten på kjøkkenskapet som ikke kan vaskes.

 • På samme tid blir hengslede strukturer ofte erstattet av åpne hyller, og støv samler seg på dem enda mer intensivt; det viktigste er at åpne hyller må bli kvitt støv mye oftere – en gang i uken helt sikkert.
 • En av fordelene med fravær av veggskap er den mer budsjettmessige kostnaden for kjøkkenet..
 • Sikkerhet er en grunn til å kjøpe et kjøkkensett uten overskap: sannsynligheten for at de faller på grunn av svake vegger eller dårlig faste strukturer reduseres (tilfeller av fallende skap, selv om de er sjeldne, skjer i livet).

Blant ulempene med et kjøkken uten hengslede strukturer i form av et skap kan være:

 • Manglende evne til bruk i små leiligheter; for de som tok sjansen og monterte kjøkkenet til drømmene sine på et ettnivåformat, kan mangelen på funksjonalitet bli overrasket.
 • Hengende skap gjemmer noen ganger feilene i selve rommet: krumning av vegger, feil i dekorative overflater og andre nyanser.

Når du velger et kjøkkensett uten “unødvendige” hengende strukturer, setter du pris på rommet: er det romslig nok for dette formatet? Mister du kjøkkenets funksjonalitet i bytte mot det moderne og fasjonable designet??

Ikke spar på et headset med ett nivå og fyllingen: la hyllene være så praktiske og praktiske som mulig, romslige og brukte for ikke å laste de øvre åpne hyllene i rommet.

Hvis du vil ha et kjøkken på ett nivå, må du vite at et slikt oppsett er egnet for romslige rom, så vil du kunne beholde maksimal avkastning på kjøkkenet og få ønsket resultat. Hva om kjøkkenet er lite? Et sett uten overskap vil harmonisk se ut på et for smalt kjøkken eller tvert imot bredt; i begge tilfeller vil et design på ett nivå visuelt utvide eller øke plassen, med et ord, presentere det i et gunstig lys.

Lagringsmuligheter for servise

Det første som fremtidige eiere av et kjøkken uten hengende skap står overfor er spørsmålet: hvor du skal oppbevare oppvasken? Den viktigste “lagringen” av kjøkkenattributter er de nedre skuffene og skapene, så du bør ta vare på deres maksimale romslighet og funksjonalitet.: hyllenes innvendige plassering skal tilsvare mengden oppvask, og med et stort sett med kjøkkenutstyr, sørg for at det er flere hyller (selv om de er lavere i høyden).

Utformingen av et kjøkken uten overveggskap innebærer tilstedeværelse av åpne hyller (i stedet for store skap) og takskinner – enkle strukturer i form av et rør som går parallelt med kjøkkenbenken. Det er sikkert et rekkverk på hvert kjøkken: se på hva kjøkkenutstyr som krydderglass og håndklær, store kokekar og matlaging..

Rekkverk på et romslig kjøkken uten hengende skap vil bli en reell redning for husmødre, for på gesimsen med krokholdere kan du plassere små hengende hyller for lagring av improviserte kjøkkenrengjøringsverktøy eller krydder, produkter (for eksempel oljer) og andre viktige elementer. Det er utrolig hvor funksjonelt rekkverket er og hvor originalt designet og fargen kan være: svart, hvit, metallisk, matt eller blank.

 • Buffet – et utmerket alternativ til veggskap på kjøkkenet. Skjenken er forskjellige i funksjonalitet og design: den klassiske skjenken er et høyt og massivt skap med tre- eller glasshyller og dører, takket være det du kan sette pris på. Tradisjonelt er det i buffeen at rettene lagres, og moderne modeller av slike møbler for kjøkkenet lar deg installere en oppvaskmaskin, mikrobølgeovn og annet utstyr inne i strukturen, som du noen ganger vil skjule for nysgjerrige øyne.
 • Kantstein på hjul vil bli en “livredder” for kjøkkenet på et lite torg, når det ikke er nok plass til viktige bagateller. Et tradisjonelt skap er egnet for plassering i et mer romslig kjøkken, og på toppen kan du installere utstyr som en TV: kombiner forretninger med glede.

7 bilder

 • Kolonneskap – massive produkter for et romslig kjøkken; i et lite rom vil disse gigantene se malplassert ut, selv om du velger en mer elegant og slank modell – hvorfor ikke? Kolonneskap er praktiske fordi de er høye og romslige; de er vanligvis installert i det fjerne hjørnet og kombineres med en praktisk dør – den er også funksjonell og utstyrt med små hyller.
 • Blyanter ligner et søyleskap, men brukes tradisjonelt til å dekorere kjøleskap eller ovn, oppvaskmaskin eller vaskemaskin. Blyanter er installert i forskjellige deler av kjøkkenet, avhengig av layout og størrelse, men oftere i hjørnerommet i rommet..

Kjøkkenoppsett

Avhengig av kjøkkenoppsettet, er det bestemt om det er fylt med skap på ett plan, de som er plassert på gulvet.

 • Lineær type innebærer horisontal plassering av kjøkkenmøbler langs en vegg; arbeidsflate, vask, komfyr – alt er på samme nivå, eller på samme linje – praktisk og praktisk. For å gjøre resten av plassen funksjonell, plasser åpne hyller parallelt med benkeplaten, unngå platetoppen (det vil sannsynligvis være en hette installert der).

Vær oppmerksom på innredningen på kjøkkenet: installer ekstra belysning over matlagingsområdet, la kjøkkenforkleet bli originalt, legg ut noen familiebilder og et par blomsterpotter.

Lineær plassering av en kjøkkenenhet er et godt valg for et lite rom på opptil 9 kvm. m, hvor det er viktig å legge igjen ekstra plass til spisestuen.

 • Hjørnekjøkken plassert med bokstaven “G” og ligner en lineær type; Imidlertid er dette designet enda mer funksjonelt enn det forrige: i hjørnet av kjøkkenet kan du installere en blyantkasse eller en skjenk, det er viktig at massive møbler ikke forstyrrer når du beveger deg rundt på kjøkkenet. En hjørnemodell av et kjøkkensett uten veggskap krever ekstra dekorasjoner for å fylle det resulterende rommet: plakater og malerier på veggene, fotografier, blomster, dekorative elementer som lys og figurer brukes, mens det er viktig å ikke overdrive det og ikke gjøre et funksjonelt kjøkken til et galleri for moderne kunst.

 • Øytype kjøkken er eksklusivt egnet for et romslig rom med et areal på 20 kvm. m fordi det innebærer å plassere en funksjonell øy midt i rommet. Det er viktig å merke seg at tilgang til “øya” på kjøkkenet bør gis fra 4 sider, så kan kjøkkenet kalles øy og nyte estetikken og funksjonaliteten.

Eksempler på moderne interiør

Det er enkelt å lage et moderne kjøkkeninteriør uten hengende skap i et rom i et hvilket som helst format – fra absolutt beskjedne til romslige mellomrom, det er viktig å ta hensyn til konseptet i rommet og beholde sin stil eller design i alle møbler og innredning.

For studioleiligheter eller kjøkken på et stort torg vil øyformatet på kjøkkenet være en god løsning: en romslig øy kan ikke bare bli et arbeidsområde for vertinnen, men også et sted for å samle gjester eller et daglig måltid. Å kombinere kjøkken og stue i lignende format er et hyppig og ganske praktisk fenomen; kjøkkenet i den smale betydningen av ordet er plassert i den ene delen av rommet, og stua i det motsatte.

Øy -kjøkkenet lar deg bruke et romslig rom med omhu, det gjenstår å dekorere det med stilige møbler – fokuser på naturlig tre i en naturlig nyanse og kombiner med metalldetaljer: bordben, stoler og andre beslag.

En interessant løsning vil være et minimalistisk kjøkken: velg et hvitt, blank kjøkken som møbler, legg vekt på en av veggene: la det være foret med grå murstein. I tillegg kan du legge til lyse farger i form av lyse detaljer om polstrede møbler eller hvitevarer, dekor og annet tilbehør.

En annen moderne kjøkkendesign uten hengende skap – loftformat – fet, autentisk. Kjøkkenet i loftstil har ikke unødvendige detaljer som de øvre nivåene på headsettet; plassen forblir ofte tom, som fungerer som aksent i rommet. Forresten, dette formatet er utelukkende egnet for romslige leiligheter..

En mer budsjettversjon av kjøkkenet uten veggskap vil være et rom med lakoniske og enkle MDF -møbler og en vegghylle i samme nyanse; la sistnevnte være massiv og gi rommet en originalitet. En stor hylle på hjul vil tjene som en øy for et romslig kjøkken: du kan installere en vask eller en koketopp i den: da vil hjulene bare tjene som en interessant designløsning, og ikke som en funksjonell del.