Kjøkkenbord

Et kjøkkenbord vil hjelpe deg med å skape kos i huset, som er i stand til å samle et selskap av mennesker du er glad i. Imidlertid krever dette møbelet, i likhet med andre møbler, en ansvarlig tilnærming når du velger, med tanke på kjøkkenets interiør. Denne artikkelen vil hjelpe deg med å finne ut hvordan du velger riktig bord for kjøkkenet..

8 bilder

Visninger

I de fleste tilfeller tar bordet på kjøkkenet en sentral plass og regnes som hoveddetaljen i interiøret. Av denne grunn bør det tas hensyn til at det ikke bare er behagelig å bruke, men også har estetiske kvaliteter, som harmonisk passer inn i det generelle interiøret i rommet..

8 bilder

Før du kjøper, må du bestemme designen på kjøkkenbordet. Det er to typer:

 • bretting. Oftest kjøpes slike bord for et kjøkken med et lite område. Det krever litt plass, og området er nok for en familie med et lite antall familiemedlemmer å spise. Når gjestene ankommer, utfolder det seg og gir et stort område for et måltid;

 • stasjonær.

Kjøkkenbord er også forskjellige i foldemekanismen:

 • gli. I dette tilfellet kan en del av bordplaten brettes tilbake, skyve den formede store plattformen til den er fikset;

 • med sommerfuglmekanisme. Slike produkter kalles synkron glidning. For å øke bordets areal, må du trekke i den ene kanten av bordplaten. Etter det divergerer det i midten og sprer seg. Du trenger bare å få hjelpedelen fra under bordet og installere den i det formede gapet;

 • svinge ut. I dette tilfellet roterer bordplaten i en rett vinkel og den øvre delen stiger. Etter denne manipulasjonen kan du senke basen;

 • bordbok. Dette sammenleggbare alternativet er egnet for et lite kjøkken. Når de er montert, overstiger størrelsen på møblene ikke et nattbord eller en liten kommode. I interiøret vil et slikt bord ta veldig lite plass. Det er kompakte modeller på hjul;

 • bordtransformator. Sammensatte strukturer av denne typen ser ut som et enkelt salongbord. Når de demonteres, er de et standard spisebord. En slik mekanisme har også ulemper, som ligger i enhetens alvorlighetsgrad og leddlinjen i midten, som ikke har et spesielt attraktivt utseende. Det skal bemerkes at deres dimensjoner er begrenset av størrelsen på rommet og ikke kan endres om nødvendig. Ofte er det produkter på hjul.

 • Det er også konsollbord som er smale i bredden. I tilfelle det kommer gjester til deg, kan du øke bredden på produktet på grunn av glidestrukturen.

 • også bord kan ha alle slags former. Basert på kjøkkenets egenskaper, design og dine ønsker, kan du velge et bord med en tradisjonell eller uvanlig bordform..

8 bilder

Klassifisering etter form

Runde bord på kjøkkenet vil alltid være fasjonable, og fremheve skjønnheten og stilen i rommet. Denne formen bærer en spesiell atmosfære, og fraværet av hjørner fokuserer på fritid. Det installerte runde bordet på kjøkkenet på kontoret vil hjelpe deg med å slappe av. Det antas at den runde formen øker appetitten, så det er etterspurt på restauranter og kafeer..

Du bør ikke sette slike bord i nærheten av veggene, siden midten anses som det mest optimale stedet for dem..

Hvis kjøkkenet ditt er antikt eller elegant, se etter ovale bord. Det er ikke så ofte funnet i interiøret, noe som vil bidra til å understreke individualitet. Disse møblene har ingen hjørner, noe som gir den kvaliteter som er identiske med de på runde bord. Avlange funksjoner gjør produktet til det mest romslige og kompakte, noe som er spesielt viktig hvis rommet ditt ikke har stor plass..

Et firkantet bord er lakonisk og multifunksjonelt. Slike bord kan bli en original aksent, legge til effektivitet og alvorlige funksjoner i hele interiøret. Slike møbler bør plasseres nær vegger eller nær et vindu, og dermed spare kjøkkenplass.

Rektangulære kjøkkenbord anses som funksjonelle møbler. Du kan plassere dem hvor som helst i rommet. Det er viktig å merke seg at slike produkter ikke lar deg fantasere, siden et slikt bord bare er til servering og ikke mer. Hvis du vil legemliggjøre originale ideer i design, vil en slik form ikke bli verdsatt..

Tabellene ovenfor regnes som standardelementer. Noen eiere velger uvanlige former som kan bli et høydepunkt i rommet og tiltrekke seg oppmerksomheten til gjestene..

8 bilder

Trekantet bord. Det kjennetegnes ved sin skjønnhet, eleganse og originale idé. Slike møbler kan plasseres i et hjørne eller i midten av rommet. Husk at hvis familien din har mer enn tre personer, vil det være vanskelig å finne et sted ved dette bordet. Av denne grunn, før. Hvordan kjøpe møbler med en uvanlig form, tenk over rasjonaliteten i kjøpet og veier alle fordeler og ulemper.

Kjøkkenbord er klassifisert i flere typer:

 • servering;
 • hakking;
 • veggmontert.

Basert på navnene kan det forstås at hvert produkt har sitt eget formål og beliggenhet, i forhold til kjøkkenets generelle interiør.

8 bilder

Servering

Navnet på produktene taler for seg selv – de spiser ved dette bordet. Når du velger slike møbler, bør du sørge for at de er komfortable, komfortable, med en solid struktur. Denne kategorien inneholder mange varianter. Et bredt spekter av farger lar deg velge en modell for ethvert kjøkken, uavhengig av utformingen av rommet.

Hakker

Slike produkter er beregnet på matlaging. Derfor må bordplaten i disse modellene være holdbare og ikke være redd for mekanisk skade. Tilstedeværelsen av skuffer og hyller er et stort pluss. Prioritetsplassen inntas av et sokkelbord utstyrt med skuffer.

7 bilder

Veggprodukter

Slike modeller ligger i nærheten av veggene eller brukes i stedet for en vinduskarme. Et av alternativene for slike produkter er et transformerende bord som stiger opp til veggen eller glir ut av det. Det sære ved møblene inkluderer en nisje, som ligger i selve veggen. De kalles uttrekkbare eller veggmonterte. Det er sammenleggbare og side ved side-alternativer.

Vær også oppmerksom på følgende funksjonstabeller:

For et lite kjøkken er en sluttmodell, som ofte kalles faset, egnet. Det er den siste detaljen i kjøkkensettet. Slike produkter kan ha en dør eller hyller..

Et mini serveringsbord vil være en original løsning for kjøkkenet. De ligner på en mobil øy, som er preget av romslighet og enkel bevegelse på grunn av hjulene. Slike modeller vil se optimale ut i interiøret i Provence, vintage eller eco.

Det er også gulvstående kjøkkenbord som kalles skap. Med deres hjelp kan du frigjøre plass fra retter eller mat. Et lignende arbeidsbord for kjøkkenet skiller seg fra skapet ved at benkeplaten er plassert på overflaten..

Vaskbordet må ha en fuktresistent overflate. Se etter modeller som har ben, da de gjør rengjøringen enklere. Hvis du har slike møbler, trenger du bare å feie støvet fra under skapet med en kost, ellers må du flytte produktet.

For et moderne kjøkken kan du kjøpe en bardisk som kan erstatte en spiseplass. Du bør ikke kjøpe et stativ for et lite rom, der det er mange bøyninger og detaljer. Velg et enkelt alternativ.

Valget av møbler til kjøkkenet bør gjøres ikke bare på grunnlag av mekanismen og plasseringen. Basert på stilen på rommet, kan du også velge produksjonsmateriale. Hvis rommet ditt har en høyteknologisk stil, vil ikke bare en bardisk, men også metallbord passe deg, som vil være det opprinnelige sentrum av rommet ditt. Flere detaljer om produksjonsmaterialene vil bli diskutert litt senere..

Farger

Fargen på benkeplaten bør velges under hensyntagen til rommets stil. Ganske ofte bestemmes fargen ved hjelp av materialet, men i dette tilfellet er det alternativer. For eksempel kan trebord være naturlige eller belagt med en beskyttende forbindelse..

Her er fargevalget av tre og dets tekstur en dekorativ komponent. Naturlighet er relevant i en rustikk stil, i et interiør i loft, land og Provence -stil. Hvis du vil lage en streng og behersket stil, velger du et bord som vil ha samme farge som veggene..

Spisegrupper kan dominere interiøret, så designere anbefaler å kjøpe møbler i lyse farger. For eksempel, hvis kjøkkenet har hvite vegger, se etter røde, oransje, pistasj og gule bord..

Hvite, grå eller beige produkter er universelle. De vil være optimale i klassisk interiør og i moderne.

Achromaticity vil alltid være på moten. Av denne grunn er svart-grå-hvite fargeløsninger, sammen med lakonisme, alltid etterspurt. De er i stand til å tilføre eleganse og rikdom til interiøret..

De menneskene som ønsker å understreke sin posisjon i samfunnet, tar hensyn til wenge kjøkkenmøbler. Produktene kan ha en gylden nyanse eller rik sjokolade. Velge en slik tykkelse, stole på dine preferanser og stilen på rommet..

Du kan velge bord i alle farger, avhengig av rommets generelle stil. Uansett hvilken farge du velger, svart, grønt, lilla eller kirsebærfarget bord, må du passe på at det matcher resten av interiøret og møblene.

Materiale

Fremstillingsmaterialet spiller en viktig rolle når du velger et kjøkkenbord. Oftest velger kjøpere modeller fra:

 • Sponplater;
 • MDF;
 • tre av forskjellige arter;
 • metall;
 • glass;
 • plast;
 • stein.

Valget påvirkes også av beløpet du kan bruke på et gitt møbel og det generelle interiøret på kjøkkenet. Sørg for at alle detaljer i designet passer sammen med resten. For å bestemme en løsning må du gjøre deg kjent med grunnmaterialet og fordelene.

Laget av tre

Treprodukter kjennetegnes ved lang levetid og imponerende vekt. Som regel er de laget av løvtre: rogn, eik, lerk, eple, alm, bøk, bjørk. Det mest harmoniske et slikt bord vil se ut i landlig stil, klassisk interiør, i Provence.

Glass

Bord med glassplate vil se bra ut med ethvert interiør. De kjennetegnes ved originalitet og har et snev av nåde. Det er verdt å merke seg det høye påliteligheten til slike møbler. Glass produseres ved hjelp av en spesiell metode, takket være at bordene er utstyrt med full beskyttelse mot mekanisk skade, ikke er redd for riper og flis. Glass kan også dekkes med en film med forskjellige utskrifter – dette alternativet brukes i moderne interiørstiler..

Slike produkter er upretensiøse i omsorgen. Fett eller vann klarer ikke å trenge inn i materialet, så det er nok å tørke overflaten med en fuktig klut, så blir bordet rent igjen.

Stein

Produkter med en stein kjennetegnes ved sin skjønnhet og lange levetid. Sammen med de positive egenskapene bør det bemerkes ulemper, som inkluderer følsomhet for temperaturendringer, syreeksponering. Stor masse er også en ulempe.

Steinbord vil se flott ut i en romantisk og middelhavsstil, og de vil også se veldig harmoniske ut i interiør i Provence og hytte..

Laget av plast

Hvis du velger et plastbelagt bord, kommer du over hyggelige bonuser:

 • lav pris;
 • lang levetid;
 • upretensiøs omsorg;
 • stort utvalg av farger og former.

Bordplater av plast i jugendstil, høyteknologiske og urbane stiler kjennetegnes ved spesiell eleganse. Overflaten på materialet er ofte dekket med PVC -film, på grunn av hvilken det er i stand til å etterligne strukturen av tre eller stein, noe som øker de estetiske kvalitetene.

Laget av metall

Bord i rustfritt stål er nye aktører innen kjøkkenmøbler. De er ikke utsatt for nedbrytning og har mange fordeler:

 • høy styrke sammen med elastisitet;
 • attraktivt utseende;
 • praktisk.

Smijern

Jernkonstruksjoner med smidde elementer vil bli en uavhengig del i ethvert rom. De har et allsidig utseende, så de kan brukes i enhver stil..

Hvis kjøkkenet ditt er i barokkstil, vær oppmerksom på metallrammede bord med delikate krøller som vil tilføre romantikk til interiøret. Forfatterens arbeid med de raffinerte linjene i beina, som er synlige gjennom glassdekselet, kan sjarmere hvem som helst.

Utskåret metall vil aldri gå av moten. Slike møbler understreker statusen til sin eier, og understreker adel og raffinement. Den høye kostnaden for slike produkter er ganske berettiget, fordi den i de fleste tilfeller er laget for hånd.

Fra keramikk

Keramiske benkeplater tilbyr mange fordeler som tradisjonelle spiseprodukter ikke kan. Hvis vi sammenligner med lignende laminatartikler, kan vi trekke frem noen kvaliteter:

 • funksjonalitet. Du kan ikke bare spise mat på slike møbler, men også lage den. Den varmebestandige overflaten tåler varme retter;
 • hvis du vellykker formen og størrelsen på rammen, kan du bruke slike møbler som et hjelpebord. Dette er veldig praktisk på store kjøkken;
 • attraktivt utseende er også et positivt trekk ved slike modeller. Den blanke overflaten er lett å ta vare på, den er upretensiøs i vedlikehold.

Eksempler på designalternativer

For et lite kjøkken er det beste alternativet et rundt bord. Med hjelp kan du visuelt forlenge rommet, samt ta imot flere mennesker bak. Hvis du absolutt ikke liker den runde formen, vær oppmerksom på de firkantede produktene. Det er viktig å merke seg at ifølge Feng Shui er det det runde produktet som er det beste alternativet for kjøkkenet..

Vær oppmerksom på fargeskjemaet. For små rom bør det kjøpes møbler med lyse, gjennomsiktige nyanser. Glassbordet vil se optimalt ut i dette tilfellet. Han vil gjøre interiøret i rommet vakkert og lyst, samt gi det med nåde. Det er viktig å huske at godt plasserte speilelementer visuelt kan øke rommet, multiplisere antall lys og plass..

I Khrusjtsjov, hvor det ikke er mye plass, kan du sette et sammenleggbart eller sammenleggbart bord med små, tynne ben. Husk at slike bord kan ha to former: runde og ovale, firkantede og rektangulære. Slike produkter kan plasseres nær et vindu eller en vegg, og sparer dermed ledig plass. Bardisken vil være en uvanlig løsning på et smalt kjøkken. Du kan også kjøpe et lite bord ved å plassere det mot veggen..

Designere anbefaler å ta hensyn til loftsstilen, som har hatt en ledende posisjon i det indre av kjøkkenet i lang tid. Det er preget av en kombinasjon av motsatte og kontrasterende materialer. Hvis du liker uvanlige ting, for eksempel en kombinasjon av tre og jern, plast og aluminium, kan du se nærmere på denne stilen..

Et bord med en bar anses som en original idé. Den kan ha hvilken som helst form og mekanisme. I en av veggene er det hyller som stenger bak en dør. Du kan lagre samlingen din av alkohol der..

Hvis du ikke bare vil kjøpe et trendy bord, men også overraske gjestene dine, må du ta hensyn til trebordene som har et roterende senter. Et slikt podium vil dekorere ethvert kjøkken. Takket være denne løsningen trenger du ikke tilberede flere porsjoner salater og snacks til gjestene dine. Plasser mat på et roterende podium, og alle kan få det de vil.

Noen foretrekker modulære møbler, noe som også er ganske praktisk. Et særtrekk ved et slikt headset er bekvemmeligheten, sammen med muligheten til å omorganisere elementer. Denne løsningen ville være ideell for et kjøkken med en ikke-standard layout. Et slående eksempel er Maria -headsettet, som er kjent for sin rimelige pris og uvanlige stil. Det er viktig å merke seg at disse møblene regnes som eliteprodukter, som er produsert av et kjent merke i hele Russland..

Du kan velge et kjøkkenbord og få ideer til å gå i oppfyllelse. Ved å følge alle tipsene og triksene som er skissert i denne artikkelen, vil du kunne gjenskape et unikt interiør som ikke bare blir beundret av husstanden din, men også av alle gjestene. Husk at kjøkkenbordet skal være midten av kjøkkenet ditt, og ikke omvendt, og det bør rettes spesiell oppmerksomhet til valgene..