Kjøkkenbord i det indre av kjøkkenet

Kjøkkenbordet anses med rette som et sentralt element i det indre av kjøkkenet. Det er vanligvis installert på kjøkkenet eller i et eget rom – spisestuen. Det er viktig å passe møblene organisk inn i rommets stil og kombinere bekvemmeligheten med skjønnhet. Det er et utrolig utvalg av kjøkkenborddesigner der ute. De skiller seg alle fra hverandre i form, størrelse, farge og produksjonsmateriale..

8 bilder

Typer konstruksjon

Et utfellbart bord er å foretrekke hvis du har et lite kjøkken. Den største fordelen er dens kompakthet og mobilitet. Om nødvendig kan den alltid utvides og derved opprette flere steder for gjester..

Dimensjoner

Størrelsen på spisebordet for kjøkkenet bør velges med tanke på hvor mange mennesker som vil være på det samtidig. I dette tilfellet bør man ikke glemme størrelsen på selve kjøkkenet. For eksempel kan det hende at et stort tungt bord ikke passer inn i et rom som er beskjedent i størrelse..

Bredden på et komfortabelt rektangulært bord i bredden bør nå 75 cm, og et rundt bord skal ha en diameter på minst 90 cm. Den optimale bordstørrelsen for et lite kjøkken er 60-80 cm, og for et stort – 120 cm og mer.

Formen

Rund

Hvis kjøkkenområdet ditt er stort, bør du velge et rundt bord. Runde bord er vanligvis plassert i midten av rommet, noe som gjør at flere mennesker kan passe bak det enn bak det firkantede motstykket.

Det er to typer bordstøtte – ett hoved eller flere ben plassert på en praktisk måte. Det runde bordet har ingen hjørner som gjør det trygt for barn.

Rektangulær (firkantet)

Et rektangulært bord er det mest tradisjonelle alternativet. Det er praktisk å installere slike bord nær veggen, og tar dermed liten plass. Disse bordene har skyvedesign som gjør at de kan brukes på små kjøkken..

Hvis du foretrekker å lage et bord med egne hender, er den rektangulære versjonen den enkleste å utføre..

Andre former

Selvfølgelig er trekantede eller polygonale tabeller veldig interessante og ser originale ut. Men hvis du må ha mange mennesker bak, kan det oppstå visse problemer. Derfor er det nødvendig å tenke nøye over alt, fordi bordets bekvemmelighet og praktisk skal komme først..

Valg av materialer

Tre er det vanligste materialet for produksjon av bord. Trebordet kan være laget av eik, lønn, furu, etc. Treet vil ikke bare gi interiøret en spesiell komfort og et stilig utseende, men vil også tjene i mange år..

Trebordet vil passe perfekt inn i den klassiske stilen, landet eller Provence. Et strengt rektangulært bord er egnet for Hi-Tech-stilen. Trebord pleier å være ganske dyre og tunge..

Et rimeligere alternativ kan være et finerbord, som er basert på komposittmaterialer og tre. Dette bordet ser ut som et ekte trebord, ettersom det er limt ut eksternt med lag med tre.

Til tross for den generelle påliteligheten til trekonstruksjonen, krever det spesiell forsiktighet. Treet tåler ikke ekstreme temperaturer, høy luftfuktighet, og det er også fare for brann.

Med metallbord er det heller ikke så enkelt. Det mest populære alternativet er et bord i rustfritt stål. Dette materialet kjennetegnes ved sine fuktbestandige og brannbestandige kvaliteter. Slike bord er ganske vanlige blant restauranter og kafeer..

Et godt valg er tinn, som, når det er spesielt behandlet, ligner sølv. Tinnbord anses å være spesielt vakre og stilige i utseende. Kobberbordet vil passe perfekt inn i stilen til et landsted. Dette materialet kan være svart eller støpt i forskjellige fargenyanser, noe som gir dette bordet et unikt utseende.

Ulempene med metall inkluderer at under drift kan det oppstå riper og bulker på det. Dette materialet krever imidlertid ikke spesiell forsiktighet..

En glassplate passer til de fleste moderne kjøkkenstiler. Det transparente bordet ser friskt og moderne ut. Glass er laget på en spesiell måte, som et resultat av at det ferdige materialet ikke er redd for skade. Det er ikke nødvendig å frykte for strukturens skjørhet. Glassstrukturen vil se best ut i det indre av et lyst kjøkken..

Steinen er spesielt pålitelig og holdbar. Imidlertid er steinbord tunge og ikke egnet for alle hjem. Ulempene inkluderer også følsomhet for ekstreme temperaturer og syrer. Et svart steinbord vil passe bedre med en romansk eller middelhavsstil.

Plast blir stadig mer populært hver dag. En klar fordel med et plastbord er lave kostnader, letthet, enkel vedlikehold og muligheten til å velge nesten hvilken som helst farge. Levetiden til plast er ganske lang, fordi moderne teknologi gjør det mulig å gjøre den motstandsdyktig mot varme og vann. Ultrafiolett stråling er heller ikke skummelt for plast..

Beliggenhet og funksjon

Spisebord brukt i prosessen med å spise. Disse møblene har et stort utvalg av forskjellige design og fargekombinasjoner. Når du kjøper, bør du være spesielt oppmerksom på disse aspektene, fordi interiøret i hele kjøkkenet vil avhenge av dette. Oftest plassert i midten av spisestuen eller kjøkkenet.

Skjærebord. Hensikten med disse møblene er å lage mat på dem. Derfor er det viktig å velge et kvalitetsmessig og pålitelig alternativ. For moderne designstiler kan skjærebord i levende farger med praktiske hyller være passende. Og i en mer klassisk stil vil bord i ett stykke laget av tre eller stein, hvis dører har en glidende struktur, passe perfekt. Vanligvis er disse bordene installert langs veggene..

Veggmontert – transformerende bord, har små dimensjoner og ligger mot veggen (eller installert i stedet for vinduskarmen). I interiøret spiller disse møblene rollen som en slags universell overflate, bak hvilken du for eksempel komfortabelt kan sette deg ned og lese en avis. Sidebord passer best til moderne designtrender: hi-tech, postmodernisme, techno og popkunst.