Kjøkken-stue i Provence-stil

Den sofistikerte franske stilen er godt egnet for innredning av moderne rom. Ideelt sett vil den passe inn i den kombinerte stuen i Provence -stil. Fransk elegant vil gjøre selv det minste rommet stilig og attraktivt.

Provence -stil er en mulighet til å skape en koselig atmosfære og understreke individualiteten til et rom, selv med den enkleste utformingen. I en slik kjøkken-stue vil du føle deg komfortabel å tilbringe tid med familien din, forberede deilige middager og møte venner over en flaske vin..

Interiørfunksjoner

Provence -stilen kalles en avlegger av det rustikke. Men ikke forveksle det helt med countrymusikk. Landstil dukket opp i England fra det nittende århundre på en tid da Provence alltid var rent fransk. Det eneste disse to stilene har til felles er noen vanlige designfunksjoner. Men det er fortsatt flere forskjeller. Så, countrymusikk er preget av varme farger, mye skinn og metall. Samtidig er Provence gjenkjennelig ved sine kalde nyanser og stilige gamle møbler..

Kjøkken-stuen i Provence-stil bør ikke være for pretensiøs. I tillegg, til tross for at denne stilen er preget av å dekorere rommet med forskjellige bagateller, bør du ikke rote for mye i rommet. Provence -stil er først og fremst naturlighet, fransk raffinement, komfort og enkelhet.

Farge palett

Å velge riktig fargeskjema er veldig viktig for denne stilen. Det beste alternativet er lyse pastellfarger: hvit, beige, lyseblå. Lyse farger, som om de var brent ut under strålene fra den varme franske solen, fullfører ideelt interiøret i Provence -stilen.

Designere som dekorerer et rom i Provence -stil, bruker oftest hvite, beige, lavendel og dempede nyanser av blått og grønt. Når det gjelder lyse farger, vil de være mer passende i små dekorative elementer – blomster, lys, rammer.

Det enkleste designalternativet for en kjøkken-stue i Provence-stil er å bruke hvit gips, lyse møbler og et lite antall farget tilbehør til veggene, plassert på fremtredende steder..

Av utskriftene for denne stilen vil bare blomster være passende. Det er han som ser mest organisk ut i det kombinerte rommet i fransk stil..

8 bilder

Grunnleggende om stilen

Hvis du har et lite rom til rådighet, vil bruk av hvitt bidra til å visuelt utvide plassen og gjøre rommet mer romslig og lyst. Uansett om du bruker teknikker i Provence -stil i landet eller i en leilighet, er detaljene litt forskjellige.

Så hvis du har et privat hus, kan du dekorere taket med trebjelker og tak. Det er mye lettere å gjøre dette i huset. I leiligheten kan du ganske enkelt male taket med lys maling..

Sammen med taket skal gulvet være dekorert i samme stil. Dette er en slags grunnlag for ethvert interiør, og Provence er intet unntak. Et laminat stylet som tre vil være mest passende her. Naturlig tre er veldig vanskelig å vedlikeholde og mister uunngåelig sin attraktivitet over tid. Men laminatet, med riktig installasjon, varer lenge og gir ingen problemer med å forlate.

Kjøkken-stuen i Provence-stil er en slags bestemors loft, som til tross for sin tilsynelatende enkelhet og til og med dårlig oppfatning ser veldig stilig og moderne ut.

Møbler

Etter å ha bestemt seg for utformingen av grunnlaget for kjøkken-stuen, er det verdt å gå videre til valg av møbler. Hun burde også være en del av denne stilen. For å opprettholde den angitte tonen, velg enten originale antikke møbler eller alternativet – kunstig alderen designerartikler..

Oftest er møbler laget av naturlig tre valgt for kjøkken og stuer i Provence-stil. Samtidig bør preferanse gis ikke til et mørkt tre, men til et lyst – det vil se mer passende ut i denne stilen. Møbler kan også dekoreres med forskjellige dekorative elementer – fine utskjæringer, smidde ben, forgylling eller bare å male..

Velg møblene dine nøye. For enkle lyshodesett vil se ut som en del av jugendstilen, og antikke og for fantasifulle møbler vil bringe interiøret nærmere klassisisme. Husk også at møbler ikke skal være for store. Dette vil bryte den generelle letthet i interiøret..

I stua ville det være passende å ha peis og en pen gyngestol. Disse elementene vil bidra til å gjøre rommet mer behagelig. Når det gjelder spisestuen, er det bedre å plassere den i midten av rommet. Dette vil bidra til å spare plass..

Et kjøkken i Provence-stil bør ikke ha en enorm mengde moderne teknologi. Det beste alternativet er hvitevarer innebygd i et lyst kjøkkensett, som smelter sammen med den generelle stilen og ikke skiller seg ut. Bruken av moderne teknologi er helt ukarakteristisk for den franske provinsen, så designere, som skaper et rom i Provence -stilen, prøver å skjule det..

På kjøkkenet vil en kombinasjon av åpne hyller med lukkede skap være passende. Skapene kan brukes til oppbevaring av retter og ofte brukte gjenstander. Og på hyllene er det bedre å ordne dekorative elementer. Ofte er det dekorative sett eller malte tallerkener..

Hvordan fullføre designet

Dekorative elementer bør diskuteres separat. For å dekorere plassen i Provence -stilen kan du bruke de mest enkle, men stilige detaljene – familiebilder, søte figurer hentet fra alle reiser, åpent siltbroderte servietter.

Det er et sted for blomster i denne lyse franske stilen. Det kan være både buketter og blomster i potter. Det er bedre å ikke bruke kunstige blomster. De fleste av dem samler bare støv..

Provence -stil er en lett fransk sjarm som umiddelbart vil gjøre rommet ditt mer koselig og sjarmerende. Bruk det grunnleggende for å dekorere rommet, men tillat deg selv å eksperimentere litt for å gjøre rommet mer personlig..

7 bilder