Kjøkken skap tørketrommel

En oppvaskmaskin til kjøkkenet er en nødvendighet for hver husmor. Et slikt tilbehør sparer betydelig tid, for med det, i stedet for å tørke oppvasken etter vask, kan du bare legge dem på hyllen og vente til de tørker seg. Og en oppvaskmaskin optimaliserer kjøkkenplassen betydelig. Å velge en tørketrommel er ikke det enkleste, du må ta hensyn til mange detaljer slik at den etterlengtede bekvemmeligheten ikke blir til unødvendige problemer.

Visninger

Typer oppvaskmaskiner kan bestemmes av mange klassifiseringer, så først og fremst er det best å bestemme seg for materialet. Oppvaskmaskiner er oftest laget av:

 • Metall. En slik modell er ganske praktisk, den er relativt billig, men det er viktig å ta hensyn til om den har blitt behandlet med en spesiell løsning som beskytter mot rust, fordi ingen vil at en ny ting snart skal ruste og råtne og etter en kort stund tidsrom krever utskifting.

 • Plast. Plasttørkere for kjøkkenskap veier litt, er rimelige og ser veldig søte ut, dette alternativet kan velges for enhver smak, takket være overflod av farger og design. Og likevel bør du ikke kjøpe veldig billige plastmodeller, siden de er laget av materiale av lav kvalitet, kan de avgi en ubehagelig lukt og til og med inneholde giftige urenheter, og de er heller ikke for slitesterke, noe slikt er lett å skade , mister den raskt sitt opprinnelige utseende.

 • Av rustfritt stål. Dette er kanskje det mest funksjonelle oppvaskmaskinen: den er ikke utsatt for rust, er holdbar, lett å rengjøre, men prisen kan være ganske høy.

 • Tre. Slike materialer brukes sjeldnere direkte til tørketromler; trekabinetter er selvfølgelig bedre egnet for oppbevaring av fat. På den positive siden av en slik tørketrommel er utseendet, det vil passe inn i ethvert interiør og vil se vakkert og dyrt ut, men det har mye flere ulemper. Hvis valget fortsatt falt på en modell laget av dette materialet, før du kjøper det, må du sørge for at det er mettet med en fuktsikker løsning som beskytter det mot forfall. Selv om det er hundre prosent sikkerhet for at det fuktsikre laget allerede er påført, er det bedre å smøre det selv igjen hjemme.

Tørrere varierer også i antall nivåer. Blant dem er det:

 • Enlags. Tørketrommel som består av bare en rist, brukes ikke veldig ofte, men i prinsippet vil de være ganske relevante for et lite kjøkken og et hus hvor det bor få mennesker. Vanligvis er dette en tørketrommel designet for tallerkener, men noen ganger har den en spesialisert karakter og brukes utelukkende til tørking, for eksempel tallerkener eller glass.

 • Køye. Den mest populære og kanskje den mest funksjonelle modellen. Vanligvis plasseres tallerkener på det første nivået, og kopper tørkes på det andre, men om ønskelig kan ristene byttes og brukes så praktisk som mulig..

 • Spesiell. Dette inkluderer andre alternativer for tørketromler: skreddersydde, tre eller flere dekk, med spesielle hyller for apparater, etc..

Valgtips

Når du velger et tørkeskap, er det veldig viktig å bestemme konfigurasjonen og plasseringen av skapet der det skal plasseres.. I henhold til dette kriteriet kan oppvaskmaskiner deles inn i følgende typer:

 • For overskap. Det mest populære og praktiske alternativet er selvfølgelig et veggmontert skap, som ligger rett over vasken. Som regel er en slik tørketrommel utstyrt med et uttrekkbart brett, hvor vann skal tømmes, men ofte er det ikke nødvendig med brettet, siden væsken godt kan renne direkte ned i vasken. En annen bekvemmelighet er at du ikke trenger å gjøre unødvendige bevegelser når du laster eller tømmer retter, en slik tørketrommel er alltid tilgjengelig. I et lukket veggskap vil oppvasken ikke være støvete og utsatt for skitt utenfra.

Imidlertid kan en stor mengde fuktighet skade selve skapet. For å forhindre at dette skjer, bør du i tillegg kjøpe en liten tørketrommel, og jevnlig ventilere skapet, eller lage åpne hyller for servise ved siden av hovedtørkeren – dette vil være en interessant interiørløsning, du kan også bruke en bærbar tørketrommel som kan fjernes når som helst.

Denne typen tørketrommel kan enten være enkelt- eller dobbeltdekk.

 • For hjørneskap. Slike tørketromler er installert i et hjørneskap og har en trekantet form. Dette alternativet er egnet hvis kjøkkenet er veldig lite og du trenger å spare enda mer plass, men det er ikke veldig praktisk å bruke en hjørnetørker, derfor installeres det bare i ekstreme tilfeller..

 • For et underskap. Det minst vanlige oppvaskmaskinalternativet er gulvstående. De kan enten være rette eller vinklede. Slik tørking vil ikke være den mest praktiske typen på grunn av beliggenheten – du må hele tiden bøye deg for å fjerne eller få fatene.

I tillegg kan oppvaskmaskin, uansett beliggenhet, deles inn i to flere typer:

 • Bærbar. Som nevnt tidligere kan denne typen tørketrommel være et av de gode alternativene. Praktisk med bærbar tørking ligger nettopp i bevegeligheten, den kan flyttes gjennom kjøkkenet og plasseres der den vil være mest funksjonell for øyeblikket, takket være at den aldri blir for fuktig i skapet. Når du velger en slik tørketrommel, må du sørge for at den samsvarer med størrelsen på skapet der den skal plasseres. Hvis dimensjonene er vesentlig forskjellige, kan oppvasken bli skadet på grunn av konstant ufrivillig bevegelse..

 • Fikset. Fast tørking har også sine fordeler, de ligger i det faktum at når du kjøper en kjøkkenenhet, vil det sannsynligvis umiddelbart bli tørket i den, noe som vil unngå unødvendige utgifter. Dessuten vil oppvaskene i en slik tørking være intakte, takket være pålitelige festemidler.

Hvis tørketrommelen ikke er innebygd i headsettet, men kjøpes separat, er det viktig å måle plassen der den skal installeres før du kjøper. Feil måling vil medføre ytterligere ulemper. Hvis tørking er to-nivå, må du også måle avstanden mellom hyllene. Den må være minst 30 centimeter, ellers risikerer store tallerkener å ikke komme inn.

I tillegg kan du kjøpe en veggmontert tørketrommel for selvinstallasjon i et skap. En slik modell kan være veldig praktisk på grunn av sin allsidighet. Ofte er det ikke bare plass til tørking av retter, men også alle slags kroker og hyller for håndklær, kjøkkenutstyr eller krydder. Den kan festes direkte på skapets vegg, det er nok å velge en størrelse som tydelig vil passe inn i grensene til veggene.

Hvordan montere

Hvis du kjøper en oppvaskmaskin til kjøkkenet selv, må du montere den selv. Først må du måle dimensjonene til skapet der tørketrommelen skal installeres. De vanlige størrelsene på innebygde tørketromler er 40, 50, 60, 70 og 80 cm, den mest populære modellen for tørking i skapet er 60 cm.

Oftest er en oppvaskmaskin som er innebygd i et skap:

 1. 2 rister: topp flat, for kopper, bunn for tallerkener.
 2. Palle. Settet bør også alltid inneholde fra en til flere uttrekkbare skuffer, om de er installert eller ikke, avhenger utelukkende av preferansene og plasseringen av tørketrommelen..
 3. Treskruer.
 4. Festemidler for gitter.
 5. Profil foran og bak

Det er ganske enkelt å montere tørkingen, de er alle montert på omtrent samme måte: Aluminiumsprofilen festes vanligvis med skruer til festene i bunnen av tørkingen for plater og er omtrent som en ramme, selve ristene er festet i de samme festene i spesielle spor, så settes pallene også inn i sporene som er spesielt beregnet for dem.

7 bilder

Hvordan installere

Når tørkingen er montert, kan du gå direkte til installasjonen i kjøkkenskapet. Dette er også en ganske enkel prosess, det er nok å feste den nederste tørketrommelen til skapveggen med selvskærende skruer. Mål deretter den nødvendige avstanden fra den øvre til den nedre risten, for dette må du legge på hyllen den største tallerkenen som skal tørkes og ta hensyn til veksten til vertinnen som skal bruke tørketrommelen: for en kort dame, du må gjøre minimumsavstanden mellom hyllene, for en høyere er det fullt mulig å øke gapet mellom dem. Og etter alle nødvendige målinger, fikser du det øvre nettet på samme måte. Oppvaskmaskin i kjøkkenskapet er klar.

7 bilder