Kjøkken på balkongen

Å kombinere kjøkken med balkong er en interessant løsning. Evnen til ikke bare å bruke de gratis balkongene som et lager, men å montere den under et fantastisk rekreasjonsområde, hvor det er varmt, koselig og med en kopp kaffe du kan sitte ved vinduet – vil alltid være den ultimate drømmen for alle person.

Kjøkkenet kan trygt overføres til loggia, og utvide plassen til ønsket nivå. Å forstå alle de små hemmelighetene ved demontering, beregne layoutfunksjonene, og viktigst av alt – å kjenne triksene for å få alle tillatelser, lar deg stolt demonstrere reparasjonene dine for venner og naboer..

Funksjoner og fordeler

Før du tar en hammer og begynner å rive veggene, må du puste ut, være tålmodig og for øyeblikket bare lese funksjonene til denne reparasjonen.

Visste du at det er flere måter å koble kjøkken og balkong på??

Utvid balkongveggene med delvis deformasjon. Med dette alternativet fjernes døren, vinduet demonteres og terskelen demonteres. Resten av veggen fungerer som enten en stang og skillevegg, eller en benkeplate. Forresten, slik ombygging krever ikke tillatelser og annen informasjon fra sikkerhetstjenestene..

Deformer balkongveggen helt. I dette tilfellet demonterer du veggen helt, åpner plassen og utvider dermed kjøkkenet med flere meter. Du må forstå at hovedspørsmålet i denne ombyggingsmetoden skal høres slik ut: er det mulig å rive veggen?

BTI har ansvaret for å koordinere dette problemet – det er nødvendig å skaffe et offisielt sertifikat. Og når du allerede har tillatelse i hendene, kan du trygt male, bygge, ødelegge og reparere det fremtidige kjøkkenet. Det viktigste, husk: veggen som skiller balkongen og kjøkkenet bør ikke være bærende – dette vil skape mange problemer når du kombinerer de to sonene..

Det passer ikke å beregne hvor mye kjøkkenet på balkongen begrunner investeringen. Eventuelle endringer i utformingen av huset kan deles inn i fordeler og ulemper. Valget til fordel for reparasjon kan gjøres slik: se fordeler og ulemper – og ta en beslutning basert på analysen.

Fordelene med å kombinere:

 • balkongen kan bli en ekstra sittegruppe. Når du kombinerer, får du ekstra målere for stuen eller spisestuen, du kan ikke bare slappe av i et koselig hjørne av balkongen, men også lese, spise eller gjøre dine favoritt ting;
 • ekstra plass kan brukes til møbler og et arbeidssett. For å gjøre kjøkkenområdet mer romslig, kan du jukse: flytt kjøleskapet, komfyren, benkeplaten og arbeidsområdet til loggiaen – dette vil utvide spisestuen;

 • det tilkoblede rommet lar deg bruke dristige designløsninger. Mulighetene for moderne design er uendelige, og med ekstra meter plass kan du enkelt manøvrere i en enorm strøm av stilige løsninger, velge det du trenger.
 • forbedret lyd- og varmeisolasjon. Takket være en spesiell finish kan kjøkkenområdet bli mye roligere og varmere, noe som betyr at det er mer behagelig..

Ulemper:

 • mye tid må brukes på å skaffe sertifikater og tillatelser fra statlige kontorer;
 • balkongen må deformeres fullstendig, og dette vil kreve styrke og tålmodighet;
 • betydelige kontantutgifter. Siden loggia må endres helt – glass, isolering, installering av “varme gulv”, gjør deg klar ikke bare for en lang reparasjon, men også kostbar.

Veggdeformasjon

Før du deformerer veggen, må du forstå om skilleveggen er en bærende vegg.

Dette finnes i passet for leiligheten eller få informasjon fra BTI..

Det er mulig å forstå de tekniske egenskapene selv i mangel av et skikkelig dokument. For selvbestemmelse er det nødvendig å ta hensyn til veggen uten kledning:

 • i et panelhus er veggen bærende hvis bredden varierer i området fra 15 til 55 cm. Hvis størrelsen er nær dette gapet, er det bedre å rådføre seg med mesteren som godkjenner den nye utformingen av rommet;
 • i et murhus er en vegg en støttevegg hvis bredden er tre murstein (vanligvis omtrent 40 cm), skillevegger i et rom er 13-20 cm eller litt bredere – opptil 26 cm;
 • i en monolitisk bygning indikerer en veggtykkelse på mer enn 21 cm dens støttefunksjon. Slike hus kan ha bredere skillevegger, så det er nødvendig å konsultere en spesialist.

Du bør vite: den monolitiske rammestrukturen har ingen bærende vegger.

Når du har bestemt type vegg, skal du rive den i henhold til alle sikkerhetstiltak:

 • den deformerte veggen bør være basert på metallstenger, som maskeres i fremtiden. Du kan ikke forlate en del av veggen uten å styrke;
 • hvis enheten er fullstendig demontert, må strukturen forsterkes med søyler eller et stativ. Deres dimensjoner og slagkrefter er avtalt med sivilingeniørene.

Konsolideringstillatelse

For maksimal komfort og sikkerhet ved reparasjonen må du gjøre følgende handlinger:

Legg igjen en uttalelse hos BTI -tjenesten for å ringe mesteren hjemme. Dette er nødvendig for å endre det tekniske dokumentet for leiligheten. Konsultasjonen betales og bekreftes med kvittering.

Innen noen få dager, bli enige om mottak av et nytt leilighetprosjekt (begrepet er fastsatt av BTI).

Send inn både gamle og nye planer for Boligkommisjonen. Basert på dataene vil det bli gitt tillatelse. Hvis en feil mottas, er ombyggingen utrygg og kan være i fare for å kollapse..

Om to uker skriver spesialisten en konklusjon om selve prosjektet. Tjenesten betales med antall meter.

For å roe samvittigheten er det nødvendig å bli enige om reparasjonen på SES. Det er bedre hvis du kommer med alvorlige argumenter angående bygningens sikkerhet, og enda mer fantastisk – hvis du bekrefter dette med et utdrag fra BTI. Prosjektet anses som godkjent etter at SES -tetningen er satt på det..

I siste fase kan du ta et sertifikat fra departementet for nødssituasjoner i Russland.

Så du må samle følgende liste over papirer: et utdrag om fravær av et arkitektonisk objekt når det gjelder ombygging, samtykke fra alle registrerte beboere i huset, og også – et dokument om sammensetningen av familien.

Med dette “lykkelige settet” med papirer må du gå til retten, hvor de vil utstede tillatelse til å få et nytt pass og eierskapsbevis.

Så snart det byråkratiske problemet er løst, kan du fortsette med selve ombyggingen.

Hvordan kombinere

For å kombinere to rom til ett rom, må du bestemme hvilket layoutalternativ som passer deg, og hvorfor du kobler loggiaen til kjøkkenet. Balkongen i leiligheten kan pusses opp på følgende måte:

 • inn i arbeidsområdet. I dette tilfellet bør det ikke være unødvendige gjenstander og møbler på balkongen. Der kan du plassere kjøleskap, benkeplate, komfyr og vask. I tillegg, hvis forlengelsen er plassert på sørsiden, er det bedre å henge persienner eller spesielle gardiner på vinduene – på denne måten beskytter du deg mot solen på for varme sommerdager;
 • til spisestuen. Utformingen av moderne oppsett gir ikke mulighet for en separat spisestue på kjøkkenet. Hvis kjøkkenet har en åpen utgang til balkongen, kan du lage en fortsettelse av kjøkkenområdet fra den. Økningen i plass på grunn av riving av balkongveggen lar deg fullstendig overføre spisestuen til loggiaen;
 • inn på kjøkkenet. I en ett-roms leilighet er det ideelt å flytte kjøkkenet. For å bygge om en liten balkong, er det bedre å bruke noen triks: utvid plassen med lyse vegger, og bruk også blanke overflater og kromdetaljer.

Ombygging

Det er mulig og nødvendig å kombinere rom til ett rom, men hvordan du gjør det riktig?

Hemmeligheter du ikke visste om:

 • kjøkkenområdet må ha en gass- eller elektrisk komfyr. Ved justering kan imidlertid bare elektriske mekanismer brukes;
 • for å feste kjøkkenet til balkongen, må det ikke bare være glassert, men også isolert;
 • med riktig design, for eksempel utformingen av en 6 meter balkong, er det nødvendig å legge til mer lys – belysning er nødvendig om natten;
 • et ventilasjonssystem kan være nødvendig, siden det sammen med muligheten for hvile er nødvendig at kjøkkenet på utsiden er luktfritt – spesielt i vintersesongen.

Tilkoblingen mellom kjøkkenet og balkongen kan innebære tilstedeværelsen av en dør som er innebygd i veggen – på denne måten er det ingen forstyrrelser i passasjen mellom rom.

Trinn-for-trinn instruksjon

Fremgangsmåten for sammenslåing er ganske grei. Det hele starter med fjerning av veggen:

 • det er nødvendig å fjerne balkongdøren;
 • fjern vinduskarmen og demonter vindusåpningen helt;
 • tegne merkene på veggen, som skal rives til små områder (dette vil gjøre det lettere å kontrollere rivningen av skilleveggen);
 • demonter blokken med de nødvendige verktøyene – du kan bruke et slag eller en slegge sammen.

For at hjørneveggene skal beskyttes mot temperaturendringer, må de isoleres. Dette vil kreve:

 • montere en profilramme rundt hele omkretsen;
 • legg en beskyttelsesfilm rundt omkretsen som ikke tillater vann å passere gjennom, installer en dampsperre og legg bomull for spesielle formål på gulvet og veggene;
 • sprekker og små hull må behandles med monteringsskum eller tetningsmasse.

Eventuelt kan du isolere balkongrommet med foliematerialer.

Det er en variant av utformingen av leiligheten med to balkonger på den ene veggen. I dette tilfellet er det nødvendig å isolere gulvet. Det er bedre å bruke infrarøde isolasjonsmaterialer som er pålitelige og varer så lenge som mulig (selv om de ikke er billige). Du kan bruke en praktisk analog – en konvektor av elektrisk type.

Etter det kan du begynne å forberede veggene. Det anbefales å behandle dem med:

 • gipsblokker – i fremtiden, bruk kitt og maling;
 • limt tapet;
 • eller montering av paneldeler av plast og metall.

Du står fritt til å velge – du kan til og med dekorere taket med de samme materialene. Men ikke glem tilstedeværelsen av strekklofter. Linoleum, fliser eller laminat legges på gulvet etter isolasjon.

Husk at balkongområdet ikke skal være møblert med mange møbler..

Romdekorasjon og innredning

En kompetent layout forutsetter samme kompetente, funksjonelle design. For at kjøkkenbalkongen skal være komfortabelt plassert, bør interiøret ikke skille seg mye fra den generelle designen. Tenk på denne nyansen når du kombinerer.

Bruk følgende teknikker:

 • kombinere møbler på balkongen og kjøkkenet i en enkelt tone – dette skaper effekten av større plass og integritet;
 • for å betinget avgrense to rom, prøv å bygge på et podium – det vil sonere rommet;
 • du kan gjøre med innredningen av rommet på forskjellige måter: enten bestill møbler i smalt format spesielt for balkongen, eller la møblene stå på kjøkkenet, og bruk loggiaområdet som spisestue;
 • balkongdøren kan også brukes som en begrensning mellom rom – på denne måten vil balkongrommet isoleres;
 • hvis du kombinerer plassen ved å rive døren, er det bedre å ordne skilleveggen under bardisken eller bordet;
 • velg gardiner for vindusblokken fra lettere stoffer (hvis balkongen er på nordsiden, for eksempel tyll) eller bruk persienner (for sørsiden av stedet);

vindusdekorasjon innebærer noen finesser: du kan installere et doble vindu ved å henge gardiner på det eller la rommet være åpent ved å installere en gjennomsiktig baldakin.

Når et komplett designprosjekt er valgt, bestemmer du interiøret, for eksempel kan gardiner brukes på romersk, panel og i form av en rulle. Stoffet og materialet avhenger også av dekorasjonsstilen: tyllgardiner, gardiner med lambrequins og gardiner vil være like passende.

Belysning kan brukes som en måte å utvide plassen på. Innebygde lamper og skjermer rundt omkretsen vil perfekt skygge sonene og bevare rommets integritet – dette vil være spesielt merkbart om kvelden.

Anmeldelser

Når jeg tenker på et prosjekt for å kombinere en balkong med en loggia, vil jeg forstå hvor populært dette alternativet er blant leilighetseiere. Som regel kan folk som uavhengig lager en balkong for et kjøkken best snakke om vanskeligheter og fordeler..

Er det verdt å investere i å reparere balkongen og ombygge loggiaen til kjøkkenet? I hvilken grad rettferdiggjør målet midlene? Og angrer eierne da på valget? De fleste leilighetseiere er av samme oppfatning – det er nødvendig å kombinere en balkong med et kjøkken.

Leilighetseiere tenker ofte på sammenslåing på grunn av det lille området i leiligheten eller behovet for ekstra plass. Ofte understreker eierne at det er umulig å bære batteriet, og oppvarming av rommet er bare mulig takket være elektriske apparater og varme gulv..

Ulempene som folk bemerker er behovet for å koble rom helt sammen, til og med rive skillevegger (ellers blir ikke loggia oppvarmet) og installere ekstra lys, siden rommet er mørkt på grunn av den store mengden møbler.

Anmeldelsene er stort sett positive. De bemerker at loggiaen gjør en utmerket jobb med sine allsidige funksjoner for arbeids-, stue- og spisestue. De understreker at takket være rivingen av veggen, er det et stort rom i fellesrommet og uendelige innredningsmuligheter.

Interessante prosjekter for interiøret på kjøkkenet

For å få mest mulig ut av kjøkkenområdet kan du bruke mange triks, men det er bedre å måle ledige målere før du installerer headsettet..

For eksempel, med et kombinert kjøkken som måler 9 m 2, må du visuelt utvide plassen. Selv om et slikt område anses som optimalt for et kjøkken, er det ikke egnet for å ta imot gjester. Nå til de små triksene:

 • for kjøkkenet er det best å bruke glasspaneler, gjennomsiktige skillevegger og et reflekterende gulv (det er bedre å kombinere gulvet på kjøkkenet og loggiaen med et enkelt mønster). Dette er typisk for stilen minimalisme og høyteknologisk..

 • en uvanlig løsning ville være full glass på veggen i loggiaen – da vil det være mye luft i rommet. Visuelt vil kjøkkenet fortsette gjennom balkongen. Det er en liten ulempe med dette designet – dårlig oppvarming av balkongen. Det er derfor det vil være nødvendig å vurdere forsterket tetning og isolasjon;

 • designerne forklarer: effekten av å utvide plassen kan skapes ved å frigjøre gulvet. Hvordan bruke det? Installer et glassbord på ett ben i stedet for den klassiske modellen med fire ben, ikke bruk tepper, og heng skapene på veggen. Dette vil skape effekten av et romslig rom;

 • bruke så mye innebygd teknologi som mulig. Sammenleggbare møbelmodeller har en tendens til å frigjøre plass når det trengs.

Hvis du har et totalt areal på 10 kvm. m, så er reglene her nesten de samme, bortsett fra at du kan kombinere flere designalternativer. Det vil være hensiktsmessig å markere delsoner. Hvilke designløsninger kan brukes til en ti kvadratmeter stor balkong?

 • bruke kontraster. Du kan trygt bruke kontrastene i teksturer – fra en trebase for husholdningsartikler til glassskap. Slike kombinasjoner skaper den nødvendige overgangen av linjer, som distraherer fra et lite opptak og samtidig ikke reduserer det;

 • kombinere flere stiler. For eksempel er den klassiske designen i perfekt harmoni med country, romantisk Provence på kjøkkenet kan suppleres med planteelementer og plantestativer på balkongen. Hvis du liker orientalske motiver, blander minimalisme og etnisitet – en komfortabelt møblert balkong med fargerike ottomaner og dempet varmt lys vil fantastisk kontakte designen på et høyteknologisk kjøkken.

De samme reglene må følges hvis opptakene på kjøkkenet på balkongen er fra 12 kvm. m og mer. Imidlertid er det tillatt å bruke de nyeste designløsningene her..

 • kjøkken med mer enn tolv firkanter i industriell stil ser veldig uvanlig ut: gjennomsiktige hengelamper i forskjellige størrelser og fasonger, murvegger og polstrede møbler – alt dette ser imponerende ut;

 • bruk for en stor plass overlappingen mellom kjøkkenet og balkongen: fransk vindu;
 • ikke glem den såkalte “arbeidstrekanten” – legg alle funksjonelle deler av kjøkkenet side om side.

Oppsettet kan variere, for eksempel, avhengig av dine ønsker og evner, kan man skille mellom en-rad, dobbel-rad, U-formet, kantet, kjegleformet og spiss-vinklet oppsett.

 • enkel radoppsett er egnet for smale, men langsgående kjøkken. Som regel er bredden på balkongen i dette tilfellet ikke mer enn to meter. Arbeidsområdet går rundt lengdeveggen, og spisestuen åpner ut mot balkongen, nærmere vinduet;

 • parallell plassering (eller to-raders oppsett) er egnet for større mellomrom. En vask og et funksjonelt område er plassert på den ene veggen, og et kjøleskap, et skap og en mikrobølgeovn er plassert på den andre siden. På samme tid har spisestuen alltid ett sted – nær veggen;

 • Den U -formede planleggingsmetoden bruker begge vinklene i funksjonalitet – dette skaper et minimum av bevegelse på kjøkkenet. Med dette arrangementet av møbler må det tas i betraktning at bardisken skal være en av sidene i oppsettet, all funksjonalitet er stilt opp i hjørnene, og møblene tas ut bak skilleveggen;

 • hjørneoppsettet regnes som det mest allsidige. Dette alternativet er populært fordi det lar deg tydelig skille mellom matlagingsområdet, spare plass og karakteristisk dele rommet i soner. Oftest har firkantede kjøkken et slikt opplegg;

 • den kjegleformede formen er en variant av oppsettet med bokstaven “p”. Et bredt rom med avrundede og langstrakte former er egnet for et slikt opplegg. I dette tilfellet er bardisken en forlengelse av bordet, noe som ikke er veldig praktisk for små mellomrom;

 • en skarp vinklet eller øyoppsett lar deg plassere et øybord på kjøkkenområdet. I dette tilfellet er møblene og headsettet plassert med bokstaven “g”. Denne oppsettet er en gratis versjon av “arbeidstrekanten”. Vask og komfyr kan flyttes til øya.

Prøv å bruke informasjonen du mottar maksimalt – og kjøkkenet ditt vil finne et nytt liv..