Kjøkken med åpne hyller

Det er veldig viktig å ordne kjøkkenplassen slik at alt du trenger alltid er fritt tilgjengelig. Stilige åpne hyller er populære i moderne kjøkken. De har ganske mange fordeler, som vil bli diskutert i denne artikkelen..

8 bilder

Fordeler

Mange eksperter mener at åpne hyller er mye mer passende i det indre av et moderne kjøkken enn klassiske lukkede skap. En slik funksjonell detalj ser interessant og frisk ut, og lar deg legge til zest i interiøret ved bruk av forskjellige små detaljer – lys, krukker, tallerkener og forskjellige esker. Svært ofte brukes en lignende designløsning på amerikanske og europeiske kjøkken..

7 bilder

Fordelene med kjøkken med åpne hyller inkluderer det faktum at de visuelt utvider plassen. Samtidig er det fullt mulig å plassere alle elementene du trenger i hverdagen i hyllene. Du kan sette der alle dine favoritt kjøkkendekorasjoner, fat, servietter og andre detaljer som vil gi interiøret originalitet og individualitet..

Kjøkkenhyller kan brukes som vitriner, og viser alle nødvendige designdetaljer der. Der kan du vise favorittservicen din, en samling kopper eller tallerkener, blomster i potter, kjøkkenbøker og andre ting som er kjært for hjertet ditt..

Moderne husmødre tiltrekkes også av det øyeblikket at hvis kjøkkenhyllene er åpne, trenger du ikke hele tiden å bruke tid på å åpne og lukke skap, i tillegg til å tenke på hvor tingene du trenger er..

En annen fordel med åpne kjøkkenhyller er at de er mobile, og om nødvendig kan du endre plassering eller fjerne hyllene helt. Kjøkkenhyller kan være laget av forskjellige materialer, avhengig av stilen på kjøkkenet selv. De mest populære alternativene er naturlig tre, laminat, glass, jern eller til og med plasthyller..

ulemper

Sammen med en rekke fordeler har kjøkkenhyllene en rekke ulemper. Kjøkken med de øverste åpne hyllene krever konstant rengjøring. De er hele tiden i sikte, så du må hele tiden tørke støv der og rense alle dekorative detaljer fra det. På kjøkkenet er det også fare for at ting som ligger på åpne hyller, og hyllene selv, vil bli dekket med fett eller sot..

Et annet viktig poeng er at noen ganger kan kjøkkenhyller være vanskelige å integrere i et allerede installert sett. Derfor, før du kjøper hyller, tenk på hvordan du vil kombinere alle detaljene i kjøkkensettet med hverandre. Det beste alternativet er å bestille det i henhold til et individuelt prosjekt. Dette vil tillate deg å legemliggjøre alle hovedønskene i utformingen av kjøkkenet ditt..

Design

Åpne hyller vil være passende i ethvert interiør. La oss ta en titt på noen av de mest populære stilistiske løsningene..

Med stil "Provence"

På et kjøkken designet i en sofistikert rustikk stil, ser hyllene ganske passende ut. I Provence -stilen var det i utgangspunktet åpne hyller, med tallerkener og blomster i små potter vist på dem..

I dag er kjøkken i Provence -stil veldig populært i mange land. For å utfylle et slikt interiør, brukes oftest stilige hyller av naturlig tre. Oftest er materialet som brukes til å lage hyllene kunstig. Når det gjelder fargeskjemaet, i Provence -stilen, vil pene hyller laget av lyst tre av beige, grå og til og med hvite farger være mest passende.

I Provence -stil kan åpne hyller suppleres med stilige korte gardiner med blomstermønstre. Valget av disse gardinene vil bidra til å fullføre kjøkkenets stil og skape en enda mer koselig og romantisk atmosfære på kjøkkenet. Slike gardiner kan om ønskelig enten holdes åpne eller lukkede, og skjuler innholdet i hyllene for nysgjerrige øyne. Den mest stilige løsningen er å bare lukke noen få hyller med utsøkte gardiner, slik at andre er åpne..

Generelt er hovedfordelen med en slik stilistisk løsning at noen ting, for eksempel de mest brukte eller lite attraktive rettene, kan skjules..

"Moderne"

I den moderne verden er den minimalistiske høyteknologiske stilen veldig populær. Hyller på et kjøkken laget i denne stilen vil også være ganske passende. Her er det verdt å se nærmere på hyllene i jern eller glass. I denne stilen er hyllene best dekorert med et minimum av detaljer. Det er ønskelig at de fleste av dem er funksjonelle – unødvendig rot i “moderne” stil er slett ikke velkommen.

Hvis vi snakker om fargeskjemaet, i høyteknologisk stil, vil hyller i nøytrale farger være mest passende. Det er best å velge sorte, hvite eller grå hyller. Disse fargene ser mest organiske ut og passer godt til minimalistisk kjøkkendesign. Slike lyse hyller for kjøkken med vegger og gardiner i pastellfarger er spesielt relevante..

Skandinavisk stil

Elskere av minimalisme liker også den skandinaviske stilen. Innbyggere i Skandinavia bruker et minimum av detaljer for å dekorere hjemmene sine, mens hver av dem er viktige og spesielle på sin egen måte.

I skandinavisk stil brukes oftest naturlige materialer – tre, metall, stein. Derfor er det best hvis hyllene på kjøkkenet i denne stilen er av tre eller metall. En kombinasjon av lukkede og åpne hyller vil se veldig imponerende ut i denne stilen..

Det er samtidig veldig stilig og funksjonelt, siden alt som virker overflødig for deg kan gjemmes i lukkede skap, mens stilige og dekorative detaljer vil forbli synlige på dette tidspunktet, og fullføre det skandinaviske interiøret og gjøre det mer spesielt..

Når du lager et slikt kombinert headset, kan du også plassere de mest brukte tingene på åpne hyller og andre i lukkede skap for ikke å trekke dørene hele tiden.

Hvis vi snakker om funksjonene i innredningen av åpne hyller, er det verdt å plassere ting på dem som passer så godt som mulig inn i den gitte stilen. Dette kan være små malerier eller fotografier som viser nordlige landskap eller bilder av lokale dyr, planter eller landemerker. Åpne hyller vil også dekorere godt med elegante prydplanter i lyse potter. Små dekorative detaljer inkluderer steiner, lys og små figurer. Men husk at alt dette ikke skal være i overkant..

Hvordan installere

Men for at åpne hyller skal se bra ut på kjøkkenrommet, er det ikke nok bare å velge et alternativ som passer interiøret i rommet. Du må også plassere dem riktig. Dette er spesielt vanskelig hvis du allerede har et kjøkkensett. Utvalgte hyller må ikke bryte symmetrien.

Først av alt, bestem deg for nøyaktig hvor hyllene dine skal ligge. Det anbefales ikke å plassere åpne hyller ved siden av ovnen. I dette tilfellet er det ganske mulig at de veldig raskt vil bli smurt med fett. Designere anser stedet over matlagingsområdet som det beste alternativet for plassering. I dette tilfellet vil hyllene og innholdet ikke bli skittent med fett, i tillegg vil alle nødvendige ting være tilgjengelig.

Når du installerer åpne hyller, husk at de vil trekke mye oppmerksomhet til seg selv. Dette gjelder spesielt for kjøkken som er koblet til stuen. I dette tilfellet kan hyllene plasseres i krysset mellom to soner. Dermed vil de samtidig bli oppfattet som både en funksjonell detalj og dekorasjon av rommet..

Hjørnehyller er også vanlige i moderne kjøkken. De vil utfylle interiøret i både en liten kjøkkenkrok og et stort rom. Hjørnehyller sparer plass betydelig. Samtidig kan du bruke forskjellige designideer slik at selv en så enkel versjon av hyllene ser stilige og uvanlige ut på kjøkkenet..

Hjørnehyller kan enten være av tre, metall eller plast. Alt avhenger av stilen du velger og hvilket budsjett du har. Høye hjørnehyller, bestående av mange nivåer, ser originale ut. De når nesten taket. Fordelen med slike hyller kan vurderes ikke bare at de ser stilige ut, men også at mange nødvendige ting er plassert der samtidig..

Asymmetriske hyller ser også stilige og moderne ut på kjøkkenet. En slik detalj vil best utfylle interiøret i et skandinavisk eller høyteknologisk kjøkken. Det er ikke alltid praktisk å installere ting på slike hyller, men de vil definitivt tiltrekke seg oppmerksomhet med sitt uvanlige utseende..

Åpne kjøkkenhyller er en interessant stilistisk løsning som vil passe i nesten ethvert moderne interiør. Kombiner slike åpne hyller med klassiske skap, eller kompletter dem med gardiner for den mest attraktive designen på kjøkkenet ditt..