Kjøkken med et areal på 10 kvm. meter med sofa

Full bredde / glidebryter

På et kjøkken med et areal på ti kvadratmeter er det fullt mulig å lage et koselig rom. I et slikt rom vil alle møblene som er nødvendige for matlaging og hvile passe perfekt, og det vil være nok ledig plass til å bevege seg. For at kjøkkenet skal være så praktisk og attraktivt som mulig, må det være riktig designet..

Særegenheter

Kjøkkendesign med et areal på ca 10 kvm. med tilstedeværelse av en sofa kan være annerledes. Hovedkravet for utformingen av et slikt rom er at det skal være så behagelig som mulig og ideelt for hele familien å samles der..

Det er verdt å begynne å lage et interessant interiør med kosmetiske reparasjoner og overflatebehandling. Gulv og vegger skal være dekorert med kvalitetsmaterialer som tåler temperaturendringer og andre funksjoner ved arbeid på kjøkkenet. For gulv brukes keramiske fliser eller laminat oftest. Veggene er dekorert med tapet eller dekorative plastpaneler..

Bruk lyse farger for å få rommet til å virke mer romslig. Dette er imidlertid ikke nødvendig. Du kan prøve en kombinasjon av forskjellige nyanser, for eksempel mørkere med lysere. Dermed kan du rette opp feilene i utformingen av lokalene dine. Så hvis rommet ditt er for smalt og langstrakt, kan du visuelt utvide det ved å dekorere veggene med innsatser av mørke farger. Du kan også dekorere rommet med lyse fargetoner for å få rommet til å se stilig og moderne ut..

På kjøkkenet anbefales det ikke å dekorere overflatene med naturlig tre eller stein. Men det er fullt mulig å plukke opp tapeter eller plastpaneler stilisert for dem..

10 bilder

Hvordan sone et rom

Når de designer et kjøkkenrom, foretrekker de som regel å dele det inn i soner. I dette tilfellet er den ene delen av kjøkkenet reservert for matlagingsområdet, og den andre for spisestuen..

Arbeidsområdet er vanligvis plassert mot en vegg med et vindu. Du må også ha konstant tilgang til utstyr og all nødvendig kommunikasjon. Et annet område er reservert for et sted for lunsj. Det er her sofaen og bordet er plassert..

Det er flere måter å dele et rom på i flere soner. Den første er å bruke forskjellig belysning. I dette tilfellet, i tillegg til hovedlyset, må du installere flere ekstra lamper..

En annen ganske enkel måte er å bruke forskjellige farger og teksturer i forskjellige soner. Dette gjelder også overflatebehandlinger og detaljene ved valg av møbler. Så, for eksempel, i et vanlig lys kjøkken, kan sittegruppen gjøres mørkere ved å installere et trebord og en sofa der for å matche det

Du kan også markere spisestuen ved å lage et lavt pallplass. Den vil ha en sofa, stoler og et bord. Du kan også prøve å dele rommet med lave partisjoner. I tillegg til klassiske skillevegger kan du bruke en sofarygg eller en bardisk.

Hvis du er sikker på at du har god smak, kan du prøve å kombinere flere stiler i samme rom. Men de må absolutt kombineres med hverandre. Så for eksempel vil Art Nouveau -stilen ikke komme godt overens med vintage- eller Provence -stil.

Valg av hodesett

Når vegger og gulv allerede er dekorert, er det på tide å gå videre til utvalget av et kjøkkensett. I et kjøkken på 10 kvadratmeter kan det plasseres på flere måter. Den mest åpenbare av dem er å arrangere sokkler og andre headsetdetaljer langs to vegger. I dette tilfellet vil det være et arbeidsområde på den ene siden og et spisestue på den andre. Dette alternativet er ideelt for rektangulære eller firkantede kjøkken..

Et annet interessant designalternativ er et hjørnekjøkken. Dette er et veldig praktisk og kompakt arrangement. I dette tilfellet er hjørnet opptatt av en komfortabel sofa, og motsatt er området for matlaging..

Det er flere alternativer for et hjørnehodesett. Velg den som ikke tar for mye plass..

I et rom på ti kvadratmeter vil et godt øysett passe. Slike møbler er veldig populære i dag. Det er et møbel som er plassert i midten av rommet. Dermed kan du dele kjøkkenet i to soner: i midten kan du sette et sted for lunsj, og under veggen ved vinduet kan du plassere en komfyr, kjøleskap og alt du trenger for å lage mat..

Et godt øysett kan umiddelbart erstatte spisebordet, et sted for matlaging eller oppbevaring av ting og en bardisk.

Hvilken sofa å velge

For et kjøkken av denne størrelsen er det verdt å velge en god og komfortabel sofa, hvor du ikke bare kan spise, men også slappe av mellom kokeprosessen. Det første du bør ta hensyn til når du velger slike møbler, er parameterne. Det skal organisk passe inn i frirommet. Standardalternativet for et slikt kjøkken er en 110 cm sofa. En smal sofa som ligger mot veggen, eller et hjørne, vil hjelpe litt for å spare plass.

De populære transformerende sofaene vil også spare plass på kjøkkenet. Slike modeller kompletteres med sammenleggbare seter eller skuffer der du kan lagre ting du ikke bruker så ofte i hverdagen. Det mest praktiske alternativet er en myk hjørnesofa, supplert med skuffer og hyller..

8 bilder

Designløsninger

På kjøkkenet på ti kvadratmeter kan du legemliggjøre mange av dine kreative ideer.

  • Kjøkken-stue. Det vanligste prosjektet er et kjøkken kombinert med en stue. Et studio er best egnet for å vekke denne ideen. I et slikt rom, på kjøkkenområdet, vil det være mulig å ordne alt du trenger for matlaging, og ordne en del av rommet med en sofa som et sted for familiemiddager og avslapning..

8 bilder

  • Med balkong. Ytterligere muligheter åpnes ved tilstedeværelsen av en loggia eller balkong ved siden av kjøkkenet. De kan være en flott forlengelse av interiøret ditt. En minimalistisk sittegruppe med et lavt bord og en tre-seters sofa vil se bra ut på den glassede balkongen..

Et mykt hjørne kan plasseres på den ene siden av balkongen, og overfor å sette hyller med blomster eller funksjonelle skap for oppbevaring av bestikk.

Også på balkongen kan du ordne forskjellige skap og hyller. Det er ingen sentralvarme, så selv en godt isolert loggia vil fortsatt være kjøligere enn hovedrommet. Dette betyr at maten som lagres der ikke vil forringes så raskt som på kjøkkenet selv..

Hvis det ikke er noen dør mellom rommet og balkongen, kan du enkelt skille dem med et langt gardin..

8 bilder

Prøv å unngå gammeldags “bestemor” gardiner, og velg noe mer moderne og interessant.

  • Klassisk stil. Til tross for at minimalisme nå er i trend, er klassikere noe som aldri går av moten. Dette gjelder ikke bare klær, men også interiøret. Et kjøkken i klassisk stil ser bra ut både på et landsted og i en leilighet. På et område på ti kvadratmeter kan du ordne et godt kjøkkensett og en komfortabel skinnsofa. Interessante dekorative detaljer vil også være nyttige – malerier, bøker og lese ting..

  • Land. Landstil kan også sammenlignes med klassikere. For det meste brukes mørke og mettede farger her, så dette designet er bra bare i store nok rom. Hvis du velger denne stilen, vær oppmerksom på massive sofaer med enkle former. Enkle sofaer og hjørner kan lages i denne stilen..

  • “Provence”. En helt motsatt tilnærming bør tas når du dekorerer et rom i en lys fransk stil. Provence er stilen til de franske provinsene. Derfor bør alt på kjøkkenet være mettet med passende ånd. En sjarmerende vintage sofa trukket med blomstertekstiler eller et “hjørne” i lett skinn vil være passende her, som, selv om den ikke tar for mye plass, vil tilføre rommet luksus og eleganse..

Sofaen trenger ikke å matche fargeskjemaet på hele rommet. Tvert imot kan du velge en sofa med kontrastfarge, og på grunn av dette dele rommet inn i to hovedsoner..

  • Moderne. Denne stilen er preget av en overflod av metall- og glassoverflater. Bord, hyller, skjenker – alt dette gjøres vanligvis i lyse farger og med en karakteristisk blank glans. Når du velger en sofa til kjøkkenet i en moderne stil, er det bedre å velge en vanlig versjon uten mønstre og fengende dekorative elementer. En rektangulær sofa med klare former og rett rygg er perfekt. Og ved siden av det kan du plassere et bord med en metall- eller glassplate

Kjøkkenet med et areal på ti kvadratmeter er romslig nok. Dette betyr at du kan bruke den ikke bare til matlaging, men også til fullverdige sammenkomster over en deilig middag eller en kopp te. Velg drømmesofaen for kjøkkenet, og det vil bli det mest komfortable stedet i leiligheten din, hvor du virkelig vil tilbringe fritiden..