Karusell for kjøkkenet i underskapet

Det moderne markedet tilbyr husmødre et bredt utvalg av tilbehør til kjøkkenmøbler. Gitt det faktum at en kvinne i gjennomsnitt bruker 2-3 timer om dagen på ovnen, blir behovet for bekvemmelighet et prioritert spørsmål for henne. Det er derfor produsenter tar med forskjellige enheter til møbelmarkedet for optimal organisering av plass: uttrekkbare hyller, oppvaskmaskiner, “magisk hjørne”, skuffer for bestikk og til og med flaskeholdere. Men et av de mest populære lagringsalternativene for kjøkkenutstyr er kjøkkenkarusellen..

Rettene vil rulle i massevis

Denne fantastiske gadgeten består av metallhyller festet til en ramme inne i et kjøkkenskap. Det er to typer slike karuseller. I den første modellen, når skapdøren åpnes, skyver kulemekanismen ut de halvsirkelformede hyllene med fat. I den andre modellen er kurvene laget i form av en sirkel og er helt plassert inne i skapet..

Rotasjonsradiusen til slike strukturer varierer avhengig av skapets kapasitet og plassering og kan nå tre hundre og seksti grader. Selve hyllene er vanligvis laget av metall, noen ganger av slitesterk plast, så er de forkrommet i flere lag ved galvanisering – dette fungerer som en ideell beskyttelse mot korrosjon.

Halvsirkelformede hyller er vanligvis et maske, mens de runde er et plasthus med en metallkant rundt kantene. Plattformenes diameter varierer fra 700 mm til 1100, høyden på støttesøylen kan justeres etter eget skjønn i området fra 680 til 750 mm, noe som praktisk talt gjør strukturen universell. Karusellen kan bære opptil 50 kg! Dette betyr at du kan lagre eventuelle ikke-firkantede retter på mirakelhyllene, fra bestikk til støpejernsgryter og tunge panner..

Karusellplassering

Det er mulig å plassere karusellen i et hjørneskap fra hver side av kjøkkenenheten: i høyre skap eller i venstre skap, på den øvre hyllen eller på den nedre. Alt avhenger av eiernes ønsker.

Det mest komfortable alternativet er å plassere karusellen i de nedre skapene.j. Dermed vil alle redskaper være tilgjengelig, i bokstavelig forstand av ordet. Du trenger bare å åpne døren til kjøkkenskapet, og hyllene vil “kjøre opp” selv og avsløre hele innholdet i skapet, slik at du ikke trenger å klatre inne i kjøkkenskapet for å få det nødvendige elementet derfra. Men det er verdt å merke seg at skapet som vasken ligger over, er helt uegnet for en karusell på grunn av tilstedeværelsen av et avløpsrør som vil forstyrre enhetens funksjon..

Det er også fullt mulig å montere karusellen i overskapet. Men det er en sjanse for at dette vil medføre noen ulemper. Først vil hyllene gli ut og skape en overhengende struktur over personens hode. For det andre vil det være vanskeligere å nå enhetene på grunn av tilstedeværelsen av kurvens sider. For det tredje er kantene på kurven ikke høye nok (ca. 5-7 cm), og enhver vanskelig bevegelse kan føre til at de løse delene av fatene glir av og forårsaker alvorlig helseskade..

Fordeler og ulemper

Selvfølgelig har karusellen, som alle ting, sine ulemper.. Men det er mange flere fordeler:

  • hvem som helst kan montere en så enkel enhet i et skap, selv med et minimalt sett med verktøy og uten spesiell kunnskap fra en møbelsamler;
  • takket være den avrundede formen på hyllene har karusellen muligheten til å “bevege seg” utenfor møblene og levere alle rettene direkte til hendene;
  • tilstedeværelsen av en karusell vil spare plass og gjøre garderoben mye mer romslig på grunn av bestilling av kurvene og mindre plass mellom dem;
  • systemet vil vare lenge på grunn av flerlags høykvalitetsbelegg, og dessuten vil det spare oppvasken din;
  • under drift skaper strukturen ingen støy og krever ikke trekkinnsats, en liten bevegelse – og alt er tilgjengelig.

Hvor mye koster bekvemmelighet?

Prisen på en karusell kan kalles en annen fordel med denne typen beslag. Produsenter har prøvd og oversvømmet markedet med modeller i alle prisklasser. Som regel koster modeller av høy kvalitet med to hyller fra 4000 rubler. Når det gjelder mer komplekse systemer, så stiger prisene til 22 000. Men uten tvil, blant så mange forskjellige typer og priser, vil alle finne en passende modell.