Kan kjøleskapet plasseres ved siden av et gassrør?

Det er vanskelig å forestille seg moderne liv uten kjøleskap. Det er nesten hovedattributtet til ethvert kjøkken. For at enheten skal tjene lenge og gi mye nytte, må du kjenne reglene for driften, som er beskrevet i instruksjonene. Produsenter i dem angir hvordan de skal transporteres og installeres riktig, lufttemperaturen det skal fungere på, effekten av andre enheter på driften.

Transport

Du må transportere kjøleskapet i oppreist posisjon. Ikke legg den på siden under transport, da olje fra kompressoren kan komme inn i kondensatoren. Det vil under videre drift føre til kompressorbrudd. Hvis det under transport bare er mulig å transportere den i “sidestillingen”, må du ta vare på kompressorrørets vertikale posisjon på dette tidspunktet. Etter at kjøleskapet er levert til stedet, må oljen få renne tilbake til kompressoren. For å gjøre dette må du sette den i oppreist stilling i to til tre timer, og deretter slå den på.

Hvorfor ikke?

Som regel varierer temperaturverdien som kreves for normal drift av utstyret fra 15ºC til 30ºC. En økt temperatur truer driften av kompressoren med en belastning, følgelig reduseres levetiden og energiforbruket øker. Det følger av dette at det ikke anbefales å plassere det ved siden av varmekilder – nær en komfyr, gasskjele eller å installere det på et varmt gulv. Det må være et gap på minst fem centimeter mellom kjøleskapet og annet kjøkkenutstyr for å sikre konstant luftsirkulasjon.

Hvis gulvet som denne enheten skal stå på er oppvarmet, må du prøve slik at rørene i varmesystemet ikke passerer på stedet der det skal installeres.

Ellers blir den konstant oppvarmet nedenfra, noe som vil føre til kontinuerlig drift av kompressoren, belastningen på enheten, dens slitasje og energiforbruk vil øke..

I nærheten av en komfyr eller kjele

Når du installerer kjøleskapet ved siden av ovnen, ikke glem at ovnen vil varme opp kroppen. For å redusere skaden fra et slikt “nabolag”, kan du installere en skillevegg mellom dem, limt inn med folie på begge sider. En slik enkel enhet vil bidra til å redusere oppvarmingen av sideoverflaten..

Når du installerer kjøleskapet ved siden av en gasskjele, må du huske på at kjelen varmes opp under drift. Bedre at det er en avstand mellom dem. Det er også viktig å vite at bakre grill på enheten krever luftkjøling, så den bør ikke plasseres nær veggen og i nisjen. De eneste unntakene er modeller som har begrensninger som ikke tillater at baksiden av enheten kommer nær veggen..

7 bilder

To modeller sammen

Hvis du bestemmer deg for å sette sammen to modeller av kjøleskapet, må du passe på at det er tilstrekkelig ventilasjon for de bakre radiatorene.. Installer dem slik at det er et gap mellom dem. Med dette arrangementet vil dørene ikke forstyrre hverandre, og det dannes ikke kondens på sideveggene. Høy luftfuktighet vil tære metalldeler på utstyr.

I tilknytning til annet utstyr

Gassrøret ved siden av kjøleskapet vil ikke forstyrre driften på noen måte.. Her kan du til og med få en ekstra fordel – å lukke røret med et kjøleskap..

En oppvaskmaskin installert i nærheten vil heller ikke skade ham. Du trenger bare luft for å sirkulere mellom oppvaskmaskinen og kjøleskapet. Men det anbefales ikke å sette et kjøleskap i nærheten av vasken, for fuktighet er ikke kjøleskapets beste venn..

Hvorfor ikke sette på toppen?

Ikke plasser tunge gjenstander på toppen av kjøleskapet. Det brukes ikke som stativ for mikrobølgeovn, TV. Du kan legge suvenirer og dekorative redskaper på toppen for skjønnhet. Imidlertid må det huskes at kjøleskapet er beregnet på helt andre formål. Alle elektriske apparater, i tillegg til å bli oppvarmet under drift, er også kilder til elektromagnetisk stråling, noe som påvirker driften av utstyr negativt.

TV -en på kjøleskapet er praktisk: den står i en høyde, ingen hindrer skjermen.

Det er hyggelig å høre på nyheter, se filmer mens du lager mat eller spiser. Skaden fra et slikt arrangement er imidlertid åpenbar: hvis TV -en er tung, kan toppdekselet til kjøleskapet bøyes. Riktig bruk av TV -en forutsetter en stabil overflate, og kjøleskapet vibrerer under drift. Av denne grunn bør den ikke betraktes som et TV -stativ..

Det er bedre å ikke sette mikrobølgeovnen på toppen av sikkerhetsmessige årsaker. Tross alt blir det oftere produsert modeller som ikke er lave, mikrobølgeovnen ligger høyt. Oppvarmet mat er ganske varmt. Når du fjerner den fra ovnen, kan du ved et uhell velte den. Vibrasjon er også skadelig for en mikrobølgeovn. Noen produsenter i bruksanvisningen indikerer direkte at fremmedlegemer ikke skal plasseres på toppdekselet til kjøleskapet..