Kan jeg sette mikrobølgeovnen på kjøleskapet?

Husholdningsapparater er designet for å gjøre livet vårt mer behagelig, enklere og morsommere. Ledende produsenter slipper mange nye modeller med forbedret ytelse. I butikker er valget stort, kjøpere lokkes av rabatter. Jeg vil ha alt på en gang. Og derfor, på kjøkkenet i mange familier, akkumuleres flere og flere husholdningsapparater, ofte overflødige og helt unødvendige..

Men det er en teknikk som vi ikke kan klare oss uten i hverdagen.. Den viktigste på kjøkkenet er kjøleskapet, som praktisk talt har blitt medlem av familien.. Takket være ham forblir produktene ferske i lang tid..

Og du kan varme dem opp i mikrobølgeovnen. Selvfølgelig er en gass- eller elektrisk komfyr egnet for dette, men en mikrobølgeovn er mer praktisk i denne forbindelse og, viktigst, mye raskere. Disse to husholdningsapparater utfyller hverandre.

Men noen ganger hender det at et lite kjøkken ikke får plass til alt utstyret på sine kvadratmeter, selv et så nødvendig og viktig..

Alt er klart med kjøleskapet. Han er og vil alltid være. Men med en mikrobølgeovn, som vanligvis kjøpes etter kjøleskapet, kan det være problemer med å finne et sted på kjøkkenet. Det er bra hvis vi fant en hylle i kjøkkenenheten eller et eget stativ. Men kjøkkenet er allerede utstyrt og utstyrt med hvitevarer. Derfor er det kanskje ikke et eget hjørne for en så nødvendig og ikke veldig stor enhet. Denne situasjonen fører til at mikrobølgeovnen hviler på toppen av kjøleskapet, siden det ikke er mulig å holde dem i nærheten..

Normer for installasjon av mikrobølgeovn

Produsenter forbyr ikke å installere en mikrobølgeovn på toppen av kjøleskapet.. Bruksanvisningen sier ikke noe om dette. Det er imidlertid installasjonsbestemmelser som må følges..

Først av alt må du sørge for at plasseringen av mikrobølgeovnen sikrer sikkerheten for helsen til innbyggerne i leiligheten..

Når du velger et sted å bruke en mikrobølgeovn, er det nødvendig å sikre uhindret tilgang til den, fri åpning av døren og generelt enkel bruk. I en stor familie med små barn er det nødvendig å plassere mikrobølgeovnen i tilstrekkelig høyde.. Det er viktig å sikre effektiv ventilasjon under plassering.. Hvis det ikke er tilstrekkelig, kan det skade husholdningsapparatet. I denne forbindelse er det under installasjonsprosessen nødvendig å observere standardavstandene til overflater i nærheten, nemlig at minst 12 cm skal plasseres til vertikalen og 19-20 cm mellom taket og mikrobølgelokket..

Mikrobølgeovn – en enhet som krever obligatorisk jording. Stikkontaktene som brukes til å koble kjøleskap og mikrobølgeovn, må forsterkes og jordes..

Innkvartering funksjoner

Noen mikrobølgeovner har ventilasjonshull på alle sider, til og med bunnen. For å sikre effektiv ventilasjon under drift av en mikrobølgeovn når den er installert på et kjøleskap, antas det et gap mellom disse enhetene. Derfor nederst Mikrobølgeovner det må være bein som vil gi den skikkelig. Ellers vil ventilasjonen være utilstrekkelig, noe som kan føre til brudd..

På grunn av at mikrobølgeovnen er en oppvarmingsenhet, og kjøleskapet er en kjøleenhet, må det være et varmeisolerende lag av høy kvalitet mellom dem. Det er strengt forbudt å fylle luftgapet, som tjener til ventilasjon og delvis til varmeisolering, med søppel, papirer og andre gjenstander. Hvis denne regelen brytes, vil mikrobølgeovnen overopphetes og kan til og med mislykkes. Derfor kan du ikke legge noe under Mikrobølgeovn: papir, cellofan, etc. kan bli varm.

Noen ganger reduseres gapet mellom to enheter under vekt Mikrobølgeovner, blir ujevn. Og det skal være det samme over hele overflaten. Derfor, for god ventilasjon under hele enheten, er det nødvendig å organisere en flat og solid overflate som den er installert på. Det kan være et enkelt kryssfinerark, kuttet til størrelsen på mikrobølgeovnen, som vil utføre flere funksjoner samtidig: gir varmeisolasjon, ventilasjon og stabilitet til apparatet.

Plasseringen av mikrobølgeovnen er bare mulig på toppen av et lavt kjøleskap – opptil 2 meter. Du bør ikke sette opp mikrobølgeovnen til en veldig høy høyde, for eksempel hvis kjøleskapet er høyere enn dette tallet. For det første er det utrygt, det er fare for å bli brent under drift. For eksempel, ved oppvarming av flytende mat i ovnen, kan du ta ut en tallerken fra en høyde, helle den over deg selv og bli brent. Den neste faktoren er ventilasjonsbegrensning.. Mikrobølgeovnen og taket skal ikke berøre, i henhold til normene er det satt et gap på minst 20 cm. Og hvis mikrobølgeovnen er veldig høy, kan den ikke bli værende, derfor vil det ikke være lufttilgang til ventilasjonsåpningene , og dette er utrygt.

Til slutt ser en mikrobølgeovn ganske latterlig ut, som ligger i en høyde på 2 meter under taket. Konklusjon: mikrobølgeovnen kan trygt settes på et lavt kjøleskap, det er praktisk, du kan enkelt nå det.

Før du setter mikrobølgeovnen på kjøleskapet, må du tenke på hvor ofte og til hvilket formål du har tenkt å bruke den. Hvis det er nok for deg å bruke denne enheten et par ganger om dagen for å varme opp mat, kan du trygt gjøre det på kjøleskapet.. For å varme opp, setter de vanligvis en tid fra 1 til 5 minutter.. Og hvis du tilbereder forskjellige retter i mikrobølgeovnen, hvis den er utstyrt med en klokke, må den plasseres vekk fra kjøleskapet, noe som tilsvarer tekniske egenskaper til varmeenheter.

Funksjoner i driften

Hvis mikrobølgeovnen er installert på et kjøleskap, må noen særegenheter ved denne operasjonen tas i betraktning. I dette tilfellet vil vedlikeholdstjenester sannsynligvis nekte garantireparasjoner hvis enheten går i stykker.. Mikrobølgeovnen legger en ekstra belastning på kompressoren, slik at kjøleskapet bruker mer strøm, når mengden varme i kammeret og kondensatoren øker.

Metaldelene til disse to enhetene må ikke berøres. Derfor er det nødvendig med en ekstra isolator mellom mikrobølgeovnen og kjøleskapet, det kan være en klut eller annet isolerende materiale. Hovedkravet for sikker bruk av en mikrobølgeovn på et fungerende kjøleskap er kortsiktig og sjelden drift. Det vil si at med et slikt arrangement er det verdt å begrense oss til to moduser: Avriming og “Varmer opp”. Dette forhindrer at apparatene overopphetes..

Matlaging med Mikrobølgeovner bare mulig i en enhet som ligger i en avstand fra kjøleskapet. I henhold til standardene anbefales det ikke å plassere kjøleskapet i nærheten av koketopp, gass- eller elektrisk komfyr, stekeovn, radiatorer, samt en aktiv og langvarig mikrobølgeovn.

Derfor, hvis det er den minste mulighet til å sette mikrobølgeovnen på avstand fra kjøleskapet, velg et uavhengig hjørne for det – dette er akkurat det du bør gjøre..

Anmeldelser

Generelt tyder mange forbrukeranmeldelser på at du kan sette en mikrobølgeovn på toppen av kjøleskapet, dette er et ganske vanlig fenomen. Mange sier at i familiene deres har mikrobølgeovnen stått på denne måten i veldig lang tid, mange år.. Begge enhetene er i god stand, de fungerer uten feil. Bivirkninger, driftsforstyrrelser observeres ikke. Det er lett å forklare. Hver av enhetene har sterk isolasjon, som er hovedkravet for effektiv drift. Ellers ville kjøleskapet ikke fungert, for eksempel om sommeren. Og mikrobølgeovnen er utformet på en slik måte at forplantning av mikrobølger utenfor skapet er utelukket. Og vi vet at ingenting smelter rundt enheten og objektene rundt blir ikke varme. Dette betyr at det ikke kan være kontakt mellom disse to enhetene selv med et så tett arrangement. Og forbrukerne bekrefter dette med sine eksempler..

Fra den følgende videoen finner du ut om du kan sette mikrobølgeovnen på kjøleskapet..