Hyller for kjøkkenskinner

Den første enheten du tenker på når du plasserer gjenstander på rekkverket er kroker. Kroker er faktisk tilstede i alle rekkverk. Det er praktisk å plassere gryteholdere, skummere, slever, kjøkkenaks og gjenstander med et håndtak som kan henges fra en krok på dem. Men noen ganger forenkler installasjonen av rekkverkshyller oppgaven med å plassere kjøkkenutstyr i stor grad..

Sortimentet av rekkverkshyller lar deg plassere praktisk talt alt i det offentlige – fra papirhåndklær til flasker olje eller vin. Før du kjøper hyller, må du bestemme: for hvilket formål de skal installeres, hva du vil plassere på dem, hvilket materiale vil være å foretrekke for kjøkkenets stil. For å gjøre det beste valget, la oss ta en rask titt på rekkverkets hyller..

7 bilder

Suspendert og suspendert

Valg av hyller er først og fremst nødvendig avhengig av om det horisontale eller vertikale takrekkverket er installert på kjøkkenet ditt. For horisontale systemer tilbys hyllede metallhyller oftest. De kan installeres hvor som helst på tverrstangen etter at skinnesystemet er installert. Slike hyller kjennetegnes ved sin mobilitet, de kan når som helst fjernes og flyttes til et annet sted..

Det er hengende hyller laget av forskjellige materialer for vertikalt rekkverk. De kan også monteres etter at hovedbommen er montert, men et festesystem er nødvendig for deres sikre posisjon. Oftest følger det med en hylle. For å endre høyden på de suspenderte konstruksjonene må du demontere hyllene fra det vertikale rekkverket og installere dem på nytt ved hjelp av festemidler.

Materialer

Ulike farger og materialer på rekkverkshyllene lar deg støtte den stilistiske løsningen på ethvert kjøkken. Vanligvis på salg kan du finne:

 • Metallhyller. Det vanligste alternativet er hyller laget av samme materiale som tverrstangen. Hyller i rustfritt stål kan males i gull, antikk, krom, nikkel eller støpejern. Deres største fordel er deres høye styrke og motstand mot korrosjon og slitasje. Slike hyller vil lage en harmonisk sammensetning sammen med det installerte rekkverket..

 • Glasshyller. De er hovedsakelig beregnet for oppbevaring av glass, krus og andre redskaper på vertikale skinner. I dette tilfellet er sokkelens base spesielt slitesterkt glass, som suppleres med metallelementer som dekorerer hyllen og øker dens styrke. Skålformede glasshyller kan fungere som fruktbrett på et vertikalt rekkverk.

 • Hyller i tre. De ser spesielt bra ut i et kjøkken i Provence eller i landlig stil. I motsetning til metallhyller, er tre vanligvis små. Du kan legge dine favorittkrydder på dem, samt dekorative tallerkener eller potter med innendørs planter. Slike hyller er også egnet for å dekorere kjøkkenet – du kan plassere suvenirer eller tallerkener på dem..

 • Hyller i plast. De er mindre vanlige enn metall, men de lar deg legge til lyspunkter på kjøkkenet, siden evnen til å utføre i hvilken som helst farge er den største fordelen med plasthyller. Dette gjelder spesielt for høyteknologiske kjøkken. Hyller i hvit eller nøytral farge er også tilgjengelig. Som regel er de billigere enn analoger laget av andre materialer..

Formen

Formen og dimensjonene på rekkverkshyllen bør velges avhengig av hva som er planlagt å plasseres på den. For eksempel kan en hylle for vegetabilske oljer på et kjøkken være smal og dyp, og en hylle for en brødrister eller vannkoker kan være firkantet og stor nok til å passe lett inn i hyllen over benkeplaten..

De vanligste formene for rekkverkshyller er:

 • Rektangulær. Avhengig av forholdet mellom lengden og bredden på hyllen, kan du plassere alt på den: krukker med frokostblandinger, vaskemidler, krydder, krus, glass … Du kan ikke begrense fantasien og plassere varer som ikke er direkte relatert til matlaging på en rektangulær hylle. For eksempel fotografier eller annen innredning for å dekorere kjøkkenet.

 • Hjørne. Slike hyller er passende hvis det er installert en hjørneskinne på kjøkkenet. Oftest tar det plass i nærheten av vasken, slik at hjørnehyllen kan tas bort under svamper, filler, såpe og også brukes som oppvaskmaskin. En ekstra fordel med slike hyller er at de oftest er flerlags..

 • Sirkulær. De er bare installert på vertikale systemer, siden de er tungvint for horisontale systemer og mindre romslige enn rektangulære hyller. Hyller kan være med eller uten bunn, med kroker rundt omkretsen, i form av en bolle, karusell, etc. Når du installerer sirkulære hyller, anbefaler designere å plassere dem i stigende rekkefølge av diameter fra taket til bunnen av rekkverket. Dermed vil det vertikale rekkverkssystemet ekspandere nedover, visuelt skape effekten av en pyramide..

Annet tilbehør

I tillegg til hyllene er det flere andre typer rekkverkstilbehør:

 • magnetisk bord;
 • holder for papirhåndklær;
 • beholdere for oppbevaring av bestikk og kjøkkenutstyr;
 • bomulls- eller linposer.

8 bilder

Omsorg

Avhengig av materialet i hyllene, vil omsorgen være annerledes. Metall- og plasthyller er upretensiøse i denne forbindelse – de trenger bare å tørkes av med en fille av og til, og områder som er tilsmusset med fett må rengjøres med en komfyrenser. Glasshyller må periodisk rengjøres for håndavtrykk og smuler – smuss og støv på dem blir umiddelbart lagt merke til. Når du velger miljøvennlige materialer, for eksempel tre og tekstiler, må du huske på at de absorberer kjøkkenlukt og beholder sitt vakre utseende ikke like lenge som metalliske..