Hvordan velge et laminat til kjøkkenet og gangen

Det er fra gangen at gjestene begynner å gjøre seg kjent med hjemmet ditt. Slik dannes førsteinntrykket om leiligheten og som et resultat om eieren..

På kjøkkenet bruker vi som regel mye tid på å forberede middag eller ta imot gjester. La oss se på hvordan du mest effektivt kan skape en koselig atmosfære i disse rommene og hvordan det riktige valget av laminat kan påvirke dette..

Vi vil også analysere hvilke egenskaper ved produktet du bør ta hensyn til når du velger.

Er laminatgulv egnet for kjøkkenet?

Hvis du utfører reparasjoner på kjøkkenet, tenker du selvfølgelig før eller siden på hvordan du skal dekorere gulvet. Blant alle alternativene for denne designen har laminat de viktigste fordelene. Men spørsmålet er ganske rimelig: er dette materialet egnet for kjøkkenet??

Ifølge fagfolk innen renovering er laminatgulv perfekt for kjøkkenet. I denne saken er det viktig å velge riktig laminat..

For å gjøre dette, bør du bli kjent med fordelene, ulempene og andre forskjellige egenskaper..

Blant fordelene med laminat, som bare gjør det mulig å bruke det på kjøkkenet, fremhever vi følgende:

  • Det er lett å legge det fra seg. Det tar ikke lang tid.
  • Laminat på kjøkkenet kan vare lenge, det er upretensiøst i pleie, immun mot ekstreme temperaturer og direkte sollys.
  • En annen udiskutabel fordel er muligheten til å velge alternativet du vil ha, siden det er mange tilbud for enhver smak og farge. I tillegg vil laminatgulv se bra ut på kjøkkenet. Du kan velge et produkt som er utformet som tre eller stein.
  • Laminat kan praktisk talt ikke skilles fra parkett. I tillegg er det mulig å installere det på de såkalte varme gulvene..

Fuktighet er din viktigste fiende!

La oss nå snakke om ulempene med laminatgulv. Noen ganger er det et materiale som er redd for fuktighet. Hvis du ikke har plassert et underlag under laminatgulvet, må du ikke bli overrasket over at gulvet vil knirke når du går og lage godt hørbare lyder, og hvis du kommer over et laminat av lav kvalitet, så er dette enda mer alvorlig, siden det kan påvirke helsen din.

Det er verdt å nøye og kompetent nærme seg valg av materiale, slik at du senere ikke trenger å angre.

Hvilket belegg du skal velge: fukttett eller vanntett?

På kjøkkenet kan det komme vann inn i laminatet, og i denne delen av leiligheten må du hele tiden vaske gulvene. Derfor må du velge et materiale som er beskyttet mot fuktighet, og alternativene som passer for deg er et fuktbestandig og vanntett laminatbelegg.

Fuktresistent laminat er behandlet med en beskyttende sammensetning, i tillegg til et lag til. Sømmer under installasjonen må behandles godt med fuktresistent lim. Dette materialet vil håndtere små sprut.

Ulempen med dette materialet er at det er umulig å erstatte en del av det. Hvis en del mislykkes, må du endre hele gulvet helt..

Vanntett laminat tåler vann bedre. Dette laminatet vil ikke ha noe hvis det er i vannet i en dag. Produsenter forsikrer dette, men det er fortsatt bedre å spille det trygt og prøve å unngå langvarig interaksjon med vann..

En annen fordel med et slikt gulv: du trenger ikke å behandle skjøtsømmene, men ulempen er at hvis beskyttelseslaget blir skadet, går egenskaper som tåler fuktighet tapt..

Klasser av laminater til kjøkkenet

Laminat til kjøkkenet er delt inn i flere typer. Hver er utstyrt med forskjellig fuktmotstand og holdbarhet. Produktets styrkeklasse begynner med tallet 2. For eksempel: 21, 22 og så videre. Jo færre lag i platene, desto mindre tid vil de vare.

Levetiden, etter anmeldelser å dømme, er fra fem til syv år. Og dette er hvis du bruker dem uten ekstra belastning.. Laminat, den såkalte kommersielle typen, starter på 3. Disse laminatene er mer holdbare. Disse produktene er ikke redde for vann, men de beste versjonene for kjøkkenet er materialer med en klasse høyere enn 31.

Klassene 32 og 33 består av en rekke lag. Deres kjennetegn er utmerket styrke og motstand mot vann. De er perfekt tilpasset arbeidsområder og svømmebassenger. I en byleilighet vil et slikt gulv vare mer enn 25 år..

Klasse 34, ifølge eksperter, kan sitte på gulvet ditt bokstavelig talt for alltid. Et slikt gulv kan rengjøres med et helt annet middel – ingenting vil skje med det. Den er beskyttet mot forskjellige typer skader. Det er mulig, ved bruk av 34. klasse, å legge “varme gulv” under sitt grunnlag..

Når du velger et laminat til kjøkkenet, i tillegg til alle funksjonene som er nevnt ovenfor, bør du vurdere hvor harmonisk det vil se ut i interiøret.

Laminat og interiør

På et romslig kjøkken skal gulvet være elegant og vakkert. Et laminat stylet som en flis vil se veldig interessant ut. Det vil gi effekten av det urbane interiøret fullstendig og vil se veldig elegant ut..

Ifølge psykologer har fargen i interiøret en stor innvirkning på dannelsen av en persons humør. Ta derfor valget av beleggfarge så alvorlig som mulig. La kjøkkenet eller spisestuen føles koselig med et laminat av lyse tretoner..

Hvis hovedmålet ditt er å gå ned i vekt, må du ikke bruke lyse farger i kjøkkenets indre, inkludert i laminatet. Siden slike toner forårsaker økt appetitt og stimulerer sult.

Hvis kjøkkenet ditt er lite, så unngå muligheten til å dekorere laminatet under flisene. Visuelt vil et slikt laminat på kjøkkenet fokusere på rommets lille størrelse, og du trenger ikke dette i det hele tatt.

Oppsummering noterer vi oss: Når du velger et laminat til kjøkkenet, må du ta hensyn til hele settet med nyanser. Dette er materialets kvalitet, dets egenskaper, utseende og evnen til harmonisk å passe inn i det indre rommet i rommet..

Valg for gangen

Når du velger et laminat for en gang, er det verdt å vurdere produktets egenskaper, som vil bestemme egnetheten til et eller annet laminat for en bestemt type rom..

La oss prøve å stupe litt inn i verden av laminatvarianter. Det er et glatt laminat, så vel som glanset. På den andre vil det være veldig merkbare spor av berøring. Det er ingen merker på den matte finishen, og den er ikke så glatt som blank. Teksturert ser i sin tur veldig realistisk ut..

Perfekt styrke er nøkkelen til suksess.

For gangen, hvor det vil være ganske høye belastninger, vil laminat fra 32. og 33. klasse være et godt alternativ når det gjelder styrke..

Når du velger et laminat i gangen, er det verdt å vurdere det faktum at gulvet i denne delen av leiligheten spesielt ofte tørkes av med en fuktig klut. På høsten eller våren kan det også samle seg en stor mengde vann i gangen fra sko.. Når du velger et laminat, må du huske på at det er tilpasset fuktighet, det vil si at alternativer for fuktresistente og vanntette produkter vil være veldig passende.

Tykkelsen på ganglaminatet kan være rundt 8 mm. Det kan være tynnere prøver, men ikke dårligere i kvalitet enn tykkere kolleger.

Når du legger laminatgulv selv, må du huske:

Hvis du bestemmer deg for å legge laminatet selv, så ta hensyn til noen av nyansene. Kjøp flere paneler enn du opprinnelig planla.

Vi anbefaler deg å legge panelene på kjøkkenet i den retningen vinduets sollys faller. Denne teknikken lar deg skjule sømmene..

De mest enkle alternativene for å plassere paneler er på tvers av rommet eller langs vinduet. Før du starter arbeidet, må du prøve å gjøre gulvet skikkelig jevnt, tenk på vanntetting. Hvis rommet er lite, bør du ikke velge et laminat med flere nyanser – dette vil visuelt gjøre rommet enda strammere..

Omsorgstips

Tørk av laminatet med en myk klut, helst tørr eller ikke veldig våt. Det er bedre å bruke spesialiserte stoffer for ikke å skade belegget. Plasser et teppe av gummi i området nærmest vasken for å fange fuktighet.

Hvis du vil beskytte gulvet mot mekanisk skade, ville det være bedre å lime hyllene til møbler, husholdningsapparater og andre husholdningsartikler med mykt materiale. Dette vil beskytte gulvoverflaten. Hvis mindre skade ikke kunne unngås, kan en rekke stoffer brukes, når de påføres, vil riper ikke være særlig merkbare.

7 bilder

Når du velger et laminat, må du huske at produkter produsert i USA og Europa vil koste mer enn deres innenlandske kolleger. Du må også betale et stort beløp for kjøp av et laminat fra et kjent merke. I dette tilfellet er imidlertid selskapet garantisten for kvaliteten på produktet..

Når du velger et laminat i gangen og på kjøkkenet, som vi allerede har sagt, bør du vurdere utformingen av rommet. Det er bedre å velge et materiale som er motstandsdyktig mot vann og fuktighet.

Vi håper at artikkelen vår vil bli en virkelig assistent for deg når du velger et laminat, som ikke bare vil være holdbart og praktisk, men også bli en ekte dekorasjon av leiligheten din, bidra til å skape kos og en uerstattelig følelse av komfort..