Hvordan velge en mikser: en oversikt over de beste modellene i klassen “økonomi”

Hvordan velge en mikser: en oversikt over de beste modellene

Blanderen er en av de mest populære kjøkkenhjelperne. Det er både økonomiklasse og profesjonelle modeller på salg. I dag vil vi fokusere mer på den første gruppen..

Funksjoner og fordeler

Blanderen er en enhet med to roterende vispere. Denne kjøkkenenheten er designet for å piske og blande flytende og halvflytende produkter. Mange mennesker forveksler feilaktig denne enheten med en blender. En mikser, i motsetning til en blender, kan ikke male og makulere produkter. Og han ser annerledes ut..

For øyeblikket er det to typer enheter: manuell og stasjonær. Noen ganger kan du finne en blandet type. Under drift må en håndholdt enhet ikke bare holdes konstant i hendene, men også holde “Start” -knappen med fingrene. Den stasjonære modellen er festet til arbeidsflaten ved hjelp av spesielle sugekopper. Du trenger bare å legge ingrediensene i bollen, senk vispen der og lukk lokket.

Blandet mikser er en modell av manuell type med avtagbar støtte.

Til rang "økonomi" det er vanlig å klassifisere håndholdte enheter. De kan utføre færre funksjoner og har som regel lavere effekt enn stasjonære og kombinerte modeller..

Enhet og driftsprinsipp

Utformingen av nesten alle miksere er den samme. Den består av et plasthus, der motoren og den elektriske stasjonen er plassert. Utenfor er det spesielle sjefer for å feste vedlegg. Avhengig av konfigurasjonen kan det være flere slike vedlegg for padlene. Som du kan se, er den designet veldig enkelt, men til tross for dette er den i stand til å utføre mange operasjoner..

Driftsprinsippet er at motoren overfører rotasjonsenergi til redskapene, og de, avhengig av type, blander og pisker produktene.

Noen apparater av denne typen kan inneholde en ekstra skål og målebeger, men dette gjelder manuelle modeller. Stationære modeller er en plastkolbe, på hvilken en spesiell bolle er festet, og på toppen av enheten er det barmer for festing av dyser og et beskyttelsesdeksel. Driftsprinsippet er det samme som for en stavmikser, energi overføres fra motoren til redskapene, og vispen starter arbeidet.

Når du planlegger å kjøpe en mikser, må du først bestemme deg for hvilket formål og hvor den skal brukes..

Hvordan velge den rette: tips

Når du kjøper en mikser til hjemmet ditt, bør du ta hensyn til følgende nyanser:

 • Størrelsen på selve enheten. Enig i at et stort apparat neppe er egnet for et lite kjøkken. Derfor bør preferanse gis til en enhet som ikke bare oppfyller de ønskede tekniske parameterne, men også området den skal brukes på..

 • Siden vi snakker om miksere i dag "økonomi" klasse, så i tilfelle av å anskaffe en stasjonær modell, bør preferanse gis til de som har en plastbolle eller glass. Enheter med en metallkanne vil koste en størrelsesorden mer, men ingen gir garantier for at de vil vare lenger.

 • Skålens volum spiller også en viktig rolle.. Så for en konditor i hjemmet er en modell med et volum på halvannen liter bedre, og for vanlige borgere kan en modell med en kapasitet på en liter eller mer være nok.

 • Makt er også et avgjørende faktum ved kjøp. For daglig bruk, og til og med flere ganger, er det bedre å kjøpe en kraftig enhet. Men hvis du planlegger å bruke den fra tid til annen, vil en enhet med lav effekt være nok.

 • Se nærmere på det, Hvilket materiale er bitholderne laget av?: metall eller plast. Førstnevnte regnes som mer holdbare, mens sistnevnte er mer økonomiske. Men som praksis viser, kan selv et økonomisk alternativ vare i flere år..

 • Antall vedlegg inkludert, jo flere det er, jo dyrere er enheten. Men for hjemmebruk er ett par nok.

 • Blandere er forskjellige og etter tekniske parametere, som også påvirker prisen. Jo flere funksjoner mikseren utfører og jo flere hastigheter den har, desto dyrere og dyrere blir den. Men det er verdt å merke seg at en god mikser bare kan ha to driftshastigheter, og samtidig utføre sine funksjoner perfekt..

 • Og ikke glem det alle slags ekstra bonuser i form av en skjøteledning, eller et veggmonteringssystem øker også prisen. Avgjør derfor umiddelbart om slike bagateller er så viktige for deg..

Det er verdt å merke seg at en mikser med en kopp vil koste mer enn uten den, dette gjelder for nedsenkbare modeller. Noen stasjonære apparater kan inneholde flere boller i settet. Før du kjøper dem, tenk på om du virkelig trenger dem, fordi prisen for dem er mye høyere, og det er ikke så mye praktisk bruk.

Hvis du virkelig kjøper en mikser “økonomiklasse”, så fra en kjent produsent. I dette tilfellet kan du kjøpe en veldig billig enhet av høy kvalitet..

Hvordan å bruke

For at selv den dyreste miksermodellen skal tjene deg lenge og utføre funksjonene med høy kvalitet, må du håndtere den riktig, enn si billigere miksere.

Uansett hvor trist det kan høres ut, må du først studere instruksjonene nøye. Noen ganger ignorerer mikseierne dette faktum og forgjeves. Det er fra henne du kan få mye nyttig informasjon..

Videre er det verdt å forstå at dyser til en mikser er forskjellige, og hver av dem har sitt eget spesifikke formål.. Så visp til pisking av potetmos kan kategorisk ikke brukes til å lage deig. Hvis vi snakker om hvordan du bruker enheten riktig, må du ta hensyn til, og hvilken padle brukes til dette:

 • Det er spesielle bølgede dyser. De brukes til fremstilling av deig. De kalles ofte kroker. De kan også brukes til å lage potetmos, det viser seg å være veldig frodig og luftig..

 • Til smoothies og kremfløte og alle flytende produkter er det spesielle visper, som i form minner noe om en vanlig padle.

 • Hvis mikseren tilhører kategorien stasjonær, kan den også ha vedlegg som en hakkekniv og blendermaskin. I håndholdte modeller tilbys det ikke tilstedeværelse av slike komponenter. Med deres hjelp kan du hakke kjøttdeig, grønnsaker og frukt, blande dem og slå dem..

 • Det er også spesiell plate, også egnet til å piske grønnsaksmos, sauser og mousser.

Hva slags vedlegg som følger med enheten din, og til hvilke formål de er beregnet, er ofte beskrevet i detalj i instruksjonene. Men ikke glem at du kan lage denne enheten med egne hender..

Hvordan gjøre det selv

Hvis du fremdeles ikke har en mikser, ikke bli motløs, for du kan lage det selv uten å forlate hjemmet ditt.. Selvfølgelig er det lite sannsynlig at det vil være mulig å lage en fullverdig modell med høy effekt uten spesielle ferdigheter og verktøy, men det er fullt mulig å lage en mini-mikser. For å gjøre dette trenger du:

 • Strømforsyning.
 • Skrutrekker og bryter.
 • Motor og kniv.
 • To kopper laget av slitesterk plast.
 • Liten boks og lokk av plast.
 • Kobbertråd og loddejern.
 • Silikon dyse.
 • Pin.

Nå går vi direkte til samlingen av vår mini-mikser i økonomiklasse:

 • Det er nødvendig å lage et lite hull i bunnen av en av koppene med en skrutrekker oppvarmet over ilden.

 • Vi bruker motoren på det resulterende hullet og tegner en markør rundt den. Fjerner deretter forsiktig fra glasset.

 • Nå, med en skarp kniv, kutt ut den skisserte sirkelen. Dette må gjøres slik at motoren fritt kommer inn i dette hullet, men ikke faller ut av det..
 • Vi måler motorens høyde og etterlater samme høyde og glass, kutter alt unødvendig.

 • I det resulterende glasset lager vi hull for ledningen og bryteren.
 • Nå tar vi en kraftblokk med to ledninger, hvorav den ene kobler vi med et loddejern til blokken, og den andre direkte til bryteren.
 • Ved å bruke en ekstra kobbertråd etablerer den kontakt mellom enheten og bryteren, og kobler dem gjennom den.
 • For å fikse motoren og bryteren godt, bør de limes til basen.

 • Nå deler vi tinnstykket i to deler. Vi bretter en tynnere i form av en ring, og pakker det andre stykket inn i midten av det. Resultatet skal være en improvisert sommerfugl..
 • Vi limer en silikondyse til kanten av den resulterende strukturen, som deretter vil bli festet på tappen.
 • Mens limet tørker, fullfører vi arbeidsstykket med motoren. Vi snur glasset opp ned slik at vi kan se motoren satt inn i hullet.

 • I det andre glasset lager vi et hull i midten og plasserer det på det første arbeidsstykket. Som et resultat bør det være et glass på bordet, plassert på et stativ, i midten av det er en pinne.
 • Avslutningsvis, på denne pinnen som stikker ut fra kroppen, legger vi på en silikonmunnstykke med en skrue, og det er det, mini-mikseren er klar.

Monteringsprosessen vises tydeligere i videoen..

Et slikt hjemmelaget apparat kan ikke brukes til å piske og blande et stort antall produkter, men for å skaffe en myk proteinmasse eller lage en liten mengde yoghurt, vil det komme godt med. Men hvis du ikke vil teste deg selv i rollen som Samodelkin, så vær oppmerksom på vår mini-vurdering av rimelige miksere fra kjente produsenter.

Vurdering av de beste modellene "økonomi" klasse

Hvis du vil kjøpe en billig, men virkelig høy kvalitet og holdbar mikser, anbefaler vi deg å ta hensyn til kjente produsenter..

De verdsetter sitt rykte, og derfor prøver de å lage et budsjettprodukt av høyeste kvalitet.. Så vår topp er 5:

 • Polaris PHM 5014 mikser av god kvalitet som vil vispe og blande flytende produkter på sekunder. Det er en manuell modell, har fem driftshastigheter og en turbomodus. Som en ulempe kan man bare skille ut ikke for lange vedlegg, så det er mer praktisk å bruke denne enheten i grunne retter.

 • Nok en nedsenkbar mikser Philips HR1457 / 00. Kraftig 5-trinns modell. Ved overoppheting kan enheten slå seg av av seg selv, noe som ikke lar den brenne ut. Fungerer raskt, gjør nesten ikke støy med høy kvalitet. Ulempen er at den er tung nok.

 • Vitek VT-1409 W – dette er en stasjonær miksermodell med jerngir, har 5 hastigheter, turbomodus og to tilleggsutstyr inkludert. Den klarer alle funksjonene sine perfekt, pisker alt raskt og effektivt. Har ingen vesentlige ulemper.

 • Polaris RHM 3013 er den mest budsjettmessige og brukervennlige miksermodellen. Den har ingen tilleggsfunksjoner og vedlegg, den er bare i stand til raskt å piske flytende produkter, avgir et lavt støynivå under drift. Samtidig er denne mikseren lett, behagelig å holde og kroppen er laget av sterk nok plast. Generelt er dette et virkelig funn for elskere av minimalisme..

 • Panasonic MK-GH1 en annen representant for budsjettmikser. Den har en lav effekt på bare 220 W, men utfører samtidig sine funksjoner raskt og effektivt, lavt støynivå under drift, holdbar design, to typer vedlegg og lave kostnader – det er akkurat det denne mikseren er preget av..

Som du kan se, har modellene av miksere som er økonomiske, i prinsippet ingen vesentlige ulemper i arbeidet. Men la oss finne ut hva eierne av slike enheter fortsatt sier i anmeldelsene..

Kunde anmeldelser

I det store og hele er alle eiere av “økonomi” -blandere fornøyd med sine hjelpere. Disse kjøkkenskapene som er kjøpt for en lav pris, kan vare mer enn en dag. Ifølge mennesker er fem eller til og med tre driftshastigheter nok for personlig hjemmebruk av denne enheten, og om nødvendig kan tilleggsutstyr kjøpes separat. Det viktigste er å velge et produkt av et kjent merke, så vil kvaliteten på arbeidet ditt glede deg..

Samtidig noterer alle eiere av budsjettblandere sin ganske høye effekt, kroppsstyrke og driftshastighet. Det er også viktig at alle enheter, underlagt instruksjonene, kan fungere skikkelig i minst 3 år..