Hvordan installere en kjøkkenhette på kjøkkenet

Mange som velger hette, tviler på om det er mulig å installere det selv, eller om det er bedre å invitere en spesialist. Dette arbeidet er på ingen måte vanskelig, og enhver person som minst en gang holdt en drill i hendene og i det minste vet noe om elektrisitet, kan håndtere det..

Først må du velge en hette med passende volum for kjøkkenet ditt. For å gjøre dette, beregne romets kubikkapasitet, det vil si multiplisere arealet med høyden, og øke dette tallet med 10 ganger. Som et resultat får du båndbredden du trenger for lokalene dine. Hette -designet kan være absolutt alt: rett, kuppelformet, skrå, og det avhenger bare av dine preferanser..

Den direkte avtrekkshetten er vanligvis innebygd i skapet, det vil si at den er festet til den. Praktisk, tar ikke mye plass, trekker seg ut om nødvendig. Den kuppelformede hetten er laget i form av en peis, massiv, egnet for store rom. Festes på veggen.

Skrå hette. Den mest innovative enheten. Veggmontert. Har et veldig presentabelt, moderne utseende. Det tar ikke luft gjennom risten, men gjennom små hull, som et resultat av at det ikke er nødvendig å vaske ristcellene, noe som er veldig vanskelig å gjøre. I tillegg er hetter ofte utstyrt med nøytralisatorer. De er av tre typer.

 • UV. Hetten er utstyrt med ultrafiolette lamper som renser luften. En slik nøytralisator er helt trygg, og lampenes lys kan brukes som bakgrunnsbelysning, men prisen på disse lampene er ikke lav, og de må endres i gjennomsnitt hvert annet år..
 • Kjemisk. De avgir stoffer som nøytraliserer lukt. Kan forårsake allergi og krever hyppig utskifting
 • Ionisering. De fungerer etter metoden for konvensjonelle ionisatorer, men de gir en høyere utslipp, noe som er skadelig for en person som lager mat i nærheten av ovnen ved at han er i et konstant elektrisk felt, med en styrke høyere enn standardene.

Etter at du har bestemt deg for typen hette og dens gjennomstrømning, er det verdt å se hvilket operasjonsprinsipp du trenger.

Hvis huset har ventilasjon, er det bedre å velge en hette med et evakueringsprinsipp. Det vil si at den tar luft fra kjøkkenet, og gjennom ventilasjon bringer den ut på gaten..

Hvis det ikke er ventilasjon i huset, kan du kjøpe en hette med resirkuleringsrengjøring for ikke å gjøre det. Hun tar luft fra kjøkkenet, fører den gjennom en serie filtre og driver den tilbake inn i rommet..

Regler og krav

Reglene for installasjon av hetter er de samme, uansett hvilken modell du velger.

Siden hetten er en elektrisk enhet der fett og fuktighet akkumuleres, kan det oppstå en nedbrytning av elektrisk strøm gjennom huset. Som et resultat kan en person få et elektrisk støt. For å unngå dette er det nødvendig å jorde det når du installerer hetten..

Ledninger i moderne hus er utstyrt med jordsløyfe, og det bør ikke være noen problemer her. Har plugget inn kontakten og alt er klart.

Hvis det ikke er noen jordsløyfe i huset ditt, må det gjøres. Ikke vær redd, for dette trenger du ikke å strekke ledningen utenfor og begrave den dypt i bakken. Men det er ikke verdt å feste det til rør, radiatorer, dette er beheftet med de samme skadene som å forlate panseret uten jording i det hele tatt, i tillegg kan den elektriske utladningen langs stigerørene gå til naboene, og dette er enda mer trøbbel.

For å organisere jordsløyfen trenger du bare å føre en ledning til sentralbordet, der det er et rør som det kommer ut en bunt med ledninger fra. Dette er død nøytral som du trenger å koble bakken til. Hvis det allerede er noen ledninger på den, må du ikke koble dem fra, bare fikse din egen på toppen, ikke glem å fjerne den først. For jording er en tre-kjernetråd med et tverrsnitt på 2,5 kvadratmeter egnet. mm.

Et annet sikkerhetstiltak ved installasjon av hetten er avstanden fra den til platetoppen. Siden overflaten over hetten blir varm, damp kommer ut av grytene og oljesprut, er det normer for installasjon av hetten over ovnen.

Høyden fra den elektriske komfyren til hetten bør ikke være mindre enn 70 cm, og på betingelse av en gasskomfyr øker denne størrelsen til 80 cm.

For at panseret skal fungere skikkelig, må ventilasjonen på kjøkkenet, enten det er i en leilighet eller i et privat hus, stemme overens, det vil si at gjennomstrømningen må være høyere enn panseret, ellers vil all forurenset luft komme tilbake til leiligheten din, gjennom andre hull i ventilasjonen, eller til naboene dine, noe som heller ikke er bra.

Festingen av hetten til veggen må også være pålitelig. Siden hetten er feil og dårlig installert når du lager mat, kan den falle på hodet og forårsake skade. Hvis veggen hvor hetten skal monteres er laget av gipsplater, er det nødvendig på forhånd, før reparasjonen starter, å forsterke hettens festepunkt med trestenger.

Nødvendige materialer og verktøy

For å installere hetten med egne hender trenger du følgende verktøy, som i prinsippet er i ethvert hjem:

 • blyant;
 • rulett;
 • bore- eller hammerbor;
 • stikksag med en sag “rent kutt”;
 • skrujern.

Du må også kjøpe plugger, skruer, korrugering eller en plastluftkanal for å koble hetten til ventilasjonen.

Hvis du planlegger å skjule ventilasjonshylsen, må du umiddelbart kjøpe et ark med gips, guider, kitt, maling.

Montering av en skrå eller hvelvet hette

I prinsippet skiller trinnene for installasjon av hetten seg lite fra om den er hvelvet eller skrå. Arbeidet er ikke vanskelig, og alle kan gjøre det på egen hånd. La oss vurdere alt i orden og ikke glem høyden på hetten over koketoppen.

Installasjonstrinn

Hvis du har kjøpt en hette av et resirkulerende luftrensingssystem, krever det ikke tilkobling til ventilasjonskanalen. Vi monterer den bare på veggen over platetoppen. Dette er et godt alternativ for installasjon i et privat hus uten ventilasjonssystem, eller i leiligheter der kjøkkenet flyttes langt fra ventilasjonssystemet i rommet..

Men hvis hetten installeres med et evakuerende ventilasjonssystem, må du først og fremst organisere et ventilasjonssystem..

Det mest populære er ventilasjonsuttaket gjennom veggen. Det kan gjøres på tre måter..

 • Naturlig utstrømning. Dette er ventilasjon, som fungerer på grunnlag av fysikklovene, på grunn av forskjellen i trykk og temperatur, utveksles luft i leiligheten gjennom et trekk.
 • Mekanisk utløp. Her påføres tvungen luftstrøm på grunn av viften. Her er ventilasjonsåpningene mot gaten mye mindre enn det første alternativet..
 • Kombinert Kombinerer begge metodene. Når værforholdene tillater det, utføres ventilasjon naturlig, når det ikke er trekk, slår viften seg på.

Når ventilasjonen av huset er utstyrt, fortsett til installasjonen.

 1. Vi lager en tilbakeslagsventil som ikke slipper luft inn på kjøkkenet.
 2. Vi monterer hetten på veggen.
 3. Vi monterer tilbakeslagsventilen på ventilasjonshullet.
 4. Vi kobler hetten og krakkeren med et bølgepapp.
 5. Vi lukker kanalen med en boks.
 6. Vi kobler hetten til strøm.
 7. Sette opp berøringskontroller.

Tilkobling til ventilasjon

I utgangspunktet må du montere en tilbakeslagsventil eller, i vanlige folk, en knekke. Dette er en del av ventilasjonssystemet som ikke vil tillate luft fra det å komme tilbake til leiligheten..

For å gjøre dette lager vi en eske av et tinnstykke med et hull 3/4 av luftkanalens diameter. Dermed får vi at dens tverrsnittsareal vil være lik området til ventilasjonshullet.

Så, fra tynn aluminium 0,5 cm tykk, lager vi en barriere. Vi fester den på en fjær til hoveddelen slik at når luften kommer tilbake fra ventilasjonssystemet, lukkes den med en bekk, og når luften forlater leiligheten, kan bekken åpne den. For å gjøre dette bruker vi en myk tynn fjær, diameteren på ledningen som den er laget av skal ikke overstige 0,3 mm, lengden er 12 cm, og bredden er ikke mer enn 0,5 cm. En stiv fjær vil ikke fungere for disse formålene. Fjærspenningen skal være slik at døren, som med makt åpnes for hånd og slippes, sakte går tilbake til sin plass. Detaljer finner du i diagrammet.

Hvis et skap er installert over platetoppen der hetten er planlagt installert, må du først kutte et hull i øvre og nedre vegger for ventilasjonsrøret. For å gjøre dette, bruk en stikksag til å bore et tilsvarende spor i bunnveggen og hyllen. I den øvre delen lager vi et firkantet hull for å installere en eske med en knekke.

Etter at alt forberedende arbeid er fullført, går vi videre til montering av strukturen.

Siden en luftkanal ikke er utstyrt med hetter, ville et bølgepapprør være det beste alternativet. Den er enkel å installere (kutt med vanlig saks, bøy for hånd uten verktøy), og dessuten lager den ikke støy og ringer ikke under drift, noe som ikke kan sies om en stiv boks. Den har også gode aerodynamiske egenskaper..

Først skyver vi korrugeringen inn i skapets åpninger. Før vi trekker den ut gjennom toppen, danner vi en firkant ut av røret. Dette er enkelt å gjøre, bare bøy med hendene. På toppen, kutt røret litt og bøy det. Deretter limer vi den til kanten av esken med silikon. Etter det setter vi tilbakeslagsventilboksen inn i ventilasjonskanalens åpning og limer den til skapet.

Etter 30 minutter, når silikonet er tørt, kan du forsiktig fylle hullene mellom kanten på ventilasjonskanalen og tilbakeslagsventilhuset. Det er bedre å gjøre dette med en pistol, siden tykkelsen på strålen kan minimeres i den..

Deretter fester vi hetten til skapet. For å gjøre dette, fester vi den med en skrutrekker til bunnen av skapet med selvskruende skruer ved hjelp av monteringshullene. Vi legger det korrugerte røret på hetten og fikser det med en klemme eller en enkel myk ledning. Tilkoblingen bør ikke være belagt med silikon, da dette vil gjøre det vanskelig å rengjøre ventilasjonskanalen, og klemmen er nok til at korrugeringen ikke kommer av noen steder.

Men skapet over platetoppen er ikke alltid installert. Årsaken til dette kan være brannsikkerhet, hvis ovnen er gass, eller ganske enkelt er utformingen av hetten ikke egnet for installasjon i et skap. For å gjøre dette legges det ganske enkelt et bølgepiprør over hetten og en knekke monteres foran inngangen til ventilasjonen, hvis kropp er festet til veggen. Hele strukturen på korrugeringen og tilbakeslagsventilen er lukket med en ferdig plastboks eller laget av et ark med gips.

Det er også slike utstyrte kjøkken at det naturlige ventilasjonshullet er plassert langt fra platetoppen. I dette tilfellet må du trekke kanalen langs taket til dette hullet. I dette tilfellet må det huskes at gjennomstrømningen til et slikt rør reduseres med 10% for hver svingning av korrugeringen. I tillegg ser korrugeringshylsen, strukket ut gjennom hele kjøkkenet, ikke veldig bra, så det er bedre å tenke på plassering av ovnen på forhånd, eller, hvis dette problemet ikke kan løses, dekorere det med en eske ..

Et annet trekk ved installasjonen til ventilasjonsåpningen er at det må være et gap mellom taket og avtrekksstrukturen, siden under drift av hetten forekommer vibrasjon av alle strukturer, som et resultat kan taket bli skadet.

Nå må du koble hetten til strøm. For å gjøre dette må du tenke på forhånd hvordan du gjør dette, og ta ledningene opp under hodesettet og forklestrukturen. Hvis hetten har en vanlig plugg, monterer vi bare kontakten, setter pluggen inn i den og alt fungerer..

Men det er hetter du må koble til ledningene selv. I dette tilfellet er det nødvendig å installere en automatisk maskin. Den må installeres for å bryte den elektriske kretsen og isolere alle ledninger.

Og ikke glem å koble bakken. Vi installerer grillen på panseret. Det gjenstår bare å konfigurere berøringskontrollen, hvis det er en på enheten.

8 bilder

Pris

Hvis du ikke har tid til å gjøre dette arbeidet eller du ikke er sikker på dine evner, kan du bestille dette arbeidet fra spesialister.

Dette arbeidet bør bestilles fra en pålitelig byggeorganisasjon med god arbeidserfaring og positive anmeldelser fra fornøyde kunder. Ellers kan skruppelløse og slurvete håndverkere ikke bare ødelegge reparasjonen, men også installere hetten på en slik måte at du fortsatt må gjøre om den selv..

8 bilder

Vanligvis inkluderer standard sett med arbeid med installasjon av hetten festing til veggen med foreløpig justering, tilkobling til ventilasjonssystemet, tilkobling til et strømførende punkt i strømforsyningsnettet, ytelseskontroll.

Kostnaden for slikt arbeid avhenger av typen hetter. Hvis installasjonen av en klassisk hette med standardstørrelser vil koste rundt 1500 rubler, vil det koste rundt 7000 å installere en øyhette med takfeste. I tillegg må du betale for installasjon av en tilbakeslagsventil og strømforsyning.

Uansett hvilken hette du velger, og den som installerer den, du selv eller de ansatte i et spesialisert selskap, må du først utføre arbeidet med høy kvalitet fra alle sider, slik at hetten fungerer korrekt, i samsvar med reglene for elektrisk og brannsikkerhet, og i tilfelle ulykke ikke falt på hodet ditt. Og tenk på om det er verdt å betale for mye hvis arbeidet med å installere hetten ikke er så vanskelig.

9 bilder