Hvordan dekorere en vegg på kjøkkenet

Funksjoner i kjøkkeninnredning

Du kan dekorere veggen på kjøkkenet på forskjellige måter, og designfantasien er nesten ubegrenset her. Men det er to trekk ved kjøkkeninnredningen. For det første er det meste av ledig plass på veggene og bakplaten på kjøkkenet opptatt av hengende skap og andre møbler, servise og husholdningsapparater. Derfor er det små tomme mellomrom, ofte med uregelmessig form, og det vil ikke fungere å fylle hele veggen, for eksempel med tapet av samme farge. For det andre har dette rommet en spesiell atmosfære: høy luftfuktighet, temperaturfall, sot, etc. Derfor, for dekorasjon, er det nødvendig å bare bruke gjenstander og materialer som er motstandsdyktige mot disse påvirkningene..

Likevel finner mange eiere praktiske og unike løsninger for kjøkkeninnredning, hvordan dekorere en tom vegg kompetent og stilig, over et spisebord, benkeplate eller mellom hengende møbler. Noen av disse alternativene er standardutførelser med tradisjonelle materialer, mens andre involverer kreativitet og bruk av de mest uventede møbler og byggematerialer. Alt kan enkelt gjøres med egne hender..

Typer av standard finish

Flis er det vanligste materialet for å dekorere kjøkkenvegger. For et forkle, dvs. det er ikke nødvendig med mye plass mellom benkeplaten og hengeskapene, materialkostnaden og arbeidet vil være ubetydelig. Fordelen med å legge fliser i dette området er at det er beskyttet mot fuktighet, lett å rengjøre og veldig holdbart. Velg mellom forskjellige oppsett av keramiske, granitt-, glass- eller steinfliser.

Det er uønsket å bruke tapet til et kjøkkenforkle, da de raskt blir skitne og utsettes for fuktighet. Men for å fylle en ledig kjøkkenvegg er dette det mest praktiske alternativet. Det er best å velge vanntett, vaskbart, vinyl eller flytende tapet..

PVC -paneler er bemerkelsesverdige for å være enkle å rengjøre, fuktresistente, lette og billige. De dekker veldig ofte små ledige rom på kjøkkenet: over benkeplaten, over vasken, mellom skap og store husholdningsapparater. Du kan velge mellom forskjellige fargevalg for enhver smak.

For å forenkle etterbehandlingen av en liten del av kjøkkenveggen kan du også bruke vanlig maling. For å gjøre dette blir overflaten jevnet og rengjort, deretter påføres et lite lag primer. Malingen kan brukes olje eller akryl, matt eller blank. Og når du kombinerer flere farger, kan du uavhengig lage en original applikasjon.

Originale innredningsmåter

Et veldig effektivt, men relativt dyrt eksempel på en tilpasset design, er det store speilet på kjøkkenet. Hvis den er installert nesten i full høyde og bredde, utvider den plassen betydelig ved å reflektere den motsatte veggen. Ulempen vil være kompleksiteten ved installasjon, skjørhet og behovet for hyppig rengjøring av denne glatte overflaten. Noen bruker speilversjonen bare til forkleet, det vil også ha stor effekt..

På kjøkken-stuen er veggmalerier eller fargede applikasjoner perfekte for å dekorere veggen. Temaet deres bør velges etter din smak, og fargeskjemaet i kombinasjon med andre elementer i interiøret. Noen ganger fungerer et slikt voluminøst lerret som en overgangssone mellom to rom i en leilighet, noe som avgrenser det funksjonelle rommet.

På forkleet i stedet for fotopapir er det godt å velge fuktresistent fotoutskrift. Det vil se vakkert og imponerende ut med ekstra belysning. Du kan bestille billige metoder for fotoprint på polymerbånd, og velge bildene etter din smak.

Mange designere liker å dekorere plassen over kjøkkenbordet, benkeplaten eller sidevegger med hengende eller limte dekorative gjenstander. Skjærebrett eller -plater av tre er veldig populære. Det er best å velge dem i forskjellige størrelser og former, og skape en harmonisk komposisjon. Andre kjøkkenutstyr brukes også: brett, sleiver, sett med skjeer, servietter, rivjern og siler..

For å ordne dekorative gjenstander kan du ikke bare bruke vegger, men også lage små hyller av skrapmaterialer og enkelt merke dem der.

9 bilder

Fargeløsninger

For kjøkkenet, selv for en liten del av veggen, er det optimalt å bruke lyse nøytrale toner: hvit, lys beige, lysebrun, turkis. Blå eller grønne farger vil legge til interiøret og kan gi et avslappet humør. Appelsin øker appetitten, og det er derfor det ofte brukes i små mengder i kjøkkeninnredningselementer, for eksempel dekorasjoner i form av solsikker eller gresskar..

10 bilder

Interessante dekoridéer

Sammensetningen i hjørnet av rommet i “Provence” -stil ser veldig original ut, og de rimeligste husholdningsartiklene og materialene ble brukt til det.

Flisene over benkeplaten og den fargede applikasjonen på toppen av kjøkkenet er et godt eksempel på en veldig stilig innredning..

En sammensetning av tallerkener på en del av veggen ser alltid pen ut på sin egen måte på kjøkkenet.

Steinlignende fliser og fargede fotomalerier kan være en god måte for interiørdesign for et kombinert stue-kjøkken.

Sjakkfliser på forkleet – en original og enkel måte å dekorere på.