Hvordan bruke en blender

Moderne teknologier lar husmødre enkelt tilberede måltider av enhver kompleksitet. Pureer, pates, cocktailer og mer kan tilberedes på få minutter med en blender. Men det er ikke mange brukere som vet hvordan de skal bruke den slik at den skal tjene trofast i mange år. Hvitevarebutikker er fullpakket med en rekke kutte- og piskeverktøy. Det er ikke vanskelig å velge den optimale modellen. Vanskeligere å bruke en blender riktig, ta godt vare på den.

7 bilder

Funksjoner av modellene

Blendere er delt inn i to typer: nedsenkbare og stasjonære.

Den stasjonære blenderen er praktisk fordi det ikke er behov for å kontrollere prosessen under bruk. Blenderstrukturen består av et stativ med en motor og en bolle der maten plasseres. På bunnen av beholderen er det spesielle kniver laget av rustfritt stål. Knivene er små i størrelse, men veldig sterke. Selve bollen er laget av glass eller plast.

Blenderstativet har en innebygd kraftig motor som driver knivene. Effekten til standardmodellen er 700-800 W. Med denne kraften kan enheten enkelt male nøtter, frukt, grønnsaker, is og til og med kaffebønner. For faste ingredienser er pulsbehandlingsmodusen egnet, som kombinerer arbeid og pause for motoren. Blenderbollen kan justeres etter volum. Volumet på en skål på 1 liter passer for en familie på 2-3 personer. Stort bollevolum, mer enn 2 liter, egnet for en familie på 3-5.

Den stasjonære modellen trenger en egen arbeidsplass, helst flat, tørr og nær en elektrisk kilde.

Ulempene med denne blendermodellen er at ingrediensene utelukkende kan behandles i bollen som følger med settet. Skålen kan bare lastes opp til maksimumsmerket angitt på bollen. Det anbefales å la ca 2 centimeter ligge til kanten.

Fordelen med denne modellen er at det ikke er behov for å kontrollere behandlingsprosessen. Den nødvendige mengden mat fylles i bollen. Beholderen lukkes med et lokk, og dreieknappen dreies. Hastigheten kan justeres etter ønske. Når du slår på enheten, forblir hendene frie, og du kan gjøre annet arbeid nå..

Stavmikser mer kompakt. Produktet er en rund plastboks. Det er en kraftig motor inne i boksen. På grunn av motorens ytelse avhenger også kostnaden av selve enheten. I gjennomsnitt har motoren en effekt på 200-300 W.

Stavmikser leveres med hakketilbehør. Det første festet er som et ben med små kniver. Materialet til knivene er rustfritt stål. Med dette vedlegget kan du lage potetmos, smoothies, hakke grønt. Denne versjonen av dysen er praktisk ved at den kan senkes i en hvilken som helst beholder. Hovedregelen er at beholderen er dyp.

Det andre tillegget er en visp. Vispen er laget av rustfritt stål. Vispen er beregnet på å piske og røre væsker, fløte og eggehviter til et tett skum. Men med en visp er det vanskelig å plassere en tykk konsistens, for eksempel potetmos. Den tredje konfigurasjonen er i form av en kvern. Kvernen er en liten bolle med et volum på omtrent 500 ml. Innvendig er det kniver i rustfritt stål. Knivene er større enn det første festet. Bollen lukkes med et spesielt lokk som er festet til hovedmekanismen.

Stavmikser er mer kompakt enn den stasjonære blenderen. Det krever ikke et eget arbeidsområde. Det er nok å tildele litt plass på kjøkkenhyllen..

Påføringsmetoder

En blender er et virkelig funn for den moderne husmoren. Med hjelp kan du lette manuelt arbeid og redusere tilberedningstiden til noen retter flere ganger. Enheten er i stand til å piske, røre, knuse og male. Først og fremst vil denne enheten bli verdsatt av unge mødre. Når det er tid for komplementære matvarer, blir prosessen med å lage potetmos til babyen mer komplisert. Frukt, grønnsaker og kjøtt skal knuses til en homogen masse.

Kremfløte eller eggehvite krem ​​er nå en realitet med en stavmikser på kjøkkenet. Ved hjelp av et spesielt vispfeste kan du tilberede delikat fyll for kaker og bakverk.

Noen hjemmekonserver krever nøye bearbeiding av grønnsaker, frukt og bær. For eksempel, ved å bruke et hakketilbehør, kan du lage lecho, paté av sopp, kjøtt eller grønnsaker, revet bær med sukker. Grønnsaker og frukt blir til en jevn puré.

Blenderen kan brukes som kvern for faste produkter som frokostblandinger, nøtter, kaffebønner, krydder. Spesielle kniver og høy effekt bidrar til å hakke fast føde.

Men det er verdt å huske at motoren trenger hvile under slike manipulasjoner. Det vil si 1 minutt arbeid 1 minutt hvile.

På Internett kan du finne mange nyttige og enkle oppskrifter som er tilberedt med en blender. Suppe – potetmos, mousser, cottage cheese -desserter, bakdeig og mange andre retter er enkle å tilberede med mirakelkvern.

Prosessen med å lage aromatisk potetmos vil ikke ta lang tid hvis blenderen din har et spesielt vedlegg. Vedlegget ser ut som et ben. I tillegg har den en forlengelse i bunnen med hull, som en knuse. For bløtgjøring av poteter har vedlegget hakkete kniver. Å lage potetmos med en slik dyse vil være like enkelt som å pelle pærer.

Bruksområder

En blender kombinerer flere husholdningsapparater samtidig, ofte brukt hjemme: en kjøttkvern, en hakker, en mikser og en matprosessor. I stedet for 4 store enheter foretrekker moderne husmødre å bruke en. Den nedsenkbare og stasjonære blenderen brukes utelukkende i hverdagen. Noen ganger brukes stasjonære og nedsenkbare blendere på restauranter og kafeer for å lage deilige desserter og snacks..

Ved hjelp av en blender kan du enkelt male og behandle rå og kokte grønnsaker, kjøtt eller fisk. Erfarne eiere har lagt igjen anmeldelser og anbefalinger for behandling av produkter som inneholder små mengder vann eller juice. Når du behandler tørr og fast mat, trenger blenderen en pause. Under kontinuerlig drift blir motoren veldig varm og kan brenne ut av overbelastning.

Stavmikser kan behandle mat i hvilken som helst beholder. Det viktigste er at beholderen er dyp. Hvis maten blir bearbeidet i en grunne bolle, er det en sjanse for at matpartikler spruter ut i rommet. Temperaturen på maten bør ikke være for høy. For eksempel, hvis du forbereder en puré suppe, bør du ikke ta en blender umiddelbart. Det anbefales å la suppen avkjøle, og først deretter male grønnsakene med fotfestet..

Hvis en stasjonær enhet brukes, er overholdelse av temperaturregimet et nødvendig tiltak. Plasten og glasset som beholderen er laget av, kan bli mørkere av varm mat. Mørke flekker kan ikke lenger fjernes. Det anbefales å vente 10 minutter og komme i gang.

Forebyggende tiltak

Når du arbeider med husholdningsapparater, er det viktig å følge drifts- og sikkerhetsreglene, siden enheten interagerer med mat, noen ganger våt, noen ganger fet. For å dra fordel av blenderen har produsentene foreskrevet regler for kompetent bruk. Når du behandler mat, senk blenderen bare halvveis ned i redskapet. Det er nødvendig å sikre at det ikke kommer mat inn i motoren på enheten..

Etter arbeid, koble enheten fra strømnettet. Fjern det skitne tilbehøret fra enheten. Dysen skylles under rennende vann med et mildt vaskemiddel. Alle detaljer er tørket. Under ingen omstendigheter skal våte dyser kobles til enheten, ellers kan enheten bli skadet. Selve huset med motoren kan bare rengjøres med en myk, litt fuktig klut.

Du kan ikke våte motoren, ellers dør enheten for tidlig!

Den stasjonære blenderen kan rengjøres på følgende måte. Hell kaldt vann i en bolle og start motoren. Et par sekunder med intensivt arbeid og bollen blir renset for matrester. Deretter trenger du bare å skylle bollen under rennende vann og tørke den. Selve stativet kan ikke vaskes. Det anbefales å bare tørke den med en serviett etter at du har trukket den ut av strømnettet.

Ikke overbelast blendermotoren. Produsenter anbefaler å stoppe slipeprosessen i noen sekunder. Pausetider avhenger av hardheten til maten. Hvis for eksempel fruktene av saftige frukter er malt, kan du ta en pause etter 3 minutters arbeid. Når du behandler nøtter eller kaffebønner, må enheten ta en pause hvert 30. sekund. Dyrere modeller har en termisk motstand som automatisk slår av strømmen ved overoppheting.

Selv om en blender anses som en helikopter, anbefaler produsenten bare å bearbeide frukt som er skåret i små biter. Før arbeidet er det nødvendig å behandle forsiktig, rengjøre fra frø, stilker. Store stykker vil overbelaste motoren til instrumentet, noe som kan føre til utidig skade..

Det er verdt å huske noen regler når du bruker en stasjonær blender. Denne typen apparat maler ikke små mengder mat som urter. En liten porsjon mat kan overbelaste motoren. Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot materialet som produktet er laget av. Billige modeller er laget av plast. Ta vare på plasten med ekstrem forsiktighet. Ikke overbelast, slipp og rengjør med jevne mellomrom. Modeller av metall bør ikke rengjøres aggressivt med pulver og metallsvamper..

Med riktig bruk av blenderen kan du lage ekte kulinariske mesterverk. Tilberedningsprosessen reduseres flere ganger. Omsorgsfull holdning til enheten vil forlenge levetiden i mange år.