Hva er det beste taket på kjøkkenet

Kjøkkenet er et rom hvor du ikke bare lager mat, men også tilbringer mesteparten av tiden med å snakke med familie og venner om en kopp te.. Derfor er det så viktig å skape ikke bare et komfortabelt interiør for matlaging og mat, men også et komfortabelt interiør når det gjelder å være der. I tillegg må du ikke glemme at det i dette rommet likevel er et aggressivt miljø, som består av forskjellige typer damper, og som et resultat – økt romfuktighet. Og for valg av etterbehandlingsmaterialer, spesielt de som brukes i taket, må passende krav stilles.

Materialkrav

Det er mange materialer for etterbehandling av taket. Men ikke alle er egnet for bruk på kjøkkenet.. Høy luftfuktighet, høye temperaturer, sot på kjøkkenet med gasskomfyr – alt dette påvirker takbelegget negativt, som et resultat av at hele kjøkkenets utseende forringes.. For å forhindre at dette skjer, må du vurdere følgende når du velger:

 • Vi velger vanntette materialer for kjøkkenhimlingen, med evnen til å vaske dem, siden i henhold til fysikkens lover, med strømmer av varm luft fra komfyren, stiger all forurensning umiddelbart til taket;
 • På grunn av at de må vaskes ofte, er det bedre å velge mellom fuktresistente og slitesterke materialer;
 • Som i alle andre rom, bør taket på kjøkkenet skjule alle eventuelle uregelmessigheter;
 • Taket skal se estetisk tiltalende ut og passe inn i kjøkkenets generelle stil.

Det er vanskelig å finne et tak som dekker alle kravene, men likevel må du på en eller annen måte komme nærmere idealet.

Etterbehandlingstyper

I sovjetiske tider, i “Khrusjtsjov” var den mest populære dekorasjonen av taket på kjøkkenet maleriet med emalje. Dette understreket alle ujevnhetene i takene, og ga derved et forferdelig utseende på hele kjøkkenet som helhet. Deretter begynte taket å bli jevnet, emaljen ble erstattet med vannbasert maling i forskjellige farger, og kjøkkenets utseende endret seg til det bedre..

Men tiden går, moteendringer, nye teknologier introduseres, og i moderne virkelighet blekner et slikt belegg i bakgrunnen, noe som gjør det mulig å bruke mer moderne materialer med bedre parametere i kjøkkenets indre..

Hva slags belegg som skal være på kjøkkenet ditt, blir ikke bare bedt om av interiøret, men også av lommeboken, fordi budsjettet for bruk av dette eller det materialet for etterbehandling av kjøkkenet til tider er forskjellig..

Kalking eller maling

Kalking av takfliser, enten på kjøkkenet eller i et annet rom, har lenge vært uaktuelt. I stedet for kalk og kritt kom det nye, mer teknologisk avanserte materialer. Dette skyldes det faktum at hvitvaskingen for det første ikke tolererte det aggressive miljøet på kjøkkenet, for det andre at den ikke kunne vaskes, og det gulnede belegget måtte blekes, og for det tredje begynte kalkingen raskt å sprekke og smuldre . Men det var noen fordeler med å bruke kalkmaling. Hun skjulte ujevnhetene i taket godt, det var lett å gjøre jobben selv, et budsjettalternativ.

Kalking ble erstattet av maling med vannbasert maling. Dette gjorde takbelegget mer motstandsdyktig mot fuktighet og ekstreme temperaturer. Nå kan du vaske den. Samtidig er det ikke vanskeligere å male takstein med maling enn å bleke. Men ulempene er også bevart. Malingsbelegget begynner også å sprekke etter kort tid. Over tid går den hvite fargen tapt. Ved høy luftfuktighet eller ved flom flasser malingen av taket. Delvis reparasjon av et slikt tak vil ikke fungere. Hvis det oppstår sprekker eller avskalling, må du male helt om.

Bakgrunn

Taket på kjøkkenet kan også dekkes med tapet. Men dette er et kortvarig belegg, selv ved bruk av vaskbart.

Ulempene med å lime tapet på et kjøkkenhimling er som følger:

 • på grunn av høy luftfuktighet i leddene, kan tapetet deformeres og krype;
 • en veldig tidkrevende prosess – liming av tapeter i taket;
 • Hvis du blir oversvømmet av naboer, må du endre taket helt.

Fordelene er at:

 • det er mulig å vaske dem hvis de har riktig tekstur;
 • ganske et budsjettalternativ;
 • overflateutjevning er ikke nødvendig;
 • du kan fullføre det selv.

Hvis du likevel bestemmer deg for å lime taket på kjøkkenet med tapet, er det bedre å velge dem fra vinyl. Slike bakgrunnsbilder vil perfekt skjule alle uregelmessigheter, mens de er enkle å vaske med såpevann..

I dag blir ferdigstillelse av kjøkkenhimlingen med flytende tapet populær. De er mer holdbare enn konvensjonelle, de kan repareres om nødvendig.

Et stort utvalg av nyanser hjelper deg med å velge denne typen tapeter for ethvert interiør, og plakett og gulning vil være nesten usynlig.

Takplater

Det er veldig populært som et budsjettalternativ. Det krever ikke forberedelse, flisene limes rett og slett til taket. Dette er et slitesterkt belegg, og hvis du velger beige fliser, vil du ikke se gul blomstring på dem..

Gips

Et fuktresistent takgips vil se bra ut. Det vil hjelpe ikke bare med å justere taket, men også å avgrense mellomrommet mellom kjøkkenområdet og spisestuen. Ved hjelp av et slikt tak kan du gjennomføre nesten alle designprosjekter, leke med belysning og dekor.

Fordeler:

 • dette belegget er holdbart;
 • under den kan du ikke bare skjule uregelmessigheter, men også ingeniørkommunikasjon;
 • etterbehandling kan utføres med forskjellige materialer avhengig av den tiltenkte interiøret.

Ulempene inkluderer det faktum at når du installerer dette taket, reduseres kjøkkenhøyden med et gjennomsnitt på 10-20 cm. Også topplakken må oppdateres med jevne mellomrom. I tillegg kan det dannes hull i leddene på gipsplater av konstant fuktighet. For å unngå dette må du bruke et CD -flyttbart taksystem, men dette er ikke veldig billig. Og under flom vil tilstanden til og med fuktbestandig gips forringes, og hele taket må gjøres om helt.

Et nedhengt tak bør bare bestilles fra spesialister, siden visse beregninger kreves under installasjonen. Hvis det gjøres feil, kan hele gipsstrukturen kollapse..

Plast

Taket av plastpaneler er veldig populært på grunn av dets praktiske og holdbarhet. Han er ikke engang redd for flom. Hvis et av panelene blir ubrukelig, er det enkelt å bytte det ut. Plastpaneler krever ikke ytterligere etterbehandling. For å fullføre finishen trenger du guider, selve panelene og et tetningsmasse som du vil dekke leddene med. Det er et relativt billig materiale for etterbehandling av kjøkkenhimlinger..

Men ikke alt er så skyfri i bruk av plastpaneler. Billige modeller kan avgi skadelige stoffer, spesielt ved oppvarming. I tillegg har PVC -materialer en tendens til å bli gule når de utsettes for sollys. Overflaten på panelene må vaskes ofte, siden hvis fettet tørker, vil det være vanskelig å vaske det av, spesielt siden slipende stoffer kan skrape overflaten.

Racksystemer

Bruk av lameller er et annet alternativ for etterbehandling av taket på kjøkkenet. Avhengig av valgt design, kan dette materialet brukes i hvite, beige eller metalliske farger. Lamelltaket kan være plast eller aluminium, det siste alternativet er å foretrekke på kjøkkenet, men det er også dyrere.

Vanligvis bruker de på kjøkkenet dette arrangementssystemet med lukkede sømmer. Dette skyldes at fett og røyk vil samle seg i åpne sømmer, og det er veldig problematisk å vaske dem ut derfra..

Du kan montere denne typen tak selv. Den er laget i form av en konstruktør.

Tøy i tak

Strekktak blir stadig mer populær dag etter dag, og på kjøkkenet også. Men installasjonen av denne strukturen kan bare utføres av en spesialist som bruker bestemt utstyr..

Som et resultat av å installere et strekkloft, får vi et belegg som oppfyller følgende krav:

 • Varighet. Dette takbelegget vil vare mer enn ett år;
 • Motstandsdyktig mot fuktighet. Damp på kjøkkenet er ikke redd for ham;
 • Perfekt glatt overflate, det vil skjule alle defekter i taket;
 • Det er en mulighet for kombinasjon med andre typer overflater. Attraktiv når det gjelder design;
 • Selv store flom kan lett tolereres. For å reparere trenger du bare å ringe mesteren for å tømme vannet fra taket.

Men det er også ulemper her:

 • Høy pris;
 • Kaller veiviseren for installasjon;
 • Reduserer høyden på rommet.

Når du installerer strekklofter, må du bare kontakte kjente spesialister som har positiv erfaring med å utføre denne typen arbeid, siden installasjonen utføres ved hjelp av gassflasker og det ofte er tilfeller av eksplosjoner.

Hvis du bestemmer deg for å installere strekklofter på kjøkkenet ditt, vil du bli tilbudt mange alternativer i forskjellige farger og teksturer..

Men hovedspørsmålet er hvilken overflate du skal velge for kjøkkenet, blank eller matt.

Det avhenger av preferansen din. Det matte taket vil ligne et vannbasert malingsbelegg. Et slikt tak vil passe ethvert interiør, mens det ikke distraherer oppmerksomheten fra hovedaksentene. Ingen støv vil være synlig på det matte taket.

Det blanke taket på kjøkkenet er nå på høyden av moten. Det kan fungere som hovedaksent i interiøret, men det er usannsynlig at det vil være mulig å passe det inn i alle designalternativer..

Valgte funksjoner

Du bør velge et tak for kjøkkenet etter å ha veid alle fordeler og ulemper. Ifølge anmeldelser stemmer de fleste for bruk av et strekkbelegg. Dette skyldes det faktum at det, i motsetning til de andre, er mye mer praktisk, det er mulig å velge det for ethvert kjøkken. Men du kan også bruke andre alternativer. Det avhenger bare av din personlige preferanse..

Farge

Du kan også eksperimentere med farger på kjøkkenet..

Klassisk hvit er egnet for alle interiøralternativer. Men en lys aksent på dette rommet kan også arrangeres i taket. Dristige hi-tech-elskere kan til og med fullføre taket i svart. Dette er riktignok bare egnet for store kjøkken i private hus..

For tak i en liten leilighet er en hvit blank overflate perfekt. Dette vil hjelpe visuelt å strekke rommet..

Eksempler på smart valg

Malt tak i interiøret på det moderne kjøkkenet.

Reiki lameller i høyteknologisk interiør.

Flislagt tak i klassisk stil

Glanset strekkloft på et lite kjøkken.

PVC -paneltak i et lite kjøkken.

Kombinasjon av forskjellige takbelegg.

Skillesoner på kjøkkenet med tak.

Papirert tak i et rustikt kjøkken.

Høyteknologisk svart tak.