Hjørneskap for kjøkkenvask

Renovering og utforming av lokalene er en ganske plagsom oppgave. Alle interiørelementer må være nøye gjennomtenkt. Problemet med optimal plassplanlegging for eiere av små leiligheter er spesielt presserende. Plassmangel er spesielt merkbar på et lite kjøkken. Tross alt burde det være mye møbler: kjøkkenskap, vask, spisebord og stoler, husholdningsapparater og mye mer..

Hvordan planlegge interiøret i dette rommet slik at kjøkkenet oppfyller flere kriterier:

 • hadde en fasjonabel og stilig design;
 • var ikke full av møbler;
 • det var alt du trenger for å tilberede og lagre mat, og det var også et sted hvor du kan smake på denne maten.

Svaret er åpenbart – det er nødvendig å bruke hjørnekjøkkenmøbler, hvis hovedelement oftest er et hjørneskap for en vask..

Fordeler

I hver leilighet prøver de å fylle hjørnene med massive møbler eller husholdningsutstyr for å bruke denne plassen maksimalt..

Hvis du ikke kan skryte av kjøkkenets store størrelse og tenker på hvordan du mest mulig plasserer møblene slik at den lille plassen ikke virker rotete, bør du se nærmere på hjørnekjøkkenskapet under vasken.. Denne typen møbler har en rekke fordeler:

 1. Hjørnet på kjøkkenet er det beste stedet å plassere en vask, vannfiltre, innebygde husholdningsapparater (for eksempel en vaskemaskin eller oppvaskmaskin). Dette skyldes det faktum at i de fleste tilfeller, akkurat på dette stedet, er introduksjonspunktene for teknisk kommunikasjon, nemlig: kloakk, rør med kaldt og varmt vann.
 2. Hjørnevasken vil være plassert nesten i midten av møbelsettet, alle nødvendige ting og dagligvarer er tilgjengelig for hånden, slik at du ikke trenger å løpe rundt på kjøkkenet, for eksempel for en nødvendig gryte eller skje. Følgelig vil tid og krefter for matlaging avta..
 3. Et stort indre område av et trapesformet hjørne nattbord vil tillate deg å skjule rør, samt nyttig bruke et stort område av innvendig plass, plassere der ikke bare en søppelbøtte eller husholdningskjemikalier, men også mange andre nyttige ting.
 4. Det ser ikke veldig tungvint ut, og visuelt utvider området til kjøkkenet.

Hvis du plasserer vasken i et hjørne vekk fra vinduet, bør du definitivt installere minst en spotlight i skapet. Du kan gjøre dette med egne hender, siden det er mange modeller av slik belysning, og de er enkle å installere..

Visninger

Det finnes to typer hjørneskap for kjøkkenvasker. De er forskjellige i utseende, praktisk bruk av kjøkkenvasken, så vel som i deres design..

De viktigste typene hjørne kjøkkenvasker:

 • Rektangulær form – et underskap for en vask, der to tilstøtende vegger i et møbelsett er i kontakt med hverandre i rette vinkler. På sin side kopierer arbeidsflaten kjøkkenhjørnemodellen og danner en vinkel på 90 °. Hovedfordelen med et rektangulært kjøkkenskap er at det er veldig enkelt og enkelt å lage..

Ulemper med denne typen nattbord:

 1. ikke så lett å bruke som den trapesformede modellen;
 2. mindre funksjonell;
 3. ikke for romslig.

For å takle disse manglene, tillater flere ekstraordinære dører til nabohjørneskap, som har en sammenleggbar form. De representerer fasaden til to dører, forent av hengsler. Et slikt triks vil øke bruksarealet på kjøkkenskapet betydelig..

 • Trapesformet – et gulvstativ for en vask, som er et firkantet skap med avskårne hjørner. Tilstøtende vegger i møbelsettet er i kontakt med hverandre også i rette vinkler på 90 °, og bordplaten skaper to stumpe hjørner.

Fordeler med et trapesformet kjøkkenvask:

 1. mer funksjonell enn en rektangulær motpart;
 2. det indre volumet på nattbordet øker, noe som nyttig kan brukes;
 3. vasken blir mer behagelig og praktisk å bruke.

Den største ulempen med et slikt skap er den høye prisen sammenlignet med den rektangulære nattbordsmodellen..

Optimal bruk av innvendig plass

Hvis du valgte et trapesformet hjørneskap for en vask, har du et stort innvendig rom i dette settet, som må brukes rasjonelt..

Du kan utstyre det indre rommet under vasken ved å bruke:

 1. Hyller – lar deg dele rommet i flere seksjoner. Du kan lagre småting som vaskemidler. Ordne hyllene slik at de ikke forstyrrer hovedkommunikasjonen.
 2. Utskyvbare kurver med innebygde garn hjelper deg med å lagre forskjellige kjøkkenartikler som folie, poser, film, glasslokk, skjærebrett. Ikke legg veldig tunge gjenstander der, da strukturen er ganske skjør.
 3. Skuffer – hjelp til å bruke det indre rommet til de nødvendige tingene som ofte brukes på kjøkkenet, for eksempel bestikk, håndklær, grytekluter. Kassene er vanligvis plassert øverst, og holder seg til formen på en bokstav. "NS", for ikke å skade andre komponenter i strukturen.

Du kan også la det indre rommet under vasken stå tomt for å lagre større ting som innebygde apparater eller en søppelbøtte..

Produksjon

Ofte er det ikke sikkert at dimensjonene på det ferdige hjørnekjøkkenskapet under vasken ikke stemmer overens med parametrene i rommet ditt. Du kan lage et hjørneskap under vasken enten med egne hender eller overlate produksjonen til spesialister.

Sørg for å bestemme størrelsen på kjøkkenskapet under vasken, ved å bruke noen retningslinjer:

 1. Standardparametere for produksjon av et trapesformet skap er sidevegger 90 cm lange.
 2. Høyden på nattbordet er i gjennomsnitt 70 – 72 cm.
 3. Som arbeidsflate kan du bruke kunstig eller naturstein, sponplater, spesielt behandlet for ikke å kollapse under påvirkning av vann.
 4. Tenk eller tegn på et stykke papirhyller eller uttrekkbare skuffer som skal være i vasken. Hvis du planlegger å bygge inn apparater, må du la det være plass til det..
 5. Ikke glem hullene i benkeplaten, som du trenger for å montere kranen og selve vasken, og utskjæringene i sideveggene for levering av verktøy..

Hvordan velge?

Når du velger det beste skapet for en vask på kjøkkenet, følg reglene:

 1. Garderoben må matche utformingen av møbelsettet og ikke slås ut av det indre av rommet.
 2. Håndtak og innvendige hengsler må være forkrommet metall. Hvis dette er forgylte plastelementer, mister de snart sitt ideelle utseende..
 3. Hvis du foretrekker et farget nattbord, se på alle hjørner for å sikre at malingen er jevnt påført og at det ikke er drypp..
 4. Hvis du har et varmt gulv på kjøkkenet ditt, så velg møbler med ben, slik at strukturen ikke blir varm.
 5. Velg de praktiske modellene med det mest effektivt fordelte interiøret.

Velg forsiktig et skap for en vask på kjøkkenet, og så sparer du plass i rommet og får multifunksjonelle møbler..