Hengende lysekrone til kjøkken

Hver husmor tilbringer mest tid på kjøkkenet. Dette er et sted hvor hele familien samles, hvor de tar imot gjester og feirer høytiden. Derfor er det veldig viktig å organisere behagelig belysning i dette rommet. For en slik anledning er hengende lysekroner et utmerket valg. I dag er dette det vanligste alternativet for kjøkkenet..

En hengende lysekrone er en armatur med en eller flere nyanser som er festet til en ledning, kjede, kabel, etc. Ved hjelp av slike lamper kan du dele spisestue og arbeidsområder, fokusere på elementene i interiøret eller innredningen. Å velge riktig hengende lysekrone vil bidra til å gjøre kjøkkenet ditt mer behagelig og koselig..

8 bilder

Hvordan velge

For tiden på markedet er det et stort utvalg lamper for ethvert kjøkkeninteriør.. For ikke å gå seg vill i valget og få en virkelig nødvendig ting av høy kvalitet, bør du bli guidet av noen regler.

  1. Du må vite størrelsen på kjøkkenet og takhøyden. Siden jo større kjøkkenet er, desto mer betydelig og voluminøs bør lysekronen være og omvendt..
  2. Kilder til naturlig lys (vinduer) og deres størrelser. Jo flere det er, desto mer voluminøs bør lysekronen være; det er mulig å bruke flere anhengende lysekroner med en nyanse rundt takets omkrets. Så rommet blir harmonisk opplyst i mørket..
  3. Kjøkkeninterier. Fra det vil du raskt velge ønsket lysekrone -design..

Det er også verdt å huske om materialene i lysekronens nyanser. Dette er en veldig viktig faktor hvis det ikke er kjøkkenvifte på kjøkkenet. I dette tilfellet vil fett- og støvpartikler legge seg på lysekronen og nyanser. Velg modeller av lamper med glass- eller plastskjerm, de kan vaskes enkelt og raskt uten frykt for å ødelegge overflaten. Rispapir og papyrus lysekroner er svært vanskelige å vedlikeholde, ettersom disse materialene absorberer lukt og fett veldig raskt. Stoffskjermer og lampeskjermer absorberer også lett lukt og blir skitne, så slike modeller kjøpes best for store spisesaler, hvor arbeidsområdet er atskilt fra spisestuen.

Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot lysekronens suspensjoner. Den justerbare lengden er mer praktisk for å skape diffus eller kraftigere belysning over bordet. En slik lysekrone er suspendert på en kjede, ledning eller kabel. Hengende modeller brukes oftest i rom med stor takhøyde, som ikke er lavere enn 3,2 meter. Så lysekronen vil se harmonisk ut i det generelle interiøret på kjøkkenet, det vil ikke forstyrre arbeidet ditt. Hengende lysekroner med små nyanser er perfekte for små og smale kjøkken. Slike modeller vil visuelt utvide plassen. Mer massive modeller vil se fordelaktige ut i et romslig rom..

Tekniske nyanser

Hengende lysekroner kan monteres på to måter:

  1. Å henge på en krok er en enklere metode der lysekronen lett kan fjernes for rengjøring.
  2. Å skru i taket er den sikreste måten, men mer upraktisk når det gjelder funksjonalitet. I dette tilfellet fjerner mange husmødre separat nyanser for rengjøring og vasker suspensjonen separat..

Du må huske at hvis du har et strekkloft på kjøkkenet ditt, bør lysekronens nyanser rettes til sidene eller ned. Hvis lyset er rettet oppover, kan takarket mørkne og til og med deformeres fra konstant eksponering for høye temperaturer..

På et lite kjøkken, hvor en lysekrone er hovedbelysningen, kan du bruke en spesiell bryter som justerer lysintensiteten. Du vil kunne stille inn ønsket lysstyrke ikke bare avhengig av tidspunktet på dagen, men til og med humøret ditt. For kjøkkenet anbefales det å velge varme lyspærer som vil være behagelige for øyet, maten ser mer appetittvekkende ut med dette lyset, og selve rommet blir mer behagelig.

Stiler

Lysekronens stil må velges ut fra interiøret. Kjøkken og spisestue er det du først og fremst må ta hensyn til.

  • For moderne kjøkken moderne hengende lysekroner vil være en utmerket stilistisk løsning. Som regel er de av interessante former, laget av de mest moderne materialene. Dette kan være uvanlige designløsninger eller for eksempel nyanser i form av kuler, sylindere, terninger av forskjellige størrelser..

  • Hvis kjøkkenet er laget i en klassisk stil, vil lysestaker med lysekroner passe med deg.. Slike modeller er laget av krystall, farget og gjennomsiktig glass. Noen ganger bruker designere stofftoner i klassiske modeller. Selvfølgelig er disse lysekronene mer egnet spesielt for spisestuen eller i spisestuen, siden i rommet der maten tilberedes direkte, vil slike lysekroner veldig raskt bli skitne..

  • Smidde lysekroner som har lyspærer i form av “lys” er perfekte for kjøkken i landlig stil og Provence -stil. Slike modeller kan også brukes i et kunstig eldret interiør, hvor elementer av sølv og bronse råder..

Ethno-lysekroner laget av tre med nyanser av rispapir og papyrus er perfekte for kjøkken i etniske stiler, for eksempel på japansk.

Mange designere tilbyr å stole mer på din intuisjon, slå på fantasi og prøve forskjellige kombinasjoner av stiler i ett interiør.. Dette er den såkalte fusjonsstilen, som spiller på kontraster, kombinerer elementer fra forskjellige stiler.. I dette tilfellet kan du gjøre kjøkkenet ditt mer uttrykksfullt og effektivt..