Gulvmatte til kjøkken

Ikke alle moderne husmødre planlegger å plassere et lite teppe der når de planlegger interiøret på kjøkkenet. I mellomtiden har denne detaljen nylig blitt stadig mer populær, og med det riktige valget kan den pålitelig slå rot i hjemmet ditt..

De viktigste fordelene og ulempene

Ved første øyekast er det ganske åpenbart at det ikke er plass til et mykt teppe eller teppe på kjøkkenet – de blir raskt skitne, krever konstant rengjøring, og på grunn av dette vil de raskt miste utseendet. Det vil også gjøre det vanskelig å rengjøre gulvene. Hvis teppet ikke er limt til gulvet, kan det hele tiden bøyes, gli, forstyrre gange og skape mange ulemper..

Likevel har teppet på kjøkkenet sine egne fordeler, hvorav den første er varmeisolasjon. Vanligvis er gulvet på kjøkkenet flislagt eller porselen steintøy. Dette er kalde materialer og er veldig farlig å falle på..

Et lite teppe i spisestuen holder føttene varme under måltider og gir deg en følelse av varme og komfort.

Hvis kjøkkengulvet er dekket med mykt linoleum, vil et teppe under spisebordet forhindre for tidlig vridning fra bena. Dette vil tillate deg å omorganisere møbler i fremtiden, uten frykt for at stygge klemte merker vil være synlige..

En annen viktig funksjon er dekorativ. Et lyst teppe vil gjenopplive et rolig interiør, skape en hjemmekoselig stemning.

I studioleiligheter, med et teppe, er det godt å sonere plassen – å skille stuen fra kjøkkenet, arbeidsområdet fra spisestuen.

Plasseringsalternativer for tepper

For spisestuen

Når du velger et teppe til spisestuen, må du huske på at det skal være større enn bordet, slik at du fritt kan skyve og trekke stolene uten å berøre kantene. I gjennomsnitt er dette ca 60 cm på hver side. Det bør også være nok plass mellom kantene på teppet og andre møbler – nattbord og skap, ellers vil det være veldig upraktisk å gå og vaske gulvene..

Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot teppet. Et for tett eller tykt teppe med en grov veving vil ikke fungere på kjøkkenet, da det er veldig vanskelig å rengjøre dem, og sølt sukker eller salt vil være umulig å samle helt selv med en støvsuger.

Det er bedre å velge et teppe med en kort haug og så tynn som mulig, noe som i stor grad vil lette pleien..

7 bilder

Til arbeidsområdet

I tillegg til de vanlige vevde teppene, finnes det mange modeller av moderne vevde materialer. For eksempel vil en silikon- eller gummimatte passe perfekt på gulvet i arbeidsområdet..

Hver husmor er kjent med de ubehagelige følelsene av tyngde og smerter i bena fra å stå ved ovnen lenge. For tiden er det utviklet spesielle gelfylte silikonmatter som i stor grad kan løse dette problemet. Med en slik assistent vil ikke timer med matlaging før ferien være en byrde..

Gummimattene er enkle og praktiske å rengjøre. De er ikke redde for å hele tiden søle vann, de vil ikke la favorittrettene gå i stykker, og det er lett å rengjøre selv spor av olje eller egg fra dem. I tillegg fungerer gummimatten som et utmerket dielektrikum og øker dermed sikkerheten til arbeidet ditt..

Hvis du fortsatt foretrekker vevde stoffer, er det bedre å velge et teppe laget av syntetiske materialer eller bomull – det vil være enkelt å vaske det selv i en vaskemaskin..

9 bilder

Fordeler og ulemper med teppe

Teppe er et utmerket gulvalternativ som også kan brukes på kjøkkenet. Dette gjelder spesielt for familier med små barn og eldre, fordi teppet mykner høsten betydelig og alltid holder varmen. Moderne vaskemidler og kraftige støvsugere lar deg enkelt fjerne alt smuss.

Teppe har imidlertid mange ulemper. Det opptar hele området i rommet, og støv og smuler vil samle seg på vanskelig tilgjengelige steder..

I arbeidsområdet tørkes teppet av mye raskere enn i spisestuen, noe som vil gi hele kjøkkenet et ryddig utseende. Og til slutt er å bytte et slikt belegg en svært arbeidskrevende prosess, som gjør det vanskelig å gjøre noen endringer i interiøret. Hvis teppet er kuttet for møbler, vil det ikke lenger være mulig å omorganisere det..

Teppefliser

Et utmerket alternativ til teppe er teppefliser, som har blitt mer og mer populære i det siste. Faktisk er dette det samme teppet, men kuttet i biter av standardstørrelser – 50x50cm, og plantet på en stiv base. Basen er vanligvis laget av bitumen og forsterket med glassfiber. Så belegget får styrke og elastisitet, glir ikke og delene passer tett til hverandre når de legges. Bunken er vanligvis belagt med en smussavvisende impregnering, den er veldig slitesterk og designet for tunge belastninger.

Teppefliser er et stort felt for kreativitet. Takket være det prefabrikkerte prinsippet kan du velge et belegg av alle størrelser og for ethvert interiør. Flisene er tilgjengelige i et veldig bredt spekter av farger, slik at du kan lage både vanlige tepper og flerfargede ornamenter. På samme tid kan du alltid enkelt erstatte det skadede fragmentet.

Teppefliser er enkle å kutte og forme til enhver form – trekantet, rundt eller diamantformet. Dermed kan du legge ut runde tepper eller en hvilken som helst geometrisk form..

Fliser legges på spesielt lim, og denne prosessen krever ingen spesielle ferdigheter og innsats, derfor kan nesten alle gjøre det..

Håndlaget

Du kan lage et vakkert kjøkkenteppe med egne hender.. Den enkleste måten er å hekle teppet med veldig tykt garn.. I stedet for garn kan du bruke gamle strikkevarer, kuttet i strimler 3-5 cm brede. Teppet er tykt og varmt nok.

Hvis du ønsker det, kan du strikke ikke av garn eller bånd, men kutte plastposer etter samme prinsipp. En slik original dørmatte er perfekt for arbeidsområdet..

Teppet kan også veves. For å gjøre dette, er en lang flette vevd av stoffbånd, og deretter rulles denne flettet opp i en spiral og sys.

Et vakkert produkt kan fås ved hjelp av lappeteknikk. For å gjøre dette, stoffet (igjen, gamle ting er også egnet), kuttet i biter av samme størrelse og form. Fra disse brikkene sys et lerret av ønsket størrelse og form..

Et selvlaget teppe vil alltid preges av det originale designet, og vil bli et høydepunkt i interiøret. Det vil tiltrekke seg oppmerksomheten til gjestene og skape en veldig spesiell koselig atmosfære..

Hvordan velge riktig

For å skape et harmonisk miljø må kjøkkenteppet passe godt inn i interiøret..

Derfor, når du velger, må du følge noen enkle regler:

  • Teppet er hoveddelen av innredningen, så det er bedre å kjøpe det før du kjøper gardiner og dekorativt tilbehør..
  • Teppeformen skal matche formen på rommet. Så i en rektangulær spisestue vil et rektangulært teppe se mest organisk ut, og i en firkantet spisestue – en firkant eller rund.
  • Det samme prinsippet bør følges når du kombinerer formen på teppet og bordet. Et rektangulært teppe fungerer godt for et rektangulært eller ovalt bord, en firkant for et firkantet eller rundt bord og en runde for et rundt bord..

For elskere av minimalisme i interiøret

Loftstiler, høyteknologisk eller minimalisme, demonstrerer først og fremst praktisk og avvisning av unødvendig innredning. Selv i slike kjøkken vil imidlertid et lite, riktig valgt teppe være passende..

I et bevisst uforsiktig og brutalt loftinteriør vil et lite iøynefallende, men originalt teppe laget av moderne fiberduk, uvanlig tekstur eller et “grovt” teppe av filt eller filt se bra ut. I et lakonisk høyteknologisk interiør vil et lyst monokromatisk teppe eller med et strengt geometrisk mønster bli en passende aksent og revitalisere atmosfæren. Et praktisk teppe i mørke farger vil passe godt selv i et minimalistisk kjøkken hvis det er det eneste dekorative elementet.

For elskere av “koselige” stiler

Hvis du foretrekker et kjøkken i retro- eller vintage -stil fremfor streng minimalisme, vil du ha stor frihet til å velge tepper eller tepper til det. For en retrostil er håndlagde produkter med lyse, varierte farger perfekte. “Bestemors” stier laget av brede flerfargede striper av stoff vil gi en rustikk smak..

For kjennere av vintage, kan du fortsatt finne ting utgitt på 60 -tallet eller moderne, stilisert for dem, bevisst alderen. Dette er forskjellige fargede utkant og geometriske mønstre eller shabby chic stil. Orientalske motiver og ornamenter, blomster eller fugler vil se passende ut.

7 bilder

Det er vanskelig å forestille seg et kjøkken i landlig stil eller Provence uten koselige tepper. Det kan være flere av dem, laget i forskjellige farger, men nødvendigvis kombinert med hverandre og sammen skaper en unik hjemmestemning.

For etno -stil er tepper laget av naturlige, naturlige materialer passende – matter laget av bambus, jute eller sisal. Men for større holdbarhet er det bedre å velge produkter med tillegg av syntetiske fibre. Disse teppene har en massasjeeffekt, og å stå barbeint på dem er hyggelig og fordelaktig for føttene..

Uforgængelige klassikere og moderne

For kjøkken og spisestuer i slike stiler er strenge monokromatiske tepper i rolige farger – grå, oliven, konjakk, beige – best egnet. Moderne lar deg velge et teppe med en original form – muligens med buede, bølgete kanter.

Et svart teppe vil gi kjøkkenet en spesiell eleganse i lyse farger. Omvendt, i nærvær av et mørkt kjøkkensett og et mørkt gulv, vil et hvitt eller lyst beige teppe bli en passende lys aksent..