Glass til kjøkkenskap

Kos på kjøkkenet avhenger stort sett av møblene. Du må velge de riktige kjøkkenskapene som brukes til oppbevaring av servise og kjøkkenutstyr.

Et sett med glassfasader vil bidra til å tilføre interiøret en spesiell raffinement. Dette er en utmerket erstatning for lukkede kjøkkenskap, mens støv ikke trenger inn i skapene, men servise og pyntegjenstander er godt synlige, som nå tilbys i mye.

Fordeler med glass

Glass er et fantastisk materiale som vil gi kjøkkenet et spesielt, interessant utseende. Det er også viktig at glassfasaden er praktisk, allsidig, ser bra ut, da den kan ha flerfarget innredning.

Glassets positive egenskaper:

  • miljøvennlighet, fordi den inneholder ikke tungmetaller og giftstoffer;
  • holdbarhet – når du velger herdet glass;
  • praktisk – glassfasaden tåler fuktighet, høye temperaturer, fett;
  • dekorativitet – glass kan velges gjennomsiktig, frostet, farget, sandblåst, bøyd.

Men det er også ulemper:

  • høy kostnad;
  • “Capriciousness” i omsorgen – tørk hele tiden av spor av vann, fett.

Et av de veldig dyre produktene er buet glass med dekorasjon og sprøyting. Kjøkkenskap med glassmalerier vil også være dyre når fasaden består av forskjellige fargede stykker..

Du kan lage et kjøkkenskap med glass til servise og deg selv ved å bestille glassskjæring fra mesterne i denne virksomheten.

Et stort utvalg av glass tilbys nå. La oss vurdere de vanligste alternativene.

Gjennomsiktig

Dette er den mest populære glasstypen, som er ideell for forskjellige stiler av kjøkkeninnredning..

For styrke velges herdet glass, selv om du kan ta vanlig eller dekorert glass. Når du bruker gjennomsiktig glass, er det viktig å ta hensyn til at alt er perfekt synlig bak det, dvs. det må være orden. Selvfølgelig må du skaffe deg en god glassrenser..

Matt

Dette er en klassiker som passer perfekt inn i det moderne kjøkkenet. Fasader av slikt glass gjør kjøkkenet stilig. For individualitet, tilpasset design frostet glass er laget på bestilling.

Fordeler: frostet fasade er lettere å vedlikeholde. Produksjonsteknologien består i at glasset som følge av mekanisk eller kjemisk handling slutter å være gjennomsiktig og glatt. Det halvtransparente utseendet oppnås ved sandblåsing, dvs. enkelt gjennomsiktig glass behandles med en strøm av tørr sand. Den resulterende tegningen vaskes ikke av eller slettes.

Teksturell

En veldig interessant type materiale! Slike glass kan ha en rekke teksturer: bølget, bølgepapp, gravert, etc. Samtidig er små feil og flekker dårlig synlige. For å få teksturert glass blir den ene siden av glassplaten dekorativt behandlet og har derfor forskjellige mønstre..

Boble

Navnet på et slikt materiale indikerer: inne i glasset er det prikker og mange bobler, som kan være av forskjellige størrelser (gode glass har små).

Bobleglass ble oppfunnet i kolonitiden, så det blander seg perfekt med kjøkkenets vintage stil.

Støpt

Slikt moderne glass oppnås ved å varme opp flatglass til plasttilstand i en spesiell ovn og bøye det til en gitt form. Denne teknologien gjør det mulig å få buede glassprodukter av enhver design og konfigurasjon for kjøkkenmøbler, for eksempel dører i forskjellige former..

Buet glass er vanligvis laget i henhold til de angitte parametrene og dimensjonene, fordi det ikke utsettes for ytterligere behandling..

Glassmaleri

Denne typen glass er en del av den dekorative kunsten som brukes i moderne interiør. Kjøkkenskap dekorert med glassmalerier vil gjøre ethvert interiør unikt.

Glassmalerier er en symbiose av farget glass og lysspillet. Det har blitt laget lenge, og det er en sammensetning av biter av flerfarget glass som gir en følelse av høytidelighet og spiritualitet, derfor var templer og palasser tidligere dekorert med glassmalerier. I dag er omfanget av søknaden deres utvidet..

Glassmalerier produseres i følgende teknikker: sintring (smelting) og “Tiffany” (loddet glassmaleri), etc..

Glassfronter på kjøkkenet ved hjelp av sintringsteknikken, det vil si sammensmelting, vil gjøre det uvanlig. Dette er en ny teknologi for farget glassdekorasjon i en moderne stil, der små biter av flerfarget glass plasseres på et gjennomsiktig glassark i et forhåndsbestemt mønster. Etter det blir de sendt til ovnen for varmebehandling og får arbeidet sitt i farger..

Tegningen er valgt etter tekstur, stil og farge. Et slikt glassmaleri kjennetegnes med glatte linjer, det kan være en blanding av forskjellige farger eller opprettelse av forskjellige glassstrukturer.

Tiffany er en spesiell teknikk som lar deg lage komplekse flerfargede, volumetriske, konvekse eller konkave glasskomposisjoner med forskjellige små elementer og bærer navnet Louis Tiffany – skaperen.

Tiffany glassmalerier er den perfekte kombinasjonen av nåde, eleganse og luksus. Jeg vil merke at de også er holdbare og tåler høye temperaturer godt..

Farget

For et moderne kjøkken er slikt glass ideelt. Det understreker spillet av forskjellige farger og nyanser..

For kjøkkenskapet brukes glassmalerier eller farget film, ved hjelp av hvilket som helst mønster. Møbler ser mer interessante ut i denne formen enn med standard gjennomsiktig glass. Du kan velge farge for enhver smak.

Fotoutskrift

Fotoutskrift på glass brukes til det indre av kjøkkenskap opp og ned, noe som oppnås ved å integrere ethvert bilde ved hjelp av en skriver eller film. En slik utsøkt og vakker måte å dekorere oppnås gjennom fotoutskrift..

Kjøkkenforkleet i glass, som er dekorert med fotoutskrift, blir veldig populært. Dette er en moderne, billig innredning som er motstandsdyktig mot ulike ytre påvirkninger, lett å vedlikeholde og holdbar..