Gassovn damper

Gassovn damper

Begrepet sunt kosthold er veldig relevant i dag. Ifølge henne er et av de sunneste matlagingsalternativene damp. Det er en spesiell enhet for dette – en dobbel kjele. I dag vil vi sørge over hva en dobbeltkoker er for en gassovn, vi vil lære prinsippet og funksjonene i driften, og også lære hva vi skal se etter når du kjøper det..

Varianter

For øyeblikket er det flere typer steamers:

 • Elektrisk. Dette er en ganske omfangsrik enhet som bare kan fungere når den er koblet direkte til en stikkontakt..
 • Gass, som er laget av metall og har en pannekonstruksjon med flere lag.
 • Induksjonsdamper i hovedsak er det en slags gass. Den er også laget av metall, men den kan bare brukes til elektrisk komfyr eller induksjonstopp..

Gassdamperen er stamfaren til alle moderne. Den kan være enkelt- og flerlags. Designprinsippet er det samme for alle typer. Vann helles i den nederste kjelen, og tilberedte produkter legges ut på den øvre delen.

Avtale, fordeler og ulemper

I utseende er en gassdamper en metallpanne i flere etasjer, der det nedre rommet er beregnet for fylling med vann, og det øvre rommet er direkte til mat. Designet for tilberedning av en rekke dampede retter: kjøtt, fjærfe, grønnsaker og frukt, og til og med egg.

De viktigste fordelene med denne typen enheter er:

 1. Enkelhet i design.
 2. Holdbarhet og pålitelighet. Metall kan ikke raskt bøye, brenne eller sprekke. Derfor vil denne dampbåten, hvis den håndteres riktig, tjene i mange år..
 3. Muligheten til å bruke enheten i fravær av elektrisitet. Det er blackout som ofte fører til en feil tilberedt eller fullstendig bortskjemt tallerken. Dette kan unngås ved å bruke en enhet som opererer på en gassovn.
 4. Kompakt størrelse. Som regel er denne enheten mye mindre i størrelse enn den elektriske motparten..
 5. Når flere forskjellige matvarer tilberedes på forskjellige nivåer, absorberer de ikke hverandres lukt.
 6. En lett vekt. En slik damper veier også mindre enn en elektrisk..
 7. Intensiteten til det kokende vannet kan justeres, og dermed mengden damp.

Det kontroversielle poenget er matlagingshastigheten. Tilhengere av sunt kosthold tror at rask dampkoking ikke forbedrer smaken på retter, så alle må bestemme selv om det er et pluss for ham eller ikke. Av minusene kan man bare markere det faktum at det kreves en komfyr for å bruke den..

Grunnleggende utvalg og analoger

Det er verdt umiddelbart å bestemme hvor ofte og for tilberedning av hvor mye mat denne enheten skal brukes. For sjelden bruk og tilberedning av små mengder mat, er det bedre å kjøpe en enhet i ett lag i form av en stekepanne. Tross alt avhenger prisen direkte av enhetens størrelse og kapasitet, så du bør ikke betale for de komponentene som ikke skal brukes..

Det er verdt å velge dampere laget av slitesterkt metall, for eksempel rustfritt stål. En slik kjøkkenutstyr vil være veldig holdbar å bruke..

Det bør gis preferanse til de modellene som har spesielle deksler i settet for å øke høyden. De lar deg dampe selv de produktene som er høyere i høyden enn selve pannen..

Hvis du tviler på behovet for et så stort kjøp, kan du først kjøpe en eller to av analogene.. Som sådan skiller eksperter i dag følgende:

 • Kamilleblad – det er en enhet som kan brukes i alle typer potter. Den settes inn i beholderen, og maten legges ut på kronbladene. Enheten er veldig enkel og enkel å bruke. Ideell for små mengder mat.
 • Dampkurv, laget av fleksibel plast. Mat legges i den og plasseres i en beholder slik at bunnen av innsatsen ikke berører vannet. Håndtakene på enheten er bøyd oppover, og i form blir det en kurv. Den har en liten størrelse, så det vil ikke være mulig å lage store mengder mat i den om gangen.
 • Vanlig sil kan også brukes som damper. Hovedbetingelsen er å bruke den i en gryte som er passende i størrelse, fordi det er veldig viktig at lokket sitter tett mot silen..
 • Plastinnsatser fra multikoker eller trykkoker sett. Som regel har de alle hull i bunnen og god kapasitet. Dette betyr at alt som gjenstår er å velge en form av passende størrelse, og du kan trygt fortsette til dampkoking..

Alle disse analogene, som selve dampbåten, kan bare brukes sammen med komfyren. Hvis du ikke har slike enheter for hånden, eller hvis du vil kjøpe kjøkkenutstyr med merke, anbefaler vi at du studerer vår anmeldelse..

Vurdering av de beste modellene

Dampkoker designet for bruk på gassovner, markedsføres av forskjellige produsenter. Til tross for den eksterne likheten og identiteten til funksjonene som utføres, er de etterspurt.. Derfor har vi utarbeidet en kort oversikt over de mest etterspurte og populære modellene av denne enheten..

 • BergHOFF COSMO Dette er en dyr modell av høy kvalitet med en tykkere bunn. Har en garantitid på 7 år. Med en forsiktig holdning kan levetiden være ubegrenset.

 • Rainstahl 5100-01RS \ ST et annet godt eksempel på dette kjøkkenutstyret. Minimalistisk design, holdbart utførelse og lett vekt. En stor fordel er muligheten til å vaske dampovnen i oppvaskmaskinen.

 • Grytebåt Marta ideell ikke bare for gassovner, men også for induksjon og glasskeramikk. Håndtakene er pålitelig beskyttet mot varme. Selve enheten har to nivåer og leveres med et glassdeksel.

 • Bekker BK-3804 en annen modell av denne pannen. Den er laget av aluminium og har et volum på i underkant av tre liter. Bare egnet for bruk på gassovner. Bunnen er non-stick.

 • Guterwahl er en av de mest allsidige dampene. Ideell for bruk ikke bare på gass- og induksjonskomfyrer, men også på halogen- og elektriske komfyrer. Kapasitet ca fire liter. Lokket er glass, og selve pannen er laget av rustfritt stål. Tåler vask i oppvaskmaskin.

Men uansett hvor høy kvalitet og holdbare disse redskapene er, trenger de riktig bruk og pleie..

Driftstips

For det første kan slike gasspotter bare brukes på gassovner, med mindre annet er angitt i instruksjonene. Du bør også nøye overvåke vannivået i den nedre sumpen. Den skal ikke berøre maten, ellers blir den ikke dampet, men maten kommer til å dampe. Pass på at vannet også dekker bunnen av dampovnen helt, ellers kan pannen rett og slett brenne ut..

Og ikke glem den obligatoriske vaskingen av denne enheten etter hver bruk. Noen husmødre sier at det ikke er nødvendig å helle ut vannet fra pallen etter hver bruk. Men det er fortsatt bedre å lage mat hver gang du heller i en ny væske..

Anmeldelser

Eierne av gassdampere er nesten enstemmige etter deres mening. De legger merke til brukervennligheten og holdbarheten til denne enheten. Mat tilberedt med det viser seg å være mye sunnere og bedre..

Ifølge kjøpere er denne enheten uunnværlig når du tilbereder mat til barn, eldre, så vel som alle som prøver å leve en sunn livsstil..

10 bilder