Gardiner til kjøkkenet: nye design i 2021

Den logiske konklusjonen for enhver reparasjon er utvilsomt valg av gardiner. Den romlige oppfatningen av rommet, komfort og skjønnhet avhenger av dette dekorative elementet..

Ikke behandle gardiner som beskyttelse mot solen og nysgjerrige naboer og forbipasserende. Tross alt er det mye hyggeligere å være hjemme når harmoni med farge og komfort råder i den..

Nye design 2021

Ifølge statistikk er kjøkkenet det mest populære stedet for å ta imot gjester. I lang tid har eksperter identifisert farger som påvirker den psykologiske oppfatningen av en person. For eksempel er det farger for avslapning eller for å redusere appetitten..

Kjøkkengardiner lar deg visuelt utvide rommet, fordi ikke hver leilighet har romslige rom. I dette tilfellet er det verdt å forlate mørke toner og stripete mønstre; lengden på lerretet som når vinduskarmen er heller ikke egnet..

Gardiner til kjøkkenet må først og fremst være praktisk. Det vil si at stoffet helst skal være impregnert for å beskytte det mot smuss og være rynkebestandig. I tillegg kan gardinmaterialet impregneres med spesielle blandinger for å forhindre brann. Gardiner av høy kvalitet beholder fargen når de vaskes og falmer ikke i solen.

I 2017 tilbyr motedesignere oss modeller i pulverformige nyanser, røde, blå og vinfarger av gardiner. Lyse farger er behagelige for øyet og ser veldig stilige ut. Pulverfarger vil harmonisk passe inn i ethvert design, enten det er et kjøkken eller et soverom. Likevel er minimalisme grunnlaget.

Utvilsomt bør gardinene først og fremst være i harmoni med rommets generelle stil. De mest populære stilene er romerske, høyteknologiske, franske og designergardiner..

  • Til å begynne med bør du ta hensyn til klassiske gardiner.. De gode gamle modellene er to lange lerret. For soverommet og stuen er de perfekt kombinert med lett tyll, og for kjøkkenet ser de veldig harmoniske ut uten tillegg.

Likevel er den klassiske versjonen bra fordi den er kombinert med andre stilmodeller. For eksempel med rullegardiner og persienner. Spesielt ofte, for å beskytte mot nysgjerrige øyne og sol, kombineres klassiske gardiner med bambuspersienner. Til syvende og sist ser komposisjonen elegant, lett og uvanlig ut..

  • Curtain – en variant av vindusrammer, som har blitt populær relativt nylig.. For slike modeller bruker de hovedsakelig luftige stoffer opp til gulvet eller opp til vinduskarmen. De mest vellykkede stoffalternativene er slør, blonder, tyll og andre. Fordelen med slike gardiner er at de er perfekt kombinert med tett stoff, persienner og, i en enkelt versjon, gir rommet lys og renslighet..

  • Romersk eller rullegardin. Denne modellen er veldig relevant for små kjøkken.. Valsede modeller drives på persienner. I den utvidede formen er gardinene et rett lerret. En slik designløsning vil spare tid ved å bruke armaturet og plass i rommet..

Romerske modeller av gardiner er hovedsakelig laget av tette stoffer, både monokromatiske og med lyse ornamenter. Et slikt valg vil gi rom og modernitet til rommet, og vil også bli et utmerket dekorelement..

  • Franske gardiner. Modellen består av tett fiber, og stoffets lengde er samlet i folder. For kjøkkenet er det mest praktiske alternativet opp til vinduskarmen. En slik modell kan løftes eller ikke-løftes. Franske gardiner ser spektakulære og luksuriøse ut i ethvert interiør.

  • Høyteknologiske gardiner i metalliske nyanser. Tette rette lerret i gull-, sølv- eller platinumfarge kan fremheve verdigheten til det mest utenkelige kjøkkendesignet. Denne stilen er den mest moderne..

Det er slett ikke nødvendig å velge monokromatiske farger; komplekse mekaniske mønstre og fotoutskrift på gardiner tilsvarer også stilen. Hovedkriteriet for valg av slike dekorasjoner vil være impregnering fra smuss, brann og absorpsjon av lukt..

Stoffer med teflonbelegg eller metalltråder er spesielt relevante.. Ikke glem at høyteknologisk gardintilbehør skal følge den generelle stilen. Gardiner, festemidler og festemidler bør også kjøpes i metallfarger eller utelukkende metalliske.

Med karnappvindu

Karnappvinduet er et ikke-standardrom. Rommet kan være halvcirkelformet eller mangefasettert. Tar hovedsakelig mesteparten av rommet. Derfor er det veldig viktig å understreke fordelene med et slikt oppsett med gardiner for å visuelt forstørre rommet og gjøre det lysere..

For et karnappvindu er rullegardiner bra, men du bør ta hensyn til tynne stoffer og lyse farger. Et utmerket valg ville være hvite klassiske gardiner laget av gjennomsiktige materialer..

Uansett er det selvfølgelig unntak. For eksempel, hvis det er dårlig utsikt fra vinduet, husene ligger veldig nær hverandre, vil flerlags gardiner med tung draperi komme til unnsetning. En slik designløsning vil beskytte mot uønsket oppmerksomhet og vil ikke ødelegge kjøkkenets utseende..

Hvis karnappvinduene er små, er det bedre å bruke persienner eller persienner. Hjørnevinduer kan skilles ut med lyse gardiner med lambrequins.

Valget av gardiner er veldig relevant for beboere i panelhus. Tross alt er kjøkkenene i slike bygninger veldig små. Ideelt sett ville det være å kombinere kjøkkenet med en balkong, etter å ha mottatt passende tillatelse fra tjenestene. Hvis dette ikke er mulig, er det verdt å minimere antall kjøkkenenheter og bare la det nødvendige være.

Lyse farger på møbler, miniatyrmønstre på keramikk og vinkelrett ornamenter på tapet vil visuelt utvide rommet. Det vil også bidra til å øke plassen til buen i stedet for døren..

Kjøkken er bygget i “Khrushchevs” litt mindre når det gjelder parametere. Hvordan være eierne i en slik situasjon?

Designere har kommet med en passende stilistisk løsning spesielt for små og veldig små kjøkken. Gardiner vil ikke bare utvide kjøkkenets grenser visuelt, men også bli et utmerket dekorelement. Det er sant at det i utgangspunktet selvfølgelig er praktisk. På grunn av den begrensede plassen er ikke alle slags dagligdagse problemer utelukket..

Lette tyll- og chintz -gardiner er ideelle for små vinduer. For kjøkkenet er vanlige tekstiler med frukt og geometriske mønstre passende. Hvis det også er behov for gardiner for å beskytte mot solen og nysgjerrige øyne, bør du velge rullegardiner eller persienner.

Generelt, i små rom, er hver ledige centimeter dyr. Derfor er korte gardiner relevante for slike kjøkken. Lerret opp til vinduskarmen lar deg bruke all ledig plass uten å overbelaste den visuelt.

For husets nedre etasjer vil gardiner i kafé-stil komme godt med. Slike modeller dekker bare den nedre delen av vinduet, og åpner toppen av åpningen for luftsirkulasjon og sollys. Fordelen deres er at de er veldig nær vinduet og ikke tar opp ekstra plass..

Lett tyll med persienner eller tykke rullegardiner vil være en god kombinasjon. Og hvis det ikke er nødvendig å omslutte, kan du helt forlate gardinene eller la et lysgardin være til dekorative formål..

7 bilder

Ny retning – eklektisisme av farger og teksturer

Eklektisisme er en kombinasjon av forskjellige stiler i interiøret, men ikke mer enn tre.

Det er ikke så viktig hvilke fasjonable gardiner du skal velge hvis de absolutt ikke passer inn i kjøkkenet. I tillegg er det verdt å bestemme seg for formålet og fargeskjemaet til dette dekorelementet..

Gardiner kan være i harmoni med de viktigste nyanser av kjøkkenutstyr, eller tvert imot vil de gjøre en lys aksent på seg selv og spille i kontrast. Hele dette er rent individuelt..

På tidspunktet for våre besteforeldre ble det bare hengt klassiske modeller av gardiner. Men nå viker ikke motedesignere fra å kombinere det upassende. Derfor bør du ikke følge ordren som tyll – nedenfra, gardiner – ovenfra.

Moderne ideer er basert på forening av stiler. For eksempel vil rullegardiner lekende gjemme seg under luftig tyll. Tross alt er den romerske stilen også laget av silke og fine materialer. Persienner og gardiner fra “kafeen” er også vellykket kombinert med tyll og tette stoffer.

Modeller med doble gardiner ser elegante og praktfulle ut. Flerlagsdekorasjonen og en rekke farger og teksturer vil på en gunstig måte understreke fordelene med kjøkkenoppsettet og interiøret. Gardiner kan være laget av lerret med forskjellige tettheter, forskjellige nyanser fra hverandre, og til og med kombinere ornamenter i forskjellige størrelser.

For romerske eller rullegardiner kan du bruke tyll eller rene gardiner.

Noen ganger presenteres doble gardinmodeller fra lerreter av samme tetthet, men med forskjellige nyanser eller mønstre kan du også supplere komposisjonen med lerret med et matt, glanset mønster over hovedmaterialene.

Kombinasjonen av to typer rullegardiner er vakker og staselig, der det nedre lerretet er laget av mer gjennomsiktig stoff, og det øvre er laget av tett.

I noen tilfeller, for enkelhetens og funksjonaliteten til strukturen, er lerretene festet sammen, slik at du kan lukke og åpne vinduet uten store anstrengelser.

Designere foreslår når de velger gardiner for å bygge på grunnleggende stil av kjøkkenelementer. Det vil si at gardinene skal være i harmoni med hoveddelen av objektene i rommet (for eksempel en duk, et headset, et gulvbelegg, etc.). Potteblomster utfyller alltid det helhetlige bildet..

Når du lager et interiør, er det først og fremst å bestemme formålet med gardinene, og deretter velge designstil og fargevalg. Og som allerede nevnt, er en nyskapende løsning en kombinasjon av tilsynelatende uoverensstemmende. Ikke vær redd for å kombinere forskjellige stiler og epoker..

Manuell kreativitet

Med egne hender kan du lage slike modeller som er for tøffe for de mest fasjonable designerne. Hvem, om ikke vertinnen selv, ville bedre vite hvilke gardiner som passer for kjøkkenet hennes? Nå er håndlaget blitt veldig populært, fordi slike ting ikke bare kan gjøres uavhengig, men også bestilles.

Det enkleste alternativet er klassiske gardiner med slips eller hengsler. Lerretene selv kan lages av ethvert stoff etter din smak og av helt vilkårlig lengde. Slike modeller innebærer bruk av volanger, buer, pickuper..

Den andre i enkelhet i produksjon og allsidighet er gardiner-lambrequins. De er veldig praktiske for husholdnings- og dekorative formål. Det viktigste er at en slik modell oppfyller alle kravene i det moderne livet – minimalisme, praktisk, stil, brukervennlighet og rett og slett skjønnheten i ytelsen..

Å sy gardiner vil være en like enkel og allsidig måte. Ulike stoff og farger vil bidra til å gjøre kjøkkenet originalt og koselig. Videre presenteres valg av festemidler for slike gardinmodeller også av butikker for enhver smak og interiørdesign..

For mer talentfulle og flittige husmødre er det mulig å dekorere gardinduker i en bestemt stil med broderi og striper:

  1. Skandinavisk stil. Modellen innebærer lerret med kalde nyanser, om mulig, i en liten tegning. Gardiner åpner for volanger, bånd og anheng.
  2. Russisk landstil. Det går bra med strikket kjøkkenutstyr. Gardinene er brodert for hånd eller sydd blonder. Det er også mulig å hekle lerretet. Optimale materialer for broderi og binding – organza og lin.
  3. Strikkede gardiner. Fordelen med strikkede oppskrifter er utvilsomt originaliteten. Moteblader er fulle av strikkemønstre og hekling. Du kan strikke gardiner med voluminøse anheng, dusker, ornamenter, enkle og varierte. Fordeler – billighet, unikhet og nødvendige farger. Strikket lambrequins vil også perfekt utfylle tyll og gardiner.
  4. Gardiner laget av perler. Grunnlaget for modellen er en stripe laget av metall eller tre. Perler kan sys på fletning, spenne på en tråd eller fiskesnøre. Elementer kan legges ut etter farge, i form av et mønster, og også bare alternative elementer av forskjellig størrelse og tekstur.
  5. Perler med gardiner. Den mest omhyggelige typen håndarbeid. Men det er verdt det. De er laget i analogi med gardiner med perler. Først nå er mønstrene tydeligere, mer originale og mindre. Perler er kombinert med perler og bugler. Kan sys på klassiske lerret med perler eller tråder.

Ornament

Selvfølgelig ble klassikerne fasjonable i 2017 – lange vanlige gardiner i mørke farger. Men lyse farger ble også lagt til – vin, rød, blå, smaragd. Designere anbefaler å ta hensyn til alle nyanser av brunt. De vil skape en atmosfære av komfort og raffinement..

De såkalte “akvarell” -trykkene har også kommet på moten. Ornamentet kan være både lyst og abstrakt, og behersket..

Ikke glem at når du velger lyse “prangende” farger, trenger du bare en kombinasjon med dekorative elementer i de samme nyanser. Ellers vil kjøkkenets utseende være pretensiøs og “malplassert”.

Når du velger et stripet mønster, må du bestemme hvilken effekt du trenger å skape. Den vertikale stripen vil forlenge takhøyden, og den tverrgående stripen vil visuelt utvide rommet. For romslige kjøkken er ethvert mønster egnet, fra store abstrakte og geometriske former til små mønstre i Provence-stil. Men for små rom bør du avstå fra lyse farger og for store ornamenter..

Designbeslutningen for 2017 var kombinasjonen av grønne nyanser, samt kombinasjonen av lys tyll med bambusduker i honning eller mørk brun. I tillegg anbefaler eksperter ikke en kombinasjon av gardiner med veldig frodige lambrequins denne sesongen..

Det viktigste er at gardinene er i harmoni med kjøkkenets generelle interiør og visuelt forbedrer selv de mest uprepessesserende romoppsettene..

11 bilder