Gardiner til kjøkkenet med balkongdør

Kjøkkenet er et av favorittstedene i huset for alle familiemedlemmer. De samles her daglig til frokost, lunsj og middag. For naturlig lys og ventilasjon er det godt å ha et kjøkkenområde med utgang til balkongen.

Designet på kjøkkenet er designet for å skape en følelse av varme og kos, derfor krever det en seriøs tilnærming å dekorere en vindusramme med en balkongdør med gardiner..

Når du ser etter passende gardiner for kjøkkenet, er det viktig å ta hensyn til noen punkter:

  • for å visuelt utvide plassen, er det nødvendig å velge materialer i lyse farger; i et lite kjøkken ser gardiner i et lite mønster mer fordelaktig ut;
  • lys veggdekorasjon innebærer bruk av gardiner i nøytrale farger og omvendt, et beskjedent interiør kan dekoreres med gardiner i fengende farger;
  • hvis ovnen ligger i nærheten av vinduet, anbefales det ikke å henge lange gardiner av lette materialer;
  • utformingen av takfoten og stilen på gardinene bør gi rom for fri bevegelse og ekspansjon av gardinene, for å beskytte mot den lyse solen og nysgjerrige øyne;
  • Materialene som gardinene skal lages av må være motstandsdyktige og lette å rengjøre fra kjøkkenskitt, noen typer gardiner sørger for en spesiell impregnering.

8 bilder

Materialer

Kvalitetsgardiners kvalitet og holdbarhet avhenger av egenskapene til materialene som brukes til å sy dem. Moderne gardiner og persienner av høy kvalitet er laget av tekstiler, bambushalm, plast.

Det mest tradisjonelle og praktiske alternativet er stoffgardiner. Det valgte stoffet skal være i harmoni med utformingen av kjøkkenrommet..

Naturlige stoffer ser alltid elegante ut og har gode hygieniske egenskaper. Gardiner laget av naturlig bomull og linvev, blonder tyll passer perfekt inn i interiøret på små kjøkken med design i stil med klassisk, landlig, Provence.

For å dekorere vinduer i moderne store kjøkken og kjøkken som er koblet til stuen, i barokken brukes Empire -stiler, perfekt draperet sateng og organza.

Når det gjelder praktisk og brukervennlighet, er syntetiske stoffer og blandede stoffer laget av polyester og bomull på mange måter bedre enn naturlige. Fordelene med syntetiske og blandede stoffer er: motstand mot deformasjon og falming, evnen til å passere luft. Stoffene er enkle å ta vare på, enkle å vaske og praktisk talt rynkefrie. Syntetisk fiber tyll bleker lett og gjenoppretter sin opprinnelige snødekte hvithet.

Varianter

De eksisterende gardinvarianter: klassisk, romersk, rulle, japansk, strikket, tråd og persienner, er i stand til å dekorere og legge til nyhet i interiøret på ethvert kjøkken.

Lyse gardiner og klassiske gardiner

Kombinasjonen av raffinement, ekstrem enkel design, enkelt vedlikehold og lave kostnader vil absolutt tiltrekke seg oppmerksomheten til enhver husmor som ønsker å lage et koselig kjøkken.

Klassiske balkonggardiner er et sett med lette tyll- eller blondergardiner og et par tykkere gardiner rundt kantene..

De er montert på en gesims installert øverst langs hele vinduets lengde. Ofte dekker gardinlengden vinduskarmen. Lange brede kniver kan skreddersys spesielt for bruk av gripe.

Basert på vanlige klassiske gardiner med et bredt utvalg av teksturer og farger på lerretet, som enhver håndverker kan sy selv, kan du skape et unikt, moderne interiør på kjøkkenet. Det er modeller som bruker lambrequins med forskjellige geometriske former og stilistiske retninger, for eksempel land eller Provence. Designere tiltrekkes også av muligheten til å kombinere strenge tunge gardiner og lette gardiner laget av tyll og organza med estetikken til andre varianter av kjøkkengardiner..

Romersk

Et stykke stoff som stiger og faller til forskjellige høyder eller helt kalles en romersk blind. I hevet tilstand danner gardinpanelet et horisontalt arrangert “trekkspill”. Når den er brettet ut, dekker den romerske persiennen vinduåpningen helt eller lar vinduskarmen stå åpen. Et slikt gardin har et ganske strengt lakonisk utseende og passer kanskje ikke for de som liker å dekorere vinduet med bretter og volanger. Ulempene med romerske persienner er risikoen for brudd på løftesystemet, samt det faktum at stoffet må frigjøres fra føringssystemet før vask..

En rekke romerske gardiner er østerrikske gardiner. Det særegne er at løftemekanismen ikke danner lineære folder, men en kombinasjon av smale og brede deler av bølgete folder. For fremstilling av gardiner for en balkongdør, kan du bruke tunge og lette stoffer med mønstre og vanlig farget. Å lage en vindusåpning med østerrikske gardiner ser luksuriøst ut, men det er vanskelig å ta vare på dem, kostnadene for gardiner er ganske høye.

Rull

I følge metoden for vridning har rullegardiner to alternativer: kassett og vanlig. Den vanlige designen innebærer å vri gardinet på en spesiell vals, slik at rullen blir synlig. I en kassettdesign vikles stoffet opp mens det gjemmer seg i en sylindrisk kassett. Panelene kan vikles ut i forskjellige lengder og justere lysstrømmen inn i rommet.

Rullegardiner er ideelle for installasjon på kjøkkenet med tilgang til balkongen, da de kan festes ikke bare til hele åpningen, men også separat til hvert vindusramme.

Rullegardiner passer også godt til klassiske. For fremstilling av rullegardiner kan du bruke tradisjonelle stoffer med en rekke farger og lerret med utskrifter påført ved fotoutskrift..

Gardiner har noen ulemper. Vikleren kan gå i stykker hvis den brukes uforsiktig. Omsorg for slike gardiner er ganske vanskelig, noen modeller anbefales vanligvis ikke å vaskes.

8 bilder

Japansk

Slike gardiner kan legge elementer fra den eksotiske stilen til Landet av den stigende solen til interiøret i et romslig kjøkken med høyt tak og store vindusåpninger.. Japanske gardiner, impregnert med en spesiell antistatisk forbindelse, kan plasseres i en linje eller overlappes hverandre. Gardiner, suspendert på flerveis gardinstenger, kan bevege seg fra hverandre i henhold til prinsippet om dører i skyvedører.

Utseendet til rektangulære vevde paneler og den maksimale spenningen til de japanske gardinene er gitt av spesielle vektlister i bunnen av stoffene. Omsorg for dem er ekstremt enkelt og innebærer bare sjeldent støv. Paneler med japanske gardiner kan være laget av lin, bomull, jersey, halm, rynket materiale. De gir rommet et sofistikert utseende, perfekt for å skape minimalistisk høyteknologisk og pop-art interiør, så vel som i etnisk stil..

Tråd

Tråd, eller muslin, gardiner for å dekorere balkongblokker har blitt en fasjonabel trend relativt nylig. De representerer et gardin laget av lange tekstil- eller perletråder. Kiseya har en rik historie, den ble oppfunnet i østlige land med varmt klima. Stoffet er ideelt for kjøkken i klassisk og etnisk stil, lett nyanser rommet, hindrer ikke fri luftsirkulasjon.

Lange tråder øker plassen visuelt, så de er flotte for små kjøkken med lav takhøyde.

Ulike farger og teksturer av muslingardiner med bruk av tråder av ulik tykkelse, dekorert med paljetter, perler, pom-poms, lar designerens fantasier streife omkring. Ved dekorasjon av kjøkkenvinduer kan materialet kombineres med klassiske lerret. Du kan lage gardiner ved å kombinere fragmenter av tråder med kontrastfarger, bruke tekstiler med solide tråder og gradientfargeoverganger av tråder.

Stringgardiner er veldig praktiske å bruke. De kan lages uavhengig, siden det ikke er behov for syoperasjoner, det er nok å bare henge muslinen forsiktig og kutte endene på trådene til ønsket lengde. Når du klipper, er ikke trådene raggete, de samles enkelt i bunter og knyttes i knuter, de flettes på forskjellige måter, uten å deformere og opprettholde et estetisk utseende. Sammenlignet med vanlige tekstiler blir de ikke skitne mye, de er enkle å vaske ved å samle og knytte trådene flere steder..

Strikket

Et strikket gardin kan bli et ekte håndlaget mesterverk på kjøkkenvinduet. I dag opplever produkter i en særegen rustikk stil en ny runde med popularitet. På små kjøkken, heklede lerreter eller små kafégardiner opp til vinduskarmen vil korte lambrequins se bra ut.

På kjøkken med et stort innvendig rom vil heklede volumetriske modeller være passende, her kan du eksperimentere med farge, lengde og tekstur..

Strikkede gardiner er kanskje ikke for festlige, men de innebærer bruk av bare naturlige materialer. Rustikke produkter kan bruke mønstre med store uttrykksfulle mønstre i form av ornamenter, blomster, frukt og sommerfugler.. Et komplett strikket kjøkkensett i samme stil vil se bra ut, bestående av gardiner på vinduene og en balkongdør, duker, servietter, stoldeksler.

Fargen på de strikkede gardinene bør understreke stilen til naturlige tekstiler, det er best å bruke bomullsgarn av lett krem, melk og perlefarger. Avhengig av det generelle fargeskjemaet for å fullføre rommet, kan du strikke gardiner med dempet blå, oliven, grønn, syrinfarger. Hvite gardiner vil legge til et notat av friskhet og renslighet, og gjøre kjøkkeninnredningen festlig.

Stoffgardiner

Persienner er en av de mest effektive måtene å beskytte rom mot sollys. Persienner kan være laget av forskjellige materialer, men stoffmodeller med spesiell akryl- eller polyvinylkloridimpregnering, som beskytter mot støv, fett og sot, er best egnet for bruk i kjøkkenrommet med utgang til balkongen..

Utformingen av persienner består av vertikale striper-lameller, festet øverst på gesimsen, nederst, festet med en kjede. Persiennene kan åpnes fra venstre mot høyre, fra høyre til venstre og fra midten til kantene på vinduet. Vertikale persienner på balkongdøren har en stor fordel, de er slitesterke, falmer ikke, vasker godt, deformeres ikke og gir praktisk talt ikke støy i vinden. Den vertikale retningen til stripene av slike gardiner øker takhøyden visuelt.

Glassfibergardiner er et godt alternativ til tekstilpersienner. De oppfyller alle brannsikkerhetskriterier: de brenner ikke, men smelter bare uten å avgi skadelige forbindelser. Glassfibergardiner kan utelukkende renses.

Fargeskjemaet på stoffgardiner, avhengig av design, kan være veldig mangfoldig. Lamellene kan fylles med tegning, mønster, fotoutskrift. Plassering av lamellene i utformingen av persienner kan trinnvis eller i form av en bue. Persienner utfyller perfekt plassen som er organisert i jugendstil, og kan om ønskelig enkelt kombineres med klassiske gardiner.

Gardiner på øyelår

Bruken av originale gardiner med eyelets i det indre av kjøkkenet har ubestridelige fordeler. Eyelets fester dekorative designelementer av gardiner i form av ringer sydd inn i lerretet.

Gardiner på slike ringer er veldig praktiske å bruke, de glir lett langs den rørformede gesimsen, de er ikke lette å bryte. For all sin lakonisme understreker øyelokkene diskret den vakre teksturen i gardinstoffet, bidrar til dannelsen av ideelle folder på lerretet.

Metalløyetter er designet for å henge gardiner laget av tett, tungt materiale. For gardinstoffer av middels tykkelse kan plastøyer være passende. For gardiner laget av tynne materialer er festingen på øyelokkene ikke egnet. Når du kjøper ferdige gardiner med eyelets, bør du være oppmerksom på at noen modeller ikke anbefales å vaskes i vaskemaskin..

Særegenheter

Konstruktive løsninger av gardiner som et effektivt tillegg til en eksisterende dør eller gardiner til en døråpning i fravær av en dør, lar deg lage en unik kjøkkenstil. Det er tillatt å bruke forskjellige materialer til dekorasjon, det er viktig at utformingen av døråpningen kombineres med utformingen av gardinene for vinduet, ikke bryter den generelle stilen i rommet og ikke gjør det vanskelig å flytte.

8 bilder

Et langt gardin i full lengde kan festes på gesimsen, festet over døren eller på syltetøyene. Ved hjelp av slike gardiner er det lett å maskere de estetiske feilene i døren. Det anbefales å velge lengden på gardinstangen slik at dens ender stikker minst 15 cm utover jambelinjen.

Et lite gardin som dekker vinduer i døren, kan monteres på en streng gesims festet direkte til døren.

Med et godt avtrekksventilasjonssystem, i stedet for en dør, er det passende å dekorere døråpningen med et trådgardin laget av tynne eller vridde tråder, tråder med perler.

8 bilder

Montering og gesims

For at gardinene som er kjøpt ferdige eller egensydde skal estetisk utfylle kjøkkenets innvendige sammensetning og glede øyet lenge, må de være forsvarlig fikset. Vanligvis henger gardinstoffer opp på plast- eller metallgardinstenger i ønsket lengde, som brukes til å dekorere vindu- og døråpninger.

Det er forskjellige alternativer for å feste gardiner til takfoten. Den enkleste klassiske festemetoden innebærer bruk av ringer med “krokodiller” på den rørformede gesimsen.

En populær og budsjettmessig måte i dag er å henge lette og tunge stoffer ved hjelp av polyestergardinbånd i forskjellige bredder, sydd fra innsiden og ikke synlig fra forsiden. I dette tilfellet klemmer ringene til den rørformede gesimsen eller krokene til profilgesimsen seg til sløyfeelementene i gardinbåndet. Broaches av tynne snorer i gardinbåndet letter montering av gardinpanelet langs bredden på vindusåpningen for å danne vakre, ensartede folder.

7 bilder

Hengende enheter kan lages av materialet i gardinene selv. Gardinløkker sys eller strikkes i form av striper med borrelås, knapper og knapper, samt slips og sløyfer. Gardiner kan spennes opp på gesimsen i form av et gardin. Du kan bruke klesklyper, store pinner, satengbånd som uvanlige festemidler..

2021 design

Designet på kjøkkeninteriør i år vil fortsette å bruke minimalisme, høyteknologiske og skandinaviske stiler. Til tross for at disse stilene i utformingen av vindu- og balkongåpninger dikterer enkelhet og nesten fullstendig fravær av fengende dekorative elementer, i samlingene av hjemmetekstiler i dag nye alternativer for uvanlig bruk av tekstur, farge og tillegg fra elementer fra andre stilistiske trender tilbys. Det er tekstiler som samler elementer av forskjellige stiler i harmoniske komposisjoner..

Designideer har beholdt praktiske og funksjonelle vertikale tekstilgardiner og rullegardiner laget av naturlige materialer i interiøret på moderne kjøkken i flere sesonger, som kombineres godt med tradisjonelle gardiner..

Nye gardinsett i år gir ikke bruk for altfor fantasifulle lambrequins. Bruk av gardiner i alle nyanser av grønt og brunt i en kunstnerisk løsning blir den mest relevante trenden innen kjøkkendesign..