Gardiner til kjøkkenet med balkongdør

Balkongen på kjøkkenet er en flott løsning for å skille arbeidsplassen fra sittegruppen. En integrert egenskap for et slikt rom vil være gardiner, tyll eller kjøkkengardiner tilpasset tonen. Det er et stort antall modeller av tekstiler for vinduer og balkongdører på markedet, som bør velges ut fra interiørstilen..

7 bilder

Spesielle gardiner skiller seg fra tradisjonelle gardiner på flere måter. For det første forstyrrer ikke deres “stil” passasjen til balkongen, og sørger for enkel åpning. For det andre, her finner du ikke voluminøse, brede lambrequiner, flunser på falden. Hovedoppgaven til de som dekorerer vinduet og balkongåpningen samtidig, er en harmonisk kombinasjon av to nivåer, og skaper en organisk sammensetning. Det bør ikke ødelegge kjøkkenets generelle interiør, men det skal se estetisk tiltalende ut på baksiden av den gjennomsiktige døren..

7 bilder

Designalternativer

Et stort utvalg gardiner, persienner og rulleskodder lar deg velge et verdig alternativ for leiligheten din. Noen vil foretrekke den romerske eller greske versjonen av gardinene, andre vil gjøre med dekorative tråder. Det er også de som kan komponere unike ensembler med tyll, gardiner, like luksuriøse som på soverommet, i stua. Et praktisk alternativ er fremdeles vertikale persienner som ikke blir skitne, praktisk tett, og skaper en intim atmosfære i huset.. Før du dekorerer kjøkkeninnredningen med gardiner, må du vurdere:

  • område av rommet;
  • vindustype og antall sarsjer;
  • glass type;
  • balkongutsikt (åpen eller glassert);
  • ekstra veggplass.

Med de riktige beregningene risikerer du å skape en utrolig atmosfære på kjøkkenet, hvor du vil lage mat for din fornøyelse og tilbringe tid med hele familien..

9 bilder

Persienner

Denne modellen har en viktig funksjon. Den trekkes fra hverandre ved hjelp av en snor som henger pent fra siden. Dette lar deg enkelt vanne blomstene på vinduskarmen..

Designere anbefaler å velge vertikale persienner som dekker vindusåpningen, batteriet og følgelig balkongdøren helt. Du kan også bruke en kombinasjon av horisontale og vertikale planker. Den eneste betingelsen er bruk av den samme nøkkelen..

Hvis du vil bli kvitt den strengheten og kulden som ligger i kontorer, kan du bruke stoffmodeller. Hvis du ikke har tid til rengjøring og hverdag, vil metall- eller plastgardiner gjøre det. De er spesielt i harmoni med oppsettet der det er ledig plass på veggen med en vindusåpning..

Rullegardin

Et annet praktisk alternativ for kjøkkendesign er rullegardiner. De oppnådde sin popularitet relativt nylig, men de lærte om dem siden antikkens Roma. Med deres hjelp vil det være mulig å lukke vinduet bare til midten, og dermed spille opp en rekke stiler: marine, vintage, engelsk, shabby-chic, pin-up, etc. moderne moderne, hi-tech-nylonsnor.

Produktet vil ikke gjøre kjøkkenet dystert på grunn av det faktum at det slipper inn tilstrekkelig mengde sollys. Med det blir rommet koseligere og mer stilig. For eksempel er romerske persienner festet ikke bare til gesimsen, men også til rammen, veggen. Du trenger ikke å flytte dem bort, fordi lerretene kan stige i et vertikalt plan. Du vil ikke bryte sammensetningen i det hele tatt hvis du bruker et kort gardin for vinduet, og et langt gardin for balkongen..

Kombinert alternativ

Kombinerte gardiner er en utmerket løsning for kjøkkenbalkongen. Del vindus- og dørområdet med romerske mønstre og “japanske” paneler. I dette tilfellet er det viktig å velge samme stoff for begge typene, for ikke å forstyrre den ensartede sammensetningen. Se også etter vanlig dekorativt tilbehør: kontrastrør, utskrifter, mønstre, snorer, etc. Atmosfæren i huset vil umiddelbart tilegne seg orientalske notater med et hyggelig design.

Ferdige alternativer er slående i sitt utvalg. Kombiner forskjellige lengder og bredder på gardiner, lek med kontraster, skygg det generelle kjøkkeninnredningen med matte eller blanke teksturer av gardiner. Et tekstilgardin ser alltid luksuriøst og harmonisk ut i enhver stil, fra klassisk til avantgarde, fra kitsch til konstruktivisme.

Kombinasjonen av lange og korte lerreter vil bidra til å “tilpasse” funksjonaliteten til å åpne og lukke balkongdøren, fjerne hindringer. I dette tilfellet kan klemmer virke i tillegg til grip, tape, snorer, etc..

Kisei gardin

Et muslin gardin vil organisk passe inn i kjøkkenrommet. Hun dekorerte opprinnelig et vindu med balkong ved hjelp av strømpebånd, en uvanlig inndeling i flere rader med forskjellige lengder og steder. En slik modell, selv om den ikke beskytter mot direkte sollys, gjør kjøkkenet visuelt bredere og lettere. Ganske ofte kombineres de med andre alternativer for gardiner..

Filamentgardiner er laget av stoff med høy tetthet. Trådene kan veves på en uvanlig måte. De er hovedsakelig laget av lurex, paljetter, perler.

For et farget kjøkken er det bedre å bruke en vanlig muslin, som også vil slå rot i gangen, stuen. For et rom holdt i en enkelt farge, for et rom i en studioleilighet, kan du velge regnbuegardiner laget av glassperler. De kalles ofte gardiner-nudler, supplert med lurex, fjær. For avantgarde, pin-up stil, shabby-chic-dette er et skikkelig funn.

Gardin-tråder kjennetegnes ved sin allsidighet: de soner plassen perfekt, forvandler interiøret og er egnet for en treåpning. Det kolossale fargespekteret viser de mest uventede fargene: ispedd gull, sølv osv. Palett av gardintråder har mer enn femti nyanser, kan suppleres separat med lurex, og størrelsene varierer fra 50 cm til 7 m. Tauet gardin er kombinert med tilbehør som en magnet, pickup, krok.

Østerrikske modeller

Et populært design av spisestuen, kjøkken med balkong er det østerrikske gardinet. Hun ser litt teatralsk, kreativ, sjarmerende ut. Hver gjest som kommer til huset ditt, vil sikkert kaste et par komplimenter til fordel for en slik dekorativ teknikk. Det er en interessant kombinasjon som inkluderer det praktiske i et romersk stykke og høytiden til et fransk stykke..

Stilige “lerret” er sydd av naturlige stoffer, vektløs organza eller syntetiske materialer. Du kan dekorere et slikt kunstverk ved hjelp av grasiøse børster, ringer, originale snørebånd. Effekten av folder er den største fordelen med østerrikske gardiner.

Tradisjonelt gardin

Klassikere, sier de, er udødelige. Men i noen “klassikere” kan du gjøre dine egne justeringer. Hvis du slo deg ned på standardgardiner, velger du et uvanlig mønster på dem som harmonisk passer inn i det totale følget..

Et trekk ved slike modeller er fortsatt behovet for å skyve dem fra hverandre i forskjellige retninger for å åpne utsikten over gaten, slippe inn sollys. Prøv å bruke klemmer til dem, og bruk også asymmetri godt. Velg lange gardiner for dører og korte gardiner for vinduer. Klemmer kan brukes til å fikse produkter på samme nivå.

Du kan også kombinere slike modeller ved hjelp av en lambrequin. Langs hele lengden lukker den balkongåpningen, maskerer gesimsen. En uvanlig ramme for gardiner vil tilføre kjøkkendesignet ditt lyst. Riktig lengde vil ikke forstyrre den frie åpningen av døren. Vakre gardiner for kjøkkenet med balkongdør utføres ofte på provençalsk, fransk, antikk, land, etc..

Som et stoff er det bedre å foretrekke naturlige modeller som chintz, bomull, lin. Det vil ikke være overflødig å legge til syntetisk tråd, fordi gardinene må henges i området der interiøret er i nær kontakt med vann, UV -stråling, ekstreme temperaturer. For at fettete flekker, dråper og sprut skal fjernes lettere, og selve produktet egner seg til enkel stryking, er det bedre å bruke modeller med en liten prosentandel polyester, elastan, etc..

Dette “trikset” lar deg bevare den lyse fargen, det rike utskriften og mønsteret til ethvert gardin. Uansett hvilken del av verden vinduet åpner seg mot, kan du være sikker på den langsiktige servicen til de kjøpte gardinene, gardinene, tyllen.

8 bilder

Tegninger og trykk

Med tanke på kjøkkenets atmosfære, er det verdt å vurdere ornamenter, mønstre og applikasjoner for gardinene dine. For et ensfarget produkt kan du begrense deg til kontrasterende tilbehør, for eksempel fargede klemmer, mønstrede lambrequins. Provensalsk, botanisk, boho-chic stil bruker ofte et lite blomstermønster, en delikat palett av gråtoner, beige, fersken, krem, blekrosa, turkis. For mer luksus kan du bruke tonaliteten til indigo, kongeblå, ultramarin. Beroliger og beroliger den grønne fargen, smaragd, som perfekt foredler øko -stilen.

For elskere av moderne fusjon, hi-tech, modern, kitsch eller loft, er tyll egnet. Det passer godt med vegger av tre, murverk, keramikk eller tapetserte overflater. Designere anbefaler å kjøpe tyll i hele lengden av balkongdøren, plukk den opp med klemmer om nødvendig. Du kan til og med vende deg til flørtende stilen Provence, country, vintage, pin-up, ved å bruke korte gardiner til midten av vinduet. Denne stilen vil ikke forstyrre lukking og åpning av dører, vil bringe en leken stemning til ethvert kjøkkeninteriør.

8 bilder

Hvis gardinene er enkle, kan de kombineres med fargede slips eller en lambrequin. Grønnsaksmotiver er mest verdsatt på kjøkken, og legger til effekten av Provence. Et sjakkmønster, skandinavisk, eksotisk ser uforlignelig ut mellom hvite eller lyse vegger. Forresten, du vil ha et ornament med en paisley agurk, en ombre teknikk. Matte draperier kan brukes til interiør med blanke keramiske fliser, glasspaneler og et villsvin.

Det vil være bedre hvis stilen på gardiner faller sammen med andre tekstilelementer: polstring av en sofa, lenestol, puter, fargen på en puff og til og med håndklær, servietter. Designere anbefaler ikke å gi opp den flytende satinen. Til tross for at det er mer egnet for soverom, stuer, vil kjøkkenet også se luksuriøst og edelt ut på bakgrunn av knapt skinnende, “blanke” gardiner. Enhver gardin kan velges med et tematisk trykk, for eksempel med frukt, grønnsaker, søtsaker og andre kulinariske mesterverk.

7 bilder

Trender

Nylig har praktiske, komfortable vertikale persienner, som er utstyrt med en fjernkontroll, blitt lagt til toppen av populære modeller. Du kan flytte dem i alle retninger, enten på kjøkkenet eller på balkongen. Ved hjelp av persienner vil rommet bli visuelt større, bredere, mer effektivt.

I streben etter korthet og minimalisme kan du bruke stilige rulleprodukter. Dimensjonene deres må nøyaktig matche parameterne for vinduet, balkongdøren. Det er bedre å være oppmerksom på spesielle stoffer behandlet med smuss og støvavvisende forbindelser. I en tid der moten endres hver sesong, foretrekker du de “udødelige” retningene i barokken, modeller laget av metalliske stoffer, luksuriøse løsninger for retro, country, Provence, etc..

Det valgte materialet skal være enkelt å rengjøre, ikke forstyrre bevegelsen, ikke være tungt, klumpete. Elskere av eksotisk vil elske økologiske gardiner, bambus. Uvanlige vev av naturlige fibre vil ikke bare dekorere interiør i orientalsk stil, men vil heller ikke kunne forårsake allergi.

En vanlig tyll med et ekstraordinært mønster gir ikke opp posisjoner. Gjennomsiktig, vektløs, den setter de riktige aksentene, gir letthet og friskhet til ethvert rom. Gi preferanse til voluminøse gardiner i Provence eller rustikk stil. Men det er verdt å gi opp gardiner, som bare vil gjøre kjøkkenet mørkere. Østerrikske gardiner med spektakulære folder, som bare når midten av vinduet, vil se bra ut.

7 bilder

Asymmetri er hovedtrenden

Mange tekstildesigner for utformingen av en slik blokk er laget på forskjellige nivåer. Denne typen asymmetri oppnås gjennom strømpebånd. Mest interessant av alt, vil denne “stilen” se ut med glassmalerier. Hun skaper mange dekorative løsninger, en atmosfære av komfort og velvære.

Det er hensiktsmessig å supplere det doble vinduet med et internt oppsett ved hjelp av en dekorativ profil. Dermed er det lett å oppnå opprettelse av buer, stråler, firkanter, romber og andre krøllete kombinasjoner. Høykvalitets doble vinduer vil dekorere interiøret på kjøkkenet, så vel som fasaden på bygningen. Interessante prøver og bilder av slike design presenteres i spesialforretninger, hvor de vil hjelpe deg med å velge det beste alternativet for å dekorere et kjøkken med et vindu og en balkong.

7 bilder

Andre teknikker for å dekorere en vindusåpning

Hvis du har små kvadratmeter, er det på tide å gi opp gardiner helt. Dekorer rommet i en moderne høyteknologisk stil med falske deksler. Bredden overstiger ikke 25 mm. Selve produktet limes til et dobbeltvindu, og på grunn av seksjonen kan det ha en trapezformet, firkantet og halvsirkelformet form. Med dette designet får du en uttrykksfull bindende illusjon..

Prøv også sandblåsingsvindu, balkongglass. Du vil motta en rekke forskjellige dekor, fra maleri, ornamenter og slutter med inskripsjoner, originale bilder, etc. Du kan velge mellom gardiner med en matt, metallisk nyanse, vintage -utskrifter og tegninger, et speilpanel eller en preget type gardinmateriale.

7 bilder

Hvordan skjule batteriet?

Når du bestemmer deg for den vakre utformingen av batteriet, som ikke ville skjære i øynene dine hver gang du kommer inn på kjøkkenet, bør du bruke riktig lengde og tekstur på gardinene. Selv en gjennomsiktig tyll er i stand til å skjule “feilen” under vinduet, hvis den har et stilig pryd som på en smart måte forkled et batteri av støpejern eller stål. På samme måte kan du skjule ledninger, kommunikasjonssystemer som kjører langs veggene..

Hvis du vil bruke en enkelt lambrequin eller korte persienner, kan du prøve å arrangere et dekorativt gitter laget av tre eller metall. Det skal være i samme stil som etterbehandlingsmaterialene på kjøkkenet. I dette tilfellet vil selv rulleskodder, rullegardiner eller bambus se harmonisk ut..

10 bilder

Stilløsninger

Designere anbefaler fans av country-, Provence-, rustikke eller shabby chic -stiler å lete etter romantiske og virkelig inspirerende gardinmodeller. For eksempel vil kafégardiner virke hjemmekoselig og veldig behagelig. De er egnet for kjøkken som har håndlagde gjenstander og andre dekorative detaljer i innredningen. Som en tegning kan du bruke en pastellbakgrunn, et bur, prikker, en tynn stripe eller et blomstertema..

Mange frills, volanger er velkomne. Det generelle utseendet ligner sterkt bildet av et “hus i landsbyen”, egnet for romantisk natur, drømmere og drømmere.

7 bilder

Notater fra Skandinavia, moderne klassikere, jugendstil eller konstruktivisme finnes i samlingene av tynne gardiner laget av satin, organza, sateng, chintz. Alle kan de lett “strekke” takhøyden. Stripene skal være symmetriske, jevne og festet til en metallgardinstang. En viktig fordel med modellene er mobilitet, brukervennlighet og brukervennlighet. En rekke kontrastforinger blir populære, et perfekt matchet mønster.

I de samme stilene vil japanske gardiner være relevante. Et rett stykke gjennomsiktig stoff festes vanligvis ovenfra, uten å forstyrre materialets perfekt jevne sammensetning. Modellen holdes på falden av metallvekter. Justering av lengden på produktet er et annet pluss til fordel for japanske gardiner. Vakre “overlappinger” av gjennomsiktige filtre av stoff vil gjøre det mulig å leke med lys og skygger, kontrastfarger og til og med radikalt endre utformingen av kjøkkenet.

10 bilder