Gardiner til kjøkkenet i stil med “Provence”

Navnet på stilen “Provence” oversetter som “provins”, “rustikk”, og det ser ut til å personifisere det romantiske og så enkle innlandet i Frankrike. Interiøret i retning “Provence” er støvete farger og lakoniske flytende former, det er mange tekstiler og forskjellige dekorative elementer som gjør kjøkkenrommet i hjemmet ditt til det mest komfortable stedet i verden..

9 bilder

Et særtrekk ved den franske “Provence” er bruken av naturlige materialer for å lage møbler og dekorartikler, og spesielt elegante og lette teksturer i stoffet kan utfylle og diversifisere kjøkkenets interiør. Bruk pasteller som grunnfarger, prioriter pulverformige nyanser og dempede farger med en “innbrenning” -effekt. Kjøkkenutstyr i Provence -stil er alltid i naturlig farge og behersket form med ekstra delikat innredning.

8 bilder

Særegenheter

Gardiner i stil "provence" for kjøkkenet skiller seg fra tilbehør til andre interiørtrender og har sine egne fordeler, som vi vil snakke om i delen.

  • Enkelt snitt er hovedkriteriet for å velge gardiner i fransk stil. La det være to korte klaffer av stoff av høy kvalitet og et behagelig fargevalg, du kan legge til volanger, børster, buer, frynser eller noe annet som en dekor (unntatt rhinestones, selvfølgelig), det er viktig å ikke overbelaste gardinene med fasjonable designer “triks” og bare lag et par strenger på bunnen.

Forresten, sammen med kuttens enkelhet, i “Provence” -stilen, brukes mer “interessante” alternativer for gardiner med flere lag, som hver ikke har for enestående lengde.

  • Naturlige stoffer brukes utelukkende til å sy gardiner til kjøkkenet i stil med “Provence”: bomull, lin, fløyel, deres kombinasjon, men det er umulig å bruke billige syntetiske materialer til interiørdekorasjon i en sofistikert fransk stil. “Provence” innebærer noe naturlig og bare naturlig, lett å ta vare på og lakonisk i bildet, alt som er tilgjengelig for innbyggerne på landet i det mest romantiske hjørnet av Europa.
  • Fargene på Provence -gardiner kan være forskjellige: det er både monokromatiske modeller med volanger eller sløyfer, og gardiner med liten skrift: striper, blomster, “lys” geometri. En stor tegning i “Provence” er snarere et unntak som lett kan ødelegge den delikate representasjonen av rommet ditt. Bruk av små mønstre og lyse nyanser vil være den riktige avgjørelsen når du velger gardiner til kjøkkenet.
  • Lengden på gardinene i det indre av Provence -kjøkkenet overstiger vanligvis ikke vinduskarmen eller kan være litt lavere. I denne innvendige retningen brukes lange gardiner sjelden som en del av kjøkkenet, ofte ligner gardinmodeller kafégardiner – korte avrundede flekker på vinduene.

9 bilder

Fargespekter

Hovedregelen for fargen på gardiner i “Provence” -formatet er ømhet og diskrethet. “Provence” i seg selv er myk og romantisk, så alle elementer i provinsielt fransk interiør bør være i harmoni med hverandre og skape noe lett og luftig. Når det gjelder kjøkkenet, brukes tekstiler ofte i pastellfarger med et lite blomstermønster eller med brede vertikale striper som skaper en kontrast til hovedbakgrunnen. Ofte er det en liten celle eller et annet mønster som er originalt i utførelsen og ikke -påtrengende, mykt, laget på monokromatisk naturlig grunnlag..

Kjøkkengardiner brukes ikke bare som vindusdressing: dette møbelet henger ofte på åpne hyller, kommoder eller skuffer, som lar deg lage et originalt romdesign og skjule innholdet for nysgjerrige øyne.

I “provence” er det et sted for et stort mønster på tekstilbasis – gardiner. Med et så dristig valg, tenk på den riktige kombinasjonen av gardinmønsteret og det generelle kjøkkenkonseptet; Hvis tegningen er kontrasterende og ikke ligner det tradisjonelle “rustikke” formatet, ta vare på lengden på gardinene – den skal være minimal og knapt dekke vinduene, for ikke å overbelaste den generelle utformingen av rommet. Forresten, for å gi en spesiell sjarm, glem proporsjonene og kombiner gjerne lengden og bredden på gardinene: la det ene paret være kortere enn det andre.

Provence -stil og "land" original ved at den lar deg kombinere inkongruøse, eller å bruke interiørartikler som ikke er til hensikten. Små gardiner vil være nyttige for åpne hyller eller skjenker: de gir sjarm til kjøkkenet ditt og beskytter kjøkkenutstyr mot øynene. Det er lett å lage slike gardiner med egne hender: fest et par biter av stoff i Provence-stil til en tynn tråd og fest strukturen på en kommode eller skjenk-en høykvalitets og designer ting er klar.

Det er utrolig hvor kortfattet et lett vanlig stoff eller materiale med et diskret blomstertrykk ser ut på en vertikal glassoverflate: det er lett å dekorere et glass kommode eller benkeplater med naturlig stoff, og skape enda et lukket oppbevaringsrom på ditt eget kjøkken.

Festing

For å skape den mest romantiske og fasjonable stilen i kjøkkenets indre, må man ikke glemme at det er forskjellige måter å feste gardiner på.. Hver type festing vil gjøre interiøret enda mer elegant eller originalt:

  • Gesims. Å feste gardiner til en gesims er den enkleste og rimeligste metoden, selvfølgelig, avhenger av materialet i festemodellen og dens dimensjoner. Gesimsen er enkel å installere – parallelt med vinduet takket være tilleggselementene. Gesimsmaterialet er naturlig tre i forskjellige nyanser, fordi du husker at naturlige materialer er de prioriterte og eksklusive materialene i Provence. Fargen på festet velges avhengig av fargeskjemaet på kjøkkenmøblene og gardinene selv; det er rimelig å anta at en hvit gardinstang er egnet for hvite gardiner.

Det er en metall gesims i det indre av “Provence”. La dette møbelet være enkelt og konsist, subtilt i volum og høy kvalitet i utførelse. Tradisjonelt dekker gardiner i fransk stil hoveddelen av takfoten, men lengden faller vanligvis ikke til gulvet..

  • Montering på kroker (igjen brukes gesimsen som en base). Du kan feste gardinene med kroker, noe som vil bli mer nær den provinsielle festemåten og lar deg gi interiøret originalitet og mykhet.

  • Hengsler. Vil se bra ut som vedlegg ikke bare for vindusgardiner i Provence -stil, men også små gardiner på åpne hyller og kommoder på kjøkkenet.

Ekstra innredning

Dekorere gardiner tar et spesielt sted i å lage originale modeller av gardiner for kjøkkenet, og det er spesielt viktig at du kan gjøre det selv. For ytterligere dekor, bruk bånd, flette, frynser for å matche gardinens hovedfarge, men forskjellig i metning. Det er viktig å skape et lyst rom på kjøkkenet ditt ved å bruke edle og varme farger på gardiner og annet tekstiltilbehør..

Blomster i vinduskarmen og åpne hyller vil være et utmerket tillegg til kjøkkengardinene – friske blomster gir ikke bare en positiv ladning og et behagelig humør, de renser den tunge kjøkkenluften og lar oss glede oss over å se på det grønne hjørnet på kjøkkenet.

Interessante ideer

I et romslig, lyst kjøkken i Provence -retningen, bruk lyse, gjennomsiktige gardiner i en nyanse som ville være i harmoni med fargen på kjøkkenmøblene. La disse delikate, koselige gardinene ha en kant i en litt mørkere farge enn den gjennomsiktige basen..

En god løsning ville være å velge gjennomsiktige gardiner laget av hvitt stoff – lette og vektløse, de vil bidra til å understreke bildet av rommet og lindre byrden av tunge møbler laget av naturlig tre..

Du kan kombinere fargen på gardinene med duken på bordet: la disse to tekstiltilbehøret bli laget av samme stoff, denne teknikken vil se veldig fordelaktig ut.

Fargeskjemaet på gardiner og andre tekstiler på kjøkkenet kan være likt, noe som vil skape en hjemmekoselig atmosfære på kjøkkenet og frata det unødvendig patos.

Drømmer du om lange kjøkkengardiner som når gulvet? Velg modeller fra gjennomsiktige stoffer for å la rommet være lyst og sjarmerende.

“Saml” gardinene fra bunnen for å gjøre kjøkkenrommet ryddigere og bevegelig.