Fargekombinasjoner av forkle og kjøkken

Særegenheter

Et lyst kjøkken er drømmen til nesten hvilken som helst husmor. Dette er en veldig fasjonabel, frisk og lys designløsning på sin egen måte. Et kjøkkenrom med lyse vegger virker mer romslig, takket være en slik finish blir det mer visuelt. Derfor er et hvitt kjøkken med en lys aksent i forkleet ideelt for en liten kjøkkenkrok. I tillegg er hvit farge i interiøret i et hus eller leilighet alltid relevant og vil aldri slutte å være fasjonabelt..

7 bilder

For å diversifisere utformingen av et lyst kjøkken, må du velge et lyst forkle, det viktigste er en dyktig kombinasjon av nyanser. Arbeidsområdet blir et saftig kontrastpunkt, høydepunktet i hele rommet. Hovedtrekk ved dette designet er at det er veldig stilig og allsidig. Den er perfekt for både moderne og klassisk kjøkkeninnredning. Et lyst fargevalg med kontrastfinish av arbeidsområdet vil passe perfekt inn i interiøret i stil med høyteknologisk, klassisk, moderne, Provence, og vil også utfylle den skandinaviske og marine stilen.

Forkleområdet bør lyses opp også fordi det er praktisk fra et praktisk synspunkt. Et mørkt eller mettet arbeidsområde er lettere å vaske og rengjøre. Det er mindre merkbart for sprut eller flekker som kan dannes under tilberedningen. Allsidigheten til den hvite finishen manifesteres også i det faktum at du trygt kan bytte alle kjøkkenmøbler til et nytt uten å utføre reparasjoner, siden denne fargen passer til ethvert headset..

Det er ett triks for de som ikke vil reparere, men på en eller annen måte vil oppdatere interiøret. I dette tilfellet kan du kjøpe spesielle klistremerker som vil farge monokrome vegger på en uvanlig måte og diversifisere designet. Bare forkleet kan skilles med slike klistremerker. En interessant løsning ville være å lime over denne delen av rommet med kontrasterende bilder av røde roser eller gule tulipaner..

10 bilder

Farge ideer

Forkle til klassisk hvitt kjøkken kan være nesten hva som helst. Det viktigste er å holde det i harmoni med resten av de indre elementene. I tillegg bør denne funksjonelle delen utformes på en praktisk måte. Det er derfor mange designere rådes til å foretrekke keramiske fliser når de pynter..

Når du designer forklesonen, må du huske på at metoden for utformingen må være pålitelig. Materialet som er valgt for å fullføre dette området, bør ikke utsettes for høye temperaturer, siden det er denne delen av kjøkkenrommet som kjennetegnes ved høy luftfuktighet og høye temperaturer. På grunn av påvirkningen fra disse faktorene kan bygningsmaterialer av dårlig kvalitet i forkleområdet deformeres, og mønsteret som brukes på det kan også bli forstyrret, fargen kan endres. Velg derfor bare etterbehandlingsmaterialer av høy kvalitet med en bærekraftig metode for påføring av maling og mønster..

7 bilder

Fliser er tilgjengelige med en blank eller matt overflate, med en glatt eller preget tekstur. For et blank kjøkken kan du velge et iøynefallende matt forkle. Det er mange interessante løsninger

For tiden er det mange interessante designideer for å dekorere en så funksjonell del. Det kan være et kontrasterende design, for eksempel en hvit topp-svart bunn, eller det er mulig å legge lyse fliser med et 3D-bilde i denne delen av kjøkkenet. Denne designen vil være en lys aksent i et lyst kjøkken. Du kan dekorere forkleområdet lyst med fliser med blomstermønstre, for eksempel med bildet av store roser eller små syrinblomster.

Hvis du på en eller annen måte vil avgrense forkleet på en spesiell måte, men ikke har tenkt å endre fargeskjemaet på hele kjøkkenet som helhet, kan du spille på kontrasten til dekorasjonen av hele kjøkkenrommet og forkleet. Så du kan gi følgende eksempler: vi dekorerer hele rommet med et etterbehandlingsmateriale med trykk, hvor små detaljer vil være mørke, og bakgrunnen vil være lys, og forkle -delen vil bli trimmet med fliser eller tapet med en mørk bakgrunn og et lignende lysmønster. Det er andre alternativer: det er mulig å ordne mønsteret vertikalt i forkleområdet, og horisontalt i andre områder. Dette er en veldig uvanlig og stilig designløsning..

Du kan også dekorere forkleområdet i mer beherskete, strenge farger. Du kan markere dette området med en uvanlig basrelieff eller med en antikkdesign. For dette er fliser med et design som etterligner naturstein eller marmor perfekte. Det er viktig å matche utformingen av denne delen av rommet til kjøkkenet. Et lyst marmorhjørne vil se flott ut mot bakgrunnen til et lyst kjøkken.

En annen interessant idé er det motsatte kjøkkendesignet. Så det er mulig å gjøre alle veggene lyse og mettede, eller omvendt mørke, men fengende. I dette tilfellet må forkle -delen være veldig lys eller helt hvit. Et slikt lyspunkt vil se stilig og moderne ut. Dette er det ideelle kjøkkensoneringsalternativet..

7 bilder

Veggpaneler

Veggpaneler på kjøkkenet kan lages av materialer som glass og plast. Glasspaneler kan etterligne ethvert materiale, de er forskjellige i forskjellige farger. Du kan velge monokrome glasspaneler eller tvert imot, fargede. Det bredeste utvalget av plastpaneler, de presenteres i de lyseste og mest uvanlige fargene, noe som interessant vil diversifisere og farge interiøret i et lyst kjøkken.

7 bilder

Klassisk stil

For et klassisk interiør er bruken av pastellfarger mer typisk; her er det bedre å unngå fengende kontrasterende kombinasjoner, som rødt og hvitt og andre. Det er bedre å utfylle et lyst rom med et arbeidsområde i gråtoner, de vil passe perfekt inn i et slikt interiør, de vil se stilige ut og legge til ro i designet. For et grått og hvitt kjøkken er keramiske fliser i arbeidsområdet med marmormønster perfekte. Innredningen med grå stein vil passe veldig godt. En lysere og mer uvanlig klassisk løsning vil være designet i barokkstil, som er en slags klassisk retning.

7 bilder

Klassisk kjøkkenforkle barokk kan dekoreres med hvite mønstrede fliser. Glasspaneler vil komme godt med i et slikt interiør. For et hvitt kjøkkensett ville det være bedre å lage vegger med gylne mønstre og malerier. Dette mønsteret kan gjøres både matt og blank. Et arbeidsområde med en gullfarget mosaikk ser bra ut, da det passer perfekt til lyse vegger og ser luksuriøst ut.

7 bilder

For et lyst kjøkken i provence -stil det er bedre å bruke en kombinasjon av hvitt med blekrosa, beige, lyseblå og andre pastellfarger. Du kan dekorere arbeidsområdet med kunstig lagrede materialer slik at det passer bedre inn i et slikt interiør..

For landlig stil eller for engelsk design er det bedre å bruke lysere kombinasjoner. Her kan du bruke mursteinfarge, rød eller svart. Du kan dekorere arbeidsområdet med materiale med imitasjon av murverk. Denne ideen er perfekt for både lyse og mørke kjøkken. Med denne designen er kombinasjoner av røde og hvite eller svart -hvite farger velkomne..

Landstil kan suppleres med bilder av plantetegninger på veggene. En slik dekorasjon av funksjonelle områder vil gi hjemmet ditt komfort. Myke og glatte linjer som skiller forkleet og resten av rommet ser veldig fine ut..

7 bilder

Moderne stil

Moderne trender er preget av bruk av lyse og uvanlige fargerike kombinasjoner av farger. Til kjøkkendekorasjon art Nouveau, du kan få alle veggene til å lyse, og dekorere arbeidssiden med en lys, blank farge. En flott løsning ville være å bruke fotoutskrift. Glans er en integrert del av jugendstilen. Lyser opp levende farger enda mer.

8 bilder

Hvitt kjøkken med et lysegrønt forkle ser veldig stilig og moderne ut. Kombinasjonen av hvite og sitronfarger med en blank glans vil se enda mer saftig ut for å dekorere arbeidsområdet. Det er bedre å dekorere slike lyse overflater med glass..

9 bilder

En annen moderne stilistisk retning – minimalisme i det indre av kjøkkenet. Som regel er dette en ganske enkel og nøytral stil som kan lages med en kombinasjon av ikke mer enn to eller tre farger. Det ville være best å dekorere rommet i denne stilen i hvite toner, og markere forkleet med en rik nyanse. I dette tilfellet er det bedre å fullføre arbeidsområdet med matte monokromatiske materialer. Tegninger og bilder på veggene på kjøkkenet i minimalistisk stil er ikke velkomne.

En annen interessant løsning ville være utformingen av kjøkkenet. i technostil. I dette tilfellet må fargene kombineres som følger. Arbeidsområdet må dekoreres med gjennomsiktig glass med matt finish eller grå keramiske fliser i metallfarge. Kombinasjonen av den metalliske fargen på kjøkkenforkleet med hvite vegger ser veldig original ut. For å dekorere et slikt kjøkken kan du bruke dekorelementer av jern..

10 bilder

Perfekt for moderne kjøkken med stilige innebygde hvitevarer høyteknologisk stil. I dette tilfellet bør du kombinere og kombinere myke nyanser fra samme fargevalg. Det er bedre å dekorere forkleet og benkeplaten med de samme etterbehandlingsmaterialene, det er ønskelig at fargen deres også er identisk. For et slikt interiør er et svart -hvitt arbeidsområde og en lignende bordflate perfekt..

Høyteknologisk interiør kan skapes ved hjelp av matte fotoutskrifter på kjøkkenbenken. Videre kan du velge et bredt utvalg av abstrakte bilder. Resten av veggene gjøres best i monokrom lys grå eller bare hvit..

Nå blant designere er det veldig relevant loft stil. For å dekorere kjøkkenet i denne retningen, er det bedre å foretrekke etterligning av mur i forkleområdet. Dette er en flott designløsning for et hvitt og brunt kjøkken. Hovedveggene kan gjøres hvite monokromatiske, samt beige eller skitne grå, for eksempel et diskret ornament, og forkleet kan dekoreres med paneler eller fliser av kaffe, klassisk brun, rødbrun eller monokromatisk rød mursteinfarge. Når du dekorerer et arbeidsområde i loftstil, kan du ikke være redd for lyse farger, det er bedre å foretrekke materialer med en lettelse tekstur eller med en grov struktur.

9 bilder