Eplejuicer

Alle kjenner fordelen med naturlig ferskpresset juice fremfor drikkevarer pakket i bokser, flasker eller tetrapakpakker på fabrikken. Ved hjelp av en juicer kan du raskt og enkelt få smakfull og sunn eplejuice for hele familien. Et slikt produkt beholder nyttige egenskaper, vitaminer og derfor er en juicer nødvendig for hver familie..

Visninger

Sentrifugal

Sentrifugaljuicerene er basert på prinsippet om å skille eplemasse fra væske. Hele prosessen utføres ved høye hastigheter under påvirkning av sentrifugalkraft. Med noen få ord kan klemming av eplejuice på denne måten beskrives som følger: kaken beveger seg gjennom enheten i høy hastighet, fruktkjøttet fra en veldig sterk påvirkning presses inn i veggene, en væske frigjøres, som helles i en glass gjennom spesielle hull. Slike modeller er flotte ikke bare for epler, men også for andre harde frukter og grønnsaker.. Den medfølgende sitrusfesten lar deg saft ferdigskallede appelsiner.

Blant fordelene med sentrifugal eplejuicer er følgende:

 1. Høy klemhastighet – arbeid med 10-40 tusen omdreininger.
 2. Rimelig på grunn av den lave kostnaden.
 3. Enheten er veldig enkel å betjene. For å få en drink, trenger du bare å legge epler og starte juiceren.
 4. Halsen på slike modeller er bred, noe som gjør det ganske enkelt å laste frukten..

Ulempene med sentrifugal juicere inkluderer:

 1. Ødeleggelse av noen næringsstoffer ved oppvarming under separering av juice.
 2. Siden saften kommer i kontakt med luft under produksjonsprosessen, får du et skummet produkt ved utgangen..
 3. Det er uønsket å lagre den resulterende eplejuicen. Det anbefales å drikke det på 20 minutter, da kan smaken forverres.
 4. Stort forbruk av epler, siden kake med et høyt innhold av udelt juice forblir på veggene.

Auger

Skruemaskiner presser saften i henhold til prinsippet om kjøttkvern, det vil si at den knuser eplene og trekker deretter ut væsken. Drikken oppnås ved å rotere skrueakselen, uten at sentrifugalkraft påvirker frukt og grønnsaker. Juicing skjer ved lav hastighet og lavt turtall. Skruemaskiner kan være elektriske eller mekaniske.

De viktigste fordelene med skruemodeller er som følger:

 1. Alle nyttige vitaminer og mikroelementer bevares i den ferdige juicen, siden den lave arbeidshastigheten forhindrer at produktet oksiderer.
 2. Holdbarheten til juicen som oppnås ved hjelp av sneglemetoden, forlenges opptil 2 dager, samtidig som alle nyttige egenskaper bevares.
 3. Bred hals hindrer mat i å hoppe ut, og juicemaskinen glir ikke på overflaten.
 4. Støynivået under driften av enheten er ganske lavt, noe som gjør prosessen med å presse juice behagelig og behagelig.
 5. Takket være designfunksjonene til skruejuicerene kan den kontinuerlige driftstiden være opptil 30 minutter, og levetiden er mye lengre enn for andre modeller..
 6. Rengjøring av apparatet er veldig enkelt takket være den selvrensende funksjonen.
 7. Liten mengde avfall etter sentrifugering.
 8. Enheten kan presse juice ikke bare fra epler, men også fra urter, bær, hvete og havrekorn, linser.

Ulemper:

 1. Konsistensen av saften er ganske rik på grunn av overflod av eplemasse. For å redusere prosentandelen, er det nødvendig å trene saften igjen..
 2. Hvis du bruker overmodne, veldig myke frukter, kan du ende opp med eplesaus..
 3. Hvis modellen er med et smalt hull, vil det kreve forhåndssliping av råvarer..

Innenlandske produsenter

Russisk produserte juicere tiltrekker seg først og fremst oppmerksomhet for sin relativt lave pris. Men i tillegg til dette har de andre dyder. Innenlandske produsenter prøver å sikre at enhetene våre kan skryte av høy kvalitet og allsidighet. Det samme kan sies om hviterussiske produsenter..

Det er verdt å merke seg at russiske produsenter tar mindre hensyn til design og utseende på modellene enn til funksjonalitet, pålitelighet og holdbarhet. I utgangspunktet tilbys tilstrekkelig kraftige enheter for behandling av et imponerende volum av solide produkter, for eksempel Antonovka -epler, for gulrøtter og rødbeter. I tillegg til harde epler, hjemme, ved hjelp av russiske juicere, kan du presse juice fra sitrusfrukter, for dette trenger du en presse, mens du ikke trenger sterk fysisk forberedelse.

Som regel kalles juicepressene våre “hage”, fordi de er designet for sommerboere, eiere av hagetomter og grønnsakshager. De kan bevare eplejuice til vinteren rett i hagetomtene sine. Hvis saften virket mørk for deg etter klemming, kan den avklares ved å filtrere eller varme opp til 85 grader og deretter sette seg. Fordelene og skadene ved en slik prosedyre kan diskuteres, siden alle velger produktet han liker..

En av fordelene med innenlandske modeller er den lille energiforbruket. Denne indikatoren lar dem konkurrere med utenlandske lignende modeller. Med lavt strøm- og energiforbruk kan de behandle ganske store mengder råvarer. Derfor, når vi velger en innenlandsk modell, reduserer vi de økonomiske kostnadene for elektrisitet på forhånd..

Valgtips

Produsent

Når du velger en eplejuicer, vær oppmerksom på produsenter med positive kundeanmeldelser. De gjelder først og fremst funksjonalitet, bekvemmelighet og pålitelighet. I tillegg må du bestemme for hvilket formål du trenger enheten, en profesjonell eller husstandsmodell..

Makt

Kraft er en viktig beregning for juicepresser. Som regel har budsjettmodeller effekt opp til 500 W, og dyrere opptil 2000 W. På samme tid, jo mer kraft, jo høyere rotasjonshastighet på motoren og kvaliteten på å trykke epler. Vær også oppmerksom på at ved høy effekt og ved høy hastighet har ikke fruktkjøttet tid til å passere gjennom filteret og kommer inn i saften. For husholdningsbehov vil bruk av modeller med en kapasitet på 500-1500W være ganske tilstrekkelig. Skrue juicere klarer seg vellykket med en effekt på 200-400W.

Roterende hastighet

For epler med forskjellig hardhet er forskjellige rotasjonshastigheter optimale. Myke frukter krever en mer skånsom hastighet, mens harde frukter krever høy hastighet..

Det vil være bedre hvis juicemaskinen din har minst to hastighetsmoduser, så kan du uavhengig velge driftsmodus basert på modenhetsgraden og hardheten til råvaren..

Volum av beholdere

Større modeller har store beholdere for oppsamling av juice. Som regel er de utstyrt med 1,5-2L beholdere. Med de minste juicerne kan du bare presse ett glass juice.

Emne i arbeidsemnet

Sentrifugen i sentrifugalmodeller er alltid laget av rustfritt stål. Men skruejuicer kan også ha plastdeler, siden belastningen på disse enhetene i drift er ubetydelig..

Sammenligning av modeller

For å forstå hvilken juicer som er best for deg, må du sammenligne egenskapene til flere modeller.

Philips HR 1863

Dette er en sentrifugal juicer for å presse frukt og grønnsaksjuice. Apparatet har en bred åpning, noe som betyr at produktet ikke trenger å knuse epler. Modellen er ganske kraftig – 700W, og ifølge forbrukeranmeldelser er den enkel å bruke, den presser ut en stor mengde juice. Kombinert kroppsmateriale, volum for juice – 800 ml, beholder for fruktkjøtt – 1200 ml.

Scarlett SC-JE50S11

Denne sentrifugaljuiceren er veldig praktisk og enkel å bruke, og kroppen er laget av rustfritt stål. Scarlett SC-JE50S11-motoren er kraftigere enn for Philips HR 1863, selv om den er billigere og prisen kan være høyere i disse indikatorene. Enheten har en to-trinns modus, noe som betyr at du kan frukt og grønnsaker med forskjellig tetthet. Den brede halsen gjør at epler kan lastes uten å hakke, noe som sparer tid på å bruke juice. Juicepressen trives med et stort reservoar for oppsamling av kake (1600 ml) og en beholder for juice (750 ml).

Neptun

Innenriks modell, som har høy ytelse (60 liter eplejuice i timen fra 120-180 kg epler) med en relativt lav effekt (320 W). Den brede halsen lar deg laste frukt av nesten hvilken som helst størrelse. I tillegg har modellen funksjonen til automatisk utladning av kake-, puls- og turbomoduser. Samtidig bemerker mange brukere at det er ganske vanskelig å rengjøre rivjernet etter bruk av enheten, og det er fruktkjøtt i saften..

Rossoshanka

Kapasiteten til denne sentrifugalmodellen er 70 liter eplejuice i timen. Den er kun beregnet på å presse juice fra harde epler, i motsetning til Neptune juicer, som regnes som mer allsidig. Det skal bemerkes at Rossoshanka lar deg lage renere juice med mindre fruktkjøtt. Det er også vanskelig å vaske enheten, siden ikke alle delene er flyttbare. Samtidig gjør den lave prisen denne modellen rimelig for nesten alle..

Sommerboer

Dette er en sentral modell med høy ytelse, prosesshastigheten til epler er 1 kg per minutt. Samtidig er motoreffekten relativt lav – bare 280 watt. Fruktene kan lastes hele, siden den brede halsen tillater det. Rengjøring av separatoren fra kaken gjøres manuelt, og for mange er dette en ulempe. Sommerboeren kan klassifiseres som en semi-profesjonell modell, siden hun trygt kan behandle 100 kg epler.