Emaljert kjøkkenvask

Det er vanskelig å forestille seg et kjøkken uten vask, fordi mer enn en fjerdedel av tiden som brukes i dette rommet går på å vaske oppvasken. Den moderne forbrukeren har ingen problemer med sortimentet av sanitærutstyr. Denne artikkelen vil snakke om emaljvasker, som ufortjent falmer i bakgrunnen før de populære vasker av granitt og rustfritt stål.

10 bilder

Visninger

Stål

Fordeler:

 1. En slik vask er vanligvis lett, noe som forenkler installasjonen..
 2. Det finnes et stort utvalg av emaljefarger.
 3. Stort utvalg av former, størrelser og design.
 4. Nesten hvem som helst kan installere en slik vask, uten spesiell opplæring..
 5. Ingen spesielle fester nødvendig.

Ulemper:

 1. Stålskall bråker mye når det faller vann på dem. For å bli kvitt denne ulempen, kan du kjøpe en vask med spesielle pakninger som absorberer lyder..
 2. De leder elektrisitet veldig bra, noe som er usikkert.

Keramikk

Fordeler:

 • En veldig slitesterk og slitesterk vask. Vanlige brukere og fagfolk sier at dette er det beste valget for kjøkkenet. Forverres ikke fra høy temperatur og eksponering for forskjellige kjemikalier.

Ulemper:

 1. Dessverre er de skjøre og knuses lett og sprekker når de blir truffet av harde gjenstander..
 2. Tungt nok til å gjøre installasjonen vanskelig
 3. Ser stygg ut

Støpejern

Kjøkkenvasker i støpejern er vasker i “gammel stil” og er ikke veldig populære nå, men de har også en rekke fordeler..

 1. De er holdbare og pålitelige.
 2. Langvarig, kan tjene i flere tiår, noe som bekreftes av erfaring.
 3. Støpejerns overflate korroderer ikke.
 4. De er kanskje den billigste av alle typer vasker, og dette er ofte det viktigste utvalgskriteriet.

Ulemper:

 • Tappede gjenstander etterlater lett merker på emaljen.

Generelt er emaljvasker like holdbare som vasker i stein og rustfritt stål. De har en behagelig glans og hvithet. Emaljen beskytter mot plakk, skala og skadelige bakterier. Men samtidig er emalje deres svake punkt. Den beskytter mot rust, varme og kjemiske angrep, men nedbrytes lett fra sjokk. Påvirkninger får emaljen til å flise og overflaten utsettes for korrosjon.

Installasjonsmetoder

Det er to hovedinstallasjonsmetoder: overhead og mortise. Universelt tips: Når du velger metode, fokuser du på selve kjøkkenet. Hvis den består av frittstående gjenstander, kan du installere en overliggende vask, hvis kjøkkensettet er i ett stykke, deretter en død. Overhead er installert på understellet, og dørene er innebygd i bordplaten.

 1. Overvasker er ganske enkle å installere på et separat skap, med en mikser og en sifon forhåndsinstallert i den.
 2. For å installere en innfelt vask på benken, merker du omrisset med en blyant eller markør. Deretter kuttes et hull ut og sporene rengjøres for rusk. Et tetningsmiddel påføres kuttet, og en gummitetning påføres på toppen, som spiller rollen som en vanntett. Installer deretter vasken selv.
 3. Det er også en slik metode som montering på braketter. Det ligner på å installere overvasker, men i tillegg må det påføres tetningsmasse på mellomrommet mellom benkeplaten og vasken og slipes.

Hvordan velge?

På forhånd, før du går til butikken eller bestiller via Internett, bestem hvilken vask som passer inn i kjøkkenet. Bestem deg for farge, materiale, installasjonsmetode, form og størrelse. I butikken må du først og fremst ta hensyn til ytre feil: riper, flis, sprekker på emaljen. Det bør ikke være selv de minste riper, over tid vil de bli til imponerende sjetonger, så ikke engang vurdere slike alternativer. Se på emaljen i en 45-graders vinkel: den skal være glatt og jevn, uten støt. Kontroller også vasken fra den andre siden. Naturligvis er ikke de samme ytre defektene tillatt der heller..

Ellers styres du av din smak og økonomiske evner.

Omsorg

Det er lett å ta vare på slike vasker. Uavhengig av materialet i vasken, er tilnærmingen til å opprettholde emaljen i riktig stand den samme. Det er best å rengjøre med vanlige svamper ved å bruke produkter som ikke vil skade overflatene, med tilsetning av alkali og vanlige oppvaskmidler. Ikke bruk produkter som inneholder syre – de tærer på emaljen. Det anbefales ikke å bruke børster med metallhår som etterlater riper på overflaten. Produkter som inneholder havsalt og slipende stoffer er ikke tillatt.

Størrelser og former

Skjell kan ha helt forskjellige former. De klassiske er rektangulære og runde vasker, fordi de er de mest praktiske og passer alle møbler og interiør. Som regel er runde vasker mer romslige enn rektangulære. Nå er også hjørnesynker fra to boller nå populære, der en kombinasjon av former ofte brukes, for eksempel runde og rektangulære, firkantede og ovale og andre. I tillegg til form spiller dybden en nøkkelrolle. Det er upraktisk å vaske oppvasken i grunne vasker; vann lekker lett ut av dem. På samme tid får altfor dype boller deg til å stå med ryggen bøyd mens du vasker opp. Optimal skåldybde 16 – 25 cm.

Ved å analysere anmeldelser kan det bemerkes at folk fortsatt ofte velger emaljvasker. Mange snakker også godt om de gamle støpejernsvasker som var allestedsnærværende en stund. Folk som velger dem roser sin styrke, holdbarhet og det faktum at de oppfyller de grunnleggende kravene til en kjøkkenvask. Den største fordelen med emaljerte vasker er den lave prisen, og for mange forbrukere er dette et av de viktigste valgkriteriene, så denne typen vasker vil forbli relevant i lang tid..