DIY kjøkkenhyller

Hvordan lage

Det ser ut til at i vår tid, når du kan kjøpe alt i butikker, men det som ikke er tillatt, kan du enkelt bestille på Internett, hvem ville drømme om å lage hyller med egne hender? Likevel oppstår et slikt behov noen ganger. Vanligvis kan dette skyldes følgende årsaker:

 • mangel på plass på kjøkkenet eller dets ikke-standardiserte dimensjoner;
 • ønsket om å gjøre lokalene ikke-standardiserte, originale og ulikt alle andre;
 • behovet for å sørge for at armene vokser fra der de skal være, og samtidig ta en pause fra den daglige rutinen knyttet til hovedarbeidet.

Uansett motiv for å lage møbler med egne hender, er det viktig at resultatet av arbeidet ikke ødelegger det en gang innfødte og hyggelige kjøkkenet.

Hvis dette er den første opplevelsen av denne typen aktiviteter, er det bedre å starte med noe enklere..

Når du lager en hylle, er det lurt å følge følgende plan:

 1. Bestemmelse av stedet der hyllen skal installeres;
 2. Produksjon av en arbeidstegning;
 3. Kjøp av nødvendig materiale;
 4. Hylle produksjon;
 5. Beskyttende lag;
 6. Veggfeste.

9 bilder

Bestemme stedet hvor hyllen skal installeres

Denne tilsynelatende ukompliserte handlingen er viktig nok. Plasseringen av hyllen avhenger av formålet. Det er helt uakseptabelt å plassere et blomsterstativ et sted der sollyset ikke faller, og et oppvaskstativ i en avstand på fem meter fra vasken. I tillegg må du forutse slike nyanser som brukervennlighet på forhånd. Hvis den nedre kanten av hyllen er på nivået med templet, og den selv henger nær inngangen, kan dette være farlig.

Lag en arbeidstegning

Det er ikke nødvendig å overholde noen strenge standarder, en skisse som angir dimensjoner og festepunkter er nok..

En rask skisse. Selv et så ukomplisert bilde vil knytte den ville fantasien til den harde virkeligheten og bidra til å beregne mengden nødvendige materialer riktig. I tillegg må du huske at hvis tegningen indikerer: bredden er 90 cm, bør det være et sted på kjøkkenet hvor disse 90 cm kan plasseres.

Dybden på dette produktet er av liten betydning, det avhenger av formålet. For en vertikal flaskeholder er 10-15 cm nok, for en hylle for krydder 8-10 cm, og for oppbevaring av retter trenger du 25-30 cm.

Anskaffelse av nødvendige materialer

Etter å ha laget en enkel skisse av din fremtidige opprettelse, må du bestemme materialene. Alt avhenger av målene og arbeidsferdighetene. Du kan lage en hylle av sponplater, plastpaneler eller gips. I dette tilfellet er det nok bare å gå til en byggevarebutikk..

Hvis du trenger å lage en “halvantikk” hylle av krydret tre, er det bedre å gå til stedet der den gamle bygningen blir revet og finne flere gulvbord der..

Etter behandling kan de tjene i mange år..

Vanlige brett kan imidlertid også kjøpes i butikken..

Hylleproduksjon

For arbeid trenger du:

 1. Skrutrekker (skrutrekker);
 2. Hacksag (stikksag);
 3. Hammer;
 4. Sponplater, kryssfiner, brett;
 5. Fil, sandpapir;
 6. Maling, lakk, muligens lim;
 7. Linjal med blyant;
 8. Selvskærende skruer, spiker, braketter og andre festemidler.

Bevæpnet med blyant og linjal, må du merke det valgte materialet.

Ved å bruke en baufil må du kutte platene (sponplater, kryssfiner) og deretter male de resulterende delene ordentlig.

Bearbeidede arbeidsstykker må festes sammen med selvskruende skruer og festepunkter til den ferdige hyllen.

Beskyttende lag

Siden kjøkkenhyllen ikke bare har estetisk, men også et rent praktisk formål, er det nødvendig å beskytte den mot forskjellige mekaniske og kjemiske påvirkninger..

Til disse formålene kan du bruke maling, lakk, selvklebende film. Fargen på hyllen bør velges ut fra kjøkkenets generelle stil. Trehyller kan lakkeres hvis strukturen på platene har et attraktivt utseende.

For å markere teksturen, bruk en flekk. Hvis det ikke er noen ferdige flekker tilgjengelig, kan du bruke en svak løsning av kaliumpermanganat. Før du flekker hele hyllen, må du kontrollere belegget på de resterende restene..

Veggfeste

Når hyllen er klar, må den festes til veggen. Monteringsmetoder avhenger av forventet belastning og veggmateriale.

 • Trevegger. Lar deg henge ganske tunge hyller på dem. For festing kan spiker, skruer eller skruer brukes. Festeverktøy: hammer, skrutrekker, skrutrekker.

 • Askekloss, mur og betongvegger. For å feste trenger du en perforator, en hammer, en skrutrekker (skrutrekker) og en pluggspiker. Først bores det hull i festepunktene der pluggene hamres. Hyllen er festet med spiker inkludert i settet, avhengig av design, enten med en hammer, eller skrudd inn med en skrutrekker. Hyller på slike vegger kan bære en veldig solid belastning..

 • Vegger i gips. Ikke egnet for tunge hyller. For festing trenger du spesielle plugger, en drill og en skrutrekker. På festepunktene bores det forsiktig hull som pluggene settes inn i, mens du ganske enkelt kan trykke hardt på plastsylinderen eller hamre den litt inn med en hammer. Den spesielle spikeren skrus inn med en skrutrekker.

Interiørdesign

Begynner å lage møbler, men enkle, men likevel, må du først tenke på hvordan det vil bli kombinert med omgivelsene. Først av alt må du bestemme hva denne hyllen er til for på kjøkkenet. Dette kan være et blomsterstativ, en flaskeholder, et vanlig hengslet krydderestativ eller et serviseholder..

Ønsket om å gjøre noe originalt bør ikke være ekstremt. Enig, hyllen “antikk” på kjøkkenet i stil med “Techno” vil se latterlig nok ut. Vurder noen retninger i designet.

Techno -stil

Techno -stil tiltrekker seg med sin enkelhet og evne til å bruke ethvert moderne materiale. Samtidig er hyllene preget av enkelhet og funksjonalitet. Dekorative materialer brukes sjelden, ja, nesten aldri her. Formene er rektangulære, hakket.

Klassisk “Provence”

Stil “Provence”, krever bruk av naturlige materialer, kunstig “aldring” av tre eller “antikk” design er velkommen, men ingenting forhindrer bruk av maling som matcher fargen. Alternativene for å lage hyller er bare begrenset av fantasiflukten til den som lager dem..

Kan dekoreres med utskjæringer og glatte bøyninger:

Selvfølgelig ser det veldig fint ut, men det krever ganske alvorlige ferdigheter og evner når du arbeider med tre, så først kan du prøve å gjøre noe enklere:

En enklere versjon av den “provinsielle” stilen. Til slutt gir Provence -stilen, som en virkelig provinsiell, en mulighet til å uttrykke seg i form av den mest upretensiøse enkelheten:

Ekstremt enkelt utførelsesalternativ.

Imidlertid er det ikke nødvendig å følge noen spesifikke kanoner strengt..

Du kan lage en åpen struktur, eller du kan lage tomme vegger på alle sider. Ingen forbyder engang å skru dørene. Riktignok vil dette allerede være et skap, men er det virkelig et spørsmål om terminologi? Hele skjønnheten ved å lage noe med egne hender er fraværet av begrensninger og muligheten til å bruke fantasien din på alle tilgjengelige materialer.

Installasjonsmetoder

Hyllen er ferdig, innrammet, det gjenstår bare å installere den. Det er noen finesser her også. Installasjonsalternativer:

 • Veggmontering med braketter;
 • Hjørnehyller, mesaniner;
 • Hengende hyller;
 • Hengende hyller;
 • Frittstående hyller.

Veggmontering med braketter

Hvis produktet er montert på den ene veggen og ikke har en strømramme, er det viktig å bruke hjørnebraketter som tåler belastningen.

De kan kjøpes ferdig, i en byggevarebutikk, eller du kan lage den selv ved å sage et rektangulært brett eller fiberplate. Bildet viser bruken av begge metodene..

Montering med braketter.

Hjørnehyller, mesaniner

Braketter er ikke nødvendig hvis hyllen er festet til to i stedet for en vegg. Det kan være både hjørnehyller og mesaniner som ligger i en smal nisje..

Hjørne

I disse tilfellene er det tilstrekkelig å bruke støtte som kan fungere som stenger, spikret eller boltet til veggene. I det enkleste tilfellet kan du kjøre inn en spiker eller skru inn skruer (selvskruende skruer), slik at de stikker ut 1-2 centimeter. I dette tilfellet er hyllen ganske enkelt plassert på toppen..

Hengslet

Hvis det er laget en flerlags struktur, må festing utføres ved hjelp av spesielle hengsler.

De er festet til baksiden med skruer eller selvskruende skruer, og deretter henges hele strukturen på festemidler som stikker ut av veggen, som kan være plugger, skruer eller vanlige spiker.

Suspendert

Dette monteringsalternativet kombinerer enkel implementering og god plass til fantasi samtidig. Døm selv, for å fikse hengslet hylle, er det nok å kjøre to spiker inn i veggen, og ved hjelp av forskjellige typer og farger av hyssing, tau, tau og til og med herre garderobetilbehør (festet på grunnlag av gamle buksebelter ble vurdert ovenfor) kan du oppnå et bredt utvalg av former.

Frittstående hyller

Og vi må ikke glemme den enkleste måten å installere hyller på. Du kan ganske enkelt legge den på gulvet hvor som helst som passer deg. De såkalte “stablene” kan bestå av flere overflater forbundet med søyler av forskjellige former, men de kan også ha blinde rygg- og sidevegger. I det første tilfellet ser designen delikat og gjennomsiktig ut, og i den andre massiv og pålitelig. Hva som er best for kjøkkenet ditt, er selvfølgelig opp til deg..

Det er situasjoner når det er ledig plass på kjøkkenet, men det er veldig lite av det. For eksempel et tomt mellomrom 20-30 centimeter bredt mellom to kjøkkenbord eller et bord og en vegg. I dette tilfellet kan du enkelt konvertere den frittstående hyllen til en utrullbar eller uttrekkbar hylle. For å gjøre dette trenger du bare å kjøpe fire møbelhjul i maskinvareavdelingen i en jernvarehandel og skru dem i hjørnene..

Denne hyllen kan plasseres i et trangt rom.