DIY kjøkkenbord

Kjøkkenbordets rolle i hverdagen er vanskelig å overvurdere. Det regnes som hovedattributtet på kjøkkenet, og ikke uten grunn – tross alt er det ved bordet at hele familien oftest samles og feirer forskjellige hendelser i livet.

Når jeg snakker om kjøkkenbord, oppstår spisebordet oftest i tankene mine. Kjøkkenbord brukes imidlertid ikke bare til en fest og er forskjellige i funksjonene. Så, barbordet deler rommet perfekt inn i soner. Den kan brukes som spisestue for et lite antall mennesker, vanligvis 2-3 personer. Det er spesielt relevant når du trenger å spare plass. Vaskbordet fungerer som grunnlag for integrering av vasken.

Når du tenker på å kjøpe et kjøkkenbord, kan du også vurdere muligheten for å lage det selv. Dette alternativet vil for det første spare en viss sum penger. For det andre, overrask gjestene med den opprinnelige formen på produktet, uvanlig design eller dekorasjonsmetode. For det tredje, mestre ferdighetene i snekring. Og selvfølgelig, nyt arbeidet og sluttresultatet.

Etter å ha kontrollert behovet for å lage et kjøkkenbord selv, må du bestemme en rekke viktige parametere for deg selv. Nemlig, for å bestemme hvilken form det vil være, velg et designalternativ, beregne produktets dimensjoner og størrelsen på individuelle deler, bestemme materialet for produksjonen.

Du vil lære å lage et bord med egne hender i videoen:

Visninger

Tabeller varierer i designalternativer: klassisk, folding, transformator, hjørne, folding eller henging, uttrekkbar. Om ønskelig og nødvendig kan bordet være med et skap eller med skuffer. Valget av designalternativ avhenger først og fremst av kjøkkenets størrelse og den semantiske belastningen.

For små kjøkken vil sannsynligvis den ideelle løsningen være et sammenleggbart alternativ eller et sammenleggbart, stang, hjørne alternativ. Hjørnebord kan også brettes eller brettes.

Transformeringstabeller løser problemet når du trenger en 2-i-1-løsning, noe som utvider mulighetene for bruk. Så, med en liten bevegelse av hånden, kan et elegant salongbord enkelt bli til et fullverdig spisebord..

Et uttrekkbart bord sparer godt plass og er som regel bygget i kjøkkensett.

Ved hjelp av et barbord kan du dele et rom inn i soner av både et lite og et stort område..

Materialer

Materialene du kan lage et bord av er slående i sin variasjon og krever en klar ide om seg selv.

For dette formålet er matriser av forskjellige treslag, for eksempel eik, bartrær, egnet. Hvis en nybegynner skal engasjere seg i produksjon, er furu perfekt, siden det er mye lettere å behandle det. Massivt tremøbler regnes som “lunefullt” og krever spesiell behandling. Det kan falme under påvirkning av direkte sollys, absorbere lukt, det er hardt påvirket av endringer i fuktighet og temperatur. De positive sidene ved dette materialet er miljøvennlighet, styrke. Massivt tremøbler ser veldig elegant og dyrt ut.

 • Sponplater – et materiale som er ganske vanlig og veldig ofte brukes til produksjon av møbler. Den er laget av tørrflis og harpiks ved å trykke. Blant minusene kan man trekke frem miljøusikkerhet. Pluss – relativt rimelig pris.
 • MDF regnes som et mer miljøvennlig materiale sammenlignet med sponplater, men det er også dyrere. Det oppnås ved å blande flis med melaminmodifiserte karbidharpikser og trykke dem. Minus – svært brannfarlig, mens selv hurtig oppvarming av gjenstander, for ikke å snakke om åpen ild, utgjør en potensiell antennelsesfare.
 • Et alternativ til sponplater og MDF kan være møbler bord. Har en relativt rimelig pris. Det er et sterkt og miljøvennlig materiale. Representerer limte stenger, strammet med en presse.

 • Metall kan også brukes til å lage et bord. Oftest brukes rustfritt stål til disse formålene. Kostnaden for slikt materiale er ganske høy, og en kald overflate vil kreve bruk av duker eller servietter. Imidlertid vil det glitrende utseendet til et slikt attributt tiltrekke alles oppmerksomhet..

Dimensjoner og form

Den vanligste formen – rektangulær. Et rektangulært bord er praktisk ved at det kan romme et ganske stort antall mennesker, samtidig som det krever mindre brukbar plass for seg selv enn en rund. Den kan enkelt skyves mot veggen. Men på grunn av de skarpe hjørnene anses både rektangulære og firkantede alternativer som de farligste..

Rund – hevder å ha et nyttig område 1,5-2 ganger større enn området som er nødvendig for et rektangulært bord, designet for samme antall mennesker. Det antas at et rundt bord er sterkere enn andre former for å skape en følelse av hygge i et rom..

7 bilder

Oval bord, så vel som rektangulære bord med avrundede hjørner, kombinerer fordelene med rektangulære og ovale former. Ovale bord regnes som de mest elegante og aristokratiske.

Dimensjoner kan variere fra store til kompakte. Om nødvendig kan utformingen av det kompakte bordet forutses på en slik måte at det kan forstørres. Så for eksempel tar et sammenleggbart bord lite plass, når det brettes ut, kan det ta imot et ganske stort antall mennesker.

Et viktig poeng er beregningen av dimensjonene. Når det gjelder et standard kjøkken med et areal på 6 til 8 kvadratmeter, vil tegningene og diagrammene vise en standardløsning med henholdsvis 750 mm høyde, lengde og bredde fra 800 * 500 mm til 1200 * 600 mm ..

For en korrekt beregning er det nødvendig å multiplisere antall personer med 60 (omkrets per person). Men når det gjelder bredden, her er den optimale bredden fra 800 til 1200 mm. Fordi smale bord er vanskelige å servere, og brede bord ikke er veldig behagelige å sitte ved. For et rundt bord må du måle omkretsen i henhold til formelen – diameter * 3,14 (tall pi).

7 bilder

Trinn-for-trinn instruksjon

 1. Hvis du har tenkt å lage dette kjøkkenet selv, er det viktig å lage en tegning.
 2. For å lage et bord av massivt tre trenger du følgende verktøy: et fly, en kvern eller en kvern, en elektrisk stikksag, en sirkelsag, en bore (med 6-8 mm bor), en skrutrekker, sandpapir, selv -skruer (30-35 mm), trelim, dyvler, klemmer, blyant, målebånd, hansker og vernebriller.
 3. Det er nødvendig å kjøpe støtter (ben) til bordet, som kan være forskjellige – fra vanlig rektangulær til krøllet.
 4. For en benkeplate 80 cm bred trenger du fire brett 120 cm lange. De må være tørre.
 5. For glatthet må benkeplaten slipes godt. Leddene må bearbeides på en slik måte at de oppnår full kontakt med hverandre..
 6. For å unngå deformasjon av benken fra overdreven fuktighet, må platene legges i et mønster mot hverandre. Du trenger plugger for å koble brettene.
 7. I endene av brettene som skal kobles til, lager du hull med en 8 cm bor. Avstanden til hullene fra hverandre skal være 10-15 cm. Deretter må disse stedene slipes og smøres med lim baken, hullene og pluggene . Kjør pluggene inn i hullene, og koble dermed bordplaten. Overflødig lim må fjernes.
 8. Ved hjelp av skruer og lim er det nødvendig å koble tverrgående og langsgående brett med bena. Vi lager to hull i de langsgående brettene ovenfra, de vil være nyttige for å feste bordplaten. Vent 12 timer. Installer benkeplate.

Dekk det ferdige produktet med lakk, maling eller beis. Når du bruker trebeis, må du ta hensyn til noen nyanser – velg riktig tynner (hvis du ikke har nok erfaring, må du bruke en langsom tynnere), overflaten som skal behandles må slipes jevnt, det er viktig å juster pistolen riktig (fakkelen må være oval og det påførte laget må overlappe det allerede påførte halvannet).

Tradisjonelt brukes dybler til å lage tremøbler. En slik forbindelse er ikke synlig og har en lav kostnad..

For bord laget av tre er det hensiktsmessig å bruke trepinner, siden de tørker ut samtidig i dette tilfellet. For sponplater er det bedre å bruke plast, siden sponplater praktisk talt ikke krymper.

Men det kan være vanskelig for uerfarne håndverkere å oppnå den mest nøyaktige beregningen når de planlegger plugghull. Derfor er alternativet til dem euroskruer eller bekreftelser. Selvfølgelig øker dette noe på kostnaden for produktet, men gjør det lettere å produsere.

Et kjøkkenbord laget av laminerte sponplater med metallben kan være en rimelig budsjettløsning.

 1. Et sponplater kan nå enkelt kjøpes i ønsket størrelse, eller kuttes det selv. Det vanligste plastbelegget gjør benkeplaten ganske slitesterk..
 2. For arbeid trenger du: en kant for behandling av enden, avrettingsmasse, tilkoblings- og endebånd, designet for å beskytte leddene og endene på bordplaten mot fuktighet, smuss, fett. I tillegg gjør de utseendet mer estetisk. For å lage et slikt bord må du også kjøpe bein.
 3. Marker ønsket krumningsradius på sponplaten. Skjær deretter bordplaten i en gitt form med et stikksag. For å unngå å hakke av plastoverflaten, er det bedre å jobbe med en sag med vendbare tenner. Bruk en ruter til å lage et spor og fyll ut en kant.
 4. Det er tvingende nødvendig å sette tetningsmasse i både kant og toppkant på benkeplaten. Fjern overflødig tetningsmasse. Det er et spesielt løsningsmiddel designet for rengjøring av overflater fra slike materialer. Bruk selvskruende skruer for å montere holderne og sette bena på dem.

Det skal bemerkes at et slikt bord kan lages ganske enkelt og raskt..

Den neste metoden lar deg ikke bare montere en moderne modell av et trebord uten kolossale kostnader, men også å lage en gammel bordplate på nytt.

 1. Dette vil kreve unødvendige brett av samme størrelse, snekkerlim og tre klemmer.
 2. Brettene må legges ut på arbeidsflaten slik at midten av brettet som legges ligger i krysset mellom de to forrige..
 3. Ved hjelp av trelim og klemmer må du feste brettene sammen. Glatt deretter kantene og slip overflaten. Sandkanter og snitt.
 4. Hvis bordet er helt laget, trenger du to plater og et hjørne som forbinder dem med hverandre, samt trelim for fremstilling av bena.
 5. Først limer vi dem med lim, deretter styrker vi dem med et hjørne.
 6. Langs omkretsen, fra innsiden, hvor bena er koblet til bordplaten, fester vi felgen.
 7. Fest bordplaten, bena og felgen med et hjørne.
 8. Dekk overflaten med lakk.
 9. For å lage eller restaurere et bord, kan du bruke trepaller..
 10. For å gjøre dette lager vi bunnen av bordplaten og fester støttene. For styrke kan du komme til beina med treben.
 11. Det er bedre å installere hjul, siden bordplaten vil være ganske mobil.
 12. Juster et stykke kryssfiner til ønsket størrelse og fest en ramme rundt omkretsen.
 13. Vi la et stykke kryssfiner på basen.

For å dekorere benkeplaten kan du bruke flisede keramiske fliser eller et speil. Vi limer dem til benkeplaten, fyller tomrommene med fugemasse for sømmer. På sluttfasen kan du male eller lakkere alt. Denne metoden kan også brukes til å gjenopprette ødelagte eller gamle benkeplater..

7 bilder

Interessante designeksempler

Det er mange flere interessante alternativer for å dekorere benkeplater. Den ene er farging gjennom tyll. Resultatet av denne dekorasjonen er et vakkert blondermønster..

Hvis du vil dekorere benken “antikk”. Du kan lage craquelure – påføre en sprekkelakk på overflaten, slik at den ser ut som gamle lerret.

Dekorering med epoxy vil bidra til å oppnå effekten "is" benkeplater. Epoxy er en limlignende væske som stivner ved kontakt med luft og blir til gjennomsiktig plast. Som dekorasjoner kan du bruke tørkede blomster, skjell, steiner, perler og plassere dem inne i løsningen. Hvis du tilsetter selvlysende pulver til epoksyharpiksen og fyller sprekker på benkeplatene med denne løsningen, får du et veldig interessant resultat. I dette tilfellet kan fargen på det selvlysende pulveret velges, for eksempel slik at det er i harmoni med fargen på rettene..

Ideen ser original ut, dekorer fordypningen i benken med forskjellige dekorasjoner, for eksempel skjell, og dekk den med gjennomsiktig glass på toppen.

Det er enkelt og interessant å oppdatere bordet med farget tape.

Ingen vil bli likegyldige av bildet som er lagt opp ved hjelp av mosaikk.

Selv en nybegynner kan oppdatere et bord ved hjelp av decoupage -teknikk, mens selv vanlige servietter med et favorittmønster eller bilder fra blader kan tjene som grunnlag.

Bordflaten kan dekoreres med maleri. Maleri er en delikat sak som krever dyktighet, så hvis du ikke har det, kan det være bedre å ringe en kunstner. Et trebord er hovedsakelig egnet for maling..

Malingstegning kan også gjøres ved hjelp av sjablonger..

Selvklebende tape regnes som en rask designmetode. Det er verdt å merke seg at hundre filmer med matbildet gir appetitt. Du kan også finne en film som etterligner et tre. På denne måten kan du enkelt lage ønsket design. Og den hyggeligste måten å dekorere bordet på er med kjærlig tilberedte måltider..

14 bilder