DIY kjøkkenbord i tre

DIY kjøkkenbord i tre

En integrert del av hvert hjem er et spisebord, der hele familien samles. Riktig utvalgte møbler gjør at husstandsmedlemmer kan føle seg komfortable på kjøkkenet. Utvilsomt blir disse kravene oppfylt av et kjøkkenbord i tre, som godt kan lages for hånd..

Varianter

Før du fortsetter med produksjonen av et slikt design, bør du bestemme hvilken type produkt du trenger. Blant alt dette mangfoldet kan flere typer kjøkkenbord skilles ut:

 1. Tradisjonelle produkter. Tabeller av denne typen består av en base som benene og bordplatene er festet til. Et slikt system finnes ganske ofte, siden det er relativt enkelt å konstruere og har god holdbarhet. Det skal bemerkes at det er flere varianter av disse bordene, som innebærer muligheten for å demontere bena eller bordplaten..
 2. Bjelkestrukturer. De kjennetegnes ved tilstedeværelsen av to støtter som ligger på motsatte sider av bordplaten. Bredden på disse elementene er i de fleste tilfeller lik den mindre størrelsen på toppflaten. Fremstilling av slike bord krever en viss erfaring og godt utstyrt snekring..
 3. Konstruksjoner uten understell. Et slikt bord består bare av støtteben, som på en bestemt måte er festet til bordplaten. Hele systemet kan enten være i ett stykke eller sammenleggbart.
 4. Veggbrett består bare av en bordplate som er festet til veggen. Designet er utstyrt med spesielle roterende mekanismer som gjør at overflaten kan plasseres parallelt med gulvet og danner en horisontal overflate. Trebord av denne typen finnes bare på svært små kjøkken, der det er behov for å spare plass..

Valg av tre

Tre, som materiale, kjennetegnes ved sin plastisitet og smidighet, men samtidig er de forskjellige artene preget av forskjellige unike egenskaper. Enhver type av dette produktet kan brukes til å lage et kjøkkenbord. Det må huskes at hvis du velger et tre som er for mykt, blir overflaten riper og ødelegges raskere. Men slike raser er enkle å jobbe med, så den kan brukes hvis du er nybegynner og løser et slikt problem for første gang..

Når du lager et bord av massivt tre, bruker mange spesialister tre av følgende typer:

 1. Furu. Materialet er et av de mykeste, så produkter fra det må beskyttes med flere lag lakk..
 2. Nøtt. Valnøttbord kjennetegnes ved sin betydelige vekt og solide struktur. Den brukes når du trenger å dekorere produktet med utskjæring..
 3. Eik. Denne rasen er et av de mest optimale alternativene, siden stoffet ikke bare er vakkert og holdbart, men også perfekt behandlet. Eikebord er heller ikke så utsatt for råtnelse i fuktige omgivelser..
 4. Lerk. Rasen har unike helbredende egenskaper, men under konstruksjonen av bord kan de ikke skilles på noen måte, siden materialet er belagt med lakk som forhindrer frigjøring av næringsstoffer til luften.

Benkeplate produksjon

Det er ganske enkelt å lage et kjøkkenbord laget av tre med egne hender, hvis du har lyst, litt ferdigheter i å jobbe med dette materialet og et bestemt verktøy. Som allerede angitt, er det mange forskjellige design av denne typen som varierer i størrelse og design. Derfor, hvis du vil lage et vakkert bord selv, kan du bruke ferdige tegninger som grunnlag, hvis stil kan velges for ditt interiør.

Byggeprosessen begynner med byggingen av benkeplaten.

Mange anbefaler å bruke solide sponplater til slike formål, hvorfra du bare trenger å kutte et skjold av en viss størrelse. Men det er fortsatt bedre å ta en bordplate fra et trebord..

Denne prosessen kan deles inn i flere sekvensielle stadier:

 1. I utgangspunktet må du bestemme størrelsen på benken og kjøpe det nødvendige antallet brett. Bredden deres kan være forskjellig, det viktigste er at de legger opp til verdien du trenger..
 2. Når materialet er klart, må du justere størrelsen på alle brettene til den nødvendige lengden på bordplaten.. Prøv å kutte endene på nøyaktig 90 grader. Deretter blir alle elementene nøye planert og slipt med et fly. Vær oppmerksom på at tykkelsen også må justeres til en enkelt verdi, siden den avgjør hvor flatt flyet blir..
 3. Sammenføyningen av brettene til hverandre gjøres ved hjelp av plugger. For å gjøre dette, merk plasseringen av festene på hvert element gjennom like segmenter, og bor hull for det på slutten. For å oppnå en sterk forbindelse kan overflaten på dyvlene eller hullene belegges med lim..

Det er en alternativ tilkoblingsmetode, som innebærer å fikse plankene fra undersiden av bordplaten. Det er plassert på tvers av alle brettene som må spikres..

Montering av strukturen

Installasjonsprosessen for denne strukturen innebærer den foreløpige dannelsen av rammen:

 • Først og fremst er de tidligere forberedte benene parvis forbundet med korte brett. De må også slipes og få et vakkert utseende. Festing utføres også ved hjelp av plugger, som du må bore hull i bena og stangen for.

Hvis det er vanskelig for deg å kombinere dem, kan du bruke spesielle hjørner.

 • Etter det er de to oppnådde parene av støtter forbundet på samme måte med lange brett.

 • Prosessen med å konstruere produktet avsluttes ved å feste benkeplaten til den resulterende rammen. Vær oppmerksom på at hvis du bruker lim til liming, må du definitivt vente til sammensetningen er tørr før du monterer den..

Når strukturen er klar, kan du begynne å dekke den med beskyttende forbindelser..

Til slike formål kan du bruke både vanlig maling og lakk. Det siste alternativet er mer å foretrekke, siden det ikke ødelegger overflatets utseende selv etter at det er malt på nytt..