Design av kjøkkenstudio med bar

Et studiokjøkken er ikke så sjelden i en moderne leilighet. I et forsøk på å bruke hver centimeter rasjonelt kombinerer eierne de to rommene til ett. Bardisken i dette tilfellet soner plassen og sparer mye plass. Og den originale utformingen av kjøkken-studioet med en bardisk skaper en hyggelig stemning når som helst på dagen..

Funksjonalitet og funksjoner

Et høyt og smalt bord med originale langbeinte stoler “moderniserer” interiøret og tilfører dynamikk. I leiligheter brukes den ikke til sitt tiltenkte formål – den brukes ikke bare til samtaler over et glass. Bardisken kan være:

  1. Et fullt bord. Dette alternativet er egnet for et lite kjøkken og en liten familie. I dette tilfellet er spisebordet rett og slett ikke dekket, og familiemedlemmer spiser i baren..
  2. Ekstra arbeidsflate. Når gjestene sitter i stuen, er det praktisk for vertene å lage mat mens de chatter med venner..
  3. Ekstra garderobe. Det finnes modeller av bardisker med tomme vegger, der du kan plassere et lagringssystem for kjøkkenutstyr.

For et stort kjøkken-studio er alternativet når det er både en bar og et spisebord passende. Ved bordet kan du samle familien din, og baren serverer en rask frokost og en matbit. I tillegg bemerker mange mødre at det er praktisk å mate babyen ved et høyt bord..

Men det viktigste formålet med baren er plasszonering. Hun er både fysisk og tematisk grensen mellom spisestue og stue. For å understreke inndelingen av plass i to soner, bruker designere forskjellige teknikker: gulv på flere nivåer (kjøkkenet og baren er på “podiet” like over stuen), lerret på flere nivåer (grensen går like over baren ), buer eller tverrstenger på veggene, og det enkleste – forskjellige veggdesign. Gulvet på kjøkkenet kan også legges ut med fliser eller laminat, og et teppe kan legges rett bak bardisken – dette vil i tillegg understreke grensen til sonene..

Oppsett

Før du kombinerer to helt forskjellige premisser til en, er det verdt å veie alle fordeler og ulemper. Fraværet av vegger utvider plassen. Et koselig rom for fester dukker opp i huset, og på hverdager har hele familien muligheten til å være i nærheten, selv om alle gjør sine egne ting. Atelierkjøkkenet krever imidlertid perfekt orden. I den kan du ikke forlate et fjell med uvaskede retter over natten eller glemme å ta ut søppelsekken. I tillegg vil ikke det mest moderne hette -systemet eliminere matlukt som sprer seg gjennom leiligheten. I ettroms studioleiligheter sover folk i hovedsak på kjøkkenet..

For at fordelene med reparasjon skal være mer enn skade, før du lager et design, må du tydelig planlegge hvor og hva som skal plasseres. En bardisk er vanligvis ikke plassert mot veggen: hvis det er et soneringselement, bør det krysse ledig plass i rommet. Oftest er stativet installert parallelt med kjøkkenlinjens hovedlinje..

Som bordet på kjøkkenet kan bardisken være en “øy” eller “halvøy”. Øydesign – for et stort studio. Selv om bardisken er smal i seg selv, slik at det er praktisk å nærme seg den fra alle sider, bør avstanden til kjøkkenet være minst 1,5 meter.

Det er originale designprosjekter, der “øya” er et ganske stort og massivt bord, og stangen er så å si lagt over den fra den ene siden. Det viser seg en overflate på flere nivåer, på den ene siden kan du lage mat, og på den andre – sitte og kommunisere.

“Peninsula” er egnet for mer kompakt overnatting. I dette tilfellet fortsetter bardisken kjøkkenets arbeidsflate og snur 90 °. I dette tilfellet kan lengden være veldig forskjellig. Det finnes modeller av kjøkken med en liten teller, bokstavelig talt for 1 person – spis en rask frokost om morgenen, jobb på en bærbar datamaskin, etc. En langstrakt teller for 3 eller 4 personer vil alvorlig avgrense plassen og kan bli et fullverdig spisebord. Det viktigste er at med et slikt oppsett er det et sted på siden for en passasje til kjøkkenet..

Halvøyestativet i leiligheten kan lages som en fortsettelse av vinduskarmen. I dette tilfellet er hele overflaten av vinduskarmen og “grenen” i form av en teller dekket med en type materiale. Dette lar deg gjøre vinduskarmen til et brukbart område, mens bardisken vil være godt opplyst med dagslys..

Et hjørnekjøkken kan også lages med en bardisk. Vanlige alternativer:

  1. Bokstaven P;
  2. Helt kantet;
  3. I skjøten med arbeidsflaten;

I små leiligheter er det første alternativet populært, når et lite hjørnekjøkken kompletteres med en liten bardisk på en rørstøtte. Ovenfra ligner kjøkkenplanen på en uferdig bokstav “P”. Oftest har et slikt stativ en dekorativ funksjon. Imidlertid kan den romme en liten bar med drinker og glass, fat, vaser.

En full hjørnestolpe er en mer alvorlig ting. Hjørnearealet er atskilt fra stuen med en fullverdig halvcirkelformet teller. Den fungerer som arbeidsflate, bord og lagringssystem. Hvis du henger en glassholder over den, får du en fullverdig bar.

En rumpehylle er en annen flott soneteknikk. I dette tilfellet blir høyden på benkeplatene annerledes for å øke avgrensningen. Det eneste negative er at du bare kan sitte bak den fra en kant..

Hvis du har planlagt å lage en kjøkken-stue i “Khrusjtsjov”, må du fjerne veggen mellom kjøkkenet og det tilstøtende rommet. Dette trenger ikke å gjøres helt – du kan ganske enkelt lage noe i form av en stor åpen åpning – så blir problemet med sonering løst automatisk. I gamle hus, hvor det ikke er noen korridor, og det gjøres overganger fra rom til rom, kan du ganske enkelt utvide døråpningen og utføre en vakker finish. Alternativt kan du forlate en del av veggen og gjøre den krøllet. Hvis du fjernet veggen helt (selvfølgelig, etter å ha mottatt passende tillatelse for dette), er det på sin plass at du må sette bardisken.

Hvis du ikke er klar for et helt åpent rom, kan du vurdere muligheten for en skjermdør som kan brettes sammen og foldes ut når det er nødvendig. I dette tilfellet vil bardisken være plassert inne i kjøkkenområdet..

Når du planlegger opprettelsen av et kombinert kjøkken-stue i Khrusjtsjov, kan du prøve å velge lyse møbler, gi opp lyse og kontrasterende kombinasjoner (de skjuler stedet). Innebygde apparater vil også bidra til å spare plass, ideelt sett et headset gjemt bak fasadene.

Et sett med møbler til kjøkkenet må oftest lages på bestilling. I dette tilfellet vil eksperter hjelpe deg med å korrekt utføre alle målinger og tildele plass. Du kan velge en bardisk for et eksisterende headset. Du kan kjøpe et ferdig skap med skap med en øy eller en halvøy.

7 bilder

Materialer og designeksempler

Barbenken er laget av forskjellige materialer. De mest populære er tre og corian, et kunstig materiale kalt “akrylstein”. Den er lett, holdbar, tar noen form og kan gi liv til den mest vågale ideen til en designer. Corian -mønsteret kan etterligne naturstein, eller være alt du liker..

Light air bar tellere, ikke basert på skap, men på stålrør, kan være laget av herdet glass. Et populært alternativ er glass på et tre eller hevet over et tre på støtter 5-10 cm høye.

For dyre interiører kan du bruke naturstein eller verdifulle tresorter som materiale for benkeplaten..

Det er veldig viktig at bardisken og kjøkkensettet har noe til felles i stil og farge. Det er ikke nødvendig å bestille dem fra ett materiale, men helhetsbildet skal være harmonisk..

I dette interiøret skiller bardisken klart kjøkkenets arbeidsområde fra stua. Siden en sofa ligger ved siden av den, betyr det at den bare kan brukes på den ene siden..

Designløsningen er et tofarget kjøkken. Telleren gjenspeiler fargen og teksturen på materialet med kjøkkenets “forkle”.

Et eksempel på en ganske dekorativ bardisk. Det er laget direkte fra veggen, og originaliteten til prosjektet er at det har en side og en øvre del. Lamper skaper en spesiell stemning.

Formens enhet er også viktig å vurdere! Myke runde linjer skaper harmoni i dette interiøret. En avrundet bue, en avrundet bardisk, runde stoler og et teppe i samme form, et bord, en sofa og en lysekrone i gangen kombineres enkelt til et enkelt ensemble. Lett tre, som er hovedaksenten her, gir interiøret varme.

Den halvcirkelformede bardisken følger linjen i den halvsirkulære sofaen. På samme tid knytter aksenter – gule puter, stolseter og en bordplate – alt sammen til ett rom..

For en liten leilighet, hvor en kombinert kjøkken-stue (aka et soverom) vil være det eneste rommet, er lyse farger på møbler best egnet. Bardisken grenser til arbeidsflaten og fungerer som et spisebord. Samtidig er bunnen hennes dekket av glass, og stolene er fullstendig laget av gjennomsiktig plast. Så designerne tillot ikke rot og utvidet plassen visuelt..

Et veldig populært alternativ for Khrusjtsjov -kvinner er en bardisk i buen. Det kan knapt bære funksjonen til et bord, men det takler oppgaven med å sonere og gir et stilig utseende til et lite kjøkkensett.

Ved å bruke bardisken kan du omfordele området i leiligheten. For eksempel når den svinger inn i kjøkkenet, “spiser den opp” kokeplassen, men utvider sittegruppen. Hvis vertinnen er komfortabel, hvorfor ikke?

8 bilder