Design av kjøkkenmøbler

Kjøkkenet er en viktig del av ethvert hjem, fordi det er på det vi alle samles til frokost eller middag. Det er på kjøkkenet vi kan tilbringe tid med vennene våre, i selskapet med en kopp kaffe og snakke om de viktigste tingene. Av denne grunn bør du være ansvarlig for valg av design, slik at kjøkkenet ditt alltid har en koselig og behagelig atmosfære til tross for det som skjer utenfor vinduet..

Hvilken stil du skal velge

I denne saken bør du starte fra det indre av rommet, dine preferanser og ønsker. Nedenfor er de viktigste stilene som ofte finnes på kjøkkenet.

Klassisk

Klassiske møbler vil alltid være etterspurt, uavhengig av tid og motetrender. Et slikt interiør vil alltid være relevant, fordi det kombinerer raffinement og stil. Siden møbler påvirkes av mange eksterne faktorer, velger du massivt tre.. Det er best å kjøpe produkter fra:

 • aske;
 • eik;
 • bøk;
 • hornbjelke;
 • lønnetre.

Hvis du planlegger å designe kjøkkenmøblene dine i klassisk stil, må du passe på at de ikke er malt. Treet skal ha sin naturlige farge. Smidd metall eller stein kan brukes som individuelle deler. Men hoveddelen bør være tre..

Det beste og rimeligste alternativet er sponplater og MDF -møbler. Et materiale som dette vil hjelpe deg med å opprettholde en klassisk design..

Minimalisme

Møbler i denne stilen vil være en god løsning for ethvert kjøkken.. Dette interiøret er ideelt for en “Khrushchev”, fordi et slikt rom ikke vil bli lastet med unødvendige detaljer og vil beholde følelsen av ledig plass. For et stort rom er denne designen egnet, siden alle unødvendige komponenter vil være skjult for synet..

Kjøkkenmøbler i et slikt interiør er veldig praktisk. Den har ingen utskjæring, lettelse og krøller, så den er upretensiøs å vedlikeholde.. Kjøkkenet kan være laget av følgende materiale:

 • metall;
 • tre;
 • plast.

På noen alternativer kan en benkeplate av naturstein brukes.

Etnisk

Etnisk stil blir stadig mer populær i moderne leiligheter. De er preget av nasjonale trekk i det lokale livet, samt eksotiske og utenlandske notater:

 • Afrikansk;
 • Japansk;
 • indisk;
 • Australsk og andre.

7 bilder

Når du velger møbler, må du først og fremst ta hensyn til de dominerende materialene som brukes i produksjonen, så vel som til fargeskjemaet. For eksempel, for et kjøkken som støtter afrikansk stil, bør du velge møbler laget av tre med lyse farger. Det indiske interiøret er preget av forgylte elementer. Hvis du velger japansk design, så hold deg til strenghet og klarhet i linjene..

Provence

I Provence er det letthet og enkelhet, som er rettet mot avslapning og hvile. Hvis du bestemmer deg for å dekorere en leilighet i denne stilen, bør du velge produkter som er laget av naturlig materiale.

Kunstige farger og former er ikke tillatt, interiøret må ha full naturlighet. Du kan bruke effekten av “aldring”, men den skal ikke være iøynefallende.

7 bilder

Et slikt interiør inneholder enkle og litt grove former. Stilen er kombinert med lyse møbler, med myke og pastellfarger.

Høyteknologisk

Hvis du er fan av alt det moderne, så vær oppmerksom på høyteknologisk. Dette interiøret brukes aktivt i studioet og kombinerer moderne teknologi og uvanlige materialer. Her, selv i et lite område, kan husholdningsapparater plasseres, som vil være gjemt i de innebygde møblene..

Denne stilen støttes av møbler laget av følgende materialer:

 • glass;
 • plast;
 • metall.

Fargen på produktene kan også være uvanlig, alt fra rike, lyse nyanser til delikat hvit. Modulære hodesett brukes aktivt, så vel som paneler.

Farge

Når du kjøper møbler, er det viktig ikke bare å løse problemet med interiøret, men også å bestemme hvilket fargevalg rommet skal ha. Det er viktig å velge skyggen riktig slik at den passer til området i rommet og andre innvendige detaljer, for eksempel vegger, tak og til og med gulvet..

Lyse nyanser

Lyse farger vil passe godt til et lite kjøkken, som har et areal på opptil 6 kvadratmeter. Disse inkluderer Khrusjtsjovene, der det alltid ikke er nok plass. På grunn av lyse nyanser kan du visuelt forstørre rommet og gjøre det lettere.

Det er slett ikke nødvendig å kjøpe hvite møbler, du kan kjøpe grå, krem, sandfarger, som også vil bidra til å skape en fantastisk atmosfære i et lite rom..

8 bilder

Lette møbler skiller seg fra kokende hvite alternativer ved at de er praktiske å bruke. På produktene er ikke smuss, fettdråper som vises under tilberedningsprosessen så merkbare. For de samme formål anbefaler designere å kjøpe møbler av ikke en tone, men med små krusninger..

Gule nyanser

Gule farger, som oransje, vil være den perfekte løsningen for et kjøkken som mangler sollys. Dette fargevalget er også egnet for rommet i første etasje. På grunn av disse nyansene blir rommet litt varmere enn det er i virkeligheten..

Husk at gult er en farge for inspirasjon og energi. Når du går inn på et kjøkken som dette, vil du alltid ønske å lage det. Dette er egnet for et rom som dette, fordi handlingen foregår på kjøkkenet. I form av matlaging, oppvask osv..

Grønn

Grønt symboliserer natur, harmoni og livsbalanse. Han er i stand til å roe ned eller tvert imot gi styrke til en sliten person. For sistnevnte er pistasj- eller urtefargevalg foretrukket..

7 bilder

Du kan bruke det grønne fargeskjemaet i overskapet, til møbeltrekk på kjøkkenhjørnet, samt forkleet. Den grønne benkeplaten vil også smelte harmonisk med resten av interiøret..

Slike nyanser er relevante i høyteknologisk stil, etnisk interiør og minimalisme..

Blå

Du kan velge hvilken som helst nyanse av blått for alle typer designerinteriør. For tremøbler kan du velge lysere farger, og for plast- og metallprodukter bør du velge en rik blå nyanse..

7 bilder

rød

Rødt er den dominerende funksjonen i ethvert interiør. Av denne grunn anbefales det ikke å bruke ren rødt i et lite rom. Gi preferanse til mer delikate nyanser: kirsebær, granateple eller burgunder. Det anbefales heller ikke å bruke røde farger for de som har kjøkken i sør..

7 bilder

Husk noen få regler når du velger røde møbler:

 • røde møbler skal være i harmoni med resten av detaljene i en nøytral farge;
 • bare vegger er malt i denne fargen;
 • denne fargen er en aksent, derfor er gardiner, tallerkener og interiørartikler laget i den.

brun

Brun, som enhver mørk farge, er det mest praktiske rengjøringsalternativet. Slike møbler vil ikke vise smuss og fett. Husmødre bemerker at bær og fruktjuicer er usynlige på et mørkt kjøkkensett, som hvis de ikke blir rengjort i tide, kan spise i overflaten av produktene og ødelegge utseendet..

8 bilder

Hvis du liker brune, ta en titt på klassisk stil og interiør i landlig stil. På samme tid anbefales det ikke å utstyre et lite rom i denne stilen, siden dette fargevalget bidrar til tyngde og innsnevring av et lite mellomrom..

Lys

I en leilighet der unge mennesker bor, kan du ofte finne lyse og rike farger på kjøkkenet. Et kjøkken med møbler i et slikt fargevalg bærer originalitet og eksklusivitet, noe som viser motet til eierne..

Slike møbler vil appellere til de kategoriene mennesker som er lei av den vanlige innredningen. Tidligere år var det sovjetiske møbler, som var de samme i hver leilighet. Lyse farger vil bidra til å vise din individualitet og originale tilnærming til renovering.

Materialer

I dag tilbyr butikkene et bredt utvalg av materialer for kjøkkenmøbler, takket være det du kan vise din individualitet og understreke humøret ditt. Hvis du ikke kan bestemme hvilke produkter som trengs for lokalene dine, kan du se listen nedenfor..

Tre

Tremøbler ser alltid stilige og rike ut, og hvis det er riktig behandlet, vil produktet tjene deg lenge. Vær spesielt forsiktig når du velger en servantskap for vask, fordi den må utsettes for en spesiell vannavvisende behandling. Hvis du kjøper et billig alternativ, vil et slikt headset raskt mislykkes og hovne opp av fuktighet som faller på overflaten..

Vær oppmerksom på høye temperaturer på kjøkkenet. For å minimere risikoen for brann, bør du holde møbler borte fra brannkilden og kjøpe en som har blitt behandlet med brannsikker impregnering..

MDF / sponplater

Dette alternativet passer for de som ikke har nok penger til å kjøpe tremøbler. Disse produktene har en rimeligere pris og ser ut som tre. De tekniske egenskapene til slike møbler er lavere, noe som fører til at alle slag bør behandles med tetningsmasse. Ellers kommer det stadig vann inn i kjøkkenet ditt, og det vil snart mislykkes..

Metall

Du kan velge mellom smidde produkter eller moderne versjoner med kromfinish. Kombinerte møbler med metall og glass er nå populære..

Plast

Plastmøbler er det mest komfortable alternativet for rengjøring. Hun er ikke redd for fuktighet, er ikke utsatt for dannelse av mugg og mugg. Det er et stort utvalg av former og farger blant denne kategorien, slik at du kan velge akkurat det du trenger. Blant manglene bør det bemerkes frykten for oppvarming, på grunn av hvilken plasten kan endre seg eller bli mørkere.

Stein

Steinen brukes hovedsakelig til benkeplater og dekorative paneler, som ikke trenger å flyttes. Kjøp slike møbler hvis du vil lage en Provence, etnisk eller landlig stil.

Design

Det beste alternativet for plassering på kjøkkenet vil være et som ikke roter opp ledig plass. Derfor må kjøkkenets design kombineres med funksjonalitet. Av denne grunn er skap med mange skuffer ofte funnet i moderne kjøkken..

Seks alternativer for kjøkkendesign:

 1. Enkel rad. Dette alternativet er akseptabelt for et lite rom, siden arbeidsområdet ligger på den ene siden, og den andre siden vil bli brukt som et måltid..
 2. Dobbel rad. For å bevare arbeidsplassen så mye som mulig, er det en vask med komfyr i den ene delen, og kjøleskapet skal plasseres på motsatt side.
 3. L-formet. Denne designen vil være optimal for et lite rom, så vel som for et stort. Den justerer avstanden mellom arbeidsflaten, så den regnes som universell.
 4. U-formet. Denne typen arrangement vil være passende i et stort kjøkken. Arbeidsflater vil bli plassert nær 3 vegger. Denne designen forutsetter streng overholdelse av parameteren der bakveggen ikke skal være mindre enn 2,5 meter, og det frie området mellom veggene skal være lik 1,2-2,8 meter.
 5. Peninsular. Denne designen lar deg dele rommet inn i en spisestue og et kjøkken ved hjelp av et skap med vask..
 6. Ostrovnoy. Denne typen arrangement kan bare realiseres på et stort kjøkken. Den sentrale sonen er lagt til grunn, laget i stil med et L-formet eller U-formet arrangement.

For et lite kjøkken

Designere anbefaler å følge noen få regler hvis du vil utstyre et lite kjøkken:

 1. For et lite rom er lyse møbler å foretrekke;
 2. Når du plasserer, må du ta i betraktning at skapene ikke forstyrrer hverandre ved åpning;
 3. Velg møbler med avrundede former.

Disse anbefalingene vil bidra til å skape et harmonisk rom på kjøkkenet ditt, til tross for den lille størrelsen. Innebygde møbler hjelper deg med å losse ledig plass og skape et koselig og attraktivt interiør.