Design av fliser til gulv og laminat på kjøkken og gang

Valgte funksjoner

Før eller siden tenker mange familier på å reparere kjøkkenet eller gangen. Så hva skal du velge, hva er fordelene og ulempene med gulv? Hvilket er bedre – fliser eller laminat?

Flisgulvet på kjøkkenet vil alltid være passende og praktisk. Dette alternativet regnes oftest som en klassiker. I tillegg til utmerket kjøkkendesign, er det også verdt å vurdere en rekke nyanser når du velger et byggemateriale til gulvet. Gulvet skal ikke bare være vakkert og passe godt inn i interiøret, men også stabilt, praktisk, vanntett og lett å rengjøre..

Fliser er alltid på moten for de fleste rom i huset, men de er også ofte valgt for kjøkken. Og dette er ikke overraskende, fordi et slikt gulvbelegg har en rekke fordeler..

Flisen er veldig holdbar, noe som er veldig egnet for installasjon av tunge møbler på kjøkkenet og forskjellige hvitevarer. Det er minst sannsynlig at det sprekker, men selv om det utvikles en brikke over tid, kan du enkelt erstatte det skadede elementet med et nytt..

I tillegg er flisene veldig slitesterke, de vil vare mye lenger enn for eksempel vanlig laminatgulv. Det er også viktig at flisen ikke er redd for fuktighet i det hele tatt, så et gulv laget av slikt materiale på kjøkkenet vil være en utmerket løsning..

Hvis du vil velge laminatgulv til kjøkkenet ditt, bør du også vurdere en rekke funksjoner. Sammenlignet med fliser liker laminatgulv ikke fuktighet i det hele tatt, så du må håndtere det mye mer seriøst og ta det mer ansvarlig. Når det kommer vann på laminatet, hovner det ofte opp. Det spiller ingen rolle om det er vanntett eller normalt. Spesielt hvis det kommer varmt vann. Det er ganske enkelt å finne en vei ut av situasjonen her. Hvis du har et kombinert kjøkken – spisestue, er kokeplassen oftest laget av fliser, og spisestuen er dekket med laminat. Ser harmonisk og frisk ut.

Hvor du skal stoppe

Selvfølgelig, hvis du ser på funksjonene til fliser og laminat og sammenligner dem, er det mer lønnsomt og praktisk for kjøkkenet å velge fliser eller kombinere fliser og laminat. Men alt avhenger bare av dine ønsker og preferanser..

Svært ofte blir folk villedet av navnet “flis” for kjøkkenet, men dette bør ikke forvirre deg. Flis er bare en slags keramiske fliser. Derfor er de i hovedsak ett og det samme.

Som gulvbelegg for gangen kan du velge både fliser og laminat. For et gitt rom vil begge gulvbelegg være passende og praktiske, siden i dette rommet er risikoen for hevelse av laminatet minimal, dette er ikke et kjøkken der noe stadig søles. Gangfliser vil være veldig enkle å vedlikeholde og rengjøre, og som nevnt er flisene veldig holdbare. Og dette er veldig viktig, for hvor mange par forskjellige sko og hæler tåler gangen hver dag? Flisene er utvetydig like gode både for kjøkkenet og gangen. Valget er ditt.

Svært ofte brukes linoleum også som gulvbelegg i gangen, det er også praktisk. Men for alle egenskapene og fordelene, vinner flisen selvfølgelig fortsatt.

Hvilket belegg du skal velge for gangen, laminatet eller flisen, er opp til deg, men flisen er fremdeles i tet på mange punkter..

Design: populære alternativer

Når det gjelder design av kjøkkengulv, er det veldig enkelt. Det bør tilpasses kjøkkeninnredningen som helhet. Ikke glem også at alle fargene i rommet skal være i perfekt harmoni med hverandre..

Det er et par nyanser å vurdere når du velger en flis. Så for eksempel vil en blank overflate kreve mer vedlikehold, siden forskjellige smuss, flekker og rusk er mer synlige på den, mens matte overflater er mer praktiske, kan de godt skjule uønsket smuss, spesielt hvis du ikke hadde tid til å rengjøre.

En interessant designløsning kan også være valget av ikke-standardiserte fliser, for eksempel kan du lage et gulvbelegg med fliser med 6 eller 8 hjørner. Ikke mindre uvanlig er flisemodeller med avrundede hjørner..

Hvis du har valgt fliser til kjøkkenet, og rommet ditt er lite, så er det best å bruke små fliser, så kjøkkenet ditt vil virke mer romslig i fremtiden. Uvanlige mønstre og intrikate flisemønstre er best egnet for store mellomrom. For kjøkken og, selvfølgelig, for gangene.

Visuell effekt

Hvis kjøkkenet eller gangen er laget i en behersket stil, bør flisene velges for å matche den generelle fargen. Du bør ikke velge for lyse og spraglede farger for å dekorere gulvet, ettersom kjøkkenet ditt kan være trangt, spesielt hvis rommet allerede er ganske lite. Svarte og hvite farger regnes som klassiske alternativer for visuelle endringer i et rom..

For å forstørre kjøkkenet eller gangen visuelt, bør du bruke fliser i lyse nyanser fra hvitt til krem ​​eller sand. Med et lite mønster eller pryd, eller til og med vanlig. I tillegg passer lyse nyanser veldig godt inn i rom med utilstrekkelig mengde lys og øker det visuelt. Du kan også velge nøytrale, lyse laminatfarger. Alt avhenger av interiøret som helhet og selvfølgelig møblene. I tillegg er det ganske enkelt å oppdage og fjerne forskjellige forurensninger på lyse overflater..

Det anbefales å bruke mørke overflater bare i store rom og med god belysning. For at den generelle situasjonen ikke skal virke for dyster eller kjedelig, anbefales det å fortynne veggene med lyse nyanser hvis gulvet er laget i forskjellige mørke.

Kjøkkenet og gangen er ganske ofte utsatt for forskjellige forurensninger. Derfor, slik at gulvet ikke virker skittent, foretrekker du naturlige farger. For eksempel grå, sand eller brun. Selvfølgelig bør de være i harmoni med alle møbler og andre dekorative elementer i hjemmet ditt..

Det er også viktig at byggematerialemarkedet tilbyr et stort antall forskjellige alternativer for fliser med forskjellige mønstre og teksturer, selv de mest kresne kundene vil kunne velge noe interessant for seg selv. Og hvor mange forskjellige nyanser av laminat i maskinvarebutikker! For enhver smak, farge og lommebok.

Eksempler på spektakulære design

Hvis du vil dekorere kjøkkenet eller gangen effektivt og stilfullt med laminat eller fliser, bør du se nærmere på forskjellige stiler og interiører..

Ved å velge et høyteknologisk eller minimalistisk kjøkkeninnredning og stil, er det bedre å dekorere rommet med vanlige fliser eller laminat i nøytrale nyanser. For eksempel lys grå.

Hvis kjøkkenet ditt vil være i klassisk eller barokk stil, bør du foretrekke store fliser som etterligner steiner, for eksempel marmor eller onyx. Kremete, beige og sandete nyanser, muligens med små mønstre, vil se veldig bra og fordelaktig ut..

Hvis du skal dekorere en gang eller et kjøkken i jugendstil, bør du se nærmere på de uvanlige alternativene for å legge fliser i et rutemønster og kontrastfarger. Du kan også kombinere fliser i forskjellige størrelser. Alt avhenger bare av fantasien og evnene dine. Uvanlige laminatfarger, for eksempel sjokolade, er også egnet her..

Et kjøkken i land eller Provence -stil foreslår forskjellige mønstrede eller blomsteroppsatser. Du kan kombinere små fliser, noe som vil skape en veldig uvanlig visuell effekt..

Hvis du eier et panelhus eller en hytte på landet og ønsker å lage kjøkkenet ditt i skandinavisk stil, er det bedre å bruke fliser eller keramikk med treimitasjon i lyse nyanser. Det vil se kort ut, men ikke vanlig.

Gulvet på loftet, dekorert med mosaikk eller matte store plater, vil se veldig imponerende og uvanlig ut..

For elskere av etniske stiler av kjøkken og ganger er fliser med uvanlige ornamenter, for eksempel blomster eller komplekse geometriske, perfekte. Alternativt kan du bruke laminat i lyse nyanser..

For å legge til ekstra aksenter i det indre av en stor gang, kan du bruke fliser med forskjellige teksturer. Et panel laget av fliser i den sentrale delen av rommet vil se veldig uvanlig ut. Kantingen kan gjøres ved hjelp av en liten mosaikk.

Design triks

For å forstørre rommet visuelt, bruk ikke bare lyse nyanser, men også reflekterende fliser. Hvis du vil fokusere på gulv og mønstre på det, er det bedre å lage sømmene mellom flisene i lyse, kontrasterende nyanser. Mørk fugemasse vil bidra til å skjule smuss.

Hvis du har et smalt eller langt kjøkken eller en gang, kan du justere rommet ved hjelp av fliser i forskjellige rektangulære former. Du kan legge ut enten i tverrretningen eller i forskjellige striper. Legging med et laminat diagonalt er også egnet her..

Enkle, ukompliserte mønstre og store fliser vil også få rommet til å føles mer romslig og koselig. Komplekse og små tegninger vil visuelt redusere området. Du bør være mer forsiktig med dem..

Du kan velge en flis eller et laminat på kjøkkenet eller gangen selv, du trenger bare ikke begrense fantasien.

Vi legger ut flisene med egne hender

For å legge ut flisene med egne hender, trenger du bare å følge de enkle instruksjonene. Hvis du ikke er sikker på dine evner, er det best å bruke tjenestene til en mester.

Så flisene kan legges ut enten på det gamle flisegulvet eller på et annet, for eksempel tre. På forhånd må den rengjøres grundig og spesialtilberedes. Når du legger nye fliser på toppen av gamle fliser, bør det brukes spesiallim. Det er veldig viktig at de nye maskene ikke er i tråd med de gamle. Hvis du legger fliser på en annen overflate, brukes det også lim, men det kan blandes med forskjellige tilsetningsstoffer for best vedheft..

Påfør lim på et bestemt område av gulvet ved å bruke en spesiell murske – murske og nivå det med en slikkepott. Legg deretter flisene på limet. For bedre vedheft bør det også påføres en liten mengde lim på flisene. For at bredden på sømmene skal være jevn, er det nødvendig å bruke spesielle plastkryss, som bør fjernes før limet tørker. Du kan jevne de lagt flisene med en spesiell gummihamer.

La flisene tørke i en dag før fuging. Det anbefales ikke å gå på nylagte fliser. Selvfølgelig er dette bare et omtrentlig alternativ for gjør-det-selv-styling. Hvis du skal utføre reparasjoner selv, bør du ta hensyn til ganske mange detaljer..

Vi legger laminatet med egne hender

For å lage et laminatgulv riktig og effektivt, bør du følge noen tips eller bruke tjenestene til en mester. Overflaten som skal belegges med laminatet må være tørr og fri for ujevnheter..

Det er ønskelig at lyset fra vinduene faller i samme retning med laminatets sømmer, så leddene blir mindre merkbare..

Den første raden må være dannet av to paneler. Det anbefales å kutte det siste panelet slik at det blir et gap mot veggen. Den andre raden skal startes fra avskjæringsdelen av det første radpanelet. Når du legger laminatgulv, må du huske å omgå rør og andre faste gjenstander i rommet..

Og til slutt, etter at du har fullført installasjonen av laminatet, bør du velge passende gulvlister og terskler. Ikke glem at laminatet er veldig redd for fuktighet, men med riktig installasjon og overholdelse av bruksreglene vil det tjene deg i mange år..