Design av et lite kjøkken med et areal på 7 kvm. m med kjøleskap

Kjøkkenet er et spesielt rom i huset der vi tilbringer mesteparten av livet. Der er han engasjert ikke bare i å lage mat og spise det, men også å møte venner, kommunisere med slektninger og bare slappe av. I mange leilighetsoppsett i landet vårt, spesielt i “Khrushchevs”, overstiger kjøkkenområdet ikke 7 kvadratmeter. m. Slike oppsett krever spesiell oppmerksomhet, slik at designet ikke bare er visuelt vakkert, men også ergonomisk, funksjonelt, og du ikke føler ubehag i et så lite rom. I tillegg må du i et slikt rom tildele et betydelig område for å installere et kjøleskap..

Oppsett

Et kjøkken på syv kvadratmeter kan ha helt forskjellige konfigurasjoner.. Dette er firkantede rom, og en langstrakt form i et penalhus, og med forskjellige nisjer. Men oftest har et kjøkken av denne størrelsen riktig form, ett vindu og en standard dør..

Hvordan innrede

Hele interiøret i dette rommet avhenger av plasseringen av møblene, eller rettere sagt kjøkkenutstyret og utstyret, inkludert kjøleskapet. I kjernen kan det være to alternativer for å installere møbler:

 • kantete;
 • rett fram.

U-formet plassering møbler er sjeldne på et kjøkken av denne størrelsen. Dette er fordi det tar for mye plass..

Hjørnested et kjøkkensett er det mest vellykkede møbelalternativet for et så lite rom. Denne innstillingen vil gjøre den mer komfortabel og ergonomisk..

Lineær møbelplassering kan også være.

Dette alternativet er egnet for et kjøkken der en vegg er 3 meter lang..

Et utmerket alternativ ville være hvis det er utgang til balkongen fra kjøkkenet, så kan den festes til kjøkkenrommet, ha isolert før det, fjerne rammen og organisere et barbord på vinduskarmen, og dermed spare plass på kjøkkenet selv.

Hvis kjøkkenet rett og slett har et vindu, er det oftest plassert en spiseplass i nærheten av det. Men nå har det blitt ganske fasjonabelt å ta ut en vask i vinduskarmen. Denne typen moderne design lar deg beundre det kjedelige landskapet mens du vasker opp..

Gulv og vegger

For etterbehandling av gulv og vegger er det bedre å velge lyse nyanser.. De vil visuelt bidra til å utvide rommet. Du bør ikke bruke lyse farger i dekorasjonen, det er bedre å foretrekke pastellfarger..

Bedre å lage en lys aksent som vil tiltrekke seg oppmerksomhet..

Dette kan være et kjøleskap eller stoler i en uvanlig farge. Dette gjelder spesielt hvis kjøkkenet ditt er laget i hvitt..

Gulvbelegget er også bedre å velge ikke mørkt. Hvis du installerer fliser, er det best å gjøre det diagonalt. Selvfølgelig vil dette øke forbruket av materiale, men det vil bidra til å visuelt forstørre rommet..

Plassering av kjøleskap

Et eget problem på et lite kjøkken er plasseringen av kjøleskapet, siden det tar en ganske stor plass.. Det anbefales ikke å installere et kjøleskap på et slikt kjøkken "Side ved side". Dette skyldes de økte dimensjonene. Det vil være upraktisk å bruke slikt utstyr på et lite kjøkken, og det vil ikke være lett å passe det inn i interiøret..

Et utmerket alternativ for et lite kjøkken er et apparat med speildør. Det vil ikke bare bli en aksent på kjøkkenet, laget i et moderne design, men vil også bidra til å visuelt utvide rommet..

Hvis møblene i rommet har en L-formet installasjon, installeres kjøleskapet i begynnelsen eller på slutten av headsettet.. Hvis kjøkkenet har en nisje med passende dimensjoner, er det mest passende å plassere apparatet der..

Hvis møblene er plassert i en rett linje, er kjøleskapet vanligvis installert i et av hjørnene..

I dette tilfellet kan kjøleskapet være i nærheten av vinduet, og glasset bør skygges med persienner eller rullegardiner for å unngå unødvendig oppvarming av enheten. Når du installerer et kjøleskap i et hjørne, er det verdt å foretrekke små modeller med liten dybde. De smaleste enhetene har vanligvis denne parameteren lik 54 cm. Dette vil bidra til å mer presist passe denne teknikken inn i interiøret..

På et kjøkken kombinert med en balkong, ville et utmerket alternativ være å plassere et kjøleskap på loggiaen. Det dannes en veldig behagelig nisje der mellom vinduet og sideveggen på balkongen..

Ofte er kjøleskapet plassert foran utgangen fra kjøkkenet..

Men en slik installasjon av enheten kan føre til avvisning av døren i dette rommet. Hvis du er klar til å tåle dette, bør du om mulig utvide døråpningen. Dette vil visuelt redusere størrelsen på kjøleskapet, som vil bli plassert ved siden av det..

Hvis kjøkkenet er en gjennomgang og det er to utganger på veggene ved siden av hverandre, så vil kjøleskapet se ganske passende ut i det resulterende hjørnet.

Innebygde hvitevarer

Et utmerket alternativ på et lite kjøkken ville være et kjøleskap innebygd i kjøkkensettet. Den kan også plasseres, som en vanlig, eller den kan for eksempel installeres i vinduskarmen..

Dette vil spare plass betydelig, og samtidig får du en nesten komplett enhet for lagring og kjøling av mat..

Størrelsene kan velges på forskjellige måter, og de avhenger av produsenten. De fleste av disse enhetene har dimensjoner på 60-100 cm i høyden..

Du kan plukke opp forskjellige varianter:

 • Installer kun kjøleskap, ta fryseren ut i korridoren.
 • Installer to små kjøleskap, som vil erstatte en full.
 • Installer et lite apparat, som vil ha begge kamre, men lite i volum. Dette alternativet passer i en studentleilighet eller forutsatt at du ikke spiser hjemme..

Installasjonsfunksjoner

Når du bestemmer plasseringen av kjøleskapet, må du huske på at dette apparatet ikke skal installeres i nærheten av gjenstander som genererer varme. Dette betyr at kjøleskapet ikke skal plasseres ved siden av radiatorer, en gassvannvarmer og en komfyr..

I tillegg skal apparatet ikke plasseres i nærheten av en vegg eller et høyt sideskap, det skal være rom for luftsirkulasjon..

Husk at det skal være en avstand på 2-3 cm fra sidene, og minst 15 cm fra baksiden. Hvis enheten er nær et av møblene, kan ikke dørene åpnes, så gå tilbake ca. 10 cm fra den.

Det anbefales heller ikke å plassere et kjøleskap i nærheten av vasken.. Dette skyldes det faktum at høy luftfuktighet i nærheten av en arbeidsenhet kan skade dette utstyret..

Gulvet der kjøleskapet er installert, bør om mulig være helt flatt, uten grovhet, hull eller hull. Ellers vil det ikke være mulig å plassere kjøleskapet på et nivå, og dette vil øke støynivået betydelig..

Ikke installer kjøleskapet på et “varmt gulv”.

Dette forhindrer at apparatet kjøler ned kjølemediet. Når du velger et sted å plassere denne enheten, er det også verdt å huske at den trenger et separat uttak, som vanligvis ligger i en avstand på 10 cm fra gulvet. Det er bra hvis ledningene fra den går langs en egen kraftledning. Dette vil slå av strømmen i hele huset uten å påvirke kjøleskapets drift.. Dette er spesielt viktig når du skal på ferie lenge..

Ergonomi er nøkkelen til suksess

For å gjøre det lettere å finne et sted på kjøkkenområdet for å installere dette apparatet, er det nødvendig å kvitte seg med store kjøkkenapparater ved å erstatte dem med et mer kompakt.. For eksempel kan en ovn i seg selv, i tillegg til hovedfunksjonen, romme en dampbåt og en mikrobølgeovn. Matmaskinen kan enkelt byttes ut med en stavmikser hvis du ikke er en profesjonell kokk.

Vurder også om du trenger en komplett spisestue på kjøkkenet ditt. Den kan enkelt overføres til stuen, og en liten bardisk kan installeres på kjøkkenet eller til og med dispenseres..

Hvis du fortsatt trenger en spisestue, kan du bruke et sammenleggbart bord og stoler.

En annen måte å spare plass på kjøleskapet på er å oppta en hel vegg til tak. Ikke bare hyller kan hjelpe deg med dette, men også forskjellige takskinner med kroker..

Eksempler på interiør

 1. Kjøkken i stil "moderne" med kjøleskap i en nisje laget av gipsplater.
 2. U-formet plassering møbler på et lite kjøkken, uten å markere spisestuen.
 3. Lyst kjøkken med kjøleskap ved vinduet. Veldig ergonomisk og lite påtrengende.
 4. Moderne kjøkken med frokostbar på vinduskarmen og kjøleskap på balkongen.
 5. Rom med stil "høyteknologisk" med innebygd kjøleskap. Moderne og konsist.
 6. Lite kjøkken i stil "land". Koselig og stilig.
 7. Plassering av vasken nær vinduet. Ser original og uvanlig ut.

Et lite kjøkken er ikke en så stor ulempe i utformingen av leiligheten..

Ved å bruke fantasi og bruke forskjellige designideer, kan du lage et komfortabelt og vakkert rom på syv kvadratmeter, der det er ganske praktisk å lage mat, spise og møte gjester.