Deksler til kjøkkenhjørnet

Kjøkkenet, som du vet, er ikke det reneste stedet i huset. Sot, fett, matsprut – alt dette og mye mer kan sette sine spor på møbeltrekkene på polstrede møbler på kjøkkenet, det være seg stoler eller en sofa. Og siden det er vanskelig å vaske møbeltrekk, og det er umulig å bytte det hver dag, kom folk på ideen om å dekke møbler med et beskyttende deksel..

Selve begrepet et deksel forutsetter en mobil design, noe midlertidig som kan endres. MEDAvtagbare deksler til kjøkkenhjørnet kan forvandle rommet til ugjenkjennelighet og bringe en frisk strøm til interiøret. I tillegg beskytter de møbeltrekkene mot smuss, støv og tilfeldige flekker.. Før du fortsetter med valg av deksler, bør du bestemme stil og formål..

Hovedvarianter

Den første typen stil kler seg tett og passer som en hanske. Det er snarere en modell for hver dag, som er sydd av et praktisk stoff som er motstandsdyktig mot fuktighet og flekker. Dette er den såkalte arbeidsversjonen, som brukes i sin helhet og bare fjernes ved spesielle anledninger for å demonstrere møblets skjønnhet. Å sy et slikt deksel med egne hender, uten å ha ferdighetene, er ganske problematisk. Men hvis du bestiller produksjonen av en spesialist, vil den, sydd med høy kvalitet, se stilig og dyr ut.

Dekorasjonsdekselet har et helt annet formål.. Det bæres på møbler når det forventes en stor fest og eierne er redde for at gjestene utilsiktet kan få flekker på møbeltrekkene. Når det gjelder stilen, kan det være gratis skreddersy eller generelt bare en kappe eller sengeteppe av typen som brukes til å lukke møbler under reparasjoner eller før en lang avgang. Disse omslagene kan sys av deg selv.

Det er også case -alternativer som kombinerer funksjonene til begge typene. Dette er et trekk som brukes hver dag, men laget av vakkert stoff.

Materiale

Etter å ha bestemt oss for stilen, går vi videre til valg av stoff for det beskyttende omslaget. Oftest velges et materiale med praktiske egenskaper, som er lett å ta vare på og som er lett å endre..

Det mest vanlige og rimelige kjøkkenmaterialet er stoff. Butikker tilbyr et stort antall teksturer og farger på tekstiler. Den mest populære typen er et materiale med tillegg av syntetisk materiale. Det er bra fordi de er enkle å rengjøre og ikke absorberer fuktighet godt..

Tapet er også et godt alternativ for å beskytte polstrede møbler på kjøkkenet. På grunn av sin tette tekstur er det vanskelig å rive eller kutte, det er også motstandsdyktig mot fuktighet og lett å rengjøre. I tillegg, hvis du velger de riktige fargene på veggtepper, kan de kombineres med et bilde på veggen eller en duk på et bord og sammen utgjøre en enkelt helhet..

Et pelsveske for et hjørne på kjøkkenet vil se litt eksotisk ut. Men han har også et sted å være. Det er spesielt godt om vinteren. Og selv om barnas publikum bare er fornøyd med det, anbefales det ikke å bruke pels gjennom kjøkkenkroken. Men den er veldig god i små flekker. Hvis det myke hjørnet, for eksempel, har metallelementer som kommer i kontakt med kroppen til personen som sitter på det – ryggen, armlener og andre detaljer, vil en pelskappe være veldig nyttig. Små sitteputer kan også lages av dette materialet, som også vil spille en delvis beskyttende rolle..

Pelsdeksler kan også brukes til å dekorere stoler eller krakker for å passe inn i sittegruppen. Denne typen dekorasjoner vil være passende, for eksempel, i et skandinavisk interiør, hvor det legges vekt på naturlige motiver..

Deksler for møbler av skinn eller erstatninger sys som regel for individuelle møbler – puter eller armlener. Det kan være grovt tykt skinn, som er veldig motstandsdyktig mot rivning, eller en tynnere og mer delikat tekstur, som ser mer elegant ut i det indre av rommet..

Skinnvesker er spesielt gode for et sommerkjøkken eller utendørsterrasse – de er ikke redde for regn eller vind, de etterlater ikke spor av bær eller vin på dem.

Hvis du ikke liker skinnets glatte overflate, kan du bestille semsket skinn som er varmere og mer behagelig å ta på. Kapper og deksler av skinnet er perfekt kombinert med krom- og metalltilbehør, som passer perfekt inn i høyteknologisk eller moderne stil.

Strikkede trekk vil passe perfekt inn i Provence eller landlig stil. Og selv om de er mindre praktiske enn for eksempel skinn, kapper, strikket med egne hender, har mange fordeler. For det første vil det være en kilde til stolthet for vertinnen og et element av beundring for gjestene. For det andre er det en utsøkt dekorasjon for kjøkkenhjørnet. Og for det tredje vil en slik kappe definitivt være i et enkelt eksemplar, og ingen, bortsett fra deg, vil kunne skryte av den..

Et strikket omslag kan i tillegg dekoreres med broderi, perler og andre dekorative elementer og festes til møbler, for eksempel ved å binde det med bånd til bena på hjørnet. En kappe med åpent strikking i lyse pastellfarger ser veldig fin ut, men det er ikke veldig praktisk. Dette er mer et festlig alternativ, en grunn til å overraske gjestene.

Oljeklut

Denne møbelbeskyttelsen er veldig praktisk og egnet for daglig bruk.. Oljeklutdekselet kan enkelt vaskes eller til og med vaskes i maskin. Det krever ikke stryking eller tørking, det kan beholde fargen i solen i lang tid, strekker seg ikke og mister ikke formen etter vask. Ulempene med oljeklut inkluderer dens skjørhet – det er lett å kutte den med en skarp gjenstand.

Uansett hvilken versjon av kjøkkenbeskyttelse og dekorasjon du velger, prøv å matche den generelle trenden i kjøkkeninteriøret, med sine farger og stil..